×
بین الملل
شناسه خبر : 229800
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/04/01 ساعت 23:40
شورای امنیت سازمان ملل برای سومین بار به‌طور اضطراری تشکیل جلسه داد+ فیلم

شورای امنیت سازمان ملل برای سومین بار به‌طور اضطراری تشکیل جلسه داد+ فیلم

در پی حمله نظامی آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران، شورای امنیت سازمان ملل برای سومین بار به‌طور اضطراری تشکیل جلسه داد. این نشست به درخواست کشورهای کلیدی مانند روسیه و چین برگزار شده است.

نورنیوز - گروه بین الملل : سومین نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل متحد عصر روز یکشنبه به وقت محلی، در مقر این سازمان در نیویورک برگزار شد. این جلسه در واکنش به حملات اخیر ایالات متحده آمریکا به سه مرکز حساس هسته‌ای ایران و به درخواست تهران تشکیل شده است.

در نیویورک، منابع دیپلماتیک اعلام کردند که کشورهای روسیه، چین و پاکستان پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به شورای امنیت ارائه داده‌اند. این قطعنامه خواستار توقف فوری و بدون قید و شرط درگیری‌ها در منطقه خاورمیانه و پایان دادن به تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی است.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در این نشست تأکید کرد: «حمله آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران، یک تحول خطرناک در منطقه‌ای است که پیش از این نیز در وضعیت بحرانی قرار داشت.»

وی با هشدار نسبت به تشدید تنش‌ها افزود: «درگیری‌ها باید فوراً متوقف شود و گفت‌وگوهای جدی و پایدار درباره برنامه هسته‌ای ایران مجدداً از سر گرفته شود.»


نماینده انگلیس در نشست شورای امنیت 

نماینده انگلیس در نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت:« از ایران می‌خواهیم که به طور کامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری کند!»

نماینده انگلیس در ابن نشست در خصوص تجاوز اشغالگران صهیونیست و آمریکا به ایران گفت: «خاورمیانه (غرب آسیا) در برهه حساسی قرار دارد و ادامه خشونت، صلح منطقه‌ای را تهدید خواهد کرد.» این مقام لندن بدون محکومیت اقدام متجاوزان به خاک ایران، ادامه داد: «ما از کار آژانس بین‌المللی انرژی اتمی حمایت می‌کنیم و از ایران می‌خواهیم که به طور کامل با آن همکاری کند!»

نماینده چین: شورای امنیت نباید نظاره‌گر باشد!

نماینده چین در این نشست اضطراری گفت: « چین عمیقأ نگران ازکنترل‌خارج‌شدن اوضاع است؛ همه طرف‌ها به‌ویژه اسراییل باید خصومت‌ها را متوقف کند. [ صلح از طریق زور و قوه قهریه در خاورمیانه به دست نمی‌آید.»

چین اعلام کرد : «خواستار اقدام فوری شورای امنیت هستیم و نباید نظاره‌گره باشد.  ما همراه با روسیه و پاکستان یک قطعنامه برای توقف درگیری‌ها ارائه می‌دهیم، لطفا همه حمایت کنند.» 

همچنین با محکوم کردن حمله روز گذشته آمریکا گفت : « حمله آمریکا به تاسیسات ایران، ضربه‌ای مهلک به نظام منع اشاعه هسته‌ای بود! ما حمله روز گذشته به ۳ تاسیسات هسته ای ایران را محکوم می کنیم.»

وی ادامه داد: « این حملات ناقض قوانین بین المللی بوده و حاکمیت ایران را نقض کرده است. چین خواستار آتش بس فوری و پایان منازعه است و اسراییل باید این آتش بس را پذیرد. ما اکنون با خطر از کنترل خارج شدن شرایط و گسترش منازعه مواجه هستیم.»

نمیانده چین با تاکیید بر محافظت از غیرنظامیان در این حملات گفت : «باید از غیرنظامیان محافظت شود و نباید به زیرساخت های غیرنظامی حمله شود. باید به گفتگوها متعهد بود و اختلافات بایستی از طریق گفتگو حل و فصل شود و راهکار دیپلماتیک باید در این زمینه یافت.«
 

فرانسه: ایران باید کاملاً با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری کند!

نماینده فرانسه در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در خصوص تجاوز اشغالگران صهیونیست و آمریکا به خاک ایران بر خلاف منشور ملل متحد گفت: «فرانسه در برنامه‌ریزی یا اجرای حملات ایالات متحده به ایران مشارکتی نداشت.»

 این مقام پاریس بی اشاره به متجاوزان آمریکایی و صهیونیست، وقیحانه گفت: «ما از ایران می‌خواهیم که تنش‌ها را تشدید نکند یا اقدامات تلافی‌جویانه انجام ندهد!»

فرانسه افزود: «ایران باید کاملاً با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری کند. باید اقداماتی انجام شود تا اطمینان حاصل شود که ایران هرگز به سلاح‌های هسته‌ای دست نمی‌یابد.»


روسیه: اقدامات غیرمسئولانه و تحریک‌آمیز آمریکا علیه ایران را محکوم می کنیم

نماینده روسیه در شورای امنیت سازمان ملل در این نشست گفت: «ما اقدامات غیرمسئولانه و تحریک‌آمیز ایالات متحده علیه ایران را با شدیدترین عبارات محکوم می‌کنیم.» نماینده مسکو گفت: «حملات آمریکا و اسرائیل علیه ایران نشان‌دهنده بی‌احترامی کامل به جامعه بین‌المللی است. واشنگتن نسبت به پیامدهای خطرناک رادیولوژیکی که می‌تواند از حملاتش در ایران ناشی شود، بی‌تفاوت است.» آمریکا و اسرائیل قاضی‌های خودخوانده هستند و از هیچ جنایتی ابایی ندارند.»

نماینده روسیه این نشست اضطراری شورای امنیت تاکید کرد:« آمریکا به همراه اسراییل که بیش از یک هفته است قوانین بین‌المللی را نقض می‌کند دیشب به ایران حمله کردند.  این اقدام آمریکا جعبه پاندورا و چرخه‌ای از خشونت‌ها را باز کرد. واشنگتن و اسراییل خود را قاضی خودخوانده می‌بینند و از هیچ جنایتی ابایی ندارند. همکاران آمریکایی ما هیچ علاقه‌ای به دیپلماسی ندارند و آشکارا در عرصه عمومی به آن می‌نازد. آمریکا به واسطه خواسته اسراییل کل خواسته و مطالبه جهانی یعنی توقف درگیری را نادیده می‌گیرند. با این حال ایران را متهم می‌کنند. نوع رفتار با ایران مزورانه است.»

وی ادامه داد:« اسراییل همچنان عضو ان‌پی‌تی(NPT) نشده، بنابراین بازرسی‌های کامل آژانس از اسراییل انجام نمی‌شود. ایران تنها کشوری است که بیشترین بازرسی‌ها را پذیرفته، اما به جای تشکر از این کشور، آن را بمباران می‌کنیم و غیرنظامیانش هدف قرار می‌گیرند. متاسفانه مدیر کل آژانس هیچ گاه خواستار پیوستن اسرائیل به ان‌پی‌تی نشده است.»

ادعای وقیحانه نماینده آمریکا

وی با تایید حمله تجاوزکارانه این کشور به مراکز هسته‌ای ایران مدعی شد: این اقدام در راستای حمایت از حق دفاع از خود و شریک ما اسراییل انجام شد.

 نماینده آمریکا بدون اشاره به تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک ایران، درباره پاسخ مشروع ایران گفت: ایران با صدها موشک بالستیک به اسراییل حمله کرده و نیروهای نیابتی اش دهه هاست چنین کاری می کنند. 

وی در توجیه حمله تجاوزکارانه آمریکا به ایران مدعی شد: اخیرا ما شاهد افزایش حملات لفظی آنها بوده ایم. زمان در نهایت برای مداخله نظامی آمریکا فرا رسید و ما برای دفاع از خود و متحدانمان وارد عمل شدیم.

این مقام آمریکایی در ادامه جمله همیشگی مقامات این کشور درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران را تکرار کرد که «ایران نمی تواند بمب هسته ای داشته باشد.»

با اینکه جنگ و تقابل نظامی جاری با تجاوز رژیم صهیونیستی و آمریکا به خاک ایران آغاز شد، این مقام آمریکایی وقیحانه گفت: بگذارید روشن بگویم ایران نباید بر آتش تنش ها بدمد.

واکنش نماینده ایران به جلسه امروز

ایروانی نماینده جمهوری اسلامی ایران در شورای امنیت: از تمام کشورهایی که در سمت درست تاریخ، علیه حمله آمریکا و رژیم اسرائیل به کشورم ایستادند تشکر می‌کنم، امروز لکه ننگ دیگری بر دامان آمریکا نشست.

بعد از اینکه رژیم اسرائیل نتوانست «کار کثیف» غرب را تمام کند، ترامپ در اولین ساعات یکشنبه، شخصاً دستور حمله وحشیانه را داد.

بار دیگر، جنایت‌کار بین‌المللی، نتانیاهو، موفق شد تا سیاست خارجی آمریکا را گروگان بگیرد تا آن را وارد جنگ بی‌پایه دیگری کند، آمریکا بار دیگر انتخاب کرد تا امنیت خود را فدای نتانیاهو کند.

جهان بار دیگر، فساد سیاسی درون آمریکا را شاهد بود، در عین حال ایران به عنوان کشوری صلح‌دوست، بارها به آمریکا در این‌باره هشدار داد.


 


 


نظرات

آخرین اخبار
بمب‌های سدیم در غذاهای فرآوری‌ شده چه خطراتی دارند؟
کشف راه های جدید برای کند کردن پارکینسون
سلولز باکتریایی جایگزینی طبیعی برای پلاستیک
افزایش هزینه استقراض در بازارهای مالی دولت انگلیس
سیل تاکسی روباتیک وایمو را در آتلانتا با خود برد
ناسا به ساختار نسل‌های آینده ستارگان نزدیک شد
وعده ترامپ برای پایان سریع «موضوع ایران» و سقوط قیمت نفت
ایران اتهام حمله پهپادی به نیروگاه هسته ای امارات را رد کرد
ترامپ در مراسم ازدواج پسرش شرکت نمی‌کند
رایزنی جدید فدراسیون فوتبال با AFC درباره معرفی نمایندگان ایران
رویترز: یک تیم مذاکره‌کننده قطری در تهران حضور دارد + علت سفر
دومین پیروزی استقلال با غلبه بر نفت جهرم
تهران حلقه پیوند دیپلماسی همسایگی و همکاری‌های اقتصادی با پاکستان است
مقاومت تنها ضامن حفظ موجودیت لبنان است
پس‌انداز خانوارهای انگلیسی صفر شد
نحوه برگزاری امتحانات و ثبت نمرات هفتم تا دهمی‌های پایتخت اعلام شد
سقوط نرخ فعالیت اقتصادی در منطقه یورو
داوید آلابا از رئال مادرید خداحافظی می کند؟
پشت پرده استعفایی دیگر در دولت ترامپ
ورود نخستین صندوق پروژه نیروگاه خورشیدی به بورس انرژی
تمرینات تیم ملی فوتبال با سه لژیونر برگزار شد
فرانسه قطعنامه ماموریت تنگه هرمز را به شورای امنیت می برد
نخستین اظهارنظر پیاتزا بعد از ورود به تهران چه بود؟
هشدار فرانسه درباره عواقب گزینه نظامی آمریکا علیه تنگه هرمز
تسلط ایران بر گلوگاه اینترنت منطقه و تعیین «مجوز عبور»
چرا رهبران جمهوری‌خواه از رأی‌گیری برای ادامه جنگ با ایران خودداری کردند؟
قزاقستان میزبان مسابقات جهانی کشتی بزرگسالان شد
ایران دهها جنگنده و پهپاد آمریکایی را در جنگ اخیر سرنگون کرد
ویزای تمام اعضای تیم فوتبال ایران در جام جهانی 2026 صادر می‌شود
مدیر اطلاعات ملی آمریکا استعفا داد
ادعاهای تکراری ترامپ: ایران مشتاق رسیدن به توافق است
تل‌آویو در تله صمود؛ شکست بزرگ بدون جنگ مستقیم
کاروان پاراوزنه‌برداری یک طلا و یک برنز گرفت
عاصم منیر وارد تهران شد
واکنش سفارت ایران به آلمان در پی اتهام‌زنی بی‌اساس
معمای پرکاری پاکستان!
هند موشک بالستیک کوتاه‌برد آزمایش کرد
تاثیر مثبت جام جهانی بر تولید ناخالص داخلی کانادا
تجمع اعتراضی هزاران نفر از مردم کوبا مقابل سفارت آمریکا
انتقاد پوتین از وضعیت فساد در رژیم کی‌یف
گنبد آهنین و نفربر ارتش اسرائیل زیر حملات حزب الله
اعتراض صدراعظم آلمان به خشونت صهیونیست ها در کرانه باختری
تیم ملی آمریکا مقصد بعدی گواردیولا است؟
اضافه کاری کارکنان بعد از ساعت 13 ممنوع!
یمن: تجاوز جدید با پاسخ قاطع روبرو خواهد شد
تحریم‌های ضدایرانی به هرمز کشیده شد
بقائی: تجاوز آمریکا «غیرضروری» نبود بلکه «مجرمانه» بود
رهبران 7 کشور غربی شهرک سازی در کرانه باختری را محکوم کردند
روبیو ادعا کرد: همه دوست داریم شاهد توافق با ایران باشیم
امتحانات خردادماه در گلستان غیرحضوری شد