×
بین الملل
شناسه خبر : 229943
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/04/02 ساعت 20:05
رژیم صهیونیستی آخرین نمود میراث استعمار در خاورمیانه است

ایمان شمس‌الدین:

رژیم صهیونیستی آخرین نمود میراث استعمار در خاورمیانه است

نویسنده، پژوهشگر و متفکر حوزه اندیشه دینی و سیاسی لبنانی گفت: «این غرور و جاه طلبی و احساس قدرت بیش از حد، رژیم صهیونیستی را به حمله به ایران سوق داد، با این توهم که ایران در ضعیف‌ترین حالت خود است و می‌توان آن را به عنوان حامی جنبش‌های مقاومت حذف کرد.»

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: این روزها جهان بیش از هر زمان دیگری بی‌توجهی رژیم تروریستی صهیونیستی را به قطعنامه‌های بین‌المللی می‌بیند و حتی برخی کشورها مثل ایران، لبنان، یمن، فلسطین و ... این بی‌توجهی را تجربه و لمس می‌کنند. ایمان شمس‌الدین نویسنده، پژوهشگر و متفکر حوزه اندیشه دینی و سیاسی لبنانی است که بارها از این بی‌توجهی‌ها و استمرار آن‌ها سخن گفته.

ایمان+شمس

او ضمن انتقاد از حملات رژیم صهیونیستی به مدارس، بیمارستان‌ها و اهداف غیرنظامی در غزه و لبنان، نبود عامل بازدارندگی را در این خصوص مؤثر توصیف کرد. او معتقد است غرور و احساس قدرت بیش از حد، رژیم صهیونیستی را با این توهم که ایران در ضعیف‌ترین حالت خود است به حمله به ایران سوق داد؛ اما این توهم باعث شد که امروز تل‌آویو و کل سرزمین‌های اشغالی فلسطین به هدفی آسان برای موشک‌های ایرانی تبدیل شوند. شرح مصاحبه با شمس‌الدین را که حمایت خود از ایران هم اعلام کرده، بخوانید؛

استفاده رژیم صهیونیستی از شعارهای مذهبی برای استعمار مدرن

  • این روزها، جهان شاهد تجاوز آشکار رژیم صهیونیستی علیه ایران و مردم آن است. به نظر شما، چرا رژیم اشغالگر علیه غیرنظامیان بی‌دفاع در غزه، لبنان و ایران چنین جنایاتی مرتکب می‌شود؟ چه چیزی این رژیم را به ادامه این تجاوزات واداشته است؟

ریشه این مسئله به استعمار، فرهنگ و بنیادهای آن بازمی‌گردد. غرب و آمریکا از نظر معرفتی بر ریشه‌های فرهنگی مبتنی بر باور راسخ به مرکزگرایی غربی استوار هستند که خود را مرکز ارزش‌ها، تمدن و پیشرفت می‌دانند و به بهانه متمدن کردن جهانی که ما را بربر می‌خوانند، خود را محق در تسلط بر منابع جهان می‌دانند. این فرهنگ در گذشته از طریق استعمار نظامی در منطقه ما نمود یافت؛ اما بعدها به شکل استعمار غیرمستقیم ظاهر شد.

سپس با کاشت رژیم صهیونیستی به عنوان بازوی گسترده استعماری و مدرن غرب در منطقه متمرکز شد که از شعارهای مذهبی برای تثبیت این مرکزگرایی و استعمار مدرن استفاده می‌کند. این رژیم از نهادهای بین‌المللی که برای خدمت به انسان غربی تأسیس شده‌اند، بهره‌برداری می‌کند تا منافع خود را به قیمت زیان کشورهای به اصطلاح جهان سوم تأمین کند.

استعمار در تضاد همیشگی با توصیه‌های سازمان ملل

این ایدئولوژی، نظام جهانی و نهادهای متعددی را برای خدمت به منافع و مطامع غرب و آمریکا ایجاد کرده است. حتی وجود استعماری را از طریق مواد و قوانین در قطعنامه‌های سازمان ملل متحد مشروعیت بخشیده است. برای مثال، سازمان ملل متحد در سال ۱۹۴۵ تأسیس شد و نظام قیومیت بین‌المللی بر اساس منشور آن شکل گرفت که کشورهای مسلط را مسئول مدیریت ملت‌های تحت استعمار و تضمین حقوق آن‌ها در راستای اصل خودمختاری قرار داد؛ اما از منظر تاریخی و سیاسی، این موضع نتیجه جنگ جهانی دوم بود که نظام جهانی جدیدی را با شرایط و معیارهای متفاوت ایجاد کرد.

این قطعنامه‌ها پیامدهای مهمی در مشروعیت‌بخشی به استعمار دارند و حتی به آن ظاهری مثبت می‌بخشند، با صحبت از مدیریت و حفظ حقوق بدون تعیین مکانیزم‌های مشخص یا مصادیق دقیق. تجارب تاریخی استعمار نشان‌دهنده این ابهام است؛ چرا که همواره با توصیه‌های سازمان ملل در تضاد بوده‌اند.

کمک غرب به اسرائیل برای زیرپا گذاشتن قطعنامه‌های سازمان ملل

برای فهم آنچه ما را به این وضعیت رسانده، باید تعداد دفعات نقض قطعنامه‌های سازمان ملل، قوانین بین‌المللی و معاهدات حقوق بشر توسط کشورهای غربی و آمریکا را بررسی کنیم. این تعداد، به‌ویژه پس از ۷ اکتبر، بی‌شمار است. اسرائیل با حمایت آمریکا و غرب، تمام قطعنامه‌های سازمان ملل و معاهدات را زیر پا گذاشت و آمریکا پس از عملیات طوفان‌الاقصی قدرت الزام‌آور این قوانین را تضعیف کرد، که منطقه را به هرج‌ومرج کشاند.

توهم صهیونیستی سرزمین‌های اشغالی را هدف آسان موشک‌های ایرانی کرد

در این هرج‌ومرج، اسرائیل مانند هیولایی به منطقه حمله‌ور شد و با حمایت غرب و اغلب کشورهای عربی، غزه را به باتلاقی تبدیل کرد که در آن تمام وحشیگری خود علیه بشریت را به نمایش گذاشت. با وجود تعداد زیاد محکومیت‌هایی که علیه رژیم صهیونیستی صادر شد، نهادهای بین‌المللی نتوانستند این وحشیگری را متوقف کنند. اما حمایت آمریکا، با استفاده از نفوذ جهانی خود به عنوان یک قدرت بزرگ، سدی برای محافظت از اسرائیل و وحشیگری آن ایجاد کرد و مانع از مهار این هیولا شد.

این غرور، جاه طلبی و احساس قدرت بیش از حد، رژیم را به حمله به ایران سوق داد، با این توهم که ایران در ضعیف‌ترین حالت خود است و می‌توان آن را به عنوان حامی جنبش‌های مقاومت حذف کرد. اما این توهم باعث شد که امروز تل‌آویو و کل سرزمین‌های اشغالی فلسطین به هدفی آسان برای موشک‌های جمهوری اسلامی تبدیل شوند. 

سوزاندن آگاهی با هدف‌گیری غیرنظامیان

  • رژیم صهیونیستی از اهدافی مانند ضربه زدن به برنامه هسته‌ای و موشکی ایران سخن می‌گوید؛ اما به وضوح، بیمارستان‌ها، زیرساخت‌ها و مؤسسات رسانه‌ای را هدف قرار می‌دهد و تعداد زیادی از شهدا تا کنون کودکان و زنان بوده‌اند. این تناقض چیست؟ به عبارت دقیق‌تر، هدف از این اقدامات چیست؟

طبیعی است که این رژیم چنین اقداماتی انجام دهد؛ زیرا در غزه نیز به بهانه حضور حماس در بیمارستان‌ها و مؤسسات مدنی، همین کار را کرد و در لبنان نیز به بهانه نابودی مقاومت و تسلیحات آن‌ها، تمام مراکز مدنی و خدماتی مانند بیمارستان‌ها، مدارس، ایستگاه‌های برق و انرژی را ویران کرد، بدون اینکه نیرویی بازدارنده مانع آن شود. بلکه این رژیم از حمایت همه‌جانبه غرب و آمریکا برخوردار شد، حتی قوانینی در غرب برای کاهش آزادی‌ها به بهانه یهودستیزی وضع شد که هیچ پایه‌ای در نظام معرفتی ندارد و اختراعی کاملاً غربی برای خدمت به منافع استعماری آن‌هاست.

شعار جهانی مطرح‌شده این بود: «حق اسرائیل در دفاع از خود.» این هدف‌گیری عمدی غیرنظامیان بخشی از نبرد سوزاندن آگاهی است که رژیم در ذهن ملت‌ها پیش می‌برد، تا این ایده را القا کند که مقاومت یا دولت ایران مسئول هدف قرار گرفتن غیرنظامیان هستند؛ زیرا توانایی‌های نظامی خود را در میان غیرنظامیان پنهان می‌کنند.

رژیم صهیونیستی آخرین نمود میراث استعمار در منطقه ما است

هدف، تأثیرگذاری بر بعد روانی و معرفتی مردم در ناخودآگاه آن‌هاست تا از فکر مقاومت علیه اسرائیل یا حمایت از کسانی که مقاومت می‌کنند، دور شوند. این یک عملیات سوزاندن آگاهی است که برای نابودی عزم، اراده و حتی ایده مقاومت علیه اشغالگری و استعمار در منطقه طراحی شده است. رژیم صهیونیستی آخرین نمود باقی‌مانده از میراث استعمار نظامی در منطقه ماست و می‌خواهد وجود خود را در ذهن ملت‌ها مشروع جلوه دهد تا به بخشی طبیعی از این منطقه تبدیل شود.

بنابراین، بخشی از هدف‌گیری غیرنظامیان و مرتبط کردن آن در ذهن مردم با نابودی تسلیحات و کشتن مبارزان، یک نبرد آگاهی و معرفتی است و بخش بزرگی از آن به ایدئولوژی وحشیانه صهیونیستی بازمی‌گردد که علیه ملت‌ها، به‌ویژه ملت‌های مقاوم که جرأت رویارویی با آن را دارند، عمل می‌کند.

ایرانی‌ها؛ خودکفا، توانمند و پرتوان

  • پیام شما به مردم ایران در این روزهای تجاوز صهیونیست‌های تروریست چیست؟

در ابتدا، صمیمانه به مردم ایران به خاطر شهدای‌شان تسلیت می‌گویم، برای آن‌ها رحمت الهی و برای مجروحان شفای عاجل و برای نیروهای مسلح و رزمندگان موفقیت و پیروزی بر دشمن را آرزو می‌کنم.

سپس با عشق و محبت عمیق از آن‌ها تشکر می‌کنم؛ زیرا این ملت امروز نمونه‌ای برجسته از مقاومت و ایستادگی است و آخرین سنگر مقاومت به شمار می‌رود. آن‌ها با فداکاری‌های بزرگی که تاریخ آن را ثبت خواهد کرد، در این مسیر پیش می‌روند. از خداوند می‌خواهم که ایران را در برابر رژیم صهیونیستی و حامیانش به پیروزی برساند، شهدای‌شان را رحمت کند، مجروحان‌شان را شفا دهد و به آن‌ها لطف نماید.

آن‌ها کاری بزرگ برای این امت انجام می‌دهند و الگویی از امتی استوار، مقاوم و سربلند ارائه می‌دهند که مفهوم کرامت، عزت و ضدیت با بردگی و ذلت را درک کرده است. آن‌ها ملتی توانمند و خودکفا هستند و ثابت کرده‌اند که سربلند، مقاوم، وطن‌پرست و عاشق خاک، تمدن و تاریخ خود هستند و برای آن از جان و مال خود می‌گذرند.


اخبار مرتبط
افت دوباره سهام شرکت سازنده F - 35 اسرائیلی
دوشنبه 1404/04/02 ساعت 17:37
افت دوباره سهام شرکت سازنده F - 35 اسرائیلی
پس از انتشار گزارش‌هایی درباره سرنگونی چند فروند جنگنده اف-35 اسرائیلی توسط ایران، ارزش سهام شرکت لاکهید مارتین، سازنده این جنگنده‌ها، با افت شدید مواجه شد؛ موضوعی که بازارهای جهانی را به واکنش واداشت.
رسانه‌های اسرائیلی: خسارات حملات موشکی ایران به اراضی اشغالی حدود 1.35 میلیارد دلار است
دوشنبه 1404/04/02 ساعت 17:02
رسانه‌های اسرائیلی: خسارات حملات موشکی ایران به اراضی اشغالی حدود 1.35 میلیارد دلار است
رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش داده‌اند که حملات موشکی ایران خسارتی معادل 1.35 میلیارد دلار به اسرائیل وارد کرده و برخی زیرساخت‌های حیاتی اراضی آسیب دیده‌اند.
تصاویر جدید از شلیک موشک های سوخت جامد و مایع موج بیستم وعده صادق 3 +فیلم
یکشنبه 1404/04/01 ساعت 20:41
تصاویر جدید از شلیک موشک های سوخت جامد و مایع موج بیستم وعده صادق 3 +فیلم
در ادامه عملیات «وعده صادق 3»، تصاویر جدیدی از شلیک موشک‌های بالستیک با سوخت جامد و مایع در موج بیستم این عملیات منتشر شد. این رزمایش پیام‌آور آمادگی دفاعی جمهوری اسلامی و نمایش قدرت بازدارندگی در برابر تهدیدات منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای است.
نظرات

آخرین اخبار
بورس رکورد زد؛ شاخص کل وارد کانال 7.5 میلیون واحد شد
اعلام رسمی چین درباره سفر عراقچی؛ تهران هنوز واکنشی نشان نداده است
آخرین قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 24 شهریور؛ ریزش سکه و طلا آغاز شد
واکنش تند چین به استقرار سلاح فضایی آمریکا؛ پکن خواستار توقف رقابت تسلیحاتی شد
واکنش تند رئیس‌جمهوری مکزیک به واشنگتن: ابزار بازی‌های انتخاباتی آمریکا نمی‌شویم
افتتاح 130 هزار واحد نهضت ملی مسکن در نیمه دوم سال
کشف 53 سکه باستانی در لرستان؛ 3 نفر دستگیر شدند
اعتراض رسمی ایران به اتریش؛ ممانعت از ورود یک مقام رسمی به وین
گفت‌وگوی وزرای خارجه چین و فرانسه؛ از ایران تا اختلافات تجاری
توافق جدید مسکو و دمشق عملیاتی شد؛ ارسال تدارکات نظامی به طرطوس و حمیمیم
جدال ایران و بحرین برای حضور در جمع 4 تیم برتر بسکتبال آسیا + ساعت بازی ایران
نیکزاد: دشمن به دنبال شکاف اجتماعی بود؛ اما ایران متحدتر شد
«مدافعان آسمان»؛ روایت فرمانده پدافند هوایی سپاه
اطلاعیه سازمان سنجش درباره آزمون عملی هنر + لینک
کمیته حقیقت‌یاب سازمان ملل: آمریکا مسئول حمله به عروسی کوهستک است
جمشید هاشم‌پور از بدلکاری‌های خطرناک و نقش‌های ماندگارش گفت + عکس
برنامه قطعی برق ایلام فردا چهارشنبه 25 شهریور+ لینک برنامه قطعی برق
دیدار عراقچی و رئیس اتحادیه میهنی کردستان عراق
تلاش عربستان برای تکرار سناریوی سوریه در یمن شکست خورد
آخرین قیمت دلار امروز سه‌شنبه 24 شهریور 1405؛ عقب‌نشینی دلار و یورو
قیمت سکه پارسیان امروز سه‌شنبه 24 شهریور؛ جدول نرخ انواع سوت
پهپاد MQ-1 در شرق تنگه هرمز رهگیری و منهدم شد
خاندوزی رئیس کارگروه بررسی‌های اقتصادی دفتر رهبر انقلاب شد
قیمت دینار عراق امروز سه‌شنبه 24 شهریور 1405؛ نوسان دینار تحت تأثیر دلار
قیمت نفت از 107 دلار عبور کرد؛ بازار نگران عرضه
گرانی خودرو ادامه دارد؛ دولت تازه از «ورود در صورت فشار بیشتر» می‌گوید
نوراینفو | قیمت لوازم‌التحریر در بازار؛ هزینه خرید نوشت‌افزار دانش‌آموزان چقدر است؟
راز موفقیت پروتکل مونترال در حفاظت از لایه ازن چیست؟
محموله میلیاردی سوخت قاچاق در انبار یک واحد تولیدی کشف شد
سایه دیوان عالی بر سر طرح جنجالی ترامپ؛ چرا رای‌گیری پستی ممنوع نشد؟
هشدار آتش‌نشانی رشت به شهروندان؛ با 125 تماس نگیرید
اعتراف نویسنده صهیونیست به شکست آمریکا در جنگ ایران
76 درصد متقاضیان حج 1406 معاینه شدند؛ توصیه پزشکی هلال‌احمر به زائران
پیام رئیس سازمان بسیج در پی شهادت مولوی گرگیج؛ تروریست‌ها از پاسخ جنایت فرار نخواهند کرد
بحران مهمات آمریکا به تل‌آویو رسید؛ ناکامی ارتش اسرائیل در نهایی‌کردن قراردادهای تسلیحاتی
رایزنی پاکستان و گروسی درباره تنش‌زدایی در منطقه
اختراع سیستم پشتیبانی پویا برای پا مدال طلای کانادا را بر گردن یک ایرانی انداخت
غندی‌پور از همراهی تیم امید در ژاپن بازماند
تصادف مرگبار ال90 با کامیون در جاده نقده - پیرانشهر
هشدار پلیس راهور برای روزهای پایانی شهریور؛ موج بازگشت سفرها در راه است
دستگیری یک قاچاقچی با هزار کیلو مواد روانگردان!
کره‌جنوبی به دنبال گسترش همکاری با ترکمنستان
وزیر میراث فرهنگی برای نجات قلعه تاریخی پاده وارد عمل شد + فیلم
کاهش قیمت سیب‌زمینی در بازار
چرا صادرات گوجه‌فرنگی تا پایان سال ممنوع شد؟
زنگ خطر برای فوک خزری؛ 29 قلاده در مازندران تلف شدند
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکادر روز شصت‌وششم؛انهدام پهپادMQ1 درهرمز وحمله به قایق‌ صیادی
یک ایرانی ساکن خارج مجوز واردات برند لوکس خودرو به کشور را گرفت
داور ایرانی در مسابقات جهانی کانوپولو قضاوت می‌کند
نظرسنجی جدید: پیشتازی دموکرات‌ها با اختلاف 7 درصدی در آستانه انتخابات میان دوره‌ای آمریکا