×
فرهنگی
شناسه خبر : 228704
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/03/26 ساعت 10:12
همچو سیاوش

محمد زعیم‌زاده:

همچو سیاوش

زعیم‌زاده نوشت: «صهیونیست‌ها هرچقدر در جنایت مهارت دارند در فهم جامعه ایران احمقند. نتانیاهو ستون ساختمان توهمش را در ایران روی پایگاه مردمی ضد انقلاب استوار کرده است و با این توهم دست به اقدامی‌زده که حالا سرکنگبینش صفرا فزوده است. ایرانی‌ها امروز شاید در متحد‌ترین وضعیت اجتماعی خود در سال‌های اخیر قرار دارند.»

نورنیوز ـ گروه فرهنگی: محمد زعیم‌زاده در یادداشتی نوشت: «ذهنیت تاریخی ایرانی‌ها اسطوره‌ساز است، شاهنامه که حافظه تاریخی ماست مملو از اسطوره است. تاریخ قبل و بعد از اسلام در این سرزمین مشحون از اسطوره است. اسطوره یعنی جمع نقیضین، اسطوره یعنی سازوکار برون آمدن از موقعیت‌های پارادوکسیکال و سخت. اسطوره ایرانی جمع عقلانیت و سلحشوری است، جمع حماسه و سوگ است، جمع تدبیر و شجاعت است. ذهن اسطوره‌ای در بزنگاه‌ها و در نقاط عطف است که رخ می‌نمایاند و امروز ما در یکی از مهم‌ترین نقاط عطف خود هستیم.  ذهن جامع‌نگر اسطوره‌ای ایرانی اهل تدبیر است؛ اما اهل باج‌دادن نیست، ایرانی‌ها از وجه عقلایی تمام تلاششان را می‌کنند که جنگی را شروع نکنند؛ اما اگر کسی بر آن‌ها چیزی تحمیل کرد با عنصر ذهنی سلحشوری با آن برخورد می‌کنند. 

درباره مواجهه با نیروی نیابتی یانکی‌ها در منطقه، یعنی رژیم صهیونی هم تاکنون همین مسیر طی شده است، ایران همه تلاشش را کرد که کار به نقطه برخورد نرسد؛ اما حالا که رسیده است ماجرا فرق دارد. 

آمریکا دو ماه با عملیات فریبی به نام مذاکره برای صهیونیست‌ها وقت خرید، ایران هم احتمالاً با علم به این موضوع به سراغ میز مذاکره رفت؛ چون هم قمارباز برج‌ساز را می‌شناخت هم صهیونیست‌های به آخر خط رسیده و انتحاری را، شاید همه رفت‌وآمدها پای میز مذاکره برای آن بود که حجت تمام شود، فردا کسی نگوید که شما فلان مسیر را چرا امتحان نکردید و حالا ما وسط جنگ احزابیم. موفقیت در این جنگ چه نسبی و چه کامل، شرایطی دارد که نیاز به هر دو عنصر عقل و سلحشوری دارد. 

1- نکته نخست این است که بدانیم وسط جنگیم نه یک عملیات انتقامی، رژیم صهیونی امروز همه تجربه و مهارتش در جنایت را به میدان آورده، جولان عناصر خود فروخته و تروریست‌های اجاره‌ای در تهران و شهر‌های دیگر از روز روشن‌تر است. باید بدانیم که در یک جنگ جدی هستیم و ساز و برگ جنگی فراهم کنیم، وضعیتمان با یک عملیات ایذایی یا یک پاسخ انتقامی فرق دارد، این جنگ ممکن است طولانی شود یا نشود، تعیین وضعیت به عوامل متعددی ربط دارد؛ اما در هر شرایطی شکل جنگی گرفتن و ادراک جنگی داشتن از شرایط مهم است. 

2- صهیونیست‌ها هرچقدر در جنایت مهارت دارند در فهم جامعه ایران احمقند. نتانیاهو ستون ساختمان توهمش را در ایران روی پایگاه مردمی ضد انقلاب استوار کرده است و با این توهم دست به اقدامی‌زده که حالا سرکنگبینش صفرا فزوده است، ایرانی‌ها امروز شاید در متحد‌ترین وضعیت اجتماعی خود در سال‌های اخیر قرار دارند. واکنش‌های طیف‌های مختلف مردم و بخش‌های متعددی از لایه‌های میانی جامعه که در سال‌های اخیر عموماً ساکت و تماشاچی یا حتی معترض بوده‌اند به نفع ایران و علیه دشمن متجاوز این ایده را به شکست کشانده است و از این جا به بعد احتمالاً منظور نتانیاهو از مردم، همان تروریست‌های اجاره‌ای هستند که در عصر روز دوشنبه در چند نقطه از تهران تولید وحشت کردند. 

3- آن‌هایی که امروز در اتاق جنگ ایران روبه‌روی صهیونیست‌ها نشسته‌اند؛ سال‌هاست منتظر چنین وضعیتی بوده‌اند. آن‌ها علاوه بر تدبیر و تجربه لازم حالا انگیزه مضاعفی برای گرفتن انتقام هم‌رزمانشان را هم دارند، باید به تدبیر آن‌ها اعتماد کرد امروز وقت نقد و تخطئه کارشناسی در علن نیست، به اسم دلسوزی و ... پشت رزمندگان را خالی نکنیم. نقد و بررسی اینکه در فضای امنیتی چه کرده‌ایم و چه نکرده‌ایم یا بهتر است در حوزه نظامی چه بکنیم مجالی دیگر و عرصه‌ای غیر از این می‌خواهد. 

4- صهیونیست‌ها علاوه بر جنایت در رسانه هم متبحر هستند. آن‌ها می‌خواهند پروژه خود را با موازنه وحشت پیش ببرند، در 48 ساعت زد و خورد اولیه راهبرد قطعی رسانه‌ای آن‌ها بزرگ نمایی اقدامات در ایران و سانسور حداکثری صدماتی است که در تل‌آویو و حیفا و... می‌خورند. جالب است این وسط حتی رسانه ظاهراً بی‌طرف قطری یعنی الجزیره هم عملاً تبدیل به بخشی از دستگاه پروپاگاندای نتانیاهو شده است، تحلیل محتوای نحوه پوشش هشت مرحله عملیات ایران در دو روز نخست مؤید این نکته است. 

5- زمان و نحوه پایان این جنگ به شکل مستقیم به ادراک ما از آن بر می‌گردد. ما باید باور کنیم وارد یک جنگ تمام عیار شده‌ایم آنگاه کافی است به اصل خود و ذهن حماسی - عقلانی ایرانی خود رجوع کنیم و متناسب با واقعیت جنگ طراحی داشته باشیم. آن وقت است که اسطوره‌های ایرانی کار می‌کنند، همه جان آرش در چله کمان می‌رود و برای ایران شلیک می‌شود، رستم دیو سفید را در غارش به بند می‌کشد و سلیمانی نسخه ارتجاع سیاه منطقه را در شام و عراق می‌پیچد.»


نظرات

آخرین اخبار
مارک کارنی: کانادا در تهاجم به ایران مشارکت نخواهیم کرد
موج سی و هفتم عملیات وعده صادق4/ حمله به قلب تل آویو با موشک های خرمشهر و خیبر شکن
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/حمله به ساختمان مسکونی
یحیی سریع: ملت ایران به رهبری مومن، حکیم و شجاع اقتدا کردند
پیام‌های تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
آزادسازی ذخایر راهبردی یک شوخی و اثر آن کوتاه‌مدت است
سخنگوی کاخ سفید: پنتاگون گزارش مربوط به حمله به مدرسه دخترانه را منتشر خواهد کرد
کشورهای خلیج فارس از کمبود موشک‌های رهگیر و پاسخ جالب آمریکا نگران شدند
امضا قرارداد بوئینگ برای تحویل بمب‌های هوشمند به رژیم اسرائیل
هشدار سخنگوی سازمان ملل درباره پیامدهای گسترده حمله به ایران
بقایی: متجاوز شکست‌خورده است
محکومیت کره شمالی علیه حملات آمریکایی-صهیونی به ایران
ویتکاف: مذاکره‌کنندگان ایرانی از همان ابتدا موضع سرسختی اتخاذ کردند
ادعای وزیر جنگ آمریکا در پی حمله به شناورهای ایرانی
نیروی دریایی آمریکا: قادر به اسکورت کشتی‌ها نیستیم
گفت‌وگوی عراقچی و لاوروف درباره تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران
حدود 150 نظامی آمریکایی در جنگ با ایران زخمی شده‌اند
نامه رئیس سازمان محیط‌زیست به دبیرکل سازمان ملل درباره پیامدهای زیست‌محیطی حمله به ایران
تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه درباره پایان درگیری‌ در خاورمیانه
عراقچی: ما تازه شروع کرده‌ایم
ایروانی: جامعه بین‌المللی باید برای متوقف ساختن این جنگ خونین علیه مردم ایران اقدام کند
درخواست پاکستان و چین برای کاهش تنش‌ها در خاورمیانه و منطقه
سردار موسوی: دشمن به زودی با شگفتی‌های جدیدی روبه‌رو خواهد شد
واکنش ترامپ به شایعات و ادعای دروغ مین‌گذاری ایران در تنگه هرمز
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و دبیرکل سازمان ملل متحد درباره آخرین تحولات منطقه
زاخارووا: در پی حملات به ایران کنسولگری روسیه در اصفهان آسیب دید
قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء:تهاجم به زیرساخت‌ها و کشتار غیرنظامیان ایران بی‌پاسخ نمی ماند
گفت و گوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و هند در خصوص تحولات منطقه
عراقچی: ادعای حمله ایران به ایالات متحده دروغ محض است
نتانیاهو: جنگ با ایران بسیار پرهزینه است
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
استاندار: خدمات و زیرساخت‌های حیاتی تهران در وضعیت پایدار قرار دارد
تأکید وزیران خارجه روسیه و عربستان بر ضرورت توقف فوری درگیری‌ها در منطقه
عملیات سایبری علیه دوربین های امنیتی رژیم صهیونیستی
مشکلات خود را با سامانه فواد 128 درمیان بگذارید
تمدید تمام مجوزهای کسب و کار به مدت سه ماه
واژگونی اتوبوس در یزد درپی لغزندگی اسیدی جاده 5 کشته داشت
توییت جالب قالیباف درباره بلوف رسانه‌های آمریکا
معاون استاندار تهران اعلام کرد: هیچ قطعی برقی در شهر تهران نداشتیم
آماده‌سازی چهار پناهگاه و 2 بوستان برای اسکان اضطراری شهروندان در یزد
آمادگی تیم‌های عملیاتی هلال احمر مهاباد برای امدادرسانی در شرایط جنگی
آسان شدن حمله به پایگاه های نظامی رژیم صهیونیستی در حیفا
حمله موشکی به صنایع نظامی رژیم صهیونیستی
واکنش عارف به لزوم حفظ پروتکل‌های حفاظتی در شرایط جنگی
برقراری امنیت در مرزهای غربی در بهترین وضعیت
اگر لاف نمی‌زنید ناو آبراهام لینکن را به تنگه هرمز بفرستید
دعوت ارتش از مردم برای شرکت در آیین تشییع فرماندهان شهید
درخواست آمریکا از اسرائیل: به زیرساخت انرژی ایران حمله نکن
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و عبدالعاطی درخصوص تنش‌های منطقه‌ای
مکان دور بعدی مذاکرات اوکراین و روسیه مشخص شد