×
اجتماعی
شناسه خبر : 229721
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/04/01 ساعت 12:14

کیومرث اشتریان:

جنگ مردم

اشتریان نوشت: «جنگ مردم، جنگ آرامش و مقاومت است. این روزها صحنه‌هایی از شکوه اتحاد و آرامش مردمی در کشور دیده می‌شود که شاید برای بسیاری نامنتظر بود. شکیبایی مردمی پس از ضربه اطلاعاتی-روانی نخستین و بازسازی روانی-نظامی ایران، شگفت‌آور بود.»

نورنیوز ـ گروه اجتماعی: کیومرث اشتریان در یادداشتی نوشت: «جنگ مردم، جنگ آرامش و مقاومت است. این روزها صحنه‌هایی از شکوه اتحاد و آرامش مردمی در کشور دیده می‌شود که شاید برای بسیاری نامنتظر بود. شکیبایی مردمی پس از ضربه اطلاعاتی-روانی نخستین و بازسازی روانی-نظامی ایران، شگفت‌آور بود. چنین ضربه‌ای می‌تواند دولت‌ها را سرنگون کند و دشمنان نیز دقیقا همین محاسبه را کرده بودند. ایرانیان از هر گروهی و با هر گرایشی این جنگ را جنگی علیه تمامیت ارضی خود تلقی کردند و با هر زبانی و هر واکنشی فهم عمیق خود را از شرایط موجود نشان دادند.

آنان عزم اسرائیل بر جنایت بی‌محابا و پاک‌سازی نظامی کشورهای منطقه را دیده‌اند، ازاین‌رو اختلافات خود را به کنار نهادند و عملا حضور دشمن خارجی برای تأثیرگذاری بر این اختلافات را منتفی دانستند. کتابی که سال گذشته از سوی ایلان ماسک با عنوان «اعزام [نیرو] به امپراتوری فارس» معرفی شد، اینک نشان می‌دهد که همه آنان از نقشه‌ها آگاهی داشته‌اند که با الگوبرداری سطحی از آن کتاب با اجیرکردن شماری مزدور بتوانند شاهزاده‌ای فرومایه را بر تخت بنشانند.

اما اتحاد ایرانیان برای آنها غیرمنتظره بود. تاریخ جنگ‌های ایران و روم در کتاب‌های نظام‌های آموزشی برخی از کشورهای غربی حضوری معنادار دارد و از‌این‌رو برای شمار درخورتوجهی از آنان زنده است؛ چیزی که در ادبیات عامه مردم ایران کمتر مشاهده می‌شود. ایرانیان، گویی آن جنگ‌ها را به تاریخ سپرده‌اند و بار منفی آن را تا به امروز با خود حمل نکرده‌اند. اگرچه ایرانیان در پی نزاع تمدنی، آن‌گونه که در غرب در شکل نژادپرستی فرهنگی مشاهده می‌شود، نیستند، اما به‌زودی این تهاجم را علیه تمامیت ارضی خود به حساب آوردند و پیشینه‌ای تاریخی-تمدنی برای آنان زنده شد و همین راز پایداری ایران شد، اما خودآگاهی غربیان از جنگ‌های باستانی دستمایه‌ای برای برخی از سیاست‌مداران غربی شده است تا به ترویج نوعی جنگ تمدنی و نژادپرستی فرهنگی بپردازند.

ریشه هم‌راستایی رسانه‌های اروپایی با تهاجم اسرائیل نیز در همین نهفته است. امروزه متأسفانه کشورهای بزرگ اروپایی در چنگال نژادپرستی فرهنگی گرفتار شده‌اند و همین سبب شده است تا چشم بر جنایت‌ها و تجاوزهای اسرائیل در فلسطین و لبنان و اینک ایران بربندند. آنان به غلط ایران را تهدید می‌دانند، در‌حالی‌که تهدید اصلی برای آنان که پرچم‌دار لیبرال‌دموکراسی بوده‌اند، همین است که ریشه اعتماد ملت‌ها به شعارهای آزادی و حقوق بشر آنان خشکیده شد. تهدید اصلی برای آنان شکست در عرصه گفتمانی است، چراکه مردمان، دیگر همه آن شعارها را توخالی دیده‌اند. این پدیده، برتری گفتمان حقوق‌بشری غربی را به چالشی اساسی و تاریخی می‌کشد که اثرات آن را از هم‌اینک در میان جهانیان و حتی خود آمریکاییان می‌توان دید. به قول یک بانوی آمریکایی در یکی از شبکه‌های اجتماعی خطاب به سیاست‌مداران «اینک ما دیگر همه چیز را به عیان و در لحظه می‌بینیم. دیگر نمی‌توانید به ما دروغ بگویید».

به‌این‌صورت این جنگ تنها جنگ ایران و اسرائیل نیست، بلکه جنگ سلطه آپارتاید بر خاورمیانه است که از سوی رسانه‌های جریان اصلی در غرب سفیدشویی می‌شود. آنان می‌دانند که ایران سلاح هسته‌ای ندارد، همه‌گونه نظارت‌های بین‌المللی را پذیرفته و عضو ان‌پی‌تی است، در‌حالی‌که اسرائیل نیست. آنان همه این حقایق را می‌دانند اما هم به دلیل نژادپرستی پنهان و هم به دلیل ترس از از‌دست‌دادن موقعیت‌شان این جنایات را توجیه می‌کنند و ایران را در تجاوز پیش‌دستانه اسرائیل مقصر جلوه می‌دهند. آزادگان و روشنفکران جهان حق دارند که بپرسند آیا نتیجه این‌همه تفاخر فرهنگی در باب آزادی و دموکراسی و حقوق بشر همین شد که دولتی متجاوز به سرکردگی گروهی تبهکار خون ۵۰ هزار فلسطینی را به بهانه ۷ اکتبر حماس بریزد و جریان اصلی لیبرال‌دموکراسی اروپایی سکوت و حمایت کند؟

آیا نتیجه آن شعارها این بود که یک خودشیفته بر بزرگ‌ترین قدرت لیبرال‌دموکرات جهان حکم بوالهوسی براند و از اسرائیل بی‌محابا حمایت کند؟ نتیجه آن شعارها این بود که در افغانستان داعش بسازد و در عراق و سوریه و لبنان خون بریزد و اینک به ایران تجاوز کند؟ این جنگ، جنگ حقیقت و البته جنگ مردم است. اما با همه اینها این مردم و سرنوشت آنان است که در دستان تصمیم‌گیران است. ما از ظرفیت‌ها و امکانات نظامی بی‌اطلاعیم، بنابراین نمی‌توانیم به‌طور قاطع نظر بدهیم. 

هر‌گونه توصیه‌ای بستگی به ظرفیت پایداری در ابعاد مختلف دارد که مسئولان کشور به‌خوبی از آن آگاه‌اند. اما فرصت موهوم دو‌هفته‌ای ترامپ [برای مداخله مستقیم] معنای دیگری جز پذیرش شکست اسرائیل تا اینجای کار و در فاز نخست جنگ ندارد. یعنی هم‌اکنون حتی اگر جنگ هم پایان یابد، به معنای پیروزی ایران است. این تصمیم آگاهانه مسئولان ایرانی است که دشمن را تعقیب کند یا به او فرصت بازگشت بدهد.‌ این تصمیم می‌تواند معنای دیگری هم داشته باشد و آن گسترش دامنه جنگ است. مردم ایران اکنون دریافته‌اند که پس از شکست اسرائیل اینک دیگر این آمریکا و اروپا هستند که وارد جنگی تمدنی-استراتژیک و حیثیتی بر سر منابع عظیم انرژی خواهند شد و این هر‌گونه جنایتی را برای آنان توجیه خواهد کرد. هر‌گونه تصمیمی برای مردم ایران با درک عمیق این وضعیت و آمادگی پشتیبانی از تصمیم‌های مقامات جمهوری اسلامی خواهد بود؛ یا گسترش جنگ یا توقف آن.»


اخبار مرتبط
این اولین بار است که 2 کشور دارای سلاح هسته‌ای به کشوری فاقد آن حمله می‌کنند
یکشنبه 1404/04/01 ساعت 09:54
حسین موسویان:
این اولین بار است که 2 کشور دارای سلاح هسته‌ای به کشوری فاقد آن حمله می‌کنند
موسویان نوشت: «این نخستین بار است که دو کشور دارای سلاح هسته‌ای، حمله‌ای نظامی علیه کشوری فاقد سلاح هسته‌ای انجام می‌دهند. این موضوع نشان می‌دهد که معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان‌پی‌تی) برای آمریکا و اسرائیل هیچ ارزشی ندارد و صرفاً به عنوان ابزاری سیاسی مورد استفاده قرار گرفته است.»
هیچ‌گونه خطری اهالی ساکن در اطراف سایت‌های هسته‌ای فردو، نطنز و اصفهان را تهدید نمی‌کند
یکشنبه 1404/04/01 ساعت 06:51
اطلاعیه مرکز نظام ایمنی هسته‌ای کشور:
هیچ‌گونه خطری اهالی ساکن در اطراف سایت‌های هسته‌ای فردو، نطنز و اصفهان را تهدید نمی‌کند
متعاقب حمله آمریکای جنایتکار به سایت‌های هسته‌ای فردو، نطنز و اصفهان که مغایر قوانین بین‌المللی از جمله معاهده NPT و دیگر مقررات بین‌المللی مرتبط با ایمنی و امنیت هسته‌ای است، این مرکز بلافاصله بررسی‌های لازم در رابطه با احتمال انتشار آلودگی‌های هسته‌ای پیرامون سایت‌های مذکور را انجام داد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
منچسترسیتی با گل‌های فراوان ولورهمپتون را در هم کوبید
از سرگیری پروازهای «قطر ایرویز» به ایران پس از دو ماه وقفه
افشای گاف امنیتی؛ اسناد مذاکرات ترامپ با پوتین در هتل جاماند!
«شال سیاه» به اسکار نزدیک‌تر شد
حمایت تلویحی ترامپ از تجزیه خاک اوکراین
آغاز کوچ اجباری در غزه؛ ارتش اسرائیل دستور تخلیه شهر را صادر کرد
سه فوتبالیست ایرانی در فهرست بهترین‌های آسیا/نام چه کسانی در این لیست قرار دارد؟
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ تلاش شاگردان مانولوپولوس برای مقام سومی
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
قطع سهمیه آرد 138 نانوایی در تهران؛ رئیس اتحادیه برکنار شد
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
تاس: همکاری اقتصادی با روسیه به سود آمریکاست
تهدید تعرفه 50 درصدی آمریکا بر 70 درصد کالاهای صادراتی هند
حماس: حمایت آمریکا از نتانیاهو، راه را برای ادامه جنایات اشغالگران هموار کرد
نشست پوتین ـ ترامپ در آلاسکا از نگاه تحلیلگر روسی
شگفتی باستان‌شناسان؛ مقبره یک شوالیه زیر بستنی‌فروشی کشف شد
تعلیق افزایش قیمت بلیت کنسرت؛ انتظار برای ابلاغ نرخ‌های جدید
ابراز رضایت پوتین از سفر به آلاسکا
تاکید مصر، آلمان و فرانسه بر حل‌ مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران
کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور 1404 چه زمانی منتشر می شود؟
هشدار دوباره ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان
پوتین در ازای کنترل دونتسک، پیشروی در اوکراین را متوقف می‌کند
روزهای گرم تهران در آخرین روزهای مرداد ادامه دارد
نامه تمجیدآمیز رئیس‌جمهور روسیه به رهبر کره شمالی
عارف: امنیت اجتماعی و اقتصادی دو مسیر اصلی سازمان تأمین اجتماعی است
عراقچی: پیوند دوستی ایران و ارمنستان ریشه‌دار و پایدار است
زلنسکی: صلحی می‌خواهیم که پایدار باشد
کاهش 16 درصدی جانباختگان در طرح ترافیکی اربعین 1404
باکیچ بالاخره پرسپولیسی شد
وزارت اطلاعات پایگاه یکپارچه شناسایی اتباع خارجی ایجاد می‌کند
سنگ‌اندازی‌های بدون استدلال در مسیر عادی‌سازی پرونده ایران در FATF
امکان شرکت در امتحانات پیام‌نور بدون محدودیت جغرافیایی فراهم شد
واکنش رهبران اروپایی به ملاقات ترامپ و پوتین در الاسکا
اضافه شدن 250 مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق کشور
بررسی تحولات غزه و پرونده هسته‌ای ایران در مکالمه وزرای خارجه مصر و آلمان
بازگشایی جاده چالوس بصورت دو طرفه
وضعیت بحرانی سوء تغذیه در غزه؛ 40 هزار کودک در معرض خطر جدی هستند
موفقیت تیم ملی المپیاد علوم زمین ایران با کسب 4 نشان برنز در چین
نتایج نهایی انتخاب رشته متقاضیان دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی اعلام می شود
پزشکیان: دولت همه توان خود را برای توقف سوزاندن گازهای مشعل به کار گرفته است
پیکر استاد فرشچیان روز دوشنبه به اصفهان منتقل می شود +اعلام جزئیات مراسم
اخبار مرتبط قیمت طلا و سکه امروز شنبه 25 مرداد 1404 +جدول
آغاز لیگ برتر با کسر امتیاز سه تیم و محرومیت بازیکنان کلیدی
محمد حسین طاهری آکردی سرپرست جدید ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور شد
X
آگهی تبلیغاتی