×
سیاسی
شناسه خبر : 229765
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/04/01 ساعت 18:28
بازدارندگی فعال؛ تل‌آویو نقطه شروع انتقام ایران

نورنیوز بررسی می کند؛

بازدارندگی فعال؛ تل‌آویو نقطه شروع انتقام ایران

با ورود رسمی آمریکا به کارزار تجاوز علیه ایران و حمله مستقیم به زیرساخت‌های هسته‌ای کشور، منطقه به مرحله‌ای از رویارویی آشکار و بی‌سابقه رسیده است. پاسخ تهران اما نباید از پایان ماجرا سخن بگوید؛ نقطه آغاز، جایی است که بیشترین آسیب را به دشمن وارد می‌کند: تل‌آویو. در این مسیر، بازدارندگی فعال نه تنها امکان‌پذیر، بلکه ضروری است.

نورنیوز - گروه سیاسی:‌ در واپسین روزهای خرداد، رژیم صهیونیستی با طراحی و اجرای حملاتی هدفمند علیه فرماندهان ارشد جمهوری اسلامی ایران، دانشمندان هسته ای و نیز غیرنظامیان در تهران، تبریز، شیراز و اصفهان، فصل تازه‌ای از تنش را رقم زد. این اقدام تروریستی و جنایتکارانه، با پاسخ متقابل و دقیق ایران همراه شد؛ پاسخی که مراکز راهبردی در تل‌آویو، حیفا  و بسیاری از مناطق و شهرهای مهم دیگر در سرزمین های اشغالی را هدف قرار داد و عمق آسیب‌پذیری رژیم صهیونیستی را عیان ساخت. عملیات نظامی اخیر، نه واکنشی احساسی، بلکه عملیاتی سنجیده و هوشمند برای ارسال پیام قدرت به نقطه‌ای بود که دشمن بیشترین حساسیت امنیتی و روانی را دارد.

وابستگی مطلق تل‌آویو به واشنگتن عیان شد

پس از زمانی کوتاه و از میان رفتن تاب آوری رژیم صهیونیستی ورود مستقیم آمریکا به بحران با حمله به سایت‌های هسته‌ای ایران در نخستین روز تیرماه، برگی دیگر از پیوند عمیق امنیتی میان واشنگتن و تل‌آویو را ورق زد. این اقدام، بیش از آنکه نمایش قدرت باشد، نشانه‌ای از هراس راهبردی رژیم صهیونیستی بود که با اتکا به پشتوانه آمریکا، تلاش کرد توازن منطقه‌ای را مختل کند. در چنین شرایطی با تغییر کامل معادلات جنگ، اگرچه شکست اسراییل با همه پشتیبانی های دریافتی از آمریکا بوضوح عیان شد اما پاسخ ایران باید علاوه بر آمریکا متوجه عامل اصلی بروز بحران یعنی رژیم صهیونیستی باشد و همچنان با نیشتر زدن بر این دمل چرکین پیگیری شود.

جبهه دیپلماسی و روایت مظلومیت؛ مکمل میدان بازدارندگی

در کنار واکنش در ابعاد مستقیم، با واسطه، منطقه ای، نظامی و اقتصادی نسبت به آمریکا و رژیم صهیونیستی ، ایران باید از ظرفیت‌های دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای برای بازنمایی حقیقت بهره گیرد. روایت ایران در این جنگ، روایتی از مظلومیتی مستند و قابل دفاع است: از ترور فرماندهان نظامی و دانشمندان هسته ای، کشتار مردم غیر نظامی از جمله زنان و کودکان تا حمله به زیرساخت‌های غیرنظامی و هسته‌ای، صحنه‌هایی است که مخاطب جهانی را با حقیقت مواجه می‌سازد. فعال‌سازی رسانه‌های مستقل، نهادهای ضدجنگ در غرب و بهره‌برداررری از ظرفیت افکار عمومی جهانی می‌تواند معادلات را تغییر دهد. در این مسیر، چهره‌هایی چون ترامپ نیز باید به عنوان مسببان بی‌ثباتی و جنگ‌افروزی جهانی افشا شوند.

پاسخ مرحله‌ای به آمریکا؛ خونسرد اما تعیین‌کننده

علاوه بر تداوم تمرکز پاسخگویی بر اسرائیل،واشنگتن نباید بدون هزینه از میدان خارج شود. پاسخ ایران به آمریکا، باید هوشمندانه، تدریجی و چندلایه باشد. ضربه زدن به منافع آمریکا ، نباید شکلی شتاب‌زده و واکنشی پیدا کند، بلکه در چارچوب یک استراتژی فرسایشی و پرهزینه باید طراحی شود. حفظ خونسردی راهبردی و بهره‌گیری از عنصر غافلگیری، می‌تواند موازنه قدرت را دستخوش تغییرات اساسی کند و هزینه تداوم تجاوز را برای آمریکا سنگین نماید.


نورنیوز
اخبار مرتبط
موج محکومیت جهانی علیه تجاوز نظامی آمریکا به تاسیسات هسته ای ایران
دوشنبه 1404/04/02 ساعت 09:03
موج محکومیت جهانی علیه تجاوز نظامی آمریکا به تاسیسات هسته ای ایران
تجاوز نظامی بامداد امروز آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران که برخلاف اصول حقوق بین‌الملل و تعهدات معاهده NPT صورت گرفت، موجی از انتقاد و محکومیت را از سوی مقامات سیاسی، تحلیلگران و شخصیت‌های اجتماعی در آمریکا و سایر کشورها برانگیخت.
واکنش شمخانی به تجاوز نظامی آمریکا به سایت‌های هسته‌ای ایران
یکشنبه 1404/04/01 ساعت 19:29
واکنش شمخانی به تجاوز نظامی آمریکا به سایت‌های هسته‌ای ایران
حتی با فرض نابودی کامل سایت‌ها، بازی تمام نمی شود؛ چون مواد غنی‌شده، دانش بومی و اراده سیاسی پابرجاست. اینک ابتکار عمل سیاسی و عملیاتی با حق دفاع مشروع در دستان طرفی است که هم بازی هوشمندانه را بلد است و هم از شلیک کور اجتناب می کند.شگفتی ها ادامه خواهد داشت!
حالا با NPT باید چه کنیم؟
یکشنبه 1404/04/01 ساعت 18:19
نورنیوز از راهبردهای جایگزین ایران در مواجهه با ان‌پی‌تی گزارش می‌دهد
حالا با NPT باید چه کنیم؟
جهان امروز، جهانی است که قواعد آن را دیگر "معاهدات" تعیین نمی‌کنند، بلکه موازنه‌ها، اتحادها، و اراده‌های ملی قدرتمند تعیین‌کننده‌اند. ایران اگرچه هنوز می‌تواند در چارچوب NPT باقی بماند، اما باید بداند که امنیت هسته‌ای، از "حق" می‌آید، اما با "قدرت" محافظت می‌شود.
نه هسته‌ای متوقف شد، نه ایران عقب‌نشینی کرد؛ دستاورد سیاسی صفر برای ترامپ و اسرائیل
یکشنبه 1404/04/01 ساعت 08:40
نورنیوز راهبردهای شکست خورده ترامپ برای پیروزی سازی را بررسی می‌کند؛
نه هسته‌ای متوقف شد، نه ایران عقب‌نشینی کرد؛ دستاورد سیاسی صفر برای ترامپ و اسرائیل
حمله مستقیم آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران نشان داد که نه تهدید جواب داد، نه نیابت اسرائیل. ترامپ برای فرار از شکست نیابتی، دست به قمار خطرناک جنگ زد. اما این حمله، نه‌تنها مانع پیشرفت هسته‌ای ایران نشد، بلکه پاسخ سخت‌تری را نیز برای واشنگتن به‌همراه خواهد داشت.
نظرات

آخرین اخبار
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان
آسوشیتدپرس مدعی شد: ایران یکشنبه و دوشنبه در تنگه هرمز رزمایش برگزار می‌کند
قیمت جدید گندم تا هفته آینده اعلام می‌شود
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
گفتگوهای تلفنی وزیر امور خارجه ایران با وزرای خارجه منطقه
نتایج نهایی آزمون استخدامی برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد
جزئیاتی از زمان اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی
عارف: اسامی همه جانباختگان حوادث اخیر اعلام می‌شود/مذاکره فقط با تضمین واقعی
جدول لیگ برتر پس از پایان هفته هجدهم
برف و کولاک در راه ایران + نقشه
تاکید پاکستان بر اهمیت دیپلماسی و صلح
آتش‌سوزی در شهرک صنعتی کاوش البرز 2 کشته بر جا گذاشت
ارتش اسرائیل آمار 70 هزار شهید غزه را پذیرفت
سردار وحیدی: دشمن نه می‌تواند ملت ایران را بترساند، نه فریب دهد
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان ادامه دارد
هشدار هواشناسی درباره افزایش موج در جنوب کشور
آوردن این همه دارایی به تیررس ایران؛ اطمینان‌خاطر ترامپ از کجاست؟
خیز حسن یزدانی برای اولین طلای وزن 97 کیلوگرم
بازار معاملات همچنان کساد است
اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدید علیه ایران تصویب کرد
از سوی سایپا؛ فروش خودرو آریا برای اولین بار آغاز شد
آغاز جشنواره فیلم فجر از پردیس ملت با یک انیمیشن
تحلیلگران: اختلال در عرضه نفت ایران با وجود حضور نظامی آمریکا بعید است
پوتین در دیدار با رئیس امارات: تحولات ایران را زیر نظر داریم
کدام آزادکاران به تیم ملی کشتی کشور دعوت شدند؟
قیمت محصولات ایران خودرو افزایش می‌یابد؟
پیام تهران به واشنگتن: تسلیم امضا نمی‌شویم
ماجرای سفر مقامات عربستان سعودی و اسرائیل به واشنگتن چیست؟