×
سیاسی
شناسه خبر : 228690
تاریخ انتشار :

نورنیوز از وحدت فراگیر جریانات مختلف سیاسی در مقابله با تجاوز صهیونیست‌ها گزارش می‌دهد؛

وقتی ایران مهم‌تر از اختلافات است؛ در ستایش هم‌افزایی سیاسی

در روزهایی که خاک و فضای ایران آماج تجاوز مستقیم دشمن صهیونیستی قرار گرفت، جامعه سیاسی کشور با یکی از معنادارترین صحنه‌های تاریخ معاصر روبه‌رو شد؛ هم‌افزایی جریان‌های متنوع فکری و سیاسی برای دفاع از امنیت ملی. بازیگران کلیدی، اختلافات معمول را کنار گذاشتند و حول محور ایران وحدت پیدا کردند.

نورنیوز- گروه سیاسی:‌ در روزهایی که خاک ایران بار دیگر آماج تجاوز مستقیم دشمن خارجی قرار گرفت، جامعه سیاسی کشور با یکی از معنادارترین صحنه‌های تاریخ معاصر روبه‌رو شد: هم‌افزایی جریان‌های متنوع فکری و سیاسی برای دفاع از امنیت ملی. همزمان با حملات رژیم صهیونیستی به برخی زیرساخت‌های دفاعی ایران، از طیف‌های گوناگون سیاسی تا چهره‌های مدنی، از نمایندگان مجلس تا اصحاب رسانه، بسیاری از بازیگران کلیدی در صحنه‌ی سیاسی و مدنی کشور در اقدامی کم‌سابقه، اختلافات معمول را کنار گذاشتند و بر سر اصول مشترک ایستادند. 

برای نخستین‌بار پس از سال‌ها، شاهد انتشار بیانیه مشترک احزاب اصول‌گرا، اصلاح‌طلب، اعتدال‌گرا و مستقل در محکومیت تجاوز اسرائیل بودیم. از حزب موتلفه اسلامی تا حزب کارگزاران، از اعتماد ملی تا ندای ایرانیان، این پیام مشترک را مخابره کردند که دفاع از ایران، هویت ملی، آرمان‌ها، حفظ تمامیت ارضی و دفاع از ملت، خط قرمز مشترک همه است. علاوه بر احزاب و جریانات، چهره‌های شاخص و بعضا منتقدین سرسخت هم به این قافله پیوستند و مخاطره‌ رژیم صهیونیستی برای تمامیت ارضی ایران را موضوعی فراتر از انتقادات و اختلافات سیاسی قلمداد کردند. حتی در فضای مجازی نیز نوعی آتش‌بس ضمنی میان فعالان جریان‌های مختلف شکل گرفت؛ چهره‌هایی که پیش‌تر در فضای اتهام و تخریب فعالیت می‌کردند، این‌بار بر دفاع از ایران و حمایت از نیروهای نظامی اعم از سپاه و ارتش تمرکز کردند. 

این تحولات را نباید صرفاً به عنوان واکنشی احساسی به یک تهدید نظامی تحلیل کرد. در پس این وحدت نمادین، نشانه‌هایی جدی از یک خواست عمیق برای بازسازی سرمایه اجتماعی در ایران وجود دارد؛ سرمایه‌ای که در طول سالیان، بر اثر ناکارآمدی‌ها و نارضایتی‌ها آسیب‌هایی دیده اما همچنان اصلی‌ترین دوای دوام و بقای ایرانیت دانسته می‌شود. اکنون، بار دیگر جامعه سیاسی و مدنی ایران با این پرسش بنیادین روبه‌رو است: آیا می‌توان از دل بحران، اعتماد را احیا کرد؟ 

از وحدت اضطراری تا گفت‌وگوی پایدار 

در علم سیاست و جامعه‌شناسی، سرمایه اجتماعی به مثابه چسب نامرئی جامعه تعریف می‌شود: اعتماد، مشارکت، انسجام و شبکه‌هایی از پیوند میان مردم، نهادها و گروه‌ها. این سرمایه زمانی کارآمد است که مردم حس کنند شنیده می‌شوند، گروه‌های مختلف به رسمیت شناخته می‌شوند، و روندها بر پایه انصاف و شفافیت اداره می‌شود. اما به حکم برخی ناکارآمدی‌ها و نابسامانی‌ها در سال‌های اخیر، این سرمایه در ایران تضعیف شده است؛ اعتماد عمومی به رسانه‌ها، نهادها، حتی چهره‌های سیاسی دچار ریزش شده و شکاف میان جامعه و ساخت قدرت تعمیق یافته است. 

با این حال، تجربه اخیر در خلال تجاوز صهیونیست‌ها نشان داد که امکان احیای این سرمایه اجتماعی وجود دارد و زمینه‌ی عینی آن نزد توده‌های مردم و فعالان سیاسی و مدنی به طور غلیظ وجود دارد. تنها کافی است تصمیم‌‌سازان درک کنند که انسجام ملی نه از راه یک‌دستی، بلکه از مسیر پذیرش تنوع واقعی و گفت‌وگو با نخبگان مستقل حاصل می‌شود. 

نمونه‌های اخیر از هم‌صدایی جریان‌ها نشان می‌دهد که در شرایط تهدید، ظرفیت وحدت ملی وجود دارد. اما اگر این تجربه به گفت‌وگویی پایدار و سازنده منتهی نشود، تنها یک وحدت اضطراری باقی خواهد ماند که با پایان بحران، از هم می‌پاشد. بنابراین، مهم‌ترین پرسش آن است که چگونه می‌خواهیم با این فرصت تاریخی برخورد مناسب و معقول داشته باشیم؟ 

اگر این هم‌افزایی به رسمیت شناخته شود، چنانکه در پیام تلویزیونی رهبر انقلاب مورد تأکید قرار گرفت، این وحدت و همدلی و هم‌افزایی زودگذر نخواهد بود. اگر این وحدت بهانه‌ای شود برای باز کردن درهای تعامل ملی، احیای نهادهای مدنی، بازسازی رسانه‌های مستقل، و پایان دادن به قطبی‌سازی‌ها و طردها، می‌توان امیدوار بود که سرمایه اجتماعی از دل خاکستر بحران، دوباره و به سرعت سربرآورد و تقویت شود. 

مصداق‌هایی که نباید نادیده گرفت 

حضور همصدای طیف‌های متضاد سیاسی در میانه‌ی بحرانی که رژیم صهیونیستی رقم زده، گواه آن است که وقتی پای «ایران» در میان باشد، رسیدن به زبان مشترک، ممکن است. این زبان را باید حفظ و نهادینه کرد و به سطح جامعه تعمیم داد.

چه مانعی وجود دارد برای تعامل ملی میان نیروهای اجتماعی و سیاسی درباره آینده کشور؟ چه چیزی مانع است که نخبگان دلسوز، دوباره به فرآیندهای تصمیم‌سازی بازگردند؟ دشمنی بیرونی نباید تنها عامل انسجام باشد؛ اصلاحات واقعی، عدالت اجتماعی، و شفافیت نیز باید محور وحدت ملی قرار گیرند. 

ایران در میانه تحولات ژئوپلیتیکی منطقه‌ای، نیازمند انسجامی درونی است که فقط در شرایط تهدید امنیتی ایجاد نشده باشد. سرمایه اجتماعی، زیربنای امنیت پایدار و توسعه آینده ایران است. آنچه در  روزهای اخیر رقم خورد، می‌تواند نقطه عزیمتی جدید باشد، اگر آن را بفهمیم و پاس بداریم. وقت آن رسیده که همگی، این هم‌افزایی ملی را به چشم یک سرمایه راهبردی ببینیم. سرمایه‌ای که اکنون باید برایش هزینه کنیم تا بتوانیم فردایی بهتر را برای ایران عزیز بسازیم. چه بسا به بار نشستن این بازسازی و هم‌افزایی، بیش از هر نهاد دیگر در برنامه‌ها و رویکردهای صداوسیما قابل مشاهده و رصد باشد. این رسانه که انصافا از لحظه‌ی شروع تجاوز صهیونیست‌ها،‌ آنتن اطلاع رسانی را به شکل مطلوب در دست گرفته می‌تواند پرچمدار این وحدت ملی باشد. 


اخبار مرتبط
آمریکا؛ شریک تجاوز اسرائیل به ایران یا میانجی؟
دوشنبه 1404/03/26 ساعت 10:41
نورنیوز بررسی می‌کند؛
آمریکا؛ شریک تجاوز اسرائیل به ایران یا میانجی؟
ادعای ترامپ درباره بی‌نقشی آمریکا در تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران، با اسناد و مواضع قبلی او در تضاد است. تلاش برای تطهیر آمریکا از جنایات اخیر، نشان‌دهنده هراس از اقتدار نظامی ایران و واکنش‌های احتمالی تهران است.
جنگ اسرائیل با ایران و حقیقت پشت میز مذاکره
دوشنبه 1404/03/26 ساعت 10:31
حسین علایی:
جنگ اسرائیل با ایران و حقیقت پشت میز مذاکره
فرمانده پیشین نیروی دریایی سپاه پاسداران نوشت: «حالا به خوبی روشن شده است که برنامه مذاکره آمریکا نه برای تفاهم با ایران بلکه مقدمه‌ای برای حمله نظامی اسرائیل به ایران بوده است تا آمریکا و اسرائیل بتوانند انتقام خود از مردم ایران را در کنار زدن نظام وابسته شاهنشاهی بگیرند.»
همچو سیاوش
دوشنبه 1404/03/26 ساعت 10:12
محمد زعیم‌زاده:
همچو سیاوش
زعیم‌زاده نوشت: «صهیونیست‌ها هرچقدر در جنایت مهارت دارند در فهم جامعه ایران احمقند. نتانیاهو ستون ساختمان توهمش را در ایران روی پایگاه مردمی ضد انقلاب استوار کرده است و با این توهم دست به اقدامی‌زده که حالا سرکنگبینش صفرا فزوده است. ایرانی‌ها امروز شاید در متحد‌ترین وضعیت اجتماعی خود در سال‌های اخیر قرار دارند.»
قطعنامه تاریخی سنای پاکستان: حمله اسرائیل جنایت جنگی است
یکشنبه 1404/03/25 ساعت 15:20
قطعنامه تاریخی سنای پاکستان: حمله اسرائیل جنایت جنگی است
مجلس سنای پاکستان با تصویب قطعنامه‌ای تاریخی و اجماعی، حمله تروریستی اسرائیل به ایران را جنایت جنگی دانست و آن را نقض صریح منشور سازمان ملل و اصول بین‌المللی خواند. سناتورها اعلام کردند: پاکستان در کنار ایران ایستاده است.
بیانیه مشترک وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی در واکنش به قطعنامه ضدایرانی شورای حکام
پنج‌شنبه 1404/03/22 ساعت 13:59
بیانیه مشترک وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی در واکنش به قطعنامه ضدایرانی شورای حکام
در پی تصویب قطعنامه ضدایرانی شورای حکام، وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی ایران در بیانیه‌ای مشترک این اقدام را سیاسی و فاقد مبنای فنی دانسته و از آغاز اقدامات متقابل از جمله راه‌اندازی مرکز جدید غنی‌سازی و ارتقاء تجهیزات هسته‌ای خبر دادند.
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
شهادت کارمند صداوسیما در حمله رژیم صهیونیستی
هدف قرار دادن پایگاهی که صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران را مورد هدف قرار داد
هشدار و زنگ خطر برای مناطق سرزمین اشغالی صادر شد/ موشک‌ها رسیدند
تاکنون هیچ موشکی از سوی ایران شلیک نشده
گفتگوی تلفنی وزیر امور خارجه با وزرای خارجه تروئیکای اروپایی
اینترنشنال یک بار دیگر هویت اصلی‌اش را افشا کرد
منزل سردار شهید حاجی زاده فرمانده هوافضا سپاه + فیلم
عبور پهپادهای ایرانی از دیالی عراق به‌سوی اهدافی در فلسطین اشغالی + فیلم
رهبر معظم انقلاب: جمهوری اسلامی به اذن الهی بر رژیم صهیونیستی فائق خواهد شد
21 کشور اسلامی: حمله اسرائیل به ایران نقض منشور ملل متحد است
پدافند ایران F-35 را به زمین نشاند؛ سقوط سهام لاکهید مارتین
آغاز دور جدید عملیات وعده صادق 3 +فیلم
خبرنگار اسرائیلی: تاب جنگ با ایران را نداریم، همه‌چیز فلج شده است + فیلم
این صدای ملت ایران است؛ الله اکبر
آخرین آمار کشته های رژیم صهیونیستی در حملات موشکی ایران+ فیلم
بیانیه شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور در پی حمله رژیم صهیونیستی به رسانه ملی ایرانیان
بازگشت حجاج ایرانی از مرز مهران در پی لغو پروازها
هشدار ایران به ساکنین اراضی اشغالی؛ تل‌آویو را تخلیه کنید تا زنده بمانید +فیلم
حمله سایبری به رژیم صهیونیستی/ سردرگمی اسرائیلی‌ها
شکار F35 این‌بار در تبریز
برگزاری چهارمین جلسه شورای عالی امنیت ملی بعد از تجاوز دشمن
واکنش سخنگوی دولت به حمله صهیونیست‌ها به صداوسیما
هدف قرار دادن خبرنگاران نتیجه دشمنی رژیم صهیونیستی با حقیقت است
آلمان: از ایران می‌خواهیم از NPT خارج نشود
مهمترین عکس های خبری دوشنبه 26 خرداد 1404
ابراز همبستگی شبکه المیادین با کارکنان صدا و سیمای ایران
تاکید نخست وزیر عراق بر توقف حملات رژیم صهیونیستی
نتانیاهو: ایران 20 هزار موشک دارد
بیانیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
نورنما | زندگی زیباست، اما شهادت از آن زیباتر است
تجاوز هسته‌ای اسرائیل، آزمون جدید برای آژانس
جزییات واریز مستمری خردادماه مستمری‌بگیران صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر
پیام سخنگوی وزارت امورخارجه بعد از حمله جنایتکارانه رژیم صهیونیستی به ساختمان صدا و سیما
واکنش کاربران فضای مجازی به شجاعت و صلابت سحر امامی؛ مجری صداوسیما
پیام رئیس صدا و سیما در پی حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان این سازمان
بیانیه دبیرخانهٔ شورای‌عالی امنیت ملی
حمایت تاریخی اقلیت‌های دینی از ایران
حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان صدا و سیما +عکس و فیلم
هلاکت 2 صهیونیست به دلیل دسترسی نداشتن به پناهگاه
دل نوشته‌ای برای برادرم سپهبد شهید غلامعلی رشید، رشید شهر و کشور من
فعال شدن پدافند هوایی در غرب تهران
رونمایی از پهپاد انتحاری جدید ایرانی
آتش‌سوزی در فرودگاه یزد تکذیب شد
چند سناریوی احتمالی برای پایان جنگ
شناسایی 28 نفر از شبکه جاسوسی موساد در قلب تهران
سردار وحیدی: کاهش ذخایر موشکی برای ما شوخی محسوب می‌شود
هجوم صهیونیست‌ها به زندانیانی که از حملات ایران خوشحال بودند + فیلم
لیست جدید شهدای حملات ظالمانه رژیم صهیونیستی +اسامی شهیدان
اسکیت‌باز 16 ساله در حملات رژیم صهیونیستی به شهادت رسید
تماس تلفنی وزیر امور خارجه ژاپن با وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران
X
آگهی تبلیغاتی