×
بین الملل
شناسه خبر : 228695
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/03/26 ساعت 09:20
توسعه جنگ به خلیج فارس؛ خطای راهبردی اسرائیل و پیام جهانی ایران

نورنیوز بررسی می‌کند؛

توسعه جنگ به خلیج فارس؛ خطای راهبردی اسرائیل و پیام جهانی ایران

توسعه تنش به خلیج فارس، اقدامی پرریسک و خطای راهبردی رژیم صهیونیستی بود که با حمله به زیرساخت‌های انرژی ایران، تلاش کرد میدان درگیری را از سطح منطقه‌ای به سطح جهانی ارتقا دهد. پاسخ قاطع جمهوری اسلامی ایران، نه‌تنها در چارچوب دفاع مشروع قابل تحلیل است، بلکه پیامی هشدارآمیز به تمامی بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای محسوب می‌شود.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان، در دیدار با سفرای خارجی مقیم تهران، حملات متقابل ایران به مواضع رژیم صهیونیستی را در چارچوب اصل «دفاع مشروع» تعریف کرد؛ اصلی که به‌عنوان یک قاعده آمره در حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد به رسمیت شناخته شده است. وی تأکید کرد: هدف‌ قرار گرفتن تأسیسات حیاتی در عسلویه، تنها یک تجاوز آشکار نبود، بلکه حرکتی بسیار خطرناک با پیامدهای پیش‌بینی‌ناپذیر به شمار می‌رود.

عراقچی تصریح کرد که خلیج فارس، صرفاً یک پهنه آبی نیست؛ بلکه بستر تلاقی منافع انرژی، تجارت، امنیت و ژئوپلیتیک برای ده‌ها کشور است. هرگونه اخلال در این منطقه، قابلیت تبدیل به بحران بین‌المللی را دارد. از همین رو، توسعه میدان درگیری به این منطقه، اشتباهی استراتژیک و اقدامی بی‌پروا تلقی می‌شود.

امنیت خلیج فارس؛ کل تجزیه‌ناپذیر منطقه

اظهارات وزیر امور خارجه، نشان‌دهنده درکی دقیق از پیوستگی امنیتی در خلیج فارس است. حملات به تأسیسات عسلویه، فراتر از یک اقدام نظامی محدود، تلاشی برای بین‌المللی‌سازی جنگ و انتقال تنش به یکی از حساس‌ترین مناطق ژئوپلیتیک جهان بود. امنیت خلیج فارس، بر پایه درهم‌تنیدگی منافع اقتصادی و امنیتی کشورها بنا شده است؛ به‌گونه‌ای که هر نوع بی‌ثباتی در یک نقطه، به سرعت سایر نقاط را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد.

دفاع مشروع یا پیام ژئوپلیتیک؟

پاسخ ایران به تجاوز اخیر، محدود به یک اقدام نظامی صرف نبود. همان‌گونه که عراقچی اشاره کرد، این پاسخ علاوه‌بر اتکا به اصل دفاع مشروع، حامل پیامی ژئوپلیتیک به قدرت‌های جهانی بود: اگر جنگ به مرزهای حیاتی انرژی در خلیج فارس کشیده شود، ایران در دفاع از خود هیچ مرز جغرافیایی را به رسمیت نخواهد شناخت. در این میان، هر کنشگری که بی‌طرفی را کنار بگذارد یا در جهت تشدید بحران حرکت کند، در معرض هزینه‌های راهبردی جدی قرار خواهد گرفت.

آزمون بازیگران منطقه‌ای در سایه خطای اسرائیل

توسعه میدان درگیری به خلیج فارس، نه‌تنها خطای راهبردی اسرائیل بلکه هشداری برای دیگر بازیگران منطقه است. این منطقه، شاه‌راه انرژی و تجارت دریایی جهان است و هرگونه تنش در آن می‌تواند زنجیره‌ای از واکنش‌ها و اختلالات در نظام حمل‌ونقل بین‌المللی ایجاد کند.

از نگاه ایران، هیچ نقطه‌ای از این منطقه در برابر اثرات متقابل تحولات امنیتی مصون نیست. تصور ایجاد «پناهگاه‌های ایمن» همچون فجیره یا مناطق دور از خط مقدم، یک توهم امنیتی و اشتباه محاسباتی است که می‌تواند امنیت کل منطقه را قربانی نگاه جزیره‌ای کند.

امنیت منطقه؛ یک مسئله جهانی

واکنش ایران را نباید تنها در قالب یک منازعه دوجانبه تفسیر کرد، بلکه این اقدام در متن یک نظام امنیتی جهانی قابل فهم است. خلیج فارس، قلب تپنده انرژی جهان است و هرگونه بی‌ثباتی در آن، بلافاصله بر بازارهای جهانی، امنیت انرژی، و معادلات قدرت‌های بزرگ تأثیر خواهد گذاشت.

هشدار جمهوری اسلامی ایران روشن است: برهم‌خوردن موازنه امنیتی در خلیج فارس، پیامدهایی فراتر از منطقه دارد و هیچ کنشگری نمی‌تواند از اثرات آن در امان بماند.


اخبار مرتبط
اوج گیری بحران در خلیج فارس؛ کلید پایان جنگ یا آغاز بحران جهانی؟
سه‌شنبه 1404/03/27 ساعت 12:05
نورنیوز در بازخوانی واقعیات میدانی، احتمالات پیش‌رو را بررسی می‌کند؛
اوج گیری بحران در خلیج فارس؛ کلید پایان جنگ یا آغاز بحران جهانی؟
با ادامه تجاوزات رژیم صهیونیستی، خلیج فارس به نقطه‌ای راهبردی برای تغییر معادله جنگ تبدیل شده است؛ جایی که هرگونه تهدید علیه منافع ایران می‌تواند دامنه درگیری را از سطح منطقه‌ای به بحرانی جهانی ارتقاء دهد. این سناریو، اصلی‌ترین گزینه روی میز برای پایان یا تشدید جنگ تلقی می‌شود.
هاآرتص: مهمات ایرانی  توان تخریب گسترده‌ای دارند
دوشنبه 1404/03/26 ساعت 14:22
هاآرتص: مهمات ایرانی توان تخریب گسترده‌ای دارند
روزنامه صهیونیستی هاآرتص در گزارشی اذعان کرد که مهمات ایرانی از دقت بسیار بالایی برخوردارند و توان تخریب گسترده‌ای دارند. این روزنامه همچنین با اشاره به حملات اخیر، مدعی شد که اگرچه برنامه هسته‌ای ایران هدف اصلی است، اما پیشرفت آن محدود به‌نظر می‌رسد.
هرج‌ومرج در سرزمین‌های اشغالی پس از حملات موشکی ایران +فیلم
دوشنبه 1404/03/26 ساعت 10:35
هرج‌ومرج در سرزمین‌های اشغالی پس از حملات موشکی ایران +فیلم
در پی حملات موشکی ایران به رژیم صهیونیستی مردم در سرزمین‌های اشغالی دچار هرج و مرج شدند.
حمله نظامی اسرائیل و برخی نکات مهم
دوشنبه 1404/03/26 ساعت 09:12
موسی غنی‌نژاد:
حمله نظامی اسرائیل و برخی نکات مهم
یک اقتصاددان نوشت: «حمله نظامی اسرائیل به ایران، با هر حسابی در چارچوب روابط بین‌الملل، تجاوزی آشکار به حاکمیت ملی ایران و اقدامی‌‌‌ به‌غایت وحشیانه و غیر‌انسانی است. از این‌رو ملت بزرگ ایران برای حفظ حاکمیت خود باید با تمام قوا ایستادگی و هوشمندانه با آن مقابله کند.»
نورنما | حمله اسرائیل در حین برگزاری کلاس آنلاین کنکور
دوشنبه 1404/03/26 ساعت 00:20
نورنما | حمله اسرائیل در حین برگزاری کلاس آنلاین کنکور
نظرات

آخرین اخبار
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
گفتگوهای تلفنی وزیر امور خارجه ایران با وزرای خارجه منطقه
نتایج نهایی آزمون استخدامی برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد
جزئیاتی از زمان اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی
عارف: اسامی همه جانباختگان حوادث اخیر اعلام می‌شود/مذاکره فقط با تضمین واقعی
جدول لیگ برتر پس از پایان هفته هجدهم
برف و کولاک در راه ایران + نقشه
تاکید پاکستان بر اهمیت دیپلماسی و صلح
آتش‌سوزی در شهرک صنعتی کاوش البرز 2 کشته بر جا گذاشت
ارتش اسرائیل آمار 70 هزار شهید غزه را پذیرفت
سردار وحیدی: دشمن نه می‌تواند ملت ایران را بترساند، نه فریب دهد
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان ادامه دارد
هشدار هواشناسی درباره افزایش موج در جنوب کشور
آوردن این همه دارایی به تیررس ایران؛ اطمینان‌خاطر ترامپ از کجاست؟
خیز حسن یزدانی برای اولین طلای وزن 97 کیلوگرم
بازار معاملات همچنان کساد است
اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدید علیه ایران تصویب کرد
از سوی سایپا؛ فروش خودرو آریا برای اولین بار آغاز شد
آغاز جشنواره فیلم فجر از پردیس ملت با یک انیمیشن
تحلیلگران: اختلال در عرضه نفت ایران با وجود حضور نظامی آمریکا بعید است
پوتین در دیدار با رئیس امارات: تحولات ایران را زیر نظر داریم
کدام آزادکاران به تیم ملی کشتی کشور دعوت شدند؟
قیمت محصولات ایران خودرو افزایش می‌یابد؟
پیام تهران به واشنگتن: تسلیم امضا نمی‌شویم
ماجرای سفر مقامات عربستان سعودی و اسرائیل به واشنگتن چیست؟
در صورت حمله به ایران، پاسخی پشیمان‌کننده می‌دهیم
تاج: ایران از جام جهانی حذف شدنی نیست
اسرائیل برای اولین بار آمار شهدای غزه در جنگ را پذیرفت
ادعاهای تکراری استارمر علیه ایران
وزیر فرهنگ: بپذیریم که میزان مصرف فرهنگی در کشور بالا نیست
تقویت عرضه اسکناس ارزی
دستور پزشکیان برای رفع مشکل نقدینگی صنایع و تولیدی‌ها
تشکیل ارتش مستقل اروپایی: آرزو یا واقعیت؟
درخواست ویژه استقلال درباره برگزاری بازی‌های خانگی
اروپا تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کرد
دیدار وزیرخارجه ترکیه با سفیر آمریکا
الحاق 1000 فروند پهپاد به ارتش برای پاسخگویی به تهدیدها
کرملین: هنوز پتانسیل مذاکره با ایران وجود دارد
عراقچی فردا به ترکیه می رود
معاون ارزی بانک مرکزی منصوب شد
سن ورود به پیش‌دبستانی کاهش یافت ؟
میزان قدرت موشکی ایران برای پاسخ به آمریکا چقدر است؟
توضیحات شهردار درباره پناهگاه‌های جنگی در صورت درگیری احتمالی
بسته پیشنهادی پزشکیان برای مدیریت پسابحران
رژیم صهیونیستی همچنان آتش بس غزه را نقض می‌کند
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 9 بهمن + جدول
نقشه جدید آمریکا برای غیرنظامی‌سازی کردن غزه
جان باختن 4 نفر در تصادف جاده خوی ـ چالدران
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404
بازگشت آلودگی هوا به تهران از فردا