×
سیاسی
شناسه خبر : 228789
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/03/26 ساعت 18:18
دل نوشته‌ای برای برادرم سپهبد شهید غلامعلی رشید، رشید شهر و کشور من

غلامعلی رجایی:

دل نوشته‌ای برای برادرم سپهبد شهید غلامعلی رشید، رشید شهر و کشور من

رجایی نوشت: «باورم نمی‌شد و نمی‌شود لحظه‌ای فرا برسد که بغض‌زده و ماتم‌نشسته بنشینم و غمگینانه برایت درددلم را از غم فراقی که جانم را می‌سوزد و می‌گدازد، بنویسم؛ اما آه که این لحظه بی تو بودن فرا رسید ....»

نورنیوز ـ گروه سیاسی: غلامعلی رجایی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، در یادداشتی درباره سردار شهید غلامعلی رشید نوشت که شرح آن را می‌خوانید؛

«برادر من

از دیروز که فرشته وصل تو را پس ازاقامه نماز صبح ۲۴ خرداد ۱۴۰۴ به سوی خدایت خواند این کلمات اند که بر دامن من چنگ می زنند و از من اشک در چشم نشسته و در سوک تو ملتمسانه می‌خواهند با آن‌ها از تو بنویسم.

بنویسم؟ نه. آن‌ها را با یاد و نام تو متبرک‌ کنم.

و من که دیروز در سفر بودم‌ که خبر عروج تو را شنیدم اکنون و امروز تسلیم‌ این کلمات شدم.

رشید شهید من،

چه وصلی برایت رقم زده شد!

شنیدم قبل از عروجت نماز صبح را اقامه کرده و با اینکه ساعت دوازده شب پنجشنبه به منزل آمده و ساعت چهار صبح جمعه قصد داشتی به قرارهای مهمت در روز تعطیل برسی، درست در لحظه‌ای که عباس فرزند عزیزت که ملبس به لباس پیامبر شده بود از نماز جماعت مسجد شهرک شهید دقایقی بر می‌گشت، تا در را باز کرد و در حیاط منزل با تو روبرو شد فرشتگان الهی بال و پر زنان آمدند و همزمان در لحظه‌ای و در اثر انفجاری دو روح پاک و پاکباخته تو‌ و فرزند دربندت را از فرشته زیبای وصل تحویل گرفته و به عرش دوست بالا بردند تا «عند ملیک مقتدر» ثمره نزدیک به پنجاه سال مجاهدت‌های خالصانه ات را ای سردار مخلص و مجاهد بی ادعای خاموش به تو بدهند و گوارایت باد این منزلت و همنشینی.

یااباالشهید!

از این بهتر می‌شود در منای عشق به قربانگاه شتافت و ابراهیم‌وار با تقدیم جگرگوشه و نور چشمت عباس که بسیار به پاکی او می‌بالیدی به محضر دوست بار یافت؟

سردار عزیز!

تردید ندارم تو که در چشم من و ما سیدالشهدای دزفول و خوزستان هستی و بر بسیاری از شهیدان و فرماندهان شهید جنگ و غیرجنگ سمت امیری داشته و بر آن‌ها مقتدرانه فرماندهی کرده‌ای. 

نزد خدای متعال و قدرشناست درجه و مقام غبطه‌آور شفاعت خواهی یافت و امید که در صف محشر نیم نگاهی هم به دوستانت که همچون من غمزده در فراق تو سوختند و گداختند داشته باشی.

دکتر رشید!

دلم برای دانشجویان بی‌شمارت می سوزد که دیگر خوشه‌هایی از خرمن دانش سرشارت نخواهند چید.

شهید جاودانه شهر من و تو، دزفول همیشه ایستاده به خود می‌بالد که چون تو فرزندی مومن و مجاهدی پاکباخته و تلاشگری با اخلاص تقدیم میهن و دین و آیین عزیزمان نموده است.

دزفولی که برای حل مسائل و مشکلاتش وقت می گذاشتی و چون اهل بیان نبودی کمتر کسی از این مساله باخبر بود و چه بسا طعن ها از ناآگاه‌ها نثارت شد که نسبت به مشکلات زادگاهت دزفول قهر ماند خیر جز بی تفاوتی.

دزفول تا هست به نام و یادت خواهد بالید و مردم و فرزندانش در کمترین قدردانی از زحمات خالصانه ات بهترین مکان‌ها را به نام تو مزین کرده و نام بلندت را ماندگارترخواهند نمود. ما و امثال ما به دزفول می بالیم و اما دزفول به تو می بالد. چرا که وصیت کرده ای در شهرت و در امامزاده سبزقبا از اولاد حضرت موسی بن جعفر علیهم السلام به خاک سپرده شوی.

غلامعلی عزیز!

در حد اعلای زهد زندگی کردی و امروز از همراهت آقا سیدمرتضی پورموسوی شنیدم که تنها وتنها یکبار به سفر واجب حج رفتی.

نه به سفر عمره ای رفتی و نه به سفرهای زیارتی تکراری که برای بعضی که کمتر از تو موقعیت داشته و دارند رقم سفرهای عمره و عتبات شان دو رقمی شده است! سفرهای خارج شان بماند!

کمترین حاشیه مالی و بی‌اعتدالی در زندگی و منش و روش سیاسی و شخصیت فردی‌ات دیده نشد. فضیلتی غبطه‌آور که بعضی همرده‌ای‌هایت حسرت داشتنش رابه دل  کشیده و می کشند.

فرمانده مخلص جنگ!

من که بیش از ۴۵ سال است تو را می‌شناسم و به جز جبهه و جنگ سال‌ها به عنوان دبیر نشست مسولان دزفولی مقیم تهران در کنار تو و با تو بودم هیچ نخواندم و نشنیدم و ندیدم حتا یک کارازکارهای بیشمارت را به زبان آوری. آخر چگونه اینهمه اخلاص در دیده نشدن و عدم بیان و آن همه تلاش‌های پر ارزش یکجا و در یک تن و جان جمع می‌شود؟

یک جان واین همه بی هوایی؟ مگر میشود؟ آری می‌شود و شد.

نمونه می‌خواهی؟ رشید

نفسی که دایم میخواست بودنش را به این وآن بنمایاند و بشناساند چه ها که از دست تو نکشید و چه حبس طولانی که ندید!

تو سالها بی سر و صدا و بی‌ادعا در عالی ترین مناصب و موقعیت‌های نظامی تلاش کردی و بهترین طرح‌های عملیاتی در دوران جنگ از آن تو بود. از ظرفیت سرشارت مجاهدان بیرون از مرزهای میهن پاک‌مان فراوان درس‌ها آموختند و به کار گرفتند.

رشید، ای سید شهیدان دزفول و خوزستان!

هنوز طنین صدایت در شب عملیات طریق القدس و فتح بستان در گوش من است که با گفتن یا حسین فرماندهی اسم رمز عملیات را در بیسیمها اعلام کردی و بستان آزاد شد.

به یاد دارم هنوز جزایر مجنون در عملیات خیبر تثببت نشده بود که تو را در جزیره مجنون جنوبی دیدم که پیاده راه می‌رفتی و چون قصد داشتی بر خطوط درگیری با دشمن از نزدیک نظاره تا عملیات را بهتر اداره کنی شاهد بودم به دلیل بی امکانتی سوار بر کامیون شدی و شجاعانه به سمت خطوط درگیر رفتی و من متعجب از این همه شهامت.

غلامعلی‌جان!

قربان آن صورت نورانی و نگاه نافذ و چشمان جذاب و سکوت و فروتنی و اخلاص و متانت و هیبت و وقارت بروم

شهادت حق تو بود و حیف بود در بستربیماری بمیری

مزد و پاداش نزدیک به نیم قرن مجاهدات خالصانه تو مگر جز  شهادت بود و هست؟

این نوشته اندک ادای دینی به تو است

ای سردار سرافراز اسلام و ایران

رشید شهید

ای عبد مومن به حق پیوسته

شرب شراب وصل

گوارای وجودت باد

داغدارت غلامعلی (رجائی)»


نظرات

آخرین اخبار
سناتور دموکرات: جنگ ترامپ علیه ایران بالاترین درجه شکست است
هلاکت دو تروریست مسلح در پاسخ قاطع پلیس
انقاتد شدید اتحادیه اروپا از یورش به ناوگان صمود
انتقاد شدید سناتور آمریکایی از رفتار «نفرت‌انگیز» بن‌گویر با فعالان ناوگان صمود
فرانسه؛ پایتخت حقوق بشر یا پناهگاه رسوایی‌های خاموش؟
نماینده دموکرات: اقدامات دولت ترامپ برای آزادی ملت‌ها نیست
استرالیا و نیوزیلند سفرای اسرائیل را احضار کردند
اجرای حکم اعدام دو عضو هسته تروریستی تجزیه‌طلب + جزئیات اعترافات
ترکیه حمله اسرائیل به ناوگان «صمود» را به شدت محکوم کرد
برنامه مسابقات ورزشی امروز 31 اردیبهشت 1405 + جدول پخش
هاآرتص: رفتار بن‌گویر با فعالان ناوگان «صمود» رسوایی آشکار است
تلاش واشنگتن برای حذف نامزدی نماینده فلسطین در مجمع عمومی
لاوروف: روسیه و چین از هرج و مرج در دنیای چندقطبی جلوگیری می‌کنند
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 31 اردیبهشت+ وضعیت استان ها
خبر خوب برای والدین: راهی برای کاهش خطر اوتیسم و بیش‌فعالی پیدا شد!
4 نشانه پنهان فراموشی که از آن‌ها بی‌خبرید!
حقیقتِ پشت پرده روغن‌های سویا و آفتابگردان در ابتلا به سرطان
تولد جوجه‌ها در پوسته سه‌بعدی؛ گامی برای بازگشت پرندگان منقرض شده
ناله ارواح از دل کیهان/ چرا صدای سیاره زحل ترسناک است؟
راهکارهایی برای تعیین مرزهای منصفانه در خانه
کوبا: ادعای واشنگتن کذب است
مصدومیت روزبه چشمی در تمرین پرفشار تیم ملی
عارف :وظیفه ملی ما ادامه مسیر خدمت صادقانه و حفظ وفاق است
بیش از 160 نفتکش در خلیج فارس گرفتار شده‌اند
پزشکیان: به تسلیم واداشتن ایران از طریق زور توهمی بیش نیست
هشدار سایبری گروه «حنظله» به آمریکا و رژیم صهیونیستی
افزایش شمار شهدای حملات اسرائیل به لبنان به 14 نفر
اردوغان در گفتگو با ترامپ: تمدید آتش‌بس تحولی مثبت است
ضربات سنگین حزب‌الله به تجهیزات و نیروهای ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
خط و نشان نخست‌وزیر جدید عراق برای برهم‌زنندگان امنیت منطقه
تنش در تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو بر سر توافق احتمالی با ایران
رونمایی از دومین حریف تدارکاتی ایران
شوک سه میلیاردی به داماش
گفت‌وگوی تلفنی رهبر شهید با همسر شهید رئیسی منتشر شد
سنتکام مدعی شد: نفتکش مرتبط با ایران را توقیف کردیم
اعتراف مقام پیشین پنتاگون: ایران دست بالا را در منطقه دارد
عکس های منتخب ایران ؛ چهاشنبه 30 اردیبهشت 1405
سینماگران جهان در سوگ فرشتگان میناب
آمریکایی‌ها متن جدیدی به ایران ارسال کرده‌اند
خداحافظ آسیا، سلام اروپا/ سامورایی‌ها از قاره کهن دل می کنند؟
جزئیات تمرین 90 دقیقه‌ای تیم امید/ از دوهای کوتاه تا اجرای مدل‌های ترکیبی
شهادت مامور پلیس در حمله مسلحانه اشرار در سراوان
برتری قاطع استقلال در دربی بسکتبالی مقابل نفت
افشای جزئیات مذاکرات ایران و آمریکا در پاکستان از زبان بقایی
رهبر چین احتمالا هفته آینده به دیدار کیم جونگ اون می‌رود
خداحافظی وزارت کار با «ذوب‌آهن»/ مادر فولاد ایران زیر چتر یک بانک رفت
معمای خلبانان نامرئی آمریکا و سانسور سیستماتیک در رسانه‌های غربی
واردات مواد پتروشیمی به کولبران و ملوانان سپرده شد
شهیدی که متاعی بالاتر از جانش را فدای انقلاب کرد
العربیه: توافق ایران و آمریکا تا ساعاتی دیگر نهایی می‌شود؟