×
بین الملل
شناسه خبر : 228915
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/03/27 ساعت 14:09
غرب و نقض حقوق بین‌الملل

علی خرم:

غرب و نقض حقوق بین‌الملل

استاد حقوق بین‌الملل نوشت: «توجیه حمله پیش‌دستانه، توجیهی فاقد مشروعیت است به‌ویژه اینکه هیچ آثار، شواهد و مدرکی که خطر حمله فوری طرف مقابل را نشان دهد قابل ارائه نباشد. اگر کشوری می‌بایست حمله پیشگیرانه می‌نمود، حقیقتا ایران بود.»

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: علی خرم استاد حقوق بین‌الملل در یادداشتی نوشت: «در یک اجلاس در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، یازده کشور عضو شامل روسیه، چین، پاکستان، اندونزی و... گرد هم آمدند تا خطر نقض حقوق بین‌الملل، خطر نقض کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو و خطر حمله به تاسیسات هسته‌ای را که موجب نشت مواد رادیو اکتیو شده و بر جان میلیون‌ها انسان تاثیرات شگرف می‌گذارد با صدای بلند به جهانیان گوشزد نمایند.

این یازده کشور حدودا همان اعضاء شورای حکام بودند که هفته قبل با قطعنامه آژانس که توسط آمریکا، بریتانیا، آلمان و فرانسه پیشنهاد شده بود، مخالفت کرده و یا به آن رای ممتنع داده بودند.

قابل توجه است 19 کشور غربی و طرفدارانش در میان منتقدین دیده نمی‌شوند و اعراب هم با همه تعارفات شفاهی جزو منتقدین قرار نگرفتند. هرگونه حمله به کشور دیگر طبق حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد، ممنوع بوده و تجاوز محسوب می‌شود.

توجیه حمله پیش‌دستانه، توجیهی فاقد مشروعیت است به‌ویژه اینکه هیچ آثار، شواهد و مدرکی که خطر حمله فوری طرف مقابل را نشان دهد قابل ارائه نباشد. در مورد اسرائیل و ایران که با صحنه‌سازی در شورای حکام، بانیان قطعنامه سعی کردند محمل قانونی برای حمله شب جمعه اسرائیل فراهم نمایند، نه تنها هیچ مدرک و سندی از ایران برای حمله فوری به اسرائیل وجود نداشت بلکه برعکس همه مدارک نشان از این داشت که اسرائیل و آمریکا با کمک سه کشور اروپائی دارند خود را برای حمله به ایران آماده می‌کنند.

اگر کشوری می‌بایست حمله پیشگیرانه می‌نمود، حقیقتا ایران بود که با توجه به همه شواهد و مستندات صورت گرفته از سوی آمریکا و اسرائیل می‌توانست به استناد همین تعریض به حقوق بین‌الملل، حمله پیش‌دستانه انجام دهد؛ ولیکن ایران سرگرم و مشغول مذاکراتی فشرده و پیچیده با آمریکا بود و هر حرکت اضافی را مخل روند مذاکرات می‌دانست.

ایران امید داشت از طریق همین کانال دیپلماتیک و ادامه پنج دور مذاکره بتواند ضمن حفظ حقوق مسلم خود در چارچوب منشور ملل متحد و حقوق بین‌الملل و معاهده عدم گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) به‌نوعی توافق با ایالات متحده آمریکا به صورت برد-برد دست یابد.

مشاهده می‌شود، اسرائیل گام‌به‌گام در راستای اهداف نامشروع و بلندپروازانه خود و ازجمله اشغال سرزمین‌های دیگر کشورها و در راس آن، کشور فلسطین دارد به حمهوری اسلامی ایران در سایه سکوت دیگر کشورها، حمله مستقیم می‌نماید تا هیچ مانع و ترمزی در مقابل اشغالگری و کشتار شبانه‌روزی مردم بیگناه غزه و اکنون مردم ایران نداشته باشد.

گروه ائتلافی غرب به رهبری آمریکا که در تمام زمینه‌ها مشغول تخریب اساس و پایه‌های حقوق بین‌الملل بوده و طبق ماده 56 پروتکل الحاقی کنوانسیون‌های ژنو هیچ‌گونه مجوزی برای حمله به تاسیسات هسته‌ای دیگر کشورها ندارند و از این عمل خطرناک و ضد انسانی منع شده‌اند، بر حمله اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای نطنز، اصفهان و فردو مهر تائید زدند و اسرائیل جنایتکار را تشویق به این امر نمودند.

آوای خلاف این گروه از کشورها آنقدر برعلیه حقوق بین‌الملل اوج گرفت که مدیرکل پیشین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به میدان آمد و جواب وزیر امور خارجه آلمان در حمایت از حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران را داد.

آقای البرادعی خطاب به وزیر آلمانی گفت: آیا کسی تا به‌حال به‌شما گفته که حملات هدفمند به تاسیسا ت هسته‌ای براساس ماده 56 پروتکل الحاقی کنوانسیون‌های ژنو که آلمان هم عضو آن است ممنوع می‌باشد؟ آیا شما اینقدر بی‌خبر یا سهل‌انگار و یا ناقض صریح حقوق بین‌الملل هستید؟

آقای البرادعی ادامه می‌دهد: آیا این موضوع را (کارشناسان شما) به شما گفته‌اند که استفاده از زور در روابط بین‌الملل به طورکلی براساس بند 4 ماده دو منشور ملل متحد به استثنای حق دفاع از خود در صورت حمله مسلحانه یا با مجوز شورای امنیت سازمان ملل متحد در موارد اقدام امنیت جمعی، مجاز نیست؟»


اخبار مرتبط
اسرائیل راه تعطیلی رسانه‌های خارجی را هموار کرد
جمعه 1404/10/05 ساعت 14:55
ضربه کنست به آزادی رسانه؛
اسرائیل راه تعطیلی رسانه‌های خارجی را هموار کرد
با تصویب نهایی قانونی در کنست، وزیر ارتباطات رژیم صهیونیستی اختیار یافت بدون اعلام وضعیت اضطراری، رسانه‌های خارجی را تعطیل کند؛ اقدامی که به گفته کارشناسان، نقض آشکار آزادی بیان و حقوق بین‌الملل است.
عراقچی: حمله به صدا و سیما نشانه استیصال رژیم صهیونیستی است
سه‌شنبه 1404/03/27 ساعت 08:23
عراقچی: حمله به صدا و سیما نشانه استیصال رژیم صهیونیستی است
وزیر امور خارجه ایران، در واکنش به حمله رژیم صهیونیستی به مرکز صدا و سیما گفت: «این حمله بیانگر نهایت بزدلی رژیم صهیونیستی است؛ زمانی که در میدان نبرد واقعی ناکام می‌مانند، به یک مرکز مدنی که تنها وظیفه‌اش انعکاس حقیقت است، حمله می‌کنند.»
شهادت 3 تن از کارکنان صدا و سیما در حمله دیروز رژیم صهیونستی به ساختمان این سازمان
سه‌شنبه 1404/03/27 ساعت 07:44
این خبر به روزرسانی می‌شود ...
شهادت 3 تن از کارکنان صدا و سیما در حمله دیروز رژیم صهیونستی به ساختمان این سازمان
در حمله دیروز رژیم صهیونیستی به ساختمان صدا و سیما یکی از کارمندان و سردبیر خبر این سازمان به شهادت رسیدند.
نظرات

آخرین اخبار
سهمیه آب زمزم به حجاج نرسید
قدردانی فرماندهی کل سپاه از افتخارآفرینی ورزشکاران کشور در میانه جنگ
مبینا نعمت زاده: بازی‌های آسیایی را از دست دادم
کواراتسخلیا، بهترین بازیکن فصل لیگ قهرمانان اروپا 26-2025 شد
پسر زیدان مسافر آمریکا شد، گندوز خط خورد
شنیده شدن صدای انفجار در کنارک
زهرا کیانی و امیرحسین زارع، بانو و آقای ورزش ایران شدند
ثبت یک موفقیت درمانی جدید با جراحی پیشرفته «هایتوک»در مشهد
مکرون خواستار توافق فوری میان ایران و آمریکا شد
طباطبایی: رئیس‌جمهور ‎از خدمت به مردم عقب نخواهد نشست/حضرتی: شایعه استعفا کذب است
انتقاد رئیس اسبق سازمان تربیت بدنی از انتقال کمپ تیم ملی به مکزیک
عکس های منتخب ایران، یکشنبه 10 خرداد 1405
نبیه بری: مقاومت به مفاد آتش‌بس پایبند است
حمله پهپادی حزب‌الله به شمال اراضی اشغالی 6 زخمی برجای گذاشت
تمرینات سخت تیم ملی فوتبال برگزار شد
طلسم 15 ساله شکست؛ تالاب سولدوز دوباره لبریز شد
پاداش ویژه رئیس‌جمهور در انتظار صعود تیم ملی از گروه جام جهانی
دولت جنگ ، حکومت نظامیان نیست
هشدار معاون سابق ترامپ: آمریکا از اصول محافظه‌کاری فاصله گرفته است
گمانه‌زنی درباره سفر رئیس‌جمهور آمریکا به تل‌آویو
رخدادهای 90 شب گذشته یک «جنبش اجتماعی و ملی» است
جلسه کابینه ترامپ چیزی جز یک نمایش آشفته نبود
انفجار در شمال شرقی میانمار 46 قربانی گرفت+فیلم
اعتراف مقام سابق آمریکایی به «شکست راهبردی» در برابر ایران
عبدالله‌خانی: رخدادهای 90 شب گذشته یک «جنبش اجتماعی و ملی» است
سپاهان از دریافت مجوز حرفه‌ای AFC بازماند
بازگشت سه سکوی پارس جنوبی به مدار تولید
گروسی: حمله به نیروگاه‌ هسته‌ای غیرقابل قبول است
بازگشت حجاج از فردا
عامل دود سیاه حوالی اتوبان ستاری تهران چه بود؟
وکلا و سردفتران در لیست قرمز مبارزه با پولشویی
نورنما | خجسته میلاد با سعادت امام هادی (ع) مبارک
نگرانی بازنشستگان از تأخیر سه‌ماهه در دریافت حقوق/ وعده‌ پایان مهلت تا 15 خرداد
تهدید عمان از سوی رئیس‌جمهور آمریکا ماهیت جنگی دارد
ترامپ «هنر معامله‌گر» در بن‌بست جنگی گرفتار شد
عضو کمیسیون امنیت ملی: هدف مذاکرات، توقف کامل درگیری‌هاست
سپاه از شناسایی محموله نظامی در منطقه مرزی ارومیه خبر داد
معاملات آنلاین مسکن مجوز قانونی گرفتند
تام باراک نماینده ویژه آمریکا در سوریه و عراق شد
پزشکیان: بدون همبستگی و تحمل سختی نمی‌توان از چالش‌های بزرگ عبور کرد
سازمان ملل ورشکست شد!
ویزا ندادند! سفر تیم ملی آفریقای جنوبی متوقف شد
مشکلات آزادراه تهران–شمال ظرف دو هفته تعیین‌تکلیف شود
رکورد بالاترین سرعت ثبت‌شده در تاریخ رقابت‌های موتو جی‌پی شکسته شد
حاجی دلیگانی : اعتبار کالابرگ باید متناسب با تورم افزایش یابد
لیست شوم پرسپولیس/ 5 ستاره محبوب در خطر اخراج
چه کسی پشت پرده زرادخانه مشترک واشنگتن- تل آویو ایستاده است؟
جنگ علیه ایران، موتور رشد صنایع چین را کند کرد
پیرصالحی: به دلیل افزایش هزینه‌های تأمین، ناچار به اصلاح قیمت‌ها هستیم
«غبار میمون» و «کروکودیل» در کمین جوانان