×
سیاسی
شناسه خبر : 228789
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/03/26 ساعت 18:18

غلامعلی رجایی:

دل نوشته‌ای برای برادرم سپهبد شهید غلامعلی رشید، رشید شهر و کشور من

رجایی نوشت: «باورم نمی‌شد و نمی‌شود لحظه‌ای فرا برسد که بغض‌زده و ماتم‌نشسته بنشینم و غمگینانه برایت درددلم را از غم فراقی که جانم را می‌سوزد و می‌گدازد، بنویسم؛ اما آه که این لحظه بی تو بودن فرا رسید ....»

نورنیوز ـ گروه سیاسی: غلامعلی رجایی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، در یادداشتی درباره سردار شهید غلامعلی رشید نوشت که شرح آن را می‌خوانید؛

«برادر من

از دیروز که فرشته وصل تو را پس ازاقامه نماز صبح ۲۴ خرداد ۱۴۰۴ به سوی خدایت خواند این کلمات اند که بر دامن من چنگ می زنند و از من اشک در چشم نشسته و در سوک تو ملتمسانه می‌خواهند با آن‌ها از تو بنویسم.

بنویسم؟ نه. آن‌ها را با یاد و نام تو متبرک‌ کنم.

و من که دیروز در سفر بودم‌ که خبر عروج تو را شنیدم اکنون و امروز تسلیم‌ این کلمات شدم.

رشید شهید من،

چه وصلی برایت رقم زده شد!

شنیدم قبل از عروجت نماز صبح را اقامه کرده و با اینکه ساعت دوازده شب پنجشنبه به منزل آمده و ساعت چهار صبح جمعه قصد داشتی به قرارهای مهمت در روز تعطیل برسی، درست در لحظه‌ای که عباس فرزند عزیزت که ملبس به لباس پیامبر شده بود از نماز جماعت مسجد شهرک شهید دقایقی بر می‌گشت، تا در را باز کرد و در حیاط منزل با تو روبرو شد فرشتگان الهی بال و پر زنان آمدند و همزمان در لحظه‌ای و در اثر انفجاری دو روح پاک و پاکباخته تو‌ و فرزند دربندت را از فرشته زیبای وصل تحویل گرفته و به عرش دوست بالا بردند تا «عند ملیک مقتدر» ثمره نزدیک به پنجاه سال مجاهدت‌های خالصانه ات را ای سردار مخلص و مجاهد بی ادعای خاموش به تو بدهند و گوارایت باد این منزلت و همنشینی.

یااباالشهید!

از این بهتر می‌شود در منای عشق به قربانگاه شتافت و ابراهیم‌وار با تقدیم جگرگوشه و نور چشمت عباس که بسیار به پاکی او می‌بالیدی به محضر دوست بار یافت؟

سردار عزیز!

تردید ندارم تو که در چشم من و ما سیدالشهدای دزفول و خوزستان هستی و بر بسیاری از شهیدان و فرماندهان شهید جنگ و غیرجنگ سمت امیری داشته و بر آن‌ها مقتدرانه فرماندهی کرده‌ای. 

نزد خدای متعال و قدرشناست درجه و مقام غبطه‌آور شفاعت خواهی یافت و امید که در صف محشر نیم نگاهی هم به دوستانت که همچون من غمزده در فراق تو سوختند و گداختند داشته باشی.

دکتر رشید!

دلم برای دانشجویان بی‌شمارت می سوزد که دیگر خوشه‌هایی از خرمن دانش سرشارت نخواهند چید.

شهید جاودانه شهر من و تو، دزفول همیشه ایستاده به خود می‌بالد که چون تو فرزندی مومن و مجاهدی پاکباخته و تلاشگری با اخلاص تقدیم میهن و دین و آیین عزیزمان نموده است.

دزفولی که برای حل مسائل و مشکلاتش وقت می گذاشتی و چون اهل بیان نبودی کمتر کسی از این مساله باخبر بود و چه بسا طعن ها از ناآگاه‌ها نثارت شد که نسبت به مشکلات زادگاهت دزفول قهر ماند خیر جز بی تفاوتی.

دزفول تا هست به نام و یادت خواهد بالید و مردم و فرزندانش در کمترین قدردانی از زحمات خالصانه ات بهترین مکان‌ها را به نام تو مزین کرده و نام بلندت را ماندگارترخواهند نمود. ما و امثال ما به دزفول می بالیم و اما دزفول به تو می بالد. چرا که وصیت کرده ای در شهرت و در امامزاده سبزقبا از اولاد حضرت موسی بن جعفر علیهم السلام به خاک سپرده شوی.

غلامعلی عزیز!

در حد اعلای زهد زندگی کردی و امروز از همراهت آقا سیدمرتضی پورموسوی شنیدم که تنها وتنها یکبار به سفر واجب حج رفتی.

نه به سفر عمره ای رفتی و نه به سفرهای زیارتی تکراری که برای بعضی که کمتر از تو موقعیت داشته و دارند رقم سفرهای عمره و عتبات شان دو رقمی شده است! سفرهای خارج شان بماند!

کمترین حاشیه مالی و بی‌اعتدالی در زندگی و منش و روش سیاسی و شخصیت فردی‌ات دیده نشد. فضیلتی غبطه‌آور که بعضی همرده‌ای‌هایت حسرت داشتنش رابه دل  کشیده و می کشند.

فرمانده مخلص جنگ!

من که بیش از ۴۵ سال است تو را می‌شناسم و به جز جبهه و جنگ سال‌ها به عنوان دبیر نشست مسولان دزفولی مقیم تهران در کنار تو و با تو بودم هیچ نخواندم و نشنیدم و ندیدم حتا یک کارازکارهای بیشمارت را به زبان آوری. آخر چگونه اینهمه اخلاص در دیده نشدن و عدم بیان و آن همه تلاش‌های پر ارزش یکجا و در یک تن و جان جمع می‌شود؟

یک جان واین همه بی هوایی؟ مگر میشود؟ آری می‌شود و شد.

نمونه می‌خواهی؟ رشید

نفسی که دایم میخواست بودنش را به این وآن بنمایاند و بشناساند چه ها که از دست تو نکشید و چه حبس طولانی که ندید!

تو سالها بی سر و صدا و بی‌ادعا در عالی ترین مناصب و موقعیت‌های نظامی تلاش کردی و بهترین طرح‌های عملیاتی در دوران جنگ از آن تو بود. از ظرفیت سرشارت مجاهدان بیرون از مرزهای میهن پاک‌مان فراوان درس‌ها آموختند و به کار گرفتند.

رشید، ای سید شهیدان دزفول و خوزستان!

هنوز طنین صدایت در شب عملیات طریق القدس و فتح بستان در گوش من است که با گفتن یا حسین فرماندهی اسم رمز عملیات را در بیسیمها اعلام کردی و بستان آزاد شد.

به یاد دارم هنوز جزایر مجنون در عملیات خیبر تثببت نشده بود که تو را در جزیره مجنون جنوبی دیدم که پیاده راه می‌رفتی و چون قصد داشتی بر خطوط درگیری با دشمن از نزدیک نظاره تا عملیات را بهتر اداره کنی شاهد بودم به دلیل بی امکانتی سوار بر کامیون شدی و شجاعانه به سمت خطوط درگیر رفتی و من متعجب از این همه شهامت.

غلامعلی‌جان!

قربان آن صورت نورانی و نگاه نافذ و چشمان جذاب و سکوت و فروتنی و اخلاص و متانت و هیبت و وقارت بروم

شهادت حق تو بود و حیف بود در بستربیماری بمیری

مزد و پاداش نزدیک به نیم قرن مجاهدات خالصانه تو مگر جز  شهادت بود و هست؟

این نوشته اندک ادای دینی به تو است

ای سردار سرافراز اسلام و ایران

رشید شهید

ای عبد مومن به حق پیوسته

شرب شراب وصل

گوارای وجودت باد

داغدارت غلامعلی (رجائی)»


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
منچسترسیتی با گل‌های فراوان ولورهمپتون را در هم کوبید
از سرگیری پروازهای «قطر ایرویز» به ایران پس از دو ماه وقفه
افشای گاف امنیتی؛ اسناد مذاکرات ترامپ با پوتین در هتل جاماند!
«شال سیاه» به اسکار نزدیک‌تر شد
حمایت تلویحی ترامپ از تجزیه خاک اوکراین
آغاز کوچ اجباری در غزه؛ ارتش اسرائیل دستور تخلیه شهر را صادر کرد
سه فوتبالیست ایرانی در فهرست بهترین‌های آسیا/نام چه کسانی در این لیست قرار دارد؟
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ تلاش شاگردان مانولوپولوس برای مقام سومی
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
قطع سهمیه آرد 138 نانوایی در تهران؛ رئیس اتحادیه برکنار شد
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
تاس: همکاری اقتصادی با روسیه به سود آمریکاست
تهدید تعرفه 50 درصدی آمریکا بر 70 درصد کالاهای صادراتی هند
حماس: حمایت آمریکا از نتانیاهو، راه را برای ادامه جنایات اشغالگران هموار کرد
نشست پوتین ـ ترامپ در آلاسکا از نگاه تحلیلگر روسی
شگفتی باستان‌شناسان؛ مقبره یک شوالیه زیر بستنی‌فروشی کشف شد
تعلیق افزایش قیمت بلیت کنسرت؛ انتظار برای ابلاغ نرخ‌های جدید
ابراز رضایت پوتین از سفر به آلاسکا
تاکید مصر، آلمان و فرانسه بر حل‌ مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران
کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور 1404 چه زمانی منتشر می شود؟
هشدار دوباره ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان
پوتین در ازای کنترل دونتسک، پیشروی در اوکراین را متوقف می‌کند
روزهای گرم تهران در آخرین روزهای مرداد ادامه دارد
نامه تمجیدآمیز رئیس‌جمهور روسیه به رهبر کره شمالی
عارف: امنیت اجتماعی و اقتصادی دو مسیر اصلی سازمان تأمین اجتماعی است
عراقچی: پیوند دوستی ایران و ارمنستان ریشه‌دار و پایدار است
زلنسکی: صلحی می‌خواهیم که پایدار باشد
کاهش 16 درصدی جانباختگان در طرح ترافیکی اربعین 1404
باکیچ بالاخره پرسپولیسی شد
وزارت اطلاعات پایگاه یکپارچه شناسایی اتباع خارجی ایجاد می‌کند
سنگ‌اندازی‌های بدون استدلال در مسیر عادی‌سازی پرونده ایران در FATF
امکان شرکت در امتحانات پیام‌نور بدون محدودیت جغرافیایی فراهم شد
واکنش رهبران اروپایی به ملاقات ترامپ و پوتین در الاسکا
اضافه شدن 250 مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق کشور
بررسی تحولات غزه و پرونده هسته‌ای ایران در مکالمه وزرای خارجه مصر و آلمان
بازگشایی جاده چالوس بصورت دو طرفه
وضعیت بحرانی سوء تغذیه در غزه؛ 40 هزار کودک در معرض خطر جدی هستند
موفقیت تیم ملی المپیاد علوم زمین ایران با کسب 4 نشان برنز در چین
نتایج نهایی انتخاب رشته متقاضیان دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی اعلام می شود
پزشکیان: دولت همه توان خود را برای توقف سوزاندن گازهای مشعل به کار گرفته است
پیکر استاد فرشچیان روز دوشنبه به اصفهان منتقل می شود +اعلام جزئیات مراسم
اخبار مرتبط قیمت طلا و سکه امروز شنبه 25 مرداد 1404 +جدول
آغاز لیگ برتر با کسر امتیاز سه تیم و محرومیت بازیکنان کلیدی
محمد حسین طاهری آکردی سرپرست جدید ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور شد
X
آگهی تبلیغاتی