×
سیاسی
شناسه خبر : 229925
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/04/02 ساعت 16:43
فصل صید جاسوسان موساد فرا رسیده است

نورنیوز از اوج تقابل اطلاعاتی ایران و رژیم صهیونیستی گزارش می‌دهد؛

فصل صید جاسوسان موساد فرا رسیده است

هرچند تور اطلاعاتی ایران همواره به شکل پنهان، روی سر عوامل مستقیم و غیرمستقیم موساد پهن بوده،‌ اما در 10 روز اخیر که تجاوز نظامی صهیونیست‌ها به خاک ایران آغاز شده، روند مقابله با جاسوسان رژیم نیز شتاب مشهودی گرفته و دست بالای ایران در این نبرد اطلاعاتی را نشان می‌دهد.

نورنیوز- گروه سیاسی: در سایه دود موشک‌ها و غرش پهپادها، نبردی دیگر هم در جریان است؛ نبردی خاموش اما بسیار حساب‌شده میان دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی ایران و رژیم صهیونیستی. این جنگ، نه در آسمان و زمین، که در اعماق شبکه‌های نفوذ، شنود، کسب اطلاعات، و خرابکاری و ترور طراحی می‌شود؛ جنگی که صهیونیست‌ها با همه توان فنی و انسانی خود وارد آن شده و ایران با ابزار ضدجاسوسی، اشراف اطلاعاتی و عملیات پیش‌دستانه، آن را پاسخ داده است. تقریبا روزی نیست که حلقه‌هایی از شبکه نفوذ و جاسوسی صهیونیست‌ها در داخل ایران،‌ کشف یا منهدم نشود. هرچند تور اطلاعاتی ایران همواره به شکل پنهان، روی سر عوامل مستقیم و غیرمستقیم موساد پهن بوده،‌ اما در 10 روز اخیر که تجاوز نظامی صهیونیست‌ها به خاک ایران آغاز شده، روند مقابله با جاسوسان رژیم نیز شتاب مشهودی گرفته و دست بالای ایران در این نبرد اطلاعاتی را نشان می‌دهد.    

اسرائیل و راهبرد «نفوذ عمیق و چندلایه»

سازمان اطلاعاتی رژیم صهیونیستی(موساد)، از دهه‌ها پیش با استراتژی «نفوذ شبکه‌ای» سعی داشته است که به مراکز حیاتی ایران دست یابد. این نفوذ، لزوماً از طریق مأموران رسمی موساد صورت نمی‌گیرد؛ بلکه ترکیبی از جاسوسان چندملیتی(از کشورهای منطقه مانند جمهوری آذربایجان، ترکیه و کردستان عراق)؛ اتباع خارجی ساکن در ایران(عمدتا اهل افغانستان)، عوامل بومی جذب‌شده در داخل ایران(شامل افراد با انگیزه مالی، نفوذی‌ها در قالب شغل‌های حساس، یا شهروندان فریب‌خورده)، پوشش‌های غیراعلامی(همچون شرکت‌های جعلی، سازمان‌های خیریه، خبرنگاران و گردشگران خارجی)؛ و نهایتا بهره‌گیری از فناوری‌های نوین شنود، ماهواره‌ای و سایبری برای ردیابی، شنود، تصویربرداری از مراکز حساس و همچنین حمله به زیرساخت‌های صنعتی و هسته‌ای است.

در برخی عملیات‌ها مانند ترور محسن فخری‌زاده یا خرابکاری در تأسیسات نطنز، موساد توانست با ترکیب هوش انسانی   و فناوری‌های پیچیده هوش مصنوعی(مانند سلاح کنترل‌شونده از راه دور)، اهداف خود را تاحدودی پیش ببرد. طبق تحلیل منابع رسمی و مستقل، موساد چهار محور اصلی را در هدف‌گذاری اطلاعاتی علیه ایران دنبال می‌کند؛

جاسوسی هسته‌ای: شناسایی، نفوذ و اختلال در فعالیت‌های مرتبط با فناوری هسته‌ای
خرابکاری صنعتی: تلاش برای توقف یا تخریب پروژه‌های راهبردی مانند پالایشگاه‌ها، خطوط انتقال انرژی و صنایع پیشرفته
نفوذ در ساختارهای امنیتی و سیاسی: جذب اطلاعات از داخل نهادهای حساس مانند سپاه، وزارت اطلاعات، ارتش، سازمان انرژی اتمی و حتی دستگاه قضا
جنگ روانی و تأثیرگذاری اجتماعی: ایجاد ناامنی روانی، تفرقه قومی-مذهبی، بزرگ‌نمایی نارضایتی‌ها و ایجاد موج‌های رسانه‌ای برای تخریب سرمایه اجتماعی نظام.

پاسخ اطلاعاتی ایران: کشف، خنثی‌سازی و پیش‌دستی

در مقابل این تهاجم چندلایه، ساختارهای امنیتی ایران از جمله وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه، طی سال‌های اخیر عملکردی قابل تقدیر از خود نشان داده‌اند. چندین عملیات موساد، پیش از اجرا شناسایی و مختل شده‌اند. به‌عنوان نمونه در سال ۱۴۰۱، شبکه‌ای از ۴ جاسوس اسرائیلی در استان‌های مرکزی و غربی کشور کشف و دستگیر شد که مأموریت آن‌ها بمب‌گذاری در سایت‌های حساس بود. در خرداد ۱۴۰۴، وزارت اطلاعات اعلام کرد که یکی از بزرگ‌ترین شبکه‌های نفوذ موساد را که از طریق اربیل و استانبول سازماندهی شده بود، شناسایی کرده و اعضای اصلی آن را بازداشت و برخی را اعدام کرده است. در زمینه سایبری نیز، ایران موفق شده بارها حملات موساد را شناسایی و مقابله کند، مانند حملات زنجیره‌ای به سامانه‌های سوخت یا حمله به سامانه‌های بندری.

اطلاعات و شواهد منتشرشده حاکی از آن است که ایران در بسیاری از موارد، نه‌تنها مهاجمان را شناسایی کرده بلکه توانسته نفوذ معکوس اطلاعاتی نیز اعمال کند؛ یعنی با نفوذ به شبکه‌های ارتباطی موساد، از برنامه‌های آن‌ها آگاه شود. با وجود توان فنی بالای موساد، این سازمان تاکنون در اجرای کامل پروژه‌های خود ناکام بوده است. دلیل این ناکامی را باید در برخی عوامل جست؛ 

1. ساختار بومی امنیت داخلی ایران با تکیه بر نیروی انسانی آموزش‌دیده و اطلاعات محلی، در برابر مدل‌های کلاسیک جاسوسی بسیار مقاوم است.

2. گستردگی حوزه نفوذ موساد، سبب ضعف در تمرکز شده و شناسایی شبکه‌های کوچک آن توسط ایران را تسهیل کرده است.

3. مردم‌محور بودن سیستم امنیتی ایران و بهره‌گیری از گزارش‌های مردمی و اطلاعات اجتماعی (Social Intelligence) نقش مهمی در کشف عناصر مشکوک ایفا کرده است.

4. عقلانیت و راهبرد «دفاع فعال» در سیاست امنیتی ایران باعث شده که دستگاه اطلاعاتی ایران صرفاً به واکنش اکتفا نکند، بلکه گاه ابتکار عمل را در عملیات ضدجاسوسی در دست گیرد.

ابعاد رسانه‌ای و روانی نبرد اطلاعاتی

یکی از اهداف اصلی عملیات‌های موساد، ایجاد رعب، تردید و بی‌اعتمادی در درون جامعه ایران است. از همین رو، عملیات اطلاعاتی اسرائیل معمولاً با فضاسازی سنگین رسانه‌ای همراه می‌شود: پخش گزارش‌های دروغین از رسانه‌های وابسته، افشای کنترل‌شده برخی اسناد، استفاده از حساب‌های جعلی در فضای مجازی، القای ناتوانی نهادهای امنیتی ایران و...

با این حال، انتشار کنترل‌شده‌ی گزارش‌های وزارت اطلاعات یا بیانیه‌های سازمان اطلاعات سپاه، و پخش اعترافات تلویزیونی برخی جاسوسان، نشان داده که ایران نه‌تنها از بازدارندگی اطلاعاتی برخوردار است، بلکه قادر به مدیریت افکار عمومی در برابر عملیات روانی نیز هست.

جنگ اطلاعاتی میان ایران و رژیم صهیونیستی، تنها بخشی از نبرد راهبردی گسترده‌تر میان دو طرف است. هرچند موساد تلاش می‌کند با بهره‌گیری از فناوری، مزدوران و شبکه‌های پوششی، در داخل ایران نفوذ کند، اما کارنامه سال‌های اخیر نشان می‌دهد که اشراف اطلاعاتی ایران، برگ برنده‌ی مهمی در این نبرد پنهان است.
دستگیری و اعدام جاسوسان، خنثی‌سازی چندین عملیات خرابکارانه، و افشای روش‌های موساد، همگی نشانه‌هایی هستند از این واقعیت: جنگ در سایه‌ها ادامه دارد، اما سایه‌ها همیشه در خدمت تاریکی نیستند؛ گاه ابزار نور هم می‌شوند.


اخبار مرتبط
دستگیری 6 جاسوس مرتبط با موساد در استان همدان
سه‌شنبه 1404/04/03 ساعت 10:58
دستگیری 6 جاسوس مرتبط با موساد در استان همدان
6 جاسوس مرتبط با سرویس اطلاعاتی موساد در استان همدان شناسایی و دستگیر شدند. این افراد با فعالیت‌های هدفمند در فضای مجازی به دنبال ایجاد ناآرامی و سیاه‌نمایی علیه نظام جمهوری اسلامی بودند که با هوشیاری نیروهای اطلاعاتی سپاه، نقشه‌های آن‌ها نقش بر آب شد.
اجرای اعدام محمدامین مهدوی‌، سرشبکه سایبری موساد + جزئیات
دوشنبه 1404/04/02 ساعت 08:45
اجرای اعدام محمدامین مهدوی‌، سرشبکه سایبری موساد + جزئیات
محمدامین مهدوی‌شایسته، همکار مجازی شبکه جاسوسی رژیم صهیونیستی، پس از طی مراحل قانونی و تایید حکم در دیوان عالی کشور، به اتهام همکاری اطلاعاتی به نفع موساد، به مجازات اعدام محکوم و اجرا شد.
یک جاسوس موساد دیگر به دار مجازات آویخته شد
یکشنبه 1404/04/01 ساعت 09:31
یک جاسوس موساد دیگر به دار مجازات آویخته شد
مجید مسیبی، جاسوس رژیم صهیونیستی که به جرم محاربه و افساد فی‌الارض به اعدام محکوم شده بود، پس از طی کامل مراحل قضایی و تأیید حکم در دیوان‌عالی کشور، صبح امروز به دار مجازات آویخته شد. او اطلاعات طبقه‌بندی‌شده کشور را به موساد منتقل می‌کرد.
جاسوس موساد در مازندران به دام افتاد
شنبه 1404/03/31 ساعت 23:51
جاسوس موساد در مازندران به دام افتاد
روابط عمومی سپاه مازندران از دستگیری یک جاسوس آموزش‌دیده مرتبط با سرویس جاسوسی موساد خبر داد. این فرد که دوره‌های تخصصی نظامی را در یکی از کشورهای خارجی پشت سر گذاشته بود، در مخفیگاه خود شناسایی و با اقلام جاسوسی بازداشت شد.
گزارش تصویری | دستگیری و اعترافات برخی از عوامل موساد در ایران
شنبه 1404/03/31 ساعت 19:23
گزارش تصویری | دستگیری و اعترافات برخی از عوامل موساد در ایران
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، صبح امروز شنبه 31 خرداد با حضور در محل نگهداری برخی از مهم‌ترین دستگیرشدگان اتفاقات مرتبط با تجاوز رژیم صهیونی، پرونده‌های آنها را مورد مطالعه قرار داد و سؤالاتی فنی را شخصا از این متهمین مطرح کرد.
جوخه‌های جاسوسی و ترور در جنگ ترکیبی صهیونیست‌ها
شنبه 1404/03/31 ساعت 18:12
نورنیوز از راهبرد جنگ ترکیبی دشمن در حملات اخیر گزارش می‌دهد؛
جوخه‌های جاسوسی و ترور در جنگ ترکیبی صهیونیست‌ها
اگر کسی تصور کند که جنگ‌های رژیم صهیونیستی فقط در میدان نبرد و با سلاح و موشک پیگیری می‌شوند، به‌سادگی از درک عمیق‌تر ساختار امنیتی این رژیم غافل مانده است. دشمن در کنار حملات آشکار، جوخه‌هایی از ماموران موساد، خرابکاران اجیرشده، عوامل نفوذی، و مهاجمان سایبری را فعال می‌کند تا فشار را به درون خاک حریف بکشاند. در جنگ اخیر با ایران، این الگو باردیگر عیان شد.
دستگیری 30 جاسوس ‌مرتبط با موساد در همدان
جمعه 1404/03/30 ساعت 11:45
دستگیری 30 جاسوس ‌مرتبط با موساد در همدان
رئیس پلیس امنیت عمومی استان همدان از شناسایی و دستگیری 30 نفر به ظن جاسوسی برای رژیم صهیونیستی خبر داد. این افراد طی یک هفته گذشته در ارتباط با موساد، ایجاد تشویش در فضای مجازی، و اقدامات مشکوک امنیتی در سطح شهر تحت پیگرد قرار گرفتند.
نظرات

آخرین اخبار
هادی چوپان از مسترالمپیا 2026 انصراف داد؛ ماجرای ممنوعیت ورود به امارات چیست؟
آخرین قیمت دلار امروز چهارشنبه 4 شهریور 1405؛ افت 2 هزار تومانی دلار در بازار
وعده جدید دولت برای پرداخت مطالبات گندمکاران
آخرین وضعیت ترافیک کندوان؛ انسداد مسیر شمال به جنوب از ساعت 17
راز توقف ماجراجویی‌های واشنگتن؛ چرا موشک‌های چندمیلیون‌دلاری به خط پایان رسیدند؟
پرتاب بادبادک در غزه باید متوقف شود
جهان پس از جنگ‌ها: خطرناک‌تر از قبل
نوراینفو | رکوردشکنی توزیع سوخت در پایتخت؛ چرا صف‌های بنزین طولانی شدند؟»
اطلاعیه سپاه درباره صدای انفجار در پاکدشت؛ جای نگرانی نیست
بارش کشور نرمال شد؛ تهران و مشهد همچنان با تنش آبی مواجه‌اند
نورنما | جشن تولد استاد اکبر عبدی
قیمت میوه در میادین شهرداری تهران امروز چهارشنبه 4 شهریور + جدول
جزئیات تحریم‌های جدید دانشگاهی علیه ایران
مرگ تلخ 15 نوزاد در آتش‌سوزی بیمارستان؛ انفجار مخزن گاز کولر حادثه آفرید + فیلم حادثه
آتش کابین آسانسور در کرج 8 نفر را گرفتار کرد
جنایت هولناک در سینمای مشهد؛ درگیری بر سر صندلی سینما به قتل منجر شد
کاهش قیمت نفت در پی مذاکرات ایران و عمان
آتلانتیک: تحریم‌های جدید آمریکا هم نمی‌تواند ایران را به تسلیم وادار کند
هشدار پلیس به مسافران شمال؛ این جاده‌ها تا 9 شهریور محدودیت تردد دارند
روایت تاریخی هاشمی از صنعت موشکی ایران؛ از شهاب و قدر تا فاتح
قیمت خودرو امروز 4 شهریور 1405؛ جهش سنگین قیمت تارا، شاهین و اکستریم + جدول
تولید بنزین ایران 12 میلیون لیتر در روز افزایش می‌یابد
فرمانده پدافند هوایی ارتش: جنگ 40 روزه توان سامانه‌های ایرانی را نشان داد
الگوی توسعه آتی کشور
آخرین وضعیت جاده‌های شمال؛ ترافیک سنگین در چالوس، هراز و آزادراه تهران ـ شمال
حل بحران‌ها در گرو حقوق اساسی ملت
کالابرگ کدام خانوارها فردا شارژ می‌شود؟
آداب نقد مؤثر
اتهام جنجالی سناتور دموکرات به ترامپ؛ «از جنگ ایران پول به جیب می‌زند»
آخرین قیمت محصولات ایران خودرو امروز چهارشنبه 4 شهریور + جدول
انتخاب رشته کارشناسی ارشد 1405 از فردا آغاز می‌شود + جزئیات و زمان‌بندی کامل
جدول قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 4 شهریور
فروپاشی ایران یا پیروزی‌نمایی ترامپ؟ وقتی عددها به روایت کاخ سفید نه می‌گویند
پنتاگون در دوراهی بزرگ؛ بازسازی پایگاه‌های آمریکا یا خروج از خلیج فارس؟
کنکور 1406 تغییر می‌کند؟ جزئیات ایده جدید «آزمون جامع» برای ورود به دانشگاه
برادران نجفی اعدام شدند؛ پایان کار باند «مافیای سرقت مسلحانه»
اقتصادنگار | افزایش 23 درصدی کالابرگ با نرخ تورم 66 درصدی
جایگاه علمی ایران و طرح مقابله با نفوذ بیگانگان
کشف 300 هزار ماینر غیرمجاز؛ مصرف برق آنها از نیروگاه اتمی بوشهر بیشتر است
موضع صریح اسلواکی درباره غزه؛ اظهارات بن‌گویر صلح خاورمیانه را تهدید می‌کند
جدول قیمت محصولات سایپا امروز چهارشنبه 4 شهریور
جدول پخش زنده بازی‌های امروز چهارشنبه 4 شهریور 1405؛ رئال مادرید و نیوکسل روی آنتن
شوک ایران چگونه به قلب اقتصاد سیاسی آمریکا رسید؟
قطعی برق ایلام امروز چهارشنبه 4 شهریور + لینک
وضعیت آب و هوا امروز چهار شنبه 4 شهریور+ وضعیت استانها
قیمت دلار امروز چهارشنبه 4 شهریور + جدول قیمت ارز در بازار آزاد
قیمت طلا امروز چهارشنبه 4 شهریور + جدول قیمت طلا 18 عیار
قطعی برق کرمان امروز چهارشنبه 4 شهریور + لینک
قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد امروز چهارشنبه 4 شهریور + لینک
قطعی برق چهارمحال و بختیاری امروز چهارشنبه 4 شهریور + جدول