×
سیاسی
شناسه خبر : 228908
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/03/27 ساعت 13:19
چند نکته در مورد جنگ تجاوزکارانه اسرائیل

کوروش احمدی:

چند نکته در مورد جنگ تجاوزکارانه اسرائیل

یک دیپلمات پیشین ایرانی نوشت: «حمله اسرائیل به ایران، جنگی است تجاوزکارانه و بدون توجیه و ‌دلیل. ادعاهای اسرائیل هیچ پایه و اساسی در روابط و حقوق بین‌الملل ندارد. این تجاوز برخلاف ادعا، «حمله پیش‌دستانه» نیست. دفاع مشروع در حقوق بین‌الملل و مطابق نص صریح ماده 51 منشور ملل متحد تنها در صورت وقوع یک حمله علیه یک کشور معنی دارد.»

نورنیوز ـ گروه سیاسی: کوروش احمدی دیپلمات پیشین در یادداشتی نوشت: «1- حمله اسرائیل به ایران، جنگی است تجاوزکارانه و بدون توجیه و ‌دلیل. ادعاهای اسرائیل هیچ پایه و اساسی در روابط و حقوق بین‌الملل ندارد. این تجاوز برخلاف ادعا، «حمله پیش‌دستانه» نیست. دفاع مشروع در حقوق بین‌الملل و مطابق نص صریح ماده 51 منشور ملل متحد تنها در صورت وقوع یک حمله علیه یک کشور معنی دارد. مفهوم «دفاع پیش‌دستانه» همواره مردود بوده و جایی در حقوق بین‌الملل ندارد. کشورهایی که در گذشته چنین مفهومی را برای توجیه تجاوزات خود مطرح کرده‌اند، حداقل مدعی تهدید نظامی فوری و قریب‌الوقوع بوده‌اند.

روشن است هیچ تهدید حتی دوری چه رسد به تهدید فوری و قریب‌الوقوع از جانب ایران ‌متوجه اسرائیل نبوده است. صرف غنی‌سازی اورانیوم، اقدامی تهاجمی نیست؛ ضمن اینکه اورانیوم غنی‌شده نیز سلاح نیست. دوایر اطلاعاتی آمریکا در برآوردهای اطلاعاتی ملی (NIE) طی سال‌های اخیر همواره بر اینکه ایران تصمیمی برای ساخت سلاح اتمی ندارد، تأکید کرده‌اند. گروه‌های محور مقاومت نیز حداقل در ماه‌های اخیر عملا غیرفعال بوده‌اند و صحبت‌های گهگاه‌ مقامات ایرانی از «نابودی اسرائیل» در پنج دهه گذشته نیز، قابل فهم است.

2- هیچ ایرانی مقید به اصول و اخلاق و دارای حداقلی از آگاهی درباره سیاست و روابط بین‌الملل، هیچ ارزشی برای ادعاهای افراطیون اسرائیلی درباره جامعه و حکومت در ایران قائل نمی‌شود. این جماعت در دهه‌های اخیر با نفی کامل حقوق ابتدایی ملت فلسطین و فرد فلسطینی و جلوگیری از تشکیل یک میهن فلسطینی، یکی از دلایل اصلی آشوب‌ها و بی‌ثباتی‌ها در منطقه بوده‌اند. ادعاهای نتانیاهو درباره «مبارزه با دیکتاتوری» و «روز آزادی» هیچ تفاوتی با ادعاهای مشابه صدام در آستانه تجاوزش به ایران در سال 59 ندارد.

دلخوش‌کردن معدودی به قصاب قصه، مایه شرمساری است. در اینکه ایرانیان به ‌بسیاری از امور معترض هستند، هیچ شکی نیست؛ اما این اموری است که در داخل ایران و بین ایرانیان و بدون فضولی امثال صدام و نتانیاهو باید حل‌وفصل شود. نتانیاهو به اتهام فساد تحت تعقیب دادگاه داخلی‌ و به اتهام جنایت جنگی و نسل‌کشی و استفاده از گرسنگی به‌عنوان سلاح جنگی تحت تعقیب دیوان دادگستری بین‌‌المللی است. دعاوی چنین تبهکاری در مورد ایران و ایرانیان، تنها تاکتیکی مفتضح در جنگ روانی است.

3- منافع و امنیت ملی ایران ایجاب می‌کند ‌تمرکز جمهوری اسلامی ایران بر خاتمه هر‌چه سریع‌تر این جنگ باشد. در‌حالی‌که منابع اسرائیل به خاطر اتکا بر آمریکا و اروپا و برخورداری از سلاح کشتار انبوه نامحدود است، منابع هیچ کشوری نامحدود نیست. ایران نیز به منابع خود برای دفاع از خود در برابر برخی همسایگان طماع که مشتاق تضعیف کشور و بلکه تجزیه ایران هستند، نیاز دارد. ایران در مدار توسعه از همتایان خود بسیار عقب افتاده است. لازم است با خاتمه این جنگ و خاتمه مناقشات ژئوپلیتیک برای یک دوره طولانی بر توسعه اقتصادی متمرکز شود. تنش‌های مستمر پنج‌دهه‌ای در داخل و خارج توان این ملت را تحلیل برده و آن را بر لبه پرتگاه قرار داده است.

‌4- فراموش نکنیم که ما با جنگی کلاسیک بین دو کشور هم‌مرز که سربازان و نیروی زمینی و خاکریز و... در آن اهمیت محوری دارند، مواجه نیستیم؛ ما با یک جنگ هواپایه که بین دو کشوری که هزار‌و 100 کیلومتر از هم فاصله دارند، مواجه هستیم. جنگی که کاملا و انحصارا ماهیتی تکنولوژیک و الکترونیک دارد. در این جنگ اساسا سرباز نقش ندارد. نفوذ حتما در ضرباتی که خوردیم نقش داشته، اما شاید نقش فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و چیزهایی را که ما هنوز نمی‌شناسیم،‌ نباید نادیده گرفت. این یعنی ‌ما در حوزه‌ای درگیر شده‌ایم که حوزه مزیت نسبی ما نیست. بنابراین هر‌چه سریع‌تر از آن خارج شویم به سود ما‌ست.

5- در منازعات مسلحانه، جز در مواردی که تسلیم یکی در برابر دیگری ممکن باشد، همیشه دیپلماسی راه برون‌رفت از منازعات است. ایران باید به سهم خود به دیپلماسی میدان دهد؛ به‌ویژه اگر بپذیریم که امکانات اسرائیل به خاطر وصل‌بودن به آمریکا و اروپا نامحدود است. مذاکرات ایران و آمریکا بستری آماده برای تمرکز بر دیپلماسی است. اگر‌چه تعلیق مذاکراتی که برای یکشنبه گذشته پیش‌بینی شده بود، قابل درک است، اما ایران نباید خود را مخالف یا بی‌میل به مذاکره نشان دهد و از این طریق مسئول توقف مذاکرات معرفی شود. حداقل فعلا راه دیگری برای پیگیری تلاش‌های دیپلماتیک برای خاتمه جنگ جز همان کانال مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا وجود ندارد. اقدام از طریق قطر و عمان یا روسیه نیز ما را به همان سرمنزل می‌رساند. پیگیری محکومیت تجاوزات رژیم اسرائیل توسط این یا آن نهاد بین‌المللی خوب است و باید با جدیت دنبال شود، اما تأثیر عملی بر کسی که رسما به نسل‌کشی و استفاده از سلاح گرسنگی علیه غیرنظامیان متهم است، نخواهد داشت.»


اخبار مرتبط
اطلاعیه رژیم صهیونیستی درباره کاهش زمان هشدار پیش از حملات موشکی ایران
سه‌شنبه 1404/03/27 ساعت 18:32
اطلاعیه رژیم صهیونیستی درباره کاهش زمان هشدار پیش از حملات موشکی ایران
جبهه داخلی رژیم صهیونیستی به‌روزرسانی مهمی درباره تغییر در روند هشداردهی قبل از حملات موشکی ایران منتشر کرد.
عراقچی: حمله به صدا و سیما نشانه استیصال رژیم صهیونیستی است
سه‌شنبه 1404/03/27 ساعت 08:23
عراقچی: حمله به صدا و سیما نشانه استیصال رژیم صهیونیستی است
وزیر امور خارجه ایران، در واکنش به حمله رژیم صهیونیستی به مرکز صدا و سیما گفت: «این حمله بیانگر نهایت بزدلی رژیم صهیونیستی است؛ زمانی که در میدان نبرد واقعی ناکام می‌مانند، به یک مرکز مدنی که تنها وظیفه‌اش انعکاس حقیقت است، حمله می‌کنند.»
21 کشور اسلامی: حمله اسرائیل به ایران نقض منشور ملل متحد است
سه‌شنبه 1404/03/27 ساعت 00:06
21 کشور اسلامی: حمله اسرائیل به ایران نقض منشور ملل متحد است
21 کشور اسلامی با صدور بیانیه‌ای مشترک، حمله اخیر رژیم صهیونیستی به جمهوری اسلامی ایران را به‌شدت محکوم کرده و آن را مغایر با اصول حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل دانستند. در این بیانیه بر احترام به حاکمیت ملی کشورها و صلح منطقه‌ای تأکید شده است.
نظرات

آخرین اخبار
انتقال پیام آمریکا به ایران از طریق فرمانده ارتش پاکستان
ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی 7 برابر شد
تصمیم جدید بانک مرکزی برای خرید اسکناس ارز
زلزله مرگبار ونزوئلا؛ شمار قربانیان به 6509 نفر رسید
هشدار قاطع ارتش به گروهک‌های تکفیری و معاند در آن‌سوی مرزها
محدودیت در تجارت غذا و دارو با ایران نقض حقوق بشر است
جبلی: نمی‌دانم در صداوسیما می‌مانم یا نه
دریادار بمانی: راه شهدای «دنا» را ادامه می‌دهیم
پرونده ناآرامی‌های اسفند؛ اخراج شش دانشجو و معرفی 236 دانشجو به شورای انضباطی
ایران چگونه حافظه شکست را به قدرت تبدیل کرد؟
رکوردشکنی توزیع بنزین در تهران؛ چرا برخی جایگاه‌ها تعطیل شدند؟
ابطحی: دیدگاه رهبران انقلاب، سپردن جامعه به جریان افراطی نبود+فیلم
پزشکیان: هیچ محدودیتی برای حمایت از تولید پنل خورشیدی نداریم
130 همت گردش مالی مشکوک؛ 70 دانه‌درشت بازار ارز و طلا شناسایی شدند
بنگلادش خواستار پیوستن به «توافق مکه» شد
ترافیک سنگین در آزادراه کرج-تهران؛ جزئیات وضعیت راه‌ها
اقامت سفیر ایران در بیروت 6 ماه تمدید شد
دیبالا برای قهرمانی برگشت؛ رم با 4 گل خط‌ونشان کشید
جنگ اقتصادی ترامپ؛ آمریکا چگونه به پسادلار‌ شتاب می دهد؟
آخرین خبر از اصلاح حقوق بازنشستگان؛ دریافتی بازنشستگان به 90 درصد حقوق شاغلی می‌رسد؟
آخرین خبر از نقل و انتقالات استقلال امروز سه شنبه
«اسپایدرمن» در یک قدمی کنار زدن «تایتانیک»
وزیر آموزش و پرورش: مدارس از اول مهر حضوری است
جزئیات برگزاری آزمون زبان وزارت علوم
حمله تند سیاستمدار اسرائیلی به همسر نتانیاهو
نور کلاس تا بوفه؛ بازرسی جدید مدارس از نیمه شهریور
صعود مقتدرانه دختران ایران به جمع 8 تیم آسیا
آتش‌سوزی در مجتمع 49 واحدی مشهد؛ 9 نفر نجات یافتند
خیابانی در تهران به نام اکبر عبدی نامگذاری شد
اقتصاد عمان زیر سایه جنگ؛ کاهش گردشگری و افزایش هزینه‌ها
ضرورت ایستادگی مسلمانان در برابر رژیم جنایتکار صهیونی
تأکید پکن بر همکاری با تهران
احضار سفیر آمریکا در ترکیه به واشنگتن!
نورنما | پرواز دیدنی کفشدوزک
بارش سیل‌آسا در هند؛ پروازهای دهلی‌نو مختل شد
ثبت‌نام بیش از یک میلیون کلاس‌اولی
هوای 4 شهر خوزستان قرمز شد؛ هشدار آلودگی هوا
تخفیف 70 درصدی برج میلاد؛ جشنواره تابستانی آغاز شد
چگونه ترامپ در تله جنگ با ایران گرفتار شد؟
افتتاح 863 واحد مسکن ملی در اردبیل
نگرانی فرانسوی‌ها از افزایش تعرض به کودکان در مدارس
همتی: 1.7 میلیارد دلار برای انرژی‌های تجدیدپذیر اختصاص یافت
تسهیلات 60 میلیون دلاری برای واردات کالاهای اساسی
گام تازه چین و هند برای کاهش تنش‌های مرزی
مدودف: ناتو باید به روسیه تضمین عدم حمله بدهد
قیمت نفت دوباره بالا رفت؛ برنت به 92 دلار رسید
مخالفت عوام‌فریب‌ترین رئیس جمهور آمریکا با موج پرشور پوپولیستی
ستاره‌های فوتبال علیه رئیس فیفا؛صبر ما تمام شد
سازمان ملل: سوءتغذیه کودکان غزه تشدید شده است
یمن: به تحریم‌های آمریکا علیه ایران نپیوندید