×
بین الملل
شناسه خبر : 230415
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/04/05 ساعت 14:47
️ اولیانوف: تصمیم ایران برای تعلیق همکاری با آژانس تعجب‌آور نیست

️ اولیانوف: تصمیم ایران برای تعلیق همکاری با آژانس تعجب‌آور نیست

در پی مصوبه تازه مجلس شورای اسلامی مبنی بر تعلیق موقت همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، مقامات روسیه از این اقدام ایران دفاع کردند و آن را نتیجه‌ای طبیعی از تحولات اخیر به‌ویژه حملات آمریکا و اسرائیل به سایت‌های هسته‌ای ایران دانستند. نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین این را اتفاقی طبیعی دانست.

نورنیوز - گروه بین الملل: روز چهارشنبه، نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران لایحه‌ای را به‌منظور تعلیق موقت همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) تصویب کردند که طبق گزارش خبرگزاری «نووستی»، به‌گفته میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین، مطابق با واقعیت فعلی و اقدامی کاملاً طبیعی است.

این دیپلمات روس شب گذشته، چهارشنبه‌شب، در کانال تلگرام خود نوشت: «مجلس ایران تصمیم به تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گرفته است، هیچ چیز تعجب‌آوری در این خصوص وجود ندارد، این تصمیم ناشی از یک تحول طبیعی از وقایع بعد از حملات غیرقانونی ایالات متحده به تأسیسات هسته‌ای ایران تحت پادمان‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بود.»

قابل ذکر است که روز گذشته، رافائل گروسی، مدیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، از لزوم بازرسی‌های سریع در ایران در سایت‌های مرتبط با غنی‌سازی اورانیوم به‌منظور اطمینان از ایمنی این تأسیسات خبر داده است.

در این رابطه، واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل نیز در نشست شورای امنیت که به برنامه هسته‌ای ایران اختصاص داشت، یادآور شد که ایالات متحده و اسرائیل حمله مستقیم و بسیار خطرناکی به اعتبار پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) انجام داده‌اند.

این دیپلمات روس گفت: «اقدامات ایالات متحده و اسرائیل مستقیماً منشور سازمان ملل، قطعنامه‌های شورای امنیت آن <…> و همچنین اساسنامه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و قطعنامه مربوطه کنفرانس عمومی آژانس را نقض کرده است. آنها حمله مستقیم و بسیار خطرناکی به اعتبار NPT، به‌ویژه حق ایران برای استفاده از انرژی هسته‌ای برای اهداف صلح‌آمیز، از جمله غنی‌سازی اورانیوم که توسط ماده چهارم این پیمان تضمین شده است، محسوب می‌شوند و ضربه‌ای دردناک به رژیم عدم‌اشاعه هستند.»
نبنزیا تأکید کرد که عضو NPT «مورد تجاوز بی‌دلیل قرار گرفته است» و این اقدام توسط دو کشوری انجام شده است که یکی از آنها امانت‌دار این پیمان است و دومی دهه‌هاست که از پیوستن به این عنصر امنیت بین‌المللی اجتناب می‌کند.

نماینده دائم روسیه مواضع مسکو را مورد یادآوری قرار داد که: «حملات به خاک ایران، از جمله زیرساخت‌های انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز تحت پادمان‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را قاطعانه محکوم می‌کند.»

نبنزیا از درخواست اسرائیل برای شرکت در نشستی که به «عدم‌اشاعه» اختصاص داشت، ابراز تعجب کرد. او گفت: «من دوست دارم باور کنم که شاید این تصمیم مقدم بر پیوستن این کشور به NPT باشد، که تمام جهان به آن علاقه‌مند خواهد بود.»


نظرات

آخرین اخبار
هشدار اتحادیه اروپا به متا؛ اینستاگرام و فیس‌بوک در آستانه جریمه سنگین
وجه همه بلیت‌های پروازهای لغوشده بازگردانده شد
هشدار درباره احتمال سقوط اجسام در هنگام ورزش باد شدید
ایهود باراک: نتانیاهو برای تشدید جنگ تدارک می‌بیند
رشد انفجاری معاملات بورس کالا و انرژی در 3 ماه نخست سال
مهاجرانی: دولت برای عزت ایران حتی گلوله هم می‌خورد
پیام‌هایی از مراسم آقای شهید
جدال بر سر یادداشت تفاهم
پشت پرده سفر رامین رضاییان به اسپانیا؛ واکنش باشگاه استقلال به خبر انتقال جنجالی
پیاتزا: اردوی صربستان برای ما مثل یک مرهم بود
وضعیت ترافیک تهران امروز 20 تیر ماه
مترو و BRT تهران تا کی رایگان می‌ماند؟
تهدید به مرگ خامینتون کامباس؛ سایه وحشت پس از حذف کلمبیا از جام جهانی
خسارت 300 میلیون دلاری به زیرساخت‌های پژوهشی کشور در جنگ
بن سلمان و ترامپ درباره تحولات منطقه گفت‌وگو کردند
دلخوری محمدی از پرسپولیس؛ آیا میلاد با قرمزها قرارداد می‌بندد؟
آغاز عرضه ارز زیارتی اربعین از امروز + جزئیات خرید
دبیرکل کتائب حزب‌الله: تهدید دشمنان، ما را از مسیرمان باز نمی‌دارد
ترامپ چرا ناگهان از جان خودش گفت؟
اسپانیا - فرانسه؛ فینال زودرس جام جهانی 2026 در راه است
شبکه امداد مترویی تهران در راه بهره‌برداری تا پایان سال
چرا ترامپ ناگهان از جان خود گفت؟ پیام پنهان پس از تشییع میلیونی رهبر شهید
نورنما | سناریوی ترسناک در چین
حسین؛ پیام‌آور کرامت انسان
ابَر سرمایه تشییع قائد شهید
کالابرگ تیر 1405 شارژ شد+ جزئیات
آتش‌بس در لبنان و دشواری‌های پیش‌‌رو
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز شنبه 20 تیر 1405+ جدول
پرونده جنایی عجیب؛ راز زیر گرفتن شوهر پس از انتقال خانه فاش شد
تداوم گرمای هوا و گرد و خاک در استان یزد
آماده‌سازی هتل‌های قصرشیرین برای میزبانی از زائران اربعین
آمار هولناک زلزله ونزوئلا؛ بیش از 4 هزار کشته و 16 هزار زخمی
ترافیک سنگین در هراز و مسیرهای تهران
جام جهانی 2026 | برنامه بازی‌های امشب شنبه 20 تیر و بامداد فردا
تهدید دوباره ترامپ علیه ایران: هزار موشک آماده شلیک است
پایان تفاهم یا آغاز دیپلماسی اجبار؛نقشه جدید واشنگتن برای بازگشت به میز مذاکره چیست؟
برنامه مسابقات ورزشی امروز 20 تیر 1405+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 20 تیر 1405 + وضعیت استانها
هشدار پژوهشگران: آسم شدید تنها یک بیماری تنفسی نیست
هشدار متخصصان: دندان قروچه سلامت دندان و ایمپلنت را تهدید می‌کند
شیرین‌کننده‌های مصنوعی چه تاثیری بر متابولیسم دارند؟
شیوع یک انگل روده‌ای در آمریکا + علت
درباره پُرمصرف ترین مکمل‌ها چه می دانید؟
یک اتفاق عجیب ؛ دکمه کثیف سکه نادر 900 ساله از آب درآمد
مطالعه جدید: پیری زیستی، عامل افزایش سرطان در جوانان
حریق در یکی از واحدهای نیروگاه تبریز مهار شد/ شایعه حمله دشمن کذب است
بقائی:نقض تعهدات آمریکا با اقدام متقابل ایران روبه‌رو خواهد شد
بیش از 100 شب حضور مردمی؛ جلوه‌ای از وحدت و مقاومت ایرانیان
ارتباط شگفت‌انگیز مکمل بدنسازی با درمان افسردگی
طارمی در جمع برترین برندگان دوئل‌های جام جهانی قرار گرفت