×
بین الملل
شناسه خبر : 229360
تاریخ انتشار : جمعه 1404/03/30 ساعت 12:20
رویکرد مردم آمریکا در مورد جنگ مستقیم با ایران

نورنیوز بررسی می کند؛

رویکرد مردم آمریکا در مورد جنگ مستقیم با ایران

نتایج نظرسنجی جدید اکونومیست/یوگاو نشان می‌دهد که اکثریت قاطع آمریکایی‌ها با دخالت نظامی ایالات متحده در تنش‌های فزاینده میان ایران و اسرائیل مخالف‌اند. این دیدگاه فراگیر، سیاست‌گذاران کاخ سفید را با چالش جدی در اتخاذ تصمیم نهایی روبه‌رو کرده است.

نورنیوز گروه بین‌الملل: در حالی که فضای غرب آسیا در پی تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران به نقطه جوش نزدیک می‌شود، افکار عمومی ایالات متحده به صراحت موضعی متفاوت از سیاستمداران کاخ سفید اتخاذ کرده‌اند. بر پایه نظرسنجی مشترک اکونومیست و یوگاو، ۶۰ درصد از آمریکایی‌ها مخالف ورود ارتش کشورشان به درگیری میان ایران و اسرائیل هستند. تنها ۱۶ درصد از پاسخ‌دهندگان از مداخله نظامی حمایت کرده‌اند و ۲۴ درصد نیز هنوز تصمیم قطعی ندارند.
آنچه این نتایج را بیش از پیش معنادار می‌سازد، توزیع نسبتاً یکسان مخالفت با جنگ در میان احزاب سیاسی است. ۶۵٪ از دموکرات‌ها، ۶۱٪ از مستقل‌ها و حتی ۵۳٪ از جمهوری‌خواهان ترجیح می‌دهند ارتش ایالات متحده وارد چنین جنگی نشود. این آمار نشان می‌دهد که مسأله جنگ با ایران نه‌تنها یک اختلاف حزبی نیست، بلکه به یک اجماع ملی تبدیل شده است.

تهدید برنامه هسته‌ای ایران؛ درک خطر، اما نه جنگ

در همین نظرسنجی، درک تهدید از سوی برنامه هسته‌ای ایران هنوز در افکار عمومی آمریکا محسوس است. این احساس به دلیل فضای تبلیغاتی سنگینی که رسانه های غربی در مورد برنامه هسته ای صلح آمیز ایران بوجود آورده اند موجب شکل گیری رویکردی غیر واقعی در مخاطبین آمریکایی شده است. حدود ۶۱ درصد از آمریکایی‌ها  برنامه هسته ای ایران را تهدیدی فوری یا تا حدی جدی برای ایالات متحده می‌دانند. اما این درک تهدید به‌وضوح به معنای تمایل به اقدام نظامی نیست. جامعه آمریکا تمایل دارد که این تهدید، با ابزارهای دیپلماتیک و از مسیر مذاکرات حل‌وفصل شود.

اینجاست که سیاست‌گذاران آمریکایی با یک پارادوکس راهبردی مواجه می‌شوند: از یک سو، جامعه آمریکایی ایران را تهدیدی می‌داند و از سوی دیگر، به‌شدت با گزینه نظامی مخالفت می‌کند. در چنین فضایی، طراحی یک راهبرد مؤثر برای تعامل با ایران نیازمند توازن ظریف میان بازدارندگی، گفتگو و پرهیز از درگیری نظامی است.

فرصت دیپلماتیک یا مسیر تقابل؟

بنابر گزارش باراک راوید از آکسیوس، دونالد ترامپ هنوز مسیر دیپلماسی را به‌طور کامل نبسته و اعلام کرده که طی دو هفته آینده درباره پیوستن به تلاش اسرائیل برای از بین بردن برنامه هسته‌ای ایران تصمیم خواهد گرفت. این موضوع نشان می‌دهد که حتی در درون ساختارهای تصمیم‌گیر آمریکایی نیز، جنگ با ایران گزینه‌ای محتاطانه و غیرمطمئن تلقی می‌شود.

در چنین شرایطی، باز گذاشتن دریچه‌های دیپلماتیک می‌تواند یک فرصت برای پیشگیری از ورود غرب آسیا به فاز جنگی بزرگ باشد. تحلیلگران بر این باورند که اگر واشنگتن به صدای اکثریت مردم خود گوش دهد، احتمال شکل‌گیری یک راهکار چندجانبه برای حل پرونده هسته‌ای ایران بیشتر خواهد بود.

پیامدهای ورود به جنگ؛ هزینه‌ای که مردم نمی‌خواهند بپردازند

تجربه‌های پرهزینه جنگ‌های گذشته در عراق و افغانستان هنوز در حافظه تاریخی آمریکایی‌ها زنده است. بسیاری از مردم ایالات متحده دریافته‌اند که مداخله نظامی نه‌تنها به حل بحران‌ها کمک نکرده، بلکه امنیت و اقتصاد کشورشان را نیز آسیب‌پذیر کرده است.

از این منظر، مخالفت با جنگ با ایران نه‌فقط از سر همدلی با مردم منطقه، بلکه از منطق هزینه‌-فایده‌ای ناشی می‌شود که درون جامعه آمریکا شکل گرفته است. بنابراین اگر دولت ترامپ بخواهد برخلاف این خواست عمومی، به سوی تنش‌زایی بیشتر حرکت کند، نه‌تنها با مقاومت داخلی مواجه خواهد شد بلکه ممکن است جایگاه بین‌المللی آمریکا نیز با تزلزل روبه‌رو شود. ضمن اینکه ورود به جنگی جدید با شعارهای انتخاباتی ترامپ که بارها زمامداران قبلی آمریکا را بخاطر ورود به جنگ های بی حاصل به باد انتقاد و حتی سخره گرفته بود، در تناقض است.
 


نورنیوز
اخبار مرتبط
گروسی: امیدوارم آمریکا به فردو حمله نکند
جمعه 1404/03/30 ساعت 12:30
گروسی: امیدوارم آمریکا به فردو حمله نکند
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در اظهاراتی غیرمنتظره با تأکید بر ضرورت بازگشت به گفت‌وگوهای دیپلماتیک، ابراز امیدواری کرد که آمریکا به سایت هسته‌ای فردو حمله نکند و گفت: نمی‌توان پیشرفت‌های فناورانه ایران را نابود کرد.
ضربه‌پذیری آمریکا در منطقه، جنگ با ایران را به یک قمار پرهزینه بدل می‌کند
جمعه 1404/03/30 ساعت 09:49
نورنیوز بررسی می کند؛
ضربه‌پذیری آمریکا در منطقه، جنگ با ایران را به یک قمار پرهزینه بدل می‌کند
برخلاف تصورات رایج، ورود مستقیم آمریکا به درگیری با ایران ممکن است چندان فاجعه‌بار نباشد. تحلیلگران معتقدند این سناریو فرصت طلایی برای تهران محسوب می‌شود تا پس از سال‌ها مقابله با جنگ ترکیبی پنهان واشنگتن، بتواند پاسخ مستقیم و قاطع دهد و توازن قدرت در منطقه را به سود خود تغییر دهد.
جنگ ایران و اسرائیل به فرماندهی ترامپ است یا نتانیاهو؟
جمعه 1404/03/30 ساعت 08:20
نورنیوز از نقش پررنگ ترامپ در مدیریت جنگ اخیر گزارش می‌دهد؛
جنگ ایران و اسرائیل به فرماندهی ترامپ است یا نتانیاهو؟
جمهوری اسلامی ایران در چارچوب جنگ روایت‌ها تلاش می‌کند ترامپ را به‌عنوان فرمانده پنهان حملات اخیر رژیم صهیونیستی معرفی کند. تهران معتقد است که با اثبات نقش آمریکا در طراحی این تجاوزات، می‌تواند حمایت منطقه‌ای، مشروعیت بین‌المللی و حتی همدلی بخشی از افکارعمومی آمریکا را جلب کند.
حزب‌الله: آمریکا و اسرائیل توان شکست ایران را ندارند
جمعه 1404/03/30 ساعت 01:22
حزب‌الله: آمریکا و اسرائیل توان شکست ایران را ندارند
شیخ نعیم قاسم با تأکید بر حمایت بی‌قید و شرط از ایران، هشدار داد: آمریکا و رژیم صهیونیستی با هرگونه تجاوز به ایران، با واکنش شدید جبهه مقاومت مواجه خواهند شد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
هشدار مادورو درباره پیامدهای تهدیدهای واشنگتن بر صلح منطقه‌ای
پیشروی اشغالگران اسرائیلی بار دیگر در قنیطره سوریه
الازهر حکم اعدام بیماران سرطانی غزه توسط اسرائیل را محکوم کرد
تحریم‌ها نتوانستند واردات نفت هند از روسیه را کاهش دهند
ساختمان‌های شهرداری تهران صاحب شناسنامه پدافندی می‌شوند
هدف‌گذاری ایران و پاکستان برای تحقق تجارت 10 میلیارد دلاری
تامین بازار شب یلدا با عرضه گسترده هندوانه
انتصاب یک بانوی به‌عنوان معاون سیاسی فرمانداری مراغه
حمله سنگین سایبری به وزارت کشور فرانسه
ارتش ونزوئلا: تهدیدهای ترامپ ما را نمی‌ترساند
عون: گفت‌وگو با اسرائیل برای تثبیت امنیت است نه تسلیم شدن
رونمایی دولت از یک یارانه جدید
بیانیه سفارت روسیه درباره آزادی شهروند روسی زندانی در ایران
نتایج آزمون زبان دانشگاه آزاد اعلام شد
مجری آمریکایی: ترامپ ممکن است امشب به ونزوئلا اعلان جنگ کند
انگلیس دارایی‌های آبراموویچ روسی را به اوکراین واگذار می‌کند
نیروهای جدایی‌طلب جنوب یمن با تل‌آویو تماس برقرار کردند
یک دانشمند هسته‌ای صهیونیست در آمریکا به قتل رسید/جزئیات جدیدی از ترور
سهمیه بنزین به کارت بانکی منتقل می‌شود+ آیین‌نامه جدید سوخت
آمریکا مجوز فروش نفت پروژه ساخالین-2 روسیه را صادر کرد
گوشی نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی هک شد/نام گروسی در میان مخاطبان موبایل هک‌شده‌
آخرین وضعیت رضا امیرخانی پس از سانحه سقوط + مغز تغییرات منفی ندارد
نورنما | مجسمه آزادی سقوط کرد
آزادی گروگان بشاگردی پس از تلاش‌های قضائی در جاسک
سوارس اینتر میامی ماندنی شد
بولتون: پوتین ترامپ را فریب می‌دهد
ترامپ حین مذاکرات مشغول برنامه‌ریزی برای حمله به ایران بود
آخرین وضعیت مجری «گزارش ورزشی» پس از گازگرفتگی
شرایط حذف افراد از دریافت کالابرگ اعلام شد+جزئیات
خط 8 مترو تهران با 34 ایستگاه پرتقاضا وارد فاز اجرایی می‌شود
احتمال انتقال دیدار ایران و مصر به ونکوور/اختصاص بخشی از درآمد جام جهانی برای غزه/
پزشکیان: امام خمینی (ره) پیام آور وحدت و انسجام بود
پزشکیان: دعوت دولت به مشارکت به معنای فقدان برنامه نیست
ونزوئلا: صادرات نفت خام ما بی‌وقفه ادامه دارد
تراکتور-پرسپولیس با 50 هزار تماشاگر
هواشناسی بوشهر 2 هشدار قرمز صادر کرد
انصارالله یورش نتانیاهو به مسجدالاقصی را اهانتی آشکار خواند
توضیحات آتیه‌سازان حافظ درباره بیمه تکمیلی بازنشستگان
هشدار هلال احمر درخصوص ورود موج جدید بارشی به جنوب کشور
ارز مسافری و دانشجویی بر مبنای نرخ تالار دوم مرکز مبادله است
انار شب یلدا تامین شد
جهان باید فرصت تعامل با تهران را دریابد
هشدار درباره تبعات اقتصادی مصادره دارایی‌های روسیه
چه خبر از وضعیت مصدومان استقلال ؟
مرتس: با تضمین‌های امنیتی به اوکراین، حملات آتی روسیه را تلافی می‌کنیم
عکس های منتخب ایران ؛ چهارشنبه 26 آذر 1404
کیش یک شب بارانی بی‌سابقه را تجربه کرد
پیکر زن ایرانی در بوسنی شناسایی شد
هشدار زرد هواشناسی در استان البرز
یورش 251 صهیونیست به مسجد الاقصی
X
آگهی تبلیغاتی