×
سیاسی
شناسه خبر : 229765
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/04/01 ساعت 18:28
بازدارندگی فعال؛ تل‌آویو نقطه شروع انتقام ایران

نورنیوز بررسی می کند؛

بازدارندگی فعال؛ تل‌آویو نقطه شروع انتقام ایران

با ورود رسمی آمریکا به کارزار تجاوز علیه ایران و حمله مستقیم به زیرساخت‌های هسته‌ای کشور، منطقه به مرحله‌ای از رویارویی آشکار و بی‌سابقه رسیده است. پاسخ تهران اما نباید از پایان ماجرا سخن بگوید؛ نقطه آغاز، جایی است که بیشترین آسیب را به دشمن وارد می‌کند: تل‌آویو. در این مسیر، بازدارندگی فعال نه تنها امکان‌پذیر، بلکه ضروری است.

نورنیوز - گروه سیاسی:‌ در واپسین روزهای خرداد، رژیم صهیونیستی با طراحی و اجرای حملاتی هدفمند علیه فرماندهان ارشد جمهوری اسلامی ایران، دانشمندان هسته ای و نیز غیرنظامیان در تهران، تبریز، شیراز و اصفهان، فصل تازه‌ای از تنش را رقم زد. این اقدام تروریستی و جنایتکارانه، با پاسخ متقابل و دقیق ایران همراه شد؛ پاسخی که مراکز راهبردی در تل‌آویو، حیفا  و بسیاری از مناطق و شهرهای مهم دیگر در سرزمین های اشغالی را هدف قرار داد و عمق آسیب‌پذیری رژیم صهیونیستی را عیان ساخت. عملیات نظامی اخیر، نه واکنشی احساسی، بلکه عملیاتی سنجیده و هوشمند برای ارسال پیام قدرت به نقطه‌ای بود که دشمن بیشترین حساسیت امنیتی و روانی را دارد.

وابستگی مطلق تل‌آویو به واشنگتن عیان شد

پس از زمانی کوتاه و از میان رفتن تاب آوری رژیم صهیونیستی ورود مستقیم آمریکا به بحران با حمله به سایت‌های هسته‌ای ایران در نخستین روز تیرماه، برگی دیگر از پیوند عمیق امنیتی میان واشنگتن و تل‌آویو را ورق زد. این اقدام، بیش از آنکه نمایش قدرت باشد، نشانه‌ای از هراس راهبردی رژیم صهیونیستی بود که با اتکا به پشتوانه آمریکا، تلاش کرد توازن منطقه‌ای را مختل کند. در چنین شرایطی با تغییر کامل معادلات جنگ، اگرچه شکست اسراییل با همه پشتیبانی های دریافتی از آمریکا بوضوح عیان شد اما پاسخ ایران باید علاوه بر آمریکا متوجه عامل اصلی بروز بحران یعنی رژیم صهیونیستی باشد و همچنان با نیشتر زدن بر این دمل چرکین پیگیری شود.

جبهه دیپلماسی و روایت مظلومیت؛ مکمل میدان بازدارندگی

در کنار واکنش در ابعاد مستقیم، با واسطه، منطقه ای، نظامی و اقتصادی نسبت به آمریکا و رژیم صهیونیستی ، ایران باید از ظرفیت‌های دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای برای بازنمایی حقیقت بهره گیرد. روایت ایران در این جنگ، روایتی از مظلومیتی مستند و قابل دفاع است: از ترور فرماندهان نظامی و دانشمندان هسته ای، کشتار مردم غیر نظامی از جمله زنان و کودکان تا حمله به زیرساخت‌های غیرنظامی و هسته‌ای، صحنه‌هایی است که مخاطب جهانی را با حقیقت مواجه می‌سازد. فعال‌سازی رسانه‌های مستقل، نهادهای ضدجنگ در غرب و بهره‌برداررری از ظرفیت افکار عمومی جهانی می‌تواند معادلات را تغییر دهد. در این مسیر، چهره‌هایی چون ترامپ نیز باید به عنوان مسببان بی‌ثباتی و جنگ‌افروزی جهانی افشا شوند.

پاسخ مرحله‌ای به آمریکا؛ خونسرد اما تعیین‌کننده

علاوه بر تداوم تمرکز پاسخگویی بر اسرائیل،واشنگتن نباید بدون هزینه از میدان خارج شود. پاسخ ایران به آمریکا، باید هوشمندانه، تدریجی و چندلایه باشد. ضربه زدن به منافع آمریکا ، نباید شکلی شتاب‌زده و واکنشی پیدا کند، بلکه در چارچوب یک استراتژی فرسایشی و پرهزینه باید طراحی شود. حفظ خونسردی راهبردی و بهره‌گیری از عنصر غافلگیری، می‌تواند موازنه قدرت را دستخوش تغییرات اساسی کند و هزینه تداوم تجاوز را برای آمریکا سنگین نماید.


نورنیوز
اخبار مرتبط
موج محکومیت جهانی علیه تجاوز نظامی آمریکا به تاسیسات هسته ای ایران
دوشنبه 1404/04/02 ساعت 09:03
موج محکومیت جهانی علیه تجاوز نظامی آمریکا به تاسیسات هسته ای ایران
تجاوز نظامی بامداد امروز آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران که برخلاف اصول حقوق بین‌الملل و تعهدات معاهده NPT صورت گرفت، موجی از انتقاد و محکومیت را از سوی مقامات سیاسی، تحلیلگران و شخصیت‌های اجتماعی در آمریکا و سایر کشورها برانگیخت.
واکنش شمخانی به تجاوز نظامی آمریکا به سایت‌های هسته‌ای ایران
یکشنبه 1404/04/01 ساعت 19:29
واکنش شمخانی به تجاوز نظامی آمریکا به سایت‌های هسته‌ای ایران
حتی با فرض نابودی کامل سایت‌ها، بازی تمام نمی شود؛ چون مواد غنی‌شده، دانش بومی و اراده سیاسی پابرجاست. اینک ابتکار عمل سیاسی و عملیاتی با حق دفاع مشروع در دستان طرفی است که هم بازی هوشمندانه را بلد است و هم از شلیک کور اجتناب می کند.شگفتی ها ادامه خواهد داشت!
حالا با NPT باید چه کنیم؟
یکشنبه 1404/04/01 ساعت 18:19
نورنیوز از راهبردهای جایگزین ایران در مواجهه با ان‌پی‌تی گزارش می‌دهد
حالا با NPT باید چه کنیم؟
جهان امروز، جهانی است که قواعد آن را دیگر "معاهدات" تعیین نمی‌کنند، بلکه موازنه‌ها، اتحادها، و اراده‌های ملی قدرتمند تعیین‌کننده‌اند. ایران اگرچه هنوز می‌تواند در چارچوب NPT باقی بماند، اما باید بداند که امنیت هسته‌ای، از "حق" می‌آید، اما با "قدرت" محافظت می‌شود.
نه هسته‌ای متوقف شد، نه ایران عقب‌نشینی کرد؛ دستاورد سیاسی صفر برای ترامپ و اسرائیل
یکشنبه 1404/04/01 ساعت 08:40
نورنیوز راهبردهای شکست خورده ترامپ برای پیروزی سازی را بررسی می‌کند؛
نه هسته‌ای متوقف شد، نه ایران عقب‌نشینی کرد؛ دستاورد سیاسی صفر برای ترامپ و اسرائیل
حمله مستقیم آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران نشان داد که نه تهدید جواب داد، نه نیابت اسرائیل. ترامپ برای فرار از شکست نیابتی، دست به قمار خطرناک جنگ زد. اما این حمله، نه‌تنها مانع پیشرفت هسته‌ای ایران نشد، بلکه پاسخ سخت‌تری را نیز برای واشنگتن به‌همراه خواهد داشت.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
جارد ایزاکمن کیست و چرا رئیس ناسا شد؟
نوراینفو | نکات کلیدی برای بهبود مدیریت مالی
هوش مصنوعی جدید گوگل، بهتر از ChatGPT
ویتامین‌های مهمی که هنگام بارداری مانع پوسیدگی دندان‌های کودکان می‌شود
قرارداد اسرائیل و آلمان برای سیستم دفاعی «آرو 3»
تیم ملی فوتبال مراکش قهرمان جام کشورهای عربی شد
توقف پروازها در بندرعباس به دلیل طوفان شدید
واکنش ایران به اشغالگری اسرائیل در سوریه
تحلیل دقیق الجزیره از جنگ 12 روزه
سازمان ملل : اسرائیل از نقض حاکمیت سوریه خودداری کند
سخنگوی داعش خراسان بازداشت شد+ جزئیات دستگیری
هشدار درباره افزایش مصرف گاز با برودت هوا
تلاش سران اروپا برای توافق بر سر بلوکه کردن دارایی‌های روسیه
ترخیص 4 میلیون تن نهاده دامی/ شرایط برای استمرار تولید فراهم است
هفته نوزدهم لیگ برتر فوتسال؛ گیتی‌پسند صدرنشینی را حفظ کرد
کری‌خوانی اسکوچیچ برای پرسپولیس؛ خدا پاسخ شادی‌های تحریک‌آمیزتان را داد
اشغال سوریه توسط اسرائیل صدای فرانسه و انگلیس را در آورد
هشدار احتمال وقوع طوفان و سیلاب در بوشهر
نورنما | گرفتار شدن گوسفندها زیر برف
واکنش دیوان کیفری بین‌المللی به تحریم آمریکا علیه دو قاضی
سقوط هواپیما در ایالت کارولینای شمالی آمریکا
پزشکیان: آن‌چه را که می‌نویسیم، عمل می‌کنیم
24 کشته و زخمی در واژگونی مرگبار اتوبوس در محور اصفهان–نطنز + شناسایی هویت 9 جان‌باخته
میامی؛ میزبان مرحله دوم مذاکرات آتش‌بس غزه
نورنما | دلی به وسعت دریا،زیر باران رحمت الهی!
یورش شهرک نشینان به مسجدالاقصی
فعال شدن دو سامانه به اندازه 6 برابر همه باران کشور
اخطار قرمز هواپیمایی / آماده‌باش فرودگاه‌ها با تشدید بارش‌ها
حریق واحد مسکونی در عظیمیه دو مصدوم بر جای گذاشت
تحریم دو قاضی دیوان کیفری بین‌المللی به دلیل صدور حکم علیه اسرائیل
شارژ اعتبار مرحله دوم طرح یسنا ویژه شب یلدا
کره شمالی تلاش‌های ژاپن برای بازنگری اصول غیرهسته‌ای خود را محکوم کرد
تجمع 20 هزار نیروهای مورد حمایت عربستان در مرز یمن
تحریم های جدید آمریکا علیه کشتی‌ها و شرکت‌های مرتبط با ایران
فعالیت «سامانه موشکی اورشنیک» روسیه در بلاروس آغاز شد
تقویت همکاری بین عمان و هند با امضای پیمان شراکت اقتصادی جامع
معاون وزیر بهداشت: داروی آنفلوانزا بیش از میزان نیاز در کشور موجود است
تراکتور 1 (8) - پرسپولیس 1 (7) | صعود تراکتور در ماراتن پنالتی‌ها + فیلم خلاصه بازی
خبر معاون وزیر نفت از بازطراحی ساختار شرکت ملی پالایش و پخش
سردار رادان: دشمن در پی ایجاد اغتشاش از طریق فضای مجازی در کشور است
واکنش ایران به دلسوزی مزدورانه واشنگتن برای ایرانیان
مصر از طرح ترامپ برای برقراری صلح در سودان حمایت کرد
وزیر کار: قزوین پدر تجارت ایران است
باکو صادرات سوخت را به ارمنستان کلید زد
فرانسه میزبان کنفرانس بین‌المللی برای تقویت ارتش لبنان شد
هشدار مسکو به توکیو درباره رزمایش‌هایش با آمریکا
بانک‌مرکزی: 15 نفر 6 میلیارد دلار را ناپدید کردند
روسیه خواستار خویشتنداری برای جلوگیری از تحولات غیرقابل پیش‌بینی پیرامون ونزوئلا شد
سرمای گزنده به جان آوارگان غزه افتاده است
فحاشی در ورزشگاه‌ها کار دست تیم‌ها می‌دهد
X
آگهی تبلیغاتی