×
سیاسی
شناسه خبر : 230226
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/04/04 ساعت 10:36
منطق پیروزی ما چیست؟

عبدالله گنجی

منطق پیروزی ما چیست؟

در هر جنگ نظامی دو طرف منازعه تلاش می‌کنند خود را پیروز صحنه معرفی کنند و این موضوع امری کاملاً طبیعی است. اما ناظران بی‌طرف و محققان تلاش می‌کنند برای پیروزی منطقی بیابند.بدون تردید ایران در بعد افکار عمومی بین‌المللی پیروز این صحنه است و ملت‌های غربی و اسلامی به خیابان‌ها آمدند و حمایت کردند، چون می‌دانستند ایران مورد تجاوز قرار گرفته بود.

نورنیوز-گروه سیاسی: در هر جنگ نظامی دو طرف منازعه تلاش می‌کنند خود را پیروز صحنه معرفی کنند و این موضوع امری کاملاً طبیعی است. اما ناظران بی‌طرف و محققان تلاش می‌کنند برای پیروزی منطقی بیابند. اگر ما در جنگ با صهیونیست و امریکا خود را پیروز می‌دانیم منطقمان چیست؟ بدون تردید ایران در بعد افکار عمومی بین‌المللی پیروز این صحنه است و ملت‌های غربی و اسلامی به خیابان‌ها آمدند و حمایت کردند، چون می‌دانستند ایران مورد تجاوز قرار گرفته بود. اما منطق پیروزی را باید از دلایل و اهداف مهاجم به‌دست آورد. باید نتایج برآمده از جنگ را با اهداف اعلانی مهاجم تطبیق داد و به این سؤال پاسخ داد که اهداف محقق شده است یا خیر. باید بین دو عبارت «خسارت» و «شکست» تمایز قائل بود. جنگ همه‌اش خسارت است در جنگ هشت ساله خسارات زیادی دیدیم، نابودی زیرساخت‌ها، ۲۲۰ هزار شهید، یک میلیون جانباز و...، اما مگر شروع جنگ برای این اهداف بود؟ جنگ برای براندازی انقلاب اسلامی یا جدا کردن خوزستان و تسلط بر اروندرود و... بود. بنابراین، وقتی صدام را متجاوز و شکست‌خورده می‌دانیم به این معناست که به هیچ یک از اهداف اعلانی نرسید و خسارت فرع آن است. 

حال به علل شروع جنگ از سوی صهیونیست‌ها و امریکا برگردیم. آنچه رسماً به عنوان علل جنگ اعلام شد عبارت است از: ۱- نابودی صنعت هسته‌ای؛ ۲- نابودی صنعت موشکی و ۳- فروپاشی اجتماعی و پایان دادن به نظام جمهوری اسلامی. 

مدیریت نظام به گونه‌ای بود که حمله غافلگیرانه‌ای را که صبح شروع شد – به‌رغم شهادت فرماندهان - شب پاسخ داد و انتصاب فرماندهان سریعاً انجام گردید. اما آیا اکنون صنعت هسته‌ای نابود شده است؟ فردو سالم است و هیچ رسانه امریکایی سخنان ترامپ را تأیید نکرد و از سویی هیچ تشعشعی ساطع نشد. پس اورانیوم ۴۰۰ کیلویی سالم و فردو هم سالم و دانش هسته‌ای نیز در مغز فرزندان ملت است. آیا نابودی موشکی محقق شد؟ تا آخرین لحظه بیش از ۲۳ مرحله موشک‌باران صهیونیست‌ها اتفاق افتاد و نتانیاهو تعداد موشک‌های ایران را ۲۰ تا ۲۸ هزار اعلام کرد که کمتر از ۶۰۰ مورد آن استفاده شد و هزاران موشک برای آینده آماده است. 

در بعد فروپاشی اجتماعی متأسفانه دشمن بیش از دو سال یارگیری و تجهیزات وارد کرده بود، پهلوی‌ها آماده شده بودند و رؤیا‌پردازی می‌کردند، با زدن منازل، انفجار آب شهری، حمله به زندان، شهرک‌ها، آتش زدن لاستیک و علفزارها، و حتی زدن مراکز بسیج و انتظامی نه تنها انسجام ملی تضعیف نشد که ارتقا یافت و رستاخیزی در ایران شکل گرفت که نماز جمعه زیر آتش، قله آن بود. اپوزیسیون جمهوری اسلامی - به جز پهلوی و رجوی – در کنار نظام بودند و ملت به صحنه آمد، بسیج احیا شد، جلوه‌های کمک و ایثار رخ‌نمایی کرد و تاب‌آوری ملت رشدی مثال‌زدنی یافت. دقیقاً نقطه شکست دشمن همین انسجام ملی بود که بسیار کشنده‌تر از موشک شد. اما راز تسلیم هر دو دشمن حمله به پایگاه امریکا شد. ترامپ همان شب با امیر قطر تماس گرفت که ایران را راضی کنید جنگ تمام شود. این کار چه لزومی داشت. چرا تا پایان ذخایر موشکی و نابودی هسته‌ای ما ادامه ندادند؟ دو هفته زندگی پناهگاهی امان از صهیونیست‌ها برید. موشک‌های بومی و ملی ایران سامانه پنج لایه دفاعی غرب‌ساخته را تحقیر کرد و غزه شماره ۲ را در حیفا و بئر‌السبع شکل داد. حملات هوایی در ایران پهناور نه موجب نابودی سامانه‌های هوایی شد و نه توانست سکو‌های پرتاب موشک را نابود سازد. این شد که صهیونیست‌ها از امریکا خواستند وارد جنگ شود و از اعراب خواستند ایران را متقاعد به آتش‌بس‌کنند.

افتخار ما این است که ۱- با دو قدرت جنگیدیم و به هر دو پاسخ دادیم؛ ۲- آنان شروع‌کننده جنگ و شروع‌کننده درخواست اتمام آن بودند؛ ۳-آخرین شلیک‌ها از سوی ایران انجام شد و آخرین حمله ما بد‌ترین ضربه بود؛ ۴- صنعت هسته‌ای باقی ماند و قدرت تثبیت آن در فردای جنگ بیشتر شد؛ ۵- سلاح بومی را به کار گرفتیم و از کسی کمک نخواستیم؛ ۶- سرزمین‌های اشغالی را مانند غزه کردیم و ۷- اپوزیسیون برانداز و همراه صهیونیست‌ها را ده‌ها سال عقب انداختیم و مانند رجوی بی‌حیثیت شدند. از همه مهم‌تر خون شهیدانمان رستاخیزی در جوانانمان برپا کرد و حس وطن‌پرستی را در نسل Z بارور کرد.

همان‌گونه که امام مهم‌ترین دستاورد جنگ تحمیلی را «استمرار روح اسلام انقلابی» می‌دانستند، این روح استمرار مجدد می‌یابد و خون سرداران و دانشمندان ما سال‌ها بسان فتح الفتوح روح جوان، عمل خواهد کرد. ما ضربه خوردیم، اما دشمن متجاوز یعنی امریکا و صهیون را با هم سرجایشان نشاندیم. اکنون روز تثبیت قطعی و قدرتمندانه ایران هسته‌ای است و در بعد داخلی باید آسیب‌ها را شناخت و مرتفع کرد. سیستم‌های ارتباطی – موبایلی، قاتل فرماندهان و دانشمندان ماست، همان‌گونه که به قول شهید نصرالله قاتل فرماندهان حزب‌الله بود. این نقیصه را باید برطرف کرد و برای آینده آماده بود. ما نه با صهیونیست‌ها صلح داریم و نه آتش‌بس، آنچه انجام شد صرفاً پایان تبادل آتش است. جنگ حق – باطل، جنگ فقر – غنا و جنگ استکبار – استضعاف تمام‌ناشدنی است و در این منظومه جنگی جای ایستادن ما معلوم است.


اخبار مرتبط
بیانیه رسمی حزب‌الله لبنان درباره پیروزی باشکوه و الهام‌بخش ایران
چهارشنبه 1404/04/04 ساعت 18:46
بیانیه رسمی حزب‌الله لبنان درباره پیروزی باشکوه و الهام‌بخش ایران
حزب‌الله لبنان در بیانیه‌ای مهم، پیروزی ایران در مقابله با رژیم صهیونیستی و آمریکا را تبریک گفت و بر شکستن سامانه‌های دفاعی اشغالگران تأکید کرد. این بیانیه همچنین واکنش سریع و قدرتمند ایران به حمله به تاسیسات هسته‌ای را نقطه آغاز فصلی جدید در تقابل با هیمنه واشنگتن دانست.
آتش‌بس با طعم پیروزی
سه‌شنبه 1404/04/03 ساعت 15:36
نورنیوز از راهبرد ایران در پرهیز از جنگ و صلح تحمیلی گزارش می‌دهد؛
آتش‌بس با طعم پیروزی
در بحبوحه این نبرد پیچیده که از نطنز و فردو تا حیفا و تل‌آویو امتداد یافت، تهران تلاش کرد تا با ترکیب خرد راهبردی، بازدارندگی فعال و پاسخ هدفمند، مسیر یک «آتش‌بس از موضع اقتدار» را ترسیم کند؛ مسیری که نقطه اوج آن را می‌توان در حمله کم‌سابقه به پایگاه آمریکایی العدید در قطر دید، اقدامی که وزن راهبردی تهران را در محاسبات آتش‌بس به‌شدت افزایش داد.
نوراینفو | پیروزی ایران در جنگ با اسرائیل به 5 دلیل
سه‌شنبه 1404/04/03 ساعت 14:19
نوراینفو | پیروزی ایران در جنگ با اسرائیل به 5 دلیل
عارف: رمز پیروزی ملت، انسجام ملی است
دوشنبه 1404/04/02 ساعت 21:19
عارف: رمز پیروزی ملت، انسجام ملی است
معاون اول رئیس‌جمهور در پیامی تاکید کرد: انسجام ملی، حمایت مردمی و هدایت‌های رهبری، ایران را در برابر دشمنان پیروز خواهد کرد. محمدرضا عارف نوشت: ملت بزرگ ایران، با تکیه بر همبستگی و حضور ملی، پیروز این عرصه تاریخی خواهد بود.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
حکم اعدام برای متهمان شبکه جاسوسی موساد و منافقین در کرج
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 5 مهر 1404 + وضعیت استان‌ها
حمایت از بومی‌سازی و صادرات فناوری با قرارداد جدید وزارت ارتباطات
نوراینفو | 6 راز موفقیت برای مدیریت مالی
تامین برق یک شهر با راکتور هسته‌ای در حیاط پشتی خانه
زمستان بدون مازوت؟ ترس مجدد از خاموشی‌ها و آلودگی هوا
زنگ خطر پایان سیاست دوحزبی در انگلیس/ فاراژ در آستانه نخست‌وزیری؟
سخنان سید عباس عراقچی وزیر خارجه ایران در نشست شورای امنیت سازمان ملل
مستند ایرانی جایزه جشنواره بوسان را گرفت
فرزند شهید نصرالله: آمریکا از طرح‌های شیطانی علیه کشورهای اسلامی استفاده می‌کند
مورایس: استقلال در حال رشد است
واکنش ایران به سخنرانی «نتانیاهو» در مجمع عمومی سازمان ملل در مقابل صندلی‌های خالی
ظریف: فعالسازی اسنپ‌بک، سودی برای اروپا نخواهد داشت
پزشکیان: اقدامات رئیس‌جمهور آمریکا منطقه را به سمت آتش سوق می‌دهد
آلمان: تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران اعمال خواهند شد
کشورهای اسلامی برای مردم خود و ملت‌های مسلمان با توسعه همکاری‌ها امنیت و رفاه ایجاد کنند
تکذیب بازرسی آژانس در فردو و نطنز +فیلم
ترافیک سنگین در تمامی محور‌های ورودی تهران
چین: فعال کردن مکانیسم اسنپ‌بک به حل اختلافات کمکی نخواهد کرد.
تعقیب و گریز قاچاقچیان سوخت توسط پلیس هرمزگان
بن بست مذاکرات امنیتی بین اسرائیل و سوریه در آخرین لحظه
ایران جهان را به ایستادگی در برابر استانداردهای دوگانه و مزورانه فرامی‌خواند
شهادت 93 دانش‌آموز و 30 استاد دانشگاه در جنگ 12 روزه
اعلام زمان رای گیری شورای امنیت درباره ایران
وزیر خارجه عراق حمله به هر شهرونده عراقی را حمله به عراق دانست
جدول به روز لیگ برتر پس از بازی استقلال
تحقیر نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل
جنایت رژیم صهیونیستی توهین به کرامت انسانی است
استقلال(1) -شمس آذر (1) /توقف آبی پوشان در خانه+ فیلم
عرضه 11 محصول ایران‌خودرو بدون نیاز به حساب وکالتی
گروسی: نشانه‌ای درباره افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم ایران وجود ندارد
تاکید نخست‌وزیر چین به افزایش اقدامات یک‌جانبه توسط برخی کشورها
ایران از مواضع تاجیکستان در جنگ 12 روزه تقدیر کرد
سایپا فردا پیش‌فروش جدید خود را کلید می‌زند
هاشمیان در نشست هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس
اعتراف گروسی به غیر منصفانه بودن عدم بازرسی آژانس اتمی از اسرائیل
انتخاب قطر به عنوان میزبان والیبال قهرمانی جهان در سال 2029
مصرف بنزین در تابستان امسال رکورد زد
خلاصه بازی گل‌گهر 0-0 فولاد؛ دوئل لک و گروسیان! +فیلم
ادعای ترامپ: به پایان جنگ غزه نزدیک شده‌ایم
عکس های منتخب حیات وحش هفته
سخنرانی عراقچی در نشست گروه دوستان مدافع منشور سازمان ملل
حذف تیم ملی چوگان ایران از جام‌جهانی
طی 6 ماهه گذشته بیش از 7 میلیون لیتر قاچاق سوخت در هرمزگان کشف شد
دیدار پزشکیان و ولیعهد کویت در نیویورک
شهباز شریف: نیروهای پاکستان «پاسخ قاطعی» به هند دادند
بیانیه گروه دوستان منشور ملل متحد در محکومیت تجاوزات امریکا و اسرائیل علیه ایران
درخواست فلسطین برای عضویت در بریکس
اسلامی: ایران اهل تعامل است، اما غرب تقابل را برگزیده
دخالت غیرمنتظره ترامپ در جام جهانی؛ تغییر محل بازی‌ها در صورت ناامنی
X
آگهی تبلیغاتی