×
سیاسی
شناسه خبر : 230122
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/04/03 ساعت 18:01
آتش‌بس نشانه پایان تهدید نیست، آتش‌بس می‌تواند فرصتی برای خدعه و فریبکاری باشد

بیانیه دکتر روحانی خطاب به مردم شریف ایران؛

آتش‌بس نشانه پایان تهدید نیست، آتش‌بس می‌تواند فرصتی برای خدعه و فریبکاری باشد

حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران در دوره‌های یازدهم و دوازدهم با صدور بیانیه‌ای، ضمن تسلیت به خانواده‌های شهدا و مردم در پی حملات اخیر، از نقش رهبری و نیروهای مسلح در دفاع از کشور تقدیر و تأکید کرد: «تجربه لبنان و تحولات اخیر نشان داد آتش‌بس الزاماً نشانه پایان تهدید نیست. نباید فریب واژگان را خورد. آمادگی کامل اطلاعاتی، دفاعی و امنیتی باید حفظ شود.»

نورنیوز-گروه سیاسی: 

متن کامل بیانیه به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم
مردم عزیز، شریف و نجیب ایران

در روزهایی که امنیت و آرامش این سرزمین آماج آتش دشمنان دیرین شد و زمین و آسمان کشورمان لرزید، این شما بودید که با صبوری، هوشیاری و همبستگی، دیوار دفاع ملی را استوار نگاه داشتید. پیش از سخنی، باید در برابر شما سر تعظیم فرود آورد؛ چرا که اگر ایستادگی نشکست، اگر امید خاموش نشد و اگر کشور فرو نپاشید، از برکت دل‌های آگاه و جان‌های مقاوم شما مردم بود.

در جریان این حملات سنگین و سازمان‌یافته، متأسفانه آسیب‌هایی جدی و جانکاه بر کشور وارد آمد. جمعی از فرماندهان رشید و دانشمندان برجسته‌ هسته‌ای، پژوهشگران حوزه‌ دفاعی، پاسداران فداکار، افسران و سربازان شجاع ارتش و نیز صدها نفر از شهروندان بی‌گناه غیرنظامی به شهادت رسیدند و خانواده‌های بسیاری داغدار شدند. همچنین بخش‌هایی از تأسیسات پدافندی، هسته‌ای، زیربنایی و حتی اماکن مسکونی هدف تخریب قرار گرفت. این ضایعه، سنگین و اندوه‌بار است و باید با صداقت از آن سخن گفت.

ما در برابر این حقیقت چشم نمی‌بندیم و آن را فرصتی برای بازاندیشی و ترمیم می‌دانیم؛ چرا که اعتماد مردم به ساختارهای دفاعی و مدیریتی، نعمتی حیاتی و در عین حال، شکننده است. دشمن با تمام توان کوشید تا این اعتماد را از درون متزلزل کند. اکنون برای ما رسالتی دوچندان است: هم در بازسازی توان بازدارندگی و هم در بازسازی رابطه‌ای متقابل، صادقانه و پُرامید با مردم.

در این میدان، اگرچه هزینه‌ها سنگین بود، اما رهبری کشور با آرامش، صلابت و اشرافی همه‌جانبه، مسیر کشور را از عقب‌نشینی به‌ سوی ایستادگی سوق دادند. نقش مقام معظم رهبری در مدیریت صحنه‌های امنیتی، سیاسی و دیپلماتیک این بحران، تعیین‌کننده بود. فرماندهی کل قوا با اتخاذ تصمیماتی سنجیده، مسیر تجاوز را سد کرده و متجاوزان را ناگزیر به توقف درگیری کرد.

در کنار این هدایت کلان، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران – ارتش، سپاه، بسیج و نیروهای انتظامی – با ایثار و در بسیاری موارد با نثار جان خود، از کیان ایران دفاع کردند. ملت ایران این فداکاری‌ها را قدر می‌شناسد و به حافظه‌ تاریخی خود می‌سپارد.

در این ایام، دولت نیز، با همه دشواری‌ها، تلاش کرد تا کشور را از دلهره‌ تأمین نیازهای ضروری دور نگاه دارد. استمرار فعالیت‌های عمومی، حفظ پیوستگی خدمات، و تلاش برای تقویت امید اجتماعی، جز با همدلی دستگاه اجرایی و همراهی مردم ممکن نمی‌شد.

مردم صبور ایران،

در روزهایی که اضطراب می‌توانست بر آرامش غلبه کند، شما خود به نماد فرهنگ همدلی، همراهی و مهربانی تبدیل شدید. ما آغازگر جنگ نبودیم، اما در برابر تهدید، از استقلال و کرامت خود دفاع کردیم. اگر امروز دشمنان در پیشروی ناتوان‌اند، دلیل آن تنها قدرت نظامی نیست؛ بلکه حضور معنادار مردم، آرامش جامعه و سرمایه‌ اجتماعی پرشکوهی است که شما پاس داشته‌اید.

تجربه مقاومت در لبنان و تحولات همین روزهای اخیر به‌ روشنی نشان می‌دهد که آتش‌بس، الزاماً نشانه پایان تهدید نیست. آتش‌بس می‌تواند فرصتی برای خدعه و فریبکاری، برطرف کردن ضعف‌ها و زمینه‌سازی برای حمله‌ای دیگر باشد. ما نباید فریب واژگان را بخوریم. آمادگی کامل اطلاعاتی، دفاعی و امنیتی باید حفظ شود، زیرا دشمنان این ملت، در عمل نشان داده‌اند که قابل اعتماد نیستند. قضاوت نهایی را باید به رفتار آنان سپرد، نه وعده‌هایشان.

از این نقطه به بعد، روشن است که هیچ راهی جز بازسازی قدرت دفاعی بومی و هم‌زمان، بازآفرینی اعتماد عمومی و سرمایه‌ اجتماعی پیش روی ما نیست. توان نظامی باید تقویت شود، اما به ‌تنهایی کفایت نمی‌کند. اقتصاد تاب‌آور، دیپلماسی خردمندانه و اعتماد متقابل میان مردم و حاکمیت، اضلاع مکمل امنیت ملی‌اند. این بحران باید دستورکاری بسازد برای تصحیح مسیر و بازسازی بنیادهای حکمرانی.

در کنار همه این‌ها، باید یادآور شد که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در قبال ایران برخوردی متوازن و منصفانه نداشت. ما تعامل را رد نمی‌کنیم، اما این تعامل تنها زمانی مؤثر است که بر پایه‌ احترام، انصاف و تعهد دوطرفه باشد. انتظار می‌رود آژانس، میان وظیفه‌ نظارتی و نقش حمایتی خود در قبال اعضای پیمان – از جمله ایران – توازنی عادلانه برقرار کند.

مردم آگاه ایران،

ما همچنان باید هوشیار باشیم. بی‌اعتمادی به آنانی که در زبان، صلح می‌جویند اما در عمل، تحریم، تهدید، ترور و تحمیل را پیش می‌برند، ضرورتی ملی است. آمریکا و رژیم صهیونیستی در پی تضعیف اراده‌، همبستگی و اتحاد ملی و تمامیت سرزمینی ما هستند، نه صرفاً هدف گرفتن زیرساخت‌های ما.

این روزها به ما آموخت که تداوم سه پایه جمهوریت، اسلامیت و ایرانیت در گرو هم‌صدایی صادقانه میان مردم، دولت، رهبری و دیگر نهادهای ملی است. این هم‌صدایی، با گفت‌وگو و گستراندن چتر ملی بر فراز همه آحاد ملت با همه تفاوت‌ها قومی و مذهبی و سیاسی، با صداقت در مواجهه با ضعف‌ها و با فاصله‌ گرفتن از خودکم‌بینی‌ها و خودبزرگ‌بینی‌ها ممکن می‌شود. باید به سخن مردم گوش سپرد، باید جبران کرد، باید بازسازی کرد و باید به فردا اندیشید. ما باید آماده باشیم – نه برای جنگ‌طلبی – بلکه برای صلحی پایدار و مقتدر، که هزینه دارد و با عقلانیت و بازدارندگی و جستجوی عمق استراتژیک در قلب‌ها و ذهن‌های ما ایرانیان حاصل می‌شود، نه با آرزواندیشی‌های بی‌مبنا و بی‌پروا.

اکنون قاعدتاً این امر برای مقامات مسئول روشن شده ‌است که ترمیم و بازسازی استراتژی ملی بویژه در سایه تحولات ۲ سال اخیر در منطقه الزامی راهبردی و ضرورتی فوری است.

والسلام علیکم و رحمه‌الله و برکاته


نظرات

آخرین اخبار
ناطق نوری: انزجار خود را از آمریکا و رژیم صهیونی اعلام می‌کنیم
بیش از 60 نماینده پارلمان انگلیس از طرح تحریم اسرائیل حمایت کردند
این جنگ تمام می‌شود و آنچه می‌ماند حسن‌ همجواری است
هشدار مقاومت عراق به جولانی درخصوص تجاوز به لبنان
فرانسه امکان لغو تحریم علیه روسیه را رد کرد
اعلام آخرین آمار مجروحان جنگ تاکنون
هشدار مقاومت عراق به سران عرب؛ چگونه می‌توانید ادعای بی‌طرفی کنید!
قالیباف: حضور مردم در خیابان دشمن را گیج و عصبانی کرده است
ادامه تجمع شبانه مردم در دفاع از ایران و انقلاب اسلامی
ترامپ: نفتکش‌ها می‌توانند از تنگه هرمز عبور کنند!
مسعود پزشکیان شرایط پایان جنگ را اعلام کرد
روسیه: آماده همکاری برای بازگرداندن صلح به خاورمیانه هستیم
میدل‌ایست مانیتور: جنگ ایران فرسایشی شده است
مکرون: حزب الله باید سلاح‌های خود تحویل دهد!
افشاگری عمان درخصوص علت جنگ علیه ایران
انگلیس بخشی از ذخایر اضطراری نفت خود را آزاد کرد
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
3 بانک بزرگ دنیا در قطر و دبی تخلیه شدند
منابع نظامی اسرائیل: هدف ما هرگز تغییر نظام ایران نبوده است
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/سرنگونی پهپاد اسرائیل
قطر مدعی شد: اجازه استفاده از خاک خود برای حمله به ایران را نداده‌ایم
محسن چاوشی «حسبی‌الله» را منتشر کرد+صوت
تایید خبر سپاه درباره تلفات سنگین آمریکا در کویت توسط سی‌بی‌اس
پیام دفتر آیت‌الله سیستانی در پی انتخاب آیت‌الله مجتبی خامنه‌ای
مخبر: ملت ما به دشمن پاسخ سخت می‌دهد
سهیلی: ترامپ، درهای چاه فاضلاب ما به روی تو باز است نه چاه نفت!
ترامپ مسوولیت فاجعه مدرسه میناب را نپذیرفت!
شهادت جمعی از مدافعان امنیت در حملات تروریستی به ایست‌های بازرسی تهران
پیکر مطهر فرزند قهرمان خوزستان "دریاسالار شهید علی شمخانی" در اهواز تشییع می شود+ جزییات
رفع اختلال نسخه موبایلی بانک ملی/فردا در دسترس
ستون نویس هاآرتص: تضمینی نیست که ایران دست از جنگ بکشد
استاد دانشگاه انگلیس: آمریکا در جنگ با ایران به هیچ‌یک از اهدافش نرسید
گفت‌وگوی تلفنی نخست‌وزیر عراق با پزشکیان درخصوص تحولات منطقه
حمله پهپادی به بندر «صلاله» عمان
ایتالیا: وارد جنگ علیه ایران نخواهیم شد
ارسال کنندگان تصایر به رسانه‌های معاند در یزد دستگیر شدند
واکنش ایرج طهماسب به شهادت کودکان میناب
جنگ، بنزین را در 85 کشور گران کرد
وقوع انفجارهای متوالی در ابوظبی، بغداد، اربیل، کویت و عمان
تحولات منطقه؛ موضوع گفت‌وگوی تلفنی سلطان عمان و پزشکیان
گفت‌وگوی وزرای خارجی هند و روسیه درخصوص ایران
اسرائیل دست به دامن ویدئوهای قدیمی شد
واکنش رئیس فیفا به حضور تیم ملی فوتبال ایران در جام‌جهانی
آمریکا: آژانس بین‌المللی انرژی باید ذخایر نفت خود را آزاد کند
جاسوسان سایبری اسرائیل به گوگل منتقل شدند
دنیامالی: شرایط حضور تیم ملی فوتبال در جام‌جهانی فراهم نیست
تایید حضور نمایندگان ایرانی در مسابقات والیبال آسیایی 2026
قالیباف: «گنبد آهنین» به یک طنز تبدیل شده است
سخنگوی ارشد نیروهای مسلح به آمریکا هشدار داد
آمریکا خطاب به‌شهروندان خود در منطقه: از دید عموم پنهان بمانید