×
بین الملل
شناسه خبر : 229360
تاریخ انتشار : جمعه 1404/03/30 ساعت 12:20
رویکرد مردم آمریکا در مورد جنگ مستقیم با ایران

نورنیوز بررسی می کند؛

رویکرد مردم آمریکا در مورد جنگ مستقیم با ایران

نتایج نظرسنجی جدید اکونومیست/یوگاو نشان می‌دهد که اکثریت قاطع آمریکایی‌ها با دخالت نظامی ایالات متحده در تنش‌های فزاینده میان ایران و اسرائیل مخالف‌اند. این دیدگاه فراگیر، سیاست‌گذاران کاخ سفید را با چالش جدی در اتخاذ تصمیم نهایی روبه‌رو کرده است.

نورنیوز گروه بین‌الملل: در حالی که فضای غرب آسیا در پی تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران به نقطه جوش نزدیک می‌شود، افکار عمومی ایالات متحده به صراحت موضعی متفاوت از سیاستمداران کاخ سفید اتخاذ کرده‌اند. بر پایه نظرسنجی مشترک اکونومیست و یوگاو، ۶۰ درصد از آمریکایی‌ها مخالف ورود ارتش کشورشان به درگیری میان ایران و اسرائیل هستند. تنها ۱۶ درصد از پاسخ‌دهندگان از مداخله نظامی حمایت کرده‌اند و ۲۴ درصد نیز هنوز تصمیم قطعی ندارند.
آنچه این نتایج را بیش از پیش معنادار می‌سازد، توزیع نسبتاً یکسان مخالفت با جنگ در میان احزاب سیاسی است. ۶۵٪ از دموکرات‌ها، ۶۱٪ از مستقل‌ها و حتی ۵۳٪ از جمهوری‌خواهان ترجیح می‌دهند ارتش ایالات متحده وارد چنین جنگی نشود. این آمار نشان می‌دهد که مسأله جنگ با ایران نه‌تنها یک اختلاف حزبی نیست، بلکه به یک اجماع ملی تبدیل شده است.

تهدید برنامه هسته‌ای ایران؛ درک خطر، اما نه جنگ

در همین نظرسنجی، درک تهدید از سوی برنامه هسته‌ای ایران هنوز در افکار عمومی آمریکا محسوس است. این احساس به دلیل فضای تبلیغاتی سنگینی که رسانه های غربی در مورد برنامه هسته ای صلح آمیز ایران بوجود آورده اند موجب شکل گیری رویکردی غیر واقعی در مخاطبین آمریکایی شده است. حدود ۶۱ درصد از آمریکایی‌ها  برنامه هسته ای ایران را تهدیدی فوری یا تا حدی جدی برای ایالات متحده می‌دانند. اما این درک تهدید به‌وضوح به معنای تمایل به اقدام نظامی نیست. جامعه آمریکا تمایل دارد که این تهدید، با ابزارهای دیپلماتیک و از مسیر مذاکرات حل‌وفصل شود.

اینجاست که سیاست‌گذاران آمریکایی با یک پارادوکس راهبردی مواجه می‌شوند: از یک سو، جامعه آمریکایی ایران را تهدیدی می‌داند و از سوی دیگر، به‌شدت با گزینه نظامی مخالفت می‌کند. در چنین فضایی، طراحی یک راهبرد مؤثر برای تعامل با ایران نیازمند توازن ظریف میان بازدارندگی، گفتگو و پرهیز از درگیری نظامی است.

فرصت دیپلماتیک یا مسیر تقابل؟

بنابر گزارش باراک راوید از آکسیوس، دونالد ترامپ هنوز مسیر دیپلماسی را به‌طور کامل نبسته و اعلام کرده که طی دو هفته آینده درباره پیوستن به تلاش اسرائیل برای از بین بردن برنامه هسته‌ای ایران تصمیم خواهد گرفت. این موضوع نشان می‌دهد که حتی در درون ساختارهای تصمیم‌گیر آمریکایی نیز، جنگ با ایران گزینه‌ای محتاطانه و غیرمطمئن تلقی می‌شود.

در چنین شرایطی، باز گذاشتن دریچه‌های دیپلماتیک می‌تواند یک فرصت برای پیشگیری از ورود غرب آسیا به فاز جنگی بزرگ باشد. تحلیلگران بر این باورند که اگر واشنگتن به صدای اکثریت مردم خود گوش دهد، احتمال شکل‌گیری یک راهکار چندجانبه برای حل پرونده هسته‌ای ایران بیشتر خواهد بود.

پیامدهای ورود به جنگ؛ هزینه‌ای که مردم نمی‌خواهند بپردازند

تجربه‌های پرهزینه جنگ‌های گذشته در عراق و افغانستان هنوز در حافظه تاریخی آمریکایی‌ها زنده است. بسیاری از مردم ایالات متحده دریافته‌اند که مداخله نظامی نه‌تنها به حل بحران‌ها کمک نکرده، بلکه امنیت و اقتصاد کشورشان را نیز آسیب‌پذیر کرده است.

از این منظر، مخالفت با جنگ با ایران نه‌فقط از سر همدلی با مردم منطقه، بلکه از منطق هزینه‌-فایده‌ای ناشی می‌شود که درون جامعه آمریکا شکل گرفته است. بنابراین اگر دولت ترامپ بخواهد برخلاف این خواست عمومی، به سوی تنش‌زایی بیشتر حرکت کند، نه‌تنها با مقاومت داخلی مواجه خواهد شد بلکه ممکن است جایگاه بین‌المللی آمریکا نیز با تزلزل روبه‌رو شود. ضمن اینکه ورود به جنگی جدید با شعارهای انتخاباتی ترامپ که بارها زمامداران قبلی آمریکا را بخاطر ورود به جنگ های بی حاصل به باد انتقاد و حتی سخره گرفته بود، در تناقض است.
 


نورنیوز
اخبار مرتبط
گروسی: امیدوارم آمریکا به فردو حمله نکند
جمعه 1404/03/30 ساعت 12:30
گروسی: امیدوارم آمریکا به فردو حمله نکند
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در اظهاراتی غیرمنتظره با تأکید بر ضرورت بازگشت به گفت‌وگوهای دیپلماتیک، ابراز امیدواری کرد که آمریکا به سایت هسته‌ای فردو حمله نکند و گفت: نمی‌توان پیشرفت‌های فناورانه ایران را نابود کرد.
ضربه‌پذیری آمریکا در منطقه، جنگ با ایران را به یک قمار پرهزینه بدل می‌کند
جمعه 1404/03/30 ساعت 09:49
نورنیوز بررسی می کند؛
ضربه‌پذیری آمریکا در منطقه، جنگ با ایران را به یک قمار پرهزینه بدل می‌کند
برخلاف تصورات رایج، ورود مستقیم آمریکا به درگیری با ایران ممکن است چندان فاجعه‌بار نباشد. تحلیلگران معتقدند این سناریو فرصت طلایی برای تهران محسوب می‌شود تا پس از سال‌ها مقابله با جنگ ترکیبی پنهان واشنگتن، بتواند پاسخ مستقیم و قاطع دهد و توازن قدرت در منطقه را به سود خود تغییر دهد.
جنگ ایران و اسرائیل به فرماندهی ترامپ است یا نتانیاهو؟
جمعه 1404/03/30 ساعت 08:20
نورنیوز از نقش پررنگ ترامپ در مدیریت جنگ اخیر گزارش می‌دهد؛
جنگ ایران و اسرائیل به فرماندهی ترامپ است یا نتانیاهو؟
جمهوری اسلامی ایران در چارچوب جنگ روایت‌ها تلاش می‌کند ترامپ را به‌عنوان فرمانده پنهان حملات اخیر رژیم صهیونیستی معرفی کند. تهران معتقد است که با اثبات نقش آمریکا در طراحی این تجاوزات، می‌تواند حمایت منطقه‌ای، مشروعیت بین‌المللی و حتی همدلی بخشی از افکارعمومی آمریکا را جلب کند.
حزب‌الله: آمریکا و اسرائیل توان شکست ایران را ندارند
جمعه 1404/03/30 ساعت 01:22
حزب‌الله: آمریکا و اسرائیل توان شکست ایران را ندارند
شیخ نعیم قاسم با تأکید بر حمایت بی‌قید و شرط از ایران، هشدار داد: آمریکا و رژیم صهیونیستی با هرگونه تجاوز به ایران، با واکنش شدید جبهه مقاومت مواجه خواهند شد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
جدیدترین جزئیات از تیراندازی در نزدیکی کاخ سفید
لاریجانی: توسعه برنامه هسته‌ای مسالمت آمیز خود را به صورت جدی ادامه خواهیم داد
ترکیه: پیش از بحث درباره اعزام نیرو، باید آتش‌بس بین روسیه و اوکراین برقرار شود
ناکامی تلخ ستارگان پاس ساری در رویارویی با خیبر خرم‌آباد در لیگ برتر کشتی
ایران از شرکت‌های روس برای مشارکت در هاب غذایی دعوت کرد
معاون رئیس‌جمهور: کنسرسیوم‌های تبلیغاتی گردشگری باید در سطح جهانی شکل بگیرد
نمایندگان اقوام و مذاهب ایران در ژنو: تنوع فرهنگی کشور سرمایه وحدت ملی است
حماس رژیم صهیونیستی را به نقض توافق آتش‌بس متهم کرد
مطابق ماده 10 قانون، ثبت ادعاهای ملکی در سامانه الزامی شد
مرگ دو کارگر در حادثه سقوط کامیون به گودال در تهران
اسموتریچ: رئیس ستاد ارتش اسرائیل جایگاه خود را بداند
پوتین: به رسمیت شناختن حاکمیت روسیه بر کریمه و دونباس، نکته کلیدی در مذاکرات با آمریکاست
ماندگاری هوای آلوده تهران تا اواسط هفته آینده
ایران با خانواده جان‌باختگان حادثه آتش‌سوزی در چین ابراز همدردی کرد
پیشنهاد برنامه میراث فرهنگی ایران به آسیا
افشای مسکو: آمریکا در فیلیپین برای جنگ اوکراین نیرو جذب می‌کند
عون: پاسخ عملی برای طرح‌های پیشنهادی مذاکره دریافت نکرده‌ام
کیف پنجاه میلیاردی طلا در کنارک به صاحبش بازگردانده شد
قانون جدید کنست، مجوزی برای شهرک‌سازی و خرید اراضی در کرانه باختری است
وزرات خارجه ایران اقدام سیاسی استرالیا علیه سپاه پاسداران را بدعتی مجرمانه دانست
لوکاشنکو: اروپا را پیروز مناقشه اوکراین نمی‌دانیم
رونمایی ماکرون از طرح جدید خدمت سربازی در فرانسه
حادثه بهمن در در اشتوبای اتریش؛ اعضای تیم ملی سالم هستند
بیانیه وزارت خارجه پاکستان درباره سفر لاریجانی به اسلام‌آباد
سلسله حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان و نقض مکرر آتش بس
شکست کامل نتانیاهو در همه جبهه ها به روایت هاآرتص
ادامه سریال فرار از زندان در فرانسه
مذکرات مرحله دوم آتش‌بس در غزه به بن‌بست کامل رسید
ماجرای صدای تیراندازی در افسریه چه بود؟
هشدار جدی پلیس تهران؛«حتی یک سرقت» هم غیرقابل‌قبول است
هشدار جدی به خریداران ملک؛ پرداخت پول در بنگاه ممنوع شد
40 درصد خودروهای پلاک تهران معاینه فنی را خارج از شهر می‌گیرند
شکرگذاری یا سوگواری؛ جدال بر سر تاریخ
ابلاغ شیوه‌نامه آژانس‌های جذب / فصلی نو در سرمایه‌گذاری خارجی
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 6 آذر + جدول
آلاینده‌ها تا اواسط هفته میهمان پایتخت هستند
قهرمان موتورسواری جهان به تهران آمد
13 مصدوم در واژگونی مینی‌بوس دانش‌آموزان همدانی
حماس خواستار توقف کشتار اسرای فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی شد
لاریجانی: جنگ 12 روزه از سال‌ها قبل برنامه‌ریزی شده بود
تاکید پوتین بر تقویت توان نظامی «سازمان پیمان امنیت جمعی»
تهران در آستانه یک جهش بزرگ ؛ وعده 500 کیلومتر مترو در 5 سال
اگر دانش‌آموز و دانشجوی سالم نداشته باشیم، آموزش به درد نمی‌خورد
مرگ دو کارگر در کارگاه ترشی‌سازی کاشان
ویروس آنفلوآنزا در کودکان تهاجمی‌تر شده است
وقوع دو تصادف مرگبار در زنجان به همراه کشته و مصدوم
گروه مرگ ایران در جام جهانی 2026 تغییر کرد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 6 آذر 1404
پوتین بر اهمیت توسعه سامانه‌های پدافند هوایی تاکید کرد
ممنوعیت تردد در جنگل‌های سوادکوه تا بارش‌های پاییزی
X
آگهی تبلیغاتی