×
سیاسی
شناسه خبر : 230267
تاریخ انتشار : جمعه 1404/04/06 ساعت 12:13

نورنیوز از تزلزل در اردوگاه طرف غربی گزارش می‌دهد؛

اوج گیری اختلافات سیاسی در تل‌آویو و واشنگتن پس از آتش بس

در حالی‌که آتش‌بس موقت به‌ظاهر پایان تنش‌های اخیر میان ایران و محور آمریکایی-صهیونیستی بود، شواهد حکایت از عمق‌گیری اختلافات درون اردوگاه غربی دارد. ناکامی حمله اخیر، آشفتگی در روایت‌ها، سکوت کاخ سفید و تفرقه در کابینه اسرائیل، همگی نشانه‌هایی از شکاف استراتژیک در مواجهه با تهران هستند.

نورنیوز- گروه سیاسی: در حالی که بسیاری تصور می‌کردند حمله اخیر آمریکا و اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای و نظامی ایران، دست‌کم از منظر رسانه‌ای، یک پیروزی تلقی شود، رخدادهای پس از آن نشان داد که وضعیت برای واشنگتن و تل‌آویو نه‌تنها تثبیت نشد، بلکه مجموعه‌ای از بحران‌های سیاسی، رسانه‌ای و نهادی را به دنبال داشت که اکنون پس از فروکش کردن درگیری‌های میدانی، به چالشی درونی برای دو بازیگر اصلی این ماجرا تبدیل شده است.

آمریکا: بن‌بست قانونی و فشار رسانه‌ها

ایالات متحده در شرایطی وارد عملیات علیه ایران شد که هیچ مجوزی از کنگره برای ورود به جنگ نداشت. ترامپ، با اتکا به برخی اختیارات اضطراری، دست به اقدامی زد که اکنون در واشنگتن با مخالفت‌های فزاینده‌ای روبه‌رو شده است. گزارش‌ها نشان می‌دهد که او جلسه محرمانه برای ارائه گزارش به کنگره درباره چرایی حمله را به تعویق انداخته است؛ مسئله‌ای که خشم رهبران دموکرات را برانگیخته است. چاک شومر، رهبر دموکرات‌های سنا، به صراحت این تأخیر را غیرقابل توجیه خوانده و هشدار داده که دولت باید پاسخگوی قانون‌گریزی آشکار باشد.

رسانه‌های آمریکا، به‌ویژه سی‌ان‌ان، نیویورک تایمز و آسوشیتدپرس، نیز با انتشار گزارش‌های مستند، ادعای دولت ترامپ درباره موفقیت عملیات علیه سایت‌های غنی‌سازی ایران شامل فردو،‌ نطنز و اصفهان را به چالش کشیده‌اند. آنها تأکید می‌کنند که نه تنها تأسیسات هسته‌ای ایران نابود نشده، بلکه بسیاری از سانتریفیوژها سالم باقی‌مانده‌اند و فردو به عنوان یکی از پایگاه‌های کلیدی، همچنان فعال است. در مقابل، ترامپ این گزارش‌ها را "اخبار جعلی" خوانده و بر روایت رسمی کاخ سفید مبنی بر «نابودی کامل» تأکید دارد. این شکاف آشکار میان کاخ سفید و رسانه‌های آمریکایی، یادآور دوره‌های بحرانی ریاست‌جمهوری ترامپ است که واقعیت‌سازی رسانه‌ای را با تهدیدات سیاسی گره می‌زد.

اسرائیل: اختلاف در کابینه، فشار جهانی و بحران اجتماعی

در تل‌آویو، وضعیت بغرنج‌تری در جریان است. گرچه مقاماتی مانند ایهود اولمرت از «موفقیت در کشاندن آمریکا به جنگ» سخن می‌گویند، اما رسانه‌ها و محافل سیاسی اسرائیل تصویر دیگری از ماجرا ارائه می‌دهند. کابینه امنیتی اسرائیل دچار دودستگی جدی درباره آتش‌بس با ایران شده است. گزارش شبکه ۱۳ نشان می‌دهد که برخی وزرا آشکارا با توقف حملات مخالفت کرده و نتانیاهو را به مماشات متهم کرده‌اند.

با این حال، واقعیت آن است که تاب‌آوری اجتماعی در اسرائیل به‌شدت کاهش یافته است. ضربات پاسخ متقابل ایران، به‌ویژه در عرصه اقتصادی و امنیتی، هزینه‌هایی را بر تل‌آویو تحمیل کرده که ادامه جنگ را غیرممکن ساخته است. هم‌زمان، فشار بی‌سابقه جهانی بر اسرائیل برای توقف تجاوزات، به‌ویژه از سوی روسیه و چین، منجر به تضعیف موضع تل‌آویو در صحنه بین‌المللی شده است. نماینده روسیه در شورای امنیت، با صراحت خواستار پیوستن اسرائیل به ان‌پی‌تی شده و بر افشای نقش این رژیم در حمله به ایران تأکید کرده است.

علاوه بر این، همنوایی و همصدایی بسیاری از کشورها خصوصا کشورهای منطقه و همسایگان عرب در محکوم کردن تجاوز صهیونیست‌ها به ایران، شاهدی بر ناکامی تل‌آویو در تشکیل یک جبهه فراگیر برای تکرار موج جدید «ایران‌هراسی» به بهانه فعالیت‌های هسته‌ای تهران است. 

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی: رسوایی نهاد ناظر

شاید یکی از مهم‌ترین پیامدهای این تقابل، افشای ماهیت واقعی و کارکرد غیر حرفه ای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باشد. رفتارهای این نهاد در ماجرای اخیر، که بیشتر به ایفای نقش «جاسوس فنی» برای طرف‌های متخاصم شبیه بود تا یک نهاد بی‌طرف نظارتی، موجب شد که مجلس شورای اسلامی ایران طرح تعلیق همکاری با آژانس را تصویب کند. اکنون بسیاری در جهان، حتی رسانه‌های غربی، از سقوط اعتبار آژانس سخن می‌گویند و عملکرد آن را زیر سوال برده‌اند.

گزارش‌های اطلاعاتی اخیر نیز مؤید آن است که آژانس از واقعیات میدانی آگاهی نداشته و بیشتر به استناد گزارش‌های امنیتی غیررسمی موضع گرفته است. این رسوایی، نه تنها اعتماد ایران به آژانس را از بین برده، بلکه نقش آن را به عنوان یک میانجی یا ناظر مؤثر در بحران‌های آینده تضعیف کرده است.

علاوه بر این حمایت آشکار آژانس از اسرائیل و آمریکا با عدم محکومیت حمله آنها به تاسیسات هسته ای ایران که هم در ردیف وظایف قانونی آژانس است و هم حداقل اقدامی است که می‌توانست برای نمایش بی طرفی انجام دهد نشان داد که آژانس و بویژه مدیرکل آن حتی قصد حفظ ظواهراولیه برای دفاع از اعتبار نابود شده این نهاد ناظر بین المللی را نیز ندارد

به هرروی برخلاف ادعاهای مقامات آمریکایی و اسرائیلی، حمله اخیر نه‌تنها در رسیدن به هدف راهبردی خود ناکام ماند، بلکه زمینه‌ساز سلسله‌ای از بحران‌های داخلی برای واشنگتن و تل‌آویو شد. فقدان اجماع سیاسی در آمریکا، تضاد در روایت‌ها، فشار رسانه‌ای و بی‌پاسخی رسمی دولت، در کنار اختلافات آشکار در کابینه اسرائیل و فشار فزاینده جهانی، مجموعاً نشان می‌دهد که اردوگاه مقابل ایران، در موقعیتی به‌مراتب شکننده‌تر از گذشته قرار گرفته است. در چنین فضایی، ایران نیازی به تبلیغ یا بزرگ‌نمایی ندارد؛ کافی‌ست تنها صدای واقعی شکاف‌ها، رسوایی‌ها و بن‌بست‌ها در غرب را بازتاب دهد. راهبرد هوشمندانه، برجسته‌سازی نزاع درون‌سیستمی دشمن است، نه بازخوانی دستاوردهایی که بویژه پس از افشاگری امیر قطر در خصوص تلاش شدید دونالد ترامپ برای متقاعد کردن ایران به پذیرش آتش بس برای همگان آشکار می باشد.

 


اخبار مرتبط
ادعای تل‌آویو از «نقشه ترور» وزیر جنگ اسرائیل توسط ایران
یکشنبه 1404/04/08 ساعت 16:27
ادعای تل‌آویو از «نقشه ترور» وزیر جنگ اسرائیل توسط ایران
رسانه‌های اسرائیلی مدعی‌ سدند ایران در ماه آوریل قصد داشته با طراحی یک عملیات ترور، جان وزیر جنگ رژیم صهیونیستی را هدف قرار دهد؛ نقشه‌ای که به گفته آن‌ها با بازداشت یک جوان 24 ساله ناکام مانده است.
آتش‌بس یا آرامش پیش از طوفان؟ رمزگشایی از سکوت تاکتیکی ایران و اسرائیل
جمعه 1404/04/06 ساعت 12:17
نورنیوز درخصوص وضعیت پایداری آتش‌بس میان ایران و اسرائیل گزارش می‌دهد؛
آتش‌بس یا آرامش پیش از طوفان؟ رمزگشایی از سکوت تاکتیکی ایران و اسرائیل
آتش‌بس اخیر میان ایران و رژیم صهیونیستی، نه پایان بحران که بخشی از یک سناریوی پیچیده برای بازتنظیم معادلات سیاسی و نظامی منطقه است. با نقش‌آفرینی آمریکا، ترفندهای تل‌آویو و هوشیاری تهران، این وقفه می‌تواند سرآغاز فصلی تازه از نبردهای راهبردی باشد.
رمزگشایی از هدف اسرائیل در تهاجم به ایران و راهبرد مقابله با آن
چهارشنبه 1404/04/04 ساعت 18:28
نورنیوز تقابل راهبردی ایران و رژیم صهیونیستی را ریشه‌یابی‌ می‌کند؛
رمزگشایی از هدف اسرائیل در تهاجم به ایران و راهبرد مقابله با آن
پاسخ راهبردی ایران باید فراتر از بازدارندگی نظامی باشد؛ حفظ هویت ملی، انسجام اجتماعی و درک دقیق از ماهیت تهدید، مؤلفه‌های اصلی امنیت پایدار در برابر رژیم صهیونیستی‌اند. ایران، به‌شرط حفظ این مؤلفه‌ها، از بزرگ‌ترین تهدید راهبردی دشمن، به نقطه شکست تمام‌عیار پروژه‌های منطقه‌ای اسرائیل تبدیل خواهد شد.
ترامپ: حملات موشکی ایران ضربات سختی به اسرائیل وارد کرد
چهارشنبه 1404/04/04 ساعت 13:52
ترامپ: حملات موشکی ایران ضربات سختی به اسرائیل وارد کرد
رئیس‌جمهور آمریکا با تاکید بر موفقیت روند آتش‌بس میان ایران و اسرائیل، اعلام کرد که موشک‌های بالستیک ایران ضربات سختی به اسرائیل وارد کرده و به باور وی، جنگ میان این دو کشور دیگر تکرار نخواهد شد.
ترامپ و نظم جهانی آمریکایی
چهارشنبه 1404/04/04 ساعت 10:55
دکتر بهرام امیراحمدیان
ترامپ و نظم جهانی آمریکایی
در آخرین انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا، دونالد ترامپ نامزد حزب جمهوری خواه با وجود داشتن چند پرونده در محاکم قضایی که می توانست او را از راه یافتن به کاخ سفید باز دارد، اما به دلیل وجود لابی هایی در ساختارهای قدرت، برنده انتخابات اعلام شد. انتظار می رفت وی برای عملی شدن همان وعده هایی که در زمان تبلیغات انتخاباتی داده بود، اقدام کند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
دومین خرید لالیگایی تراکتور کیست؟
سقف وام‌های بانکی افزایش یافت
2700 نفر در تصادفات شهریور ماه جان باختند
معاون اجرایی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی : برای تأمین بنزین نگرانی نداریم
تخت‌جمشید امروز میزبان ارکستر ارمنستان است
وحدت کلید پیروزی جهان اسلام
عارف به دیدار معاون اول‌های دولت‌های قبل رفت
استقلال در آستانه جذب یک مهاجم خارجی از بین دو گزینه
نورنما | اجرای زیبای آهنگ باران می‌بارد امشب، با فلوت توسط جنگلبان
رونمایی از ربات‌های هوشمند دو طبقه پست در کشور
پوتین: روسیه پیشتاز تولید موتورهای هوایی و موشکی است
شناسایی و دستگیری قاتل مشهدی پس از 14 سال فرار
صندوق بازنشستگی فولاد و صندوق بازنشستگی کشوری تجمیع می شوند
ام‌باپه دومین گلزن تاریخ فرانسه شد
قیمت خودرو امروز پنجشنبه 13 شهریورماه 1404 + جدول
سازمان بازرسی به ناترازی انرژی ورود کرد
پوستر نوستالژیک مس رفسنجان برای دیدار دوستانه با پرسپولیس
زلنسکی: پوتین خودش به کی‌یف بیاید
کنگره باید اختیارات جنگی ترامپ را محدود کند
پزشک قلابی با 15 شاکی/ قربانیان؛ زنان مبتلا به بیماری خاص
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(78) «بهمن»
رئیس پارلمان لبنان: طرح انحصار سلاح ارتش صلح داخلی را تضمین می‌کند
آغاز نشست شورای حکام آژانس از دوشنبه با محوریت ایران
عربستان بار دیگر سیاست‌های کوچ اجباری فلسطینی‌ها را محکوم کرد
هالیوود و روایت جنجالی علیه ایران + فیلم
بیشتر می‌کشیم؛ راهبرد تهاجمی واشنگتن
دولت ترامپ خرید دیپلمات‌های ایرانی در نیویورک را محدود کرد
عمار حکیم: ایران سنگر خط مقدم جهان اسلام است
وزارت خارجه اردن: اخراج فلسطینی‌ها از غزه نقض حقوق بشر است
چرا اسرائیل در روز نخست نبرد، به استراتژیست‌ها شلیک کرد نه موشک‌ها؟
جامعه موسیقی ایران در سوگ درگذشت هوشمند عقیلی
وزیر خارجه ایران: سوء تفاهمات رفع شد/ هیچ اختلافی با قطر نداریم
آتش‌سوزی عمدی در تورنتو جان 2 عضو خانواده ایرانی را گرفت
زمان پرداخت مرحله جدید «کالابرگ» به سه دهک اول اعلام شد
از یکجانبه‌گرایی تا چندجانبه‌گرایی؛ دیپلماسی دفاعی ایران در معماری نوین نظام جهانی
هدیه ویژه حامی مالی المپیاکوس به مهدی طارمی و ستاره‌های تازه‌ وارد تیم
انتقاد اسپانیا از سکوت اتحادیه اروپا در قبال نسل‌کشی در غزه
وزیر جنگ آمریکا: قرار است بیشتر بُکشیم
صدور ردیف استخدامی 3 هزار عضو هیئت علمی دانشگاه‌ها
بیشتر لبنانی‌ها مخالف خلع سلاح حزب الله هستند
پرواز مجدد جنگنده های ونزوئلا بر فراز ناو آمریکایی
هوای تهران در شرایط «قابل قبول» قرار گرفت
یونیسف: بیش از 700 هزار کودک در غزه از تحصیل محروم شده‌اند
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه 15 شهریور
سازمان سنجش: مهلت انتخاب رشته تا 17 شهریور تمدید شد
مادورو: تلاش واشنگتن برای تغییر نظام در کاراکاس اشتباه است
مقدماتی جام‌جهانی اروپا و شب پرگل
قاتل شهید رضایی در سمیرم اعدام شد+فیلم
پیکر استاد احمد پژمان به زادگاهش در لارستان باز می‌گردد
رویکرد فرهنگی دولت و موضوع برگزاری کنسرت خیابانی
X
آگهی تبلیغاتی