×
سیاسی
شناسه خبر : 229508
تاریخ انتشار : شنبه 1404/03/31 ساعت 09:38

احسان صالحی

4 نکته از پیام دوم رهبر معظم انقلاب

در هفته نخست تجاوز رژیم صهیونیستی، رهبر انقلاب با دو پیام آرامش‌بخش، امیدآفرین و مقتدرانه، هم از ملت ایران تقدیر کردند و هم با افشای نقشه دشمن برای ایجاد آشوب داخلی همزمان با جنگ، بر اتحاد ملی، مشروعیت پاسخ دفاعی و هشدار قاطع به آمریکا تأکید کردند.

نورنیوز-گروه سیاسی: ۱- رهبر معظم انقلاب در هفته اول جنگ و تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران عزیز، 2پیام خطاب به ملت صادر کردند. در هر دو پیام آرامش، اقتدار و امید موج می‌زد؛ آرامش و امید برای مردم و اقتدار در مقابل دشمن صهیونیستی. در پیام دوم، رهبر انقلاب در مطلع سخنان خود به‌صورت ویژه از شجاعت، عقلانیت، معنویت و وقت‌شناسی مردم تشکر کردند. برای درک اهمیت شجاعت و همبستگی ملی، باید به نقشه بزرگ دشمن توجه کرد. محاسبه و نقشه دشمن این بود که به ایران عزیز حمله می‌کند و به موازات حمله از بالا، ناآرامی و آشوب از پایین در ایران شکل می‌گیرد.

این محاسبه و خیال باطل آنها نه‌تنها تحقق نیافت بلکه دقیقا در نقطه عکس و مقابل آن، حمله و تجاوز به خاک ایران باعث شکل‌گیری انسجام و همدلی بی‌سابقه‌ای شد. همه مردم با سلایق گوناگون، همه جناح‌های سیاسی و حتی برخی از چهره‌های اپوزیسیون خارج از کشور که هنوز بهره‌ای از وجدان دارند، وقتی تعرض به کیان میهن را دیدند، یکپارچه در مقابل تجاوز دست به‌دست هم دادند. وطن همچون مادر است. انسان‌ها در مقابل دشمنی با مادر خود با هر سلیقه و با هر دیدگاه دست در دست یکدیگر دور او حلقه می‌زنند تا از تعرض به او جلوگیری کنند.

این جنگ مصداق واقعی تولید فرصت از دل تهدید بود. اتحاد بی‌نظیر مردم و حضور آنها در صحنه چه در روز عید غدیر و چه در نمازجمعه دیروز، هایپرسونیک‌هایی بود که دیوار صوتی محاسبات دشمن را شکست. قضیه حمله به صداوسیما نیز از همین جنس است.

دشمن به‌دنبال آن بود که از ظرفیت آنتن زنده و حمله به صداوسیما استفاده کند تا در دل عموم مردم رعب ایجاد کند و باعث تضعیف روحیه ملی شود اما به توفیق الهی و با هوشیاری مجری و عوامل پخش، این نقشه مانند بومرنگی به‌صورت خود آنها برگشت؛ یعنی نقشه‌ای که قرار بود به‌عنوان منبع تولید ترس و تضعیف روحیه ملی عمل کند باعث ایجاد امید و حماسه و تقویت روحیه ملی شد که رهبر معظم انقلاب از این کار نیز تشکر کردند.

۲- بخش دیگر بیانات رهبر معظم انقلاب در پیام دوم، درخصوص بستر زمانی آغاز جنگ بود. ایشان توضیح دادند که زمانی جنگ علیه ما آغاز شد که قرار بود 2روز بعد، دور ششم گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان برگزار شود. دوشنبه قبل از حمله، ترامپ و نتانیاهو گفت‌وگوی تلفنی کردند. خبری که از آن گفت‌وگو به رسانه‌های غربی درز داده شد این بود که ترامپ موافق حمله نظامی نیست و به نتانیاهو برای این کار چراغ سبز نداده است.

متعاقب آن وزیر امور خارجه عمان اعلام کرد دور جدید گفت‌وگوها یکشنبه در مسقط برگزار خواهد شد. اما شواهد به‌خصوص اظهارات ترامپ بعد از حمله اسرائیل نشان داد مطالبی که از آن تماس تلفنی به رسانه‌ها منتقل شده بود یک عملیات فریب و در واقع زمینه‌چینی برای غافلگیری و حمله بوده است. به هر ترتیب آنچنان که رهبری اشاره کردند، این موضوع باید برای افکار عمومی به‌خصوص افکار عمومی دنیا تبیین و روشن شود که ما در حال مذاکره بودیم و برنامه‌ای برای جنگ نداشتیم و این رژیم وحشی صهیونیستی بود که جنگ را آغاز کرد.

طبق همه قواعد و مقررات بین‌المللی، پاسخ متجاوز و دفاع مشروع از کشور لازم است و به‌نظر می‌رسد در هر طرح سیاسی برای پایان جنگ باید بر پایان حیات سیاسی نتانیاهو و باند جنایتکار غاصب سرزمین‌های اشغالی به‌عنوان تضمینی پایدار برای جلوگیری از تکرار تجاوز پافشاری شود.

۳- محور بعدی سخنان رهبر انقلاب، پاسخ به لفاظی‌ها و یاوه‌گویی‌های رئیس‌جمهور آمریکا بود. اولا ترامپ غلط زیادی کرد و رهبر معظم انقلاب را تهدید کرد که ایشان هم در سخنان خود به‌صورت غیرمستقیم به این مسئله اشاره کردند و فرمودند تهدید کردن روی کسانی کارگر است که می‌ترسند. اما نکته مهم دیگری که رهبر انقلاب به آن اشاره کردند این بود که ملت ایران تسلیم‌پذیر نیست؛ نه زیر بار جنگ تحمیلی می‌رود و نه صلح تحمیلی‌ و درصورتی که آمریکا وارد اقدام مستقیم علیه جمهوری اسلامی ایران شود صدمه جبران‌ناپذیر خواهد خورد. کلیدواژه صدمه جبران‌ناپذیر هشدار مهمی برای طرف آمریکایی  است. 

اولا در داخل خود آمریکا آنچنان که در اخبار رسانه‌های غربی منعکس است، اختلاف زیادی بین دو طیف ماگا و نئوکان در اطرافیان ترامپ وجود دارد.

 یک جریان معتقد است که ترامپ همچنان‌که در وعده‌های انتخاباتی خود گفته بود، نباید مالیات مردم آمریکا و منابع این کشور را صرف جنگ‌هایی بکند که به آمریکا ارتباطی ندارد. آنها می‌گویند ترامپ با این وعده رئیس‌جمهور شد که به جنگ‌ها خاتمه می‌دهد نه اینکه جنگ جدیدی ایجاد کند. اما درصورتی که وارد جنگ بین ایران و رژیم صهیونیستی شویم هم وعده‌های انتخاباتی خود را زیر پا گذاشته‌ای و هم آسیب‌های جبران‌ناپذیری برای کشور ایجاد خواهد شد.

هشدار رهبر معظم انقلاب با کلید‌واژه صدمه جبران‌ناپذیر، حکایت از این دارد که درصورت حماقت آمریکا همه معادلات منطقه‌ای و جهانی تغییر خواهد کرد. 

در مرحله کنونی که جنگ بین اسرائیل و ما جریان دارد، معادله‌ای در ابعاد مشخص بر جنگ حاکم است اما اگر قرار باشد آمریکا پا به این میدان بگذارد، همه معادلات منطقه‌ای و جهانی تغییر خواهد کرد. تغییر این معادلات فورا اثر و پیامد خود را در آمریکا نشان خواهد داد. التهاب بازارهای جهانی به‌خصوص بازار انرژی باعث افزایش بیکاری و تورم در آمریکا خواهد شد. نگاه غالب درجامعه آمریکا این است که آمریکا نباید در چنین مهلکه‌ای وارد شود. 

یک نظرسنجی تازه منتشر شده نشان می‌دهد ۶۰ درصد مردم آمریکا مخالف ورود آمریکا به جنگ میان ایران و رژیم صهیونیستی هستند، ۲۴‌درصد ممتنع و تنها ۱۶‌درصد موافق ورود آمریکا هستند. به هر ترتیب هشدار رهبر معظم انقلاب هشداری بسیار معتبر است؛ همچنان که هشدار و وعده ایشان مبنی بر اینکه رژیم صهیونیستی بیچاره خواهد شد و جان سالم از این جنگ به در نخواهد برد در هفته اول جنگ صدق خود را نشان داد و تحلیلگران غربی بارها در اظهارات خود گفته‌اند که اسرائیل تصوری از این حد از پاسخ‌های کوبنده ایران را نداشت.

۴- همه محاسباتی که رژیم صهیونیستی براساس آنها دست به جنگ و تجاوز زد، غلط از آب درآمده است. اولا توانایی هسته‌ای ایران برقرار مانده و مواد 60درصد در مکانی امن مصون نگه داشته شده است، ثانیا حمله نظامی و ترور فرماندهان باعث از‌هم‌گسیختگی و خلأ تصمیم و اقدام نظامی سهمگین ما نشد، ثالثا تجاوز نظامی نه‌تنها باعث ایجاد آشوب اجتماعی نشد بلکه باعث ایجاد وفاق و همدلی کم‌سابقه‌ای زیر پرچم ایران شد.

حالا نتانیاهو که خود را مفتضح و در وسط جنگی می‌بیند که پایان آن پایان حیات سیاسی او‌ست، برای نجات خود در پی القای یک محاسبه غلط دیگر به ترامپ بر این مبنا‌ست که مشارکت مستقیم آمریکا در جنگ باعث خواهد شد که جنگ به سرعت خاتمه پیدا کند. به‌نظر می‌رسد ترامپ از این ادعا مطمئن نیست. 

همچنان‌که آکسیوس نوشت یکی از نگرانی‌های ترامپ این است که با وجود ورود آمریکا، جنگ طولانی شود و خاورمیانه به باتلاقی برای او تبدیل شود. هشدار روز چهارشنبه رهبر معظم انقلاب به ترامپ با کلیدواژه صدمه جبران‌ناپذیر، در واقع روشن‌کردن این چشم‌انداز است که اگر ترامپ افسار خود را به‌دست نتانیاهو بدهد، دامنه جنگ به شکلی منافع و اهداف آمریکایی را در‌برمی‌گیرد که ترامپی که در پی ملقب ساختن خود به رئیس‌جمهور صلح در دنیا ‌بود، نامش به‌عنوان جنگی‌ترین و منفورترین رئیس‌جمهور تاریخ آمریکا ثبت و هنوز یک سال از آغاز ریاست‌جمهوری او نگذشته نارضایتی‌ها به آشوب اجتماعی در آمریکا تبدیل شود.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ولایتی: مردم ایران اجازه معامله بر سر امنیت ملی‌شان را نمی‌دهند
نورنما | انفجار در یکی از کارخانه‌های استیل آمریکا
اظهارات سرلشکر رحیم صفوی درباره احتمال وقوع جنگ جدید
مدیرعامل ایرانسل درباره افزایش 70 درصدی تعرفه اینترنت چه گفت؟
طرح اشغال کامل شهر غزه به تصویب رسید
سفارت آلمان در تهران موقتا تعطیل شد
انتظار 4 ساله برای دریافت خودروی کارخانه‌ای همچنان ادامه دارد
آتش‌سوزی گسترده در سوله هزارمتری آرد در شیراز
مکرون: فکر نمی کنم پوتین دنبال صلح باشد
انهدام گسترده پهپادهای اوکراینی بر فراز مناطق روسیه
شلیک موشک مقاومت فلسطین به قلب سرزمین‌های اشغالی
بحران آب در کشور باران‌های سیل‌آسا
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد/ استرالیا قهرمان شد
آخرین جزییات از آتش‌سوزی مهیب جنوب تهران/ نمایی نزدیک از آتش‌سوزی انبار روغن موتور + فیلم
شلیک 70 موشک از یمن به اراضی اشغالی در 5 ماه
طرح توسعه شهرک سازی اسرائیل را تهدیدی برای موجودیت کشور فلسطین می‌دانیم
جوزف عون: طرح آمریکا با اصلاحات لبنان به سند ملی تبدیل شد
هوای تهران از سه‌شنبه گرم‌تر می‌شود؛ افزایش تابش اشعه فرابنفش در پایتخت
منچستر یونایتد با شکست لیگ جزیره را آغاز کرد
عکس های منتخب جهان، 17 آگوست 2025
نفتالی بنت: نتانیاهو در مقابله با حماس ناکام مانده است
رئیس‌جمهور از تلاش‌های برگزارکنندگان مراسم اربعین تقدیر کرد
انفجار تروریستی در قلب شهر حلب سوریه
قلعه‌نویی: لژیونرهای تیم در تورنمنت کافا حضور ندارند
برکناری سه مقام ارشد سعودی به دستور ملک سلمان
عارف: دولت چهاردهم به دنبال تمرکززدایی و انتقال اختیارات است
کیفیت هوا در تهران به وضعیت ناسالم درآمد
مدیر ChatGPT: کاربران باید همواره دقت پاسخ‌های هوش مصنوعی را تایید کنند
نخست‌وزیر یمن خواستار پایان یافتن بی‌تفاوتی کشورهای عربی شد
توقف ناامیدکننده چلسی در گام اول لیگ برتر
جولانی به تکفیری‌ها تابعیت سوری هدیه کرد
پوتین و ترامپ؛ بازی با روان در میدان سیاست
پزشکیان در اوراسیا؛ نقطه عطف دیپلماسی و همکاری ایران
نیویورک‌تایمز: نفوذ اطلاعاتی ایران در ساختار داخلی اسرائیل فاش شد
زنگ خطر در نظام سلامت؛ 80 درصد داروخانه‌ها در معرض ورشکستگی
روبیو هشدار داد: این جنگِ ما نیست؛ باید به‌دنبال آتش‌بس باشیم
سفر هماهنگ زلنسکی و رهبران اروپایی به آمریکا برای حمایت از اوکراین
بیانیه وزارت امور خارجه در مورد محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و کوچاندن اجباری ساکنان غزه
ایجاد «اتاق امن» در مدارس؛ گامی برای افزایش امنیت دانش‌آموزان
تهدید وزیر جنگ اسرائیل پس از حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی
ویتکاف: پوتین آماده پذیرش تضمین‌های امنیتی برای اوکراین است
فلج شدن زندگی شهرک‌نشینان صهیونیست در پی اعتصاب گسترده
آیین وداع با پیکر شهید اسماعیل پاشایی در بهارستان برگزار شد
متهم 27 هزار میلیاردی بازداشت و به کشور بازگردانده شد
کمبود 100 هزار پرستار در کشور؛ فرمول پرداخت اضافه‌کاری‌ها تغییر کرد؟
مرگ یک آتش نشان در آتش سوزی کنگان
هشدار اقتصاددانان برنده نوبل به نخست‌وزیر اسرائیل: اقتصاد اسرائیل در مرز نابودی
توقف مذاکرات تجاری واشنگتن و دهلی‌نو؛ آمریکا گفت‌وگوها را لغو کرد
نتانیاهو: جنگ تا شکست کامل حماس ادامه دارد
حادثه گروگان‌گیری در تهران؛ انگیزه مالی 2500 دلار
X
آگهی تبلیغاتی