×
سیاسی
شناسه خبر : 229850
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/04/02 ساعت 08:28
ترامپ، وارث سیاست ماکیاولیستی

نورنیوز از رفتار خودسرانه و زورگویانه رئیس جمهور آمریکا گزارش می‌دهد؛

ترامپ، وارث سیاست ماکیاولیستی

رفتار ترامپ در حمله خودسرانه به ایران، نشان‌دهنده بازگشت صریح به سیاست ماکیاولیستی است. سیاستی که در آن، "قدرت" بر "حق"، و "منافع شخصی" بر "ارزش‌های جهانی" اولویت دارد. خروج بی‌دلیل از برجام، ترور یک فرمانده رسمی ایران در خاک کشور ثالث، و حمله به سایت‌های تحت نظارت آژانس، گواه آن است که ترامپ، همچون ماکیاولی، باور دارد که هدف، وسیله را توجیه می‌کند.

نورنیوز – گروه سیاسی:‌ سحرگاه یک‌شنبه، بمب‌ها و موشک‌هایی که از جنگنده‌ها و ناوهای آمریکایی بر سر تاسیسات هسته‌ای ایران فرود آمدند، تنها از جنس آهن و باروت نبودند؛ حامل پیامی بودند عمیق‌تر و نگران‌کننده‌تر: در دنیای امروز، دیگر نه مجوز سازمان ملل معنایی دارد، نه رأی کنگره‌ای لازم است، و نه اعتبار توافق‌نامه‌ای باقی مانده است. در جهانی که سیاست‌مدارانش خودسرتر از همیشه عمل می‌کنند، اعتماد، مفهومی فراموش‌شده و مظلوم است.

حمله نظامی اخیر آمریکا به ایران، نه با مجوز شورای امنیت انجام شد، نه از کنگره آمریکا تأیید گرفت، و نه حتی ذیل بندهای دفاع پیش‌دستانه قابل توجیه است. این تجاوز، یک‌جانبه، خودسرانه، و آشکارا مغایر با منشور ملل متحد بود. اگر چنین عملی از سوی کشوری مانند ایران رخ می‌داد، بی‌درنگ با موج محکومیت، تحریم، و تهدید مواجه می‌شد. اما چون عامل آن یک قدرت جهانی با زرادخانه رسانه‌ای و دیپلماتیک است، صدای جهانیان در گلو خفه شد و برخی رسانه‌های غربی حتی آن را "اقدامی ضروری" توصیف کردند!

 فروپاشی اخلاق سیاسی؛ ماکیاولیسم جدید جهانی

رفتار دونالد ترامپ در این پرونده، نشان‌دهنده بازگشت صریح و بی‌پرده به سیاست ماکیاولیستی است. سیاستی که در آن، "قدرت" بر "حق"، و "منافع شخصی" بر "ارزش‌های جهانی" اولویت دارد. خروج بی‌دلیل از برجام در سال ۲۰۱۸، ترور یک فرمانده رسمی ایران در خاک کشور ثالث، و حالا حمله به سایت‌های تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، همه و همه، گواه آن است که ترامپ، همچون ماکیاولی، باور دارد که هدف، وسیله را توجیه می‌کند.

در این نگاه، جهان به جنگلی بدل شده که در آن، هر کس زور بیشتری دارد، قانون‌گذار است؛ بی‌آنکه پاسخ‌گو باشد یا حتی تظاهر به اخلاق کند. در برابر چنین حملاتی، سازمان ملل، آژانس بین المللی انرژی اتمی، شورای امنیت و حتی دادگاه لاهه سکوت کرده‌اند. این سکوت، فقط انفعال نیست؛ شکست بزرگ نهادهایی است که قرار بود حافظ صلح و عدالت جهانی باشند.

وقتی یک عضو دائم شورای امنیت، بدون مجوز همان شورا به کشوری دیگر حمله می‌کند، دیگر چه اعتباری برای منشور ملل متحد باقی می‌ماند؟ این واقعیت تلخ، پیام روشنی دارد: نهادهای بین‌المللی، اگر از اراده و حمایت قدرت‌های جهانی تهی شوند، به پوسته‌ای بی‌محتوا تبدیل می‌شوند. و این واقعیت تلخ معنایی ندارد جز اینکه روح ماکیاولیسم سیاسی در مناسبات و روابط بین الملل حلول کرده است.

 اعتماد مرده است؛ اما حقیقت زنده خواهد ماند

مهم‌ترین اثر چنین رفتارهایی، گسترش بی‌اعتمادی ساختاری در نظام بین‌الملل است. کشورها درمی‌یابند که هیچ تضمینی در کار نیست: توافق‌ها، در یک امضا ممکن است پاره شوند. پادمان‌ها، حتی اگر رعایت شوند، مانع حمله نمی‌شوند. عضویت در ان‌پی‌تی یا همکاری با آژانس، مصونیت ایجاد نمی‌کند. در چنین شرایطی، هر کشوری ناگزیر به تقویت ابزارهای بازدارندگی خود خواهد بود. نتیجه؟ افزایش رقابت تسلیحاتی، تشدید درگیری‌های منطقه‌ای، و بی‌ثباتی دائمی در نظم جهانی.

ایران، به‌درستی، سال‌ها کوشید تا از طریق تعامل با آژانس و مذاکره با ۵+۱، جایگاه مشروع بین‌المللی خود را تقویت کند.
اما پاسخ این مسیر، امروز با حمله نظامی داده شد. اکنون پرسش این است: در جهانی که قانون، بی‌اثر شده و اخلاق کنار رفته، امنیت را باید چگونه ساخت؟ شاید زمان آن فرا رسیده که کشورهای مستقل و مظلوم، به‌جای اعتماد به وعده‌های پوشالی، به سازوکارهای منطقه‌ای و بومی برای حفظ امنیت متوسل شوند. به‌جای دل‌خوشی به قطع‌نامه‌ها، باید به ظرفیت‌های هم‌پیمانان واقعی، و ابزارهای بازدارندگی ملی اتکا کرد.

حمله اخیر آمریکا به ایران، فقط یک عملیات نظامی نبود؛ اعلام مرگ اعتماد در مناسبات جهانی بود.
و مرگ اعتماد، دیر یا زود، همه بازی‌گران را خواهد بلعید؛ حتی آن‌ها که امروز در ظاهر دست بالا را دارند. در جهانی که اخلاق تضعیف شود و ماکیاولیسم غلبه کند، دیر یا زود، همه کشورها، در وضعیتی خواهند بود که امروز ایران در آن ایستاده است: تنها، زیر آتش، و بی‌پناه. اما این بار، ایرانی که ایستاده است، از خاکستر این بی‌عدالتی، حقیقت را فریاد خواهد زد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
ترامپ امروز با تیم امنیت ملی درباره ایران دیدار می‌کند
دوشنبه 1404/04/02 ساعت 12:33
ترامپ امروز با تیم امنیت ملی درباره ایران دیدار می‌کند
رئیس‌جمهور آمریکا امروز در کاخ سفید با تیم امنیت ملی درباره ارزیابی خسارات حملات به تأسیسات هسته‌ای ایران و هشدار به تهران درباره تغییر مسیر سیاسی نشست خواهد داشت.
نظامی که باید تغییر کند، آمریکاست؛ جایی که اشراری چون ترامپ حکومت می‌کنند
دوشنبه 1404/04/02 ساعت 11:21
نورنیوز بررسی می‌کند؛
نظامی که باید تغییر کند، آمریکاست؛ جایی که اشراری چون ترامپ حکومت می‌کنند
دونالد ترامپ بار دیگر در توهمی کودکانه از تغییر حکومت ایران سخن گفته است؛ بی‌خبر از اینکه ملت ایران نه با تهدیدهای پوسیده عقب‌نشینی می‌کند و نه عظمت خود را از پشت میز کاخ سفید جستجو می‌کند. عظمت ایران، در مسیر مقاومت و استقلال است؛ مسیری که رؤسای جمهور آمریکا، یکی پس از دیگری در تلاش برای تخریبش شکست خورده‌اند.
موج محکومیت جهانی علیه تجاوز نظامی آمریکا به تاسیسات هسته ای ایران
دوشنبه 1404/04/02 ساعت 09:03
موج محکومیت جهانی علیه تجاوز نظامی آمریکا به تاسیسات هسته ای ایران
تجاوز نظامی بامداد امروز آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران که برخلاف اصول حقوق بین‌الملل و تعهدات معاهده NPT صورت گرفت، موجی از انتقاد و محکومیت را از سوی مقامات سیاسی، تحلیلگران و شخصیت‌های اجتماعی در آمریکا و سایر کشورها برانگیخت.
هدف اصلی این جنگ تحمیلی، نابودی توان ملی و حیات ایران یکپارچه و ایرانیان همبسته است
یکشنبه 1404/04/01 ساعت 21:48
هدف اصلی این جنگ تحمیلی، نابودی توان ملی و حیات ایران یکپارچه و ایرانیان همبسته است
سید محمد خاتمی، رئیس‌جمهور پیشین ایران، در واکنش به تحولات اخیر تأکید کرد که هدف اصلی جنگ تحمیلی علیه ایران، نابودی توان ملی، تمامیت ارضی و اتحاد ملت ایران است. او خواستار پاسخ‌های مدبرانه و به‌دور از هیجان شد.
واکنش شمخانی به تجاوز نظامی آمریکا به سایت‌های هسته‌ای ایران
یکشنبه 1404/04/01 ساعت 19:29
واکنش شمخانی به تجاوز نظامی آمریکا به سایت‌های هسته‌ای ایران
حتی با فرض نابودی کامل سایت‌ها، بازی تمام نمی شود؛ چون مواد غنی‌شده، دانش بومی و اراده سیاسی پابرجاست. اینک ابتکار عمل سیاسی و عملیاتی با حق دفاع مشروع در دستان طرفی است که هم بازی هوشمندانه را بلد است و هم از شلیک کور اجتناب می کند.شگفتی ها ادامه خواهد داشت!
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
دستور مقتدی صدر برای لغو هرگونه تجمع اعتراضی تا پایان انتخابات
منشور حقوق بشر کوروش، جهانی شد
آزمون وکالت 1404 با رقابت 98 هزار داوطلب برگزار شد
کردستان با پتانسیل‌های فراوان می‌تواند موتور محرکه تحول در کشور باشد
اوسمار: از بازگشت به ایران خوشحالم
تصویر شگفت انگیز از نابرابری هزینه خانوار در ایران
توقیف 2467 خودرو شوتی در طرح ضربتی پلیس
سرقت میلیاردی در مترو به بهانه کمک به سالمندان
ترافیک سنگین در محورهای شمالی تهران و آزادراه‌ها
تاکتیک‌های جدید روسیه در شرق اوکراین
فوتسال ایران در دومین دیدار خود برابر افغانستان متوقف شد + گل ها
نورنما | یگان سگهای رباتیک
بازگشت سامانه‌های پاتریوت به کره‌جنوبی
سد کرج تا 15 روز دیگر آب دارد
استقرار نظامیان آمریکایی درپایگاه هوایی جدید در سوریه
تفسیر آزمایش‌ پزشکی توسط هوش مصنوعی جان بیمار را به خطر می اندازد
واکنش آموزش و پرورش به کامیون حمل‌ونقل دانش‌آموزان
قطع مستمری بازنشستگان فعال در تاکسی‌های اینترنتی تکذیب شد
برتری پاویون وزارت دفاع در نمایشگاه دریانوردی کراچی
طرح جدید رژیم صهیونیستی برای جذب مهاجران یهودی
نرخ دلار و سایر ارزهای خارجی در 15 آبان 1404
تحول در سیاست ملی روسیه / تأکید پوتین بر میهن‌پرستی
نبرد راهبردی اژدها و عقاب در جغرافیای پول
قتل خونین زن کرمانشاهی در سوند
پزشکیان درگذشت چهار پاکبان شهرداری را تسلیت گفت
اعلام وضعیت فوق العاده در فیلیپین پس از طوفان کالماگی+ تصاویر
هدیه هنری سردار ایاز صادق به قالیباف
حشد الشعبی عراق:در هر شرایطی در کنار مردم هستیم
تحول در نظام مالیاتی با تسهیل پرداخت‌ها
نامه مهم حزب الله به روسای سه گانه لبنان درباره مذاکره با رژیم صهیونیستی
تعیین تعرفه خودروهای وارداتی به صورت پلکانی و متناسب با حجم موتور + جدول تعرفه ها
وزیر ورزش و جوانان وارد ریاض شد
هدایای نفیس قالیباف به مقام پاکستانی + تصاویر
جنگ 12 روزه درس های بزرگی برای ما داشت/پرچم مذاکره و دیپلماسی را هیچ وقت زمین نگذاشته ایم
برادر کشی در ملایر/ قاتل دستگیر شد
تخلیه ساکنان می‌سی‌سی‌پی به دنبال انفجار و نشت آمونیاک
تلاش فیفا برای روسفید کردن ترامپ
ابلاغ مصوبه کاهش تعرفه واردات خودرو به دولت
کنسرت رایگان 5 خواننده پاپ در میدان انقلاب تهران
پزشکیان: به تولیدکنندگان، تجار و بازرگانان بها نداده‌ایم
صابر کاظمی در خانه ابدی آرام گرفت/ واکنش مربیان تیم ملی به درگذشت ستاره والیبال ایران
“بن‌بست کنگره: بحران تعطیلی دولت و تأثیرات اقتصادی آن”
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 15 آبان 1404 + جدول
نتایج تکمیل ظرفیت کارشناسی ارشد علوم پزشکی اعلام شد
قالیباف: گسترش روابط اقتصادی، اولویت ایران و پاکستان است
چت‌بات عاشق‌پیشه، پسر 14 ساله را به کام مرگ کشاند
فردا، آخرین فرصت برای ثبت نام در آزمون دکتری 1405
خبر خوش برای کارگران / واگذاری 100 هزار قطعه زمین برای ساخت مسکن کارگری
غیبت ترامپ در نشست گروه 20 در آفریقای جنوبی
95درصد پروانه‌ای‌ها حاصل ازدواج فامیلی‌اند
X
آگهی تبلیغاتی