×
بین الملل
شناسه خبر : 228552
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/03/25 ساعت 12:45
تل‌آویو در تله آتش؛ بازی دو سر باخت نتانیاهو

نورنیوز بررسی می کند،

تل‌آویو در تله آتش؛ بازی دو سر باخت نتانیاهو

حمله تلافی‌جویانه ایران به تل‌آویو، حیفا و بات یام با تلفات گسترده انسانی، خواب خوش رهبران صهیونیست را آشفته کرد؛ اما آنچه تل‌آویو را در تله فرو برد، نه فقط موشک‌ها، بلکه خطای راهبردی نتانیاهو بود.

نورنیوز-گروه بین الملل: شب گذشته، تهران در پاسخ به تجاوز مستقیم اسرائیل به خاک ایران در تاریخ ۲۲ خرداد، یکی از سهمگین‌ترین حملات موشکی خود را علیه سرزمین‌های اشغالی انجام داد. شهرهای تل‌آویو، حیفا، بات یام و رخووت هدف ده‌ها موشک نقطه‌زن قرار گرفتند؛ موشک‌هایی که با عبور از گنبد آهنین، مراکز نظامی، صنعتی و اقتصادی را فروریختند و جامعه صهیونیستی را بهت‌زده کردند. بر اساس گزارش رسانه‌های رژیم، بیش از ۲۴۰ نفر مجروح، ۳۵ نفر مفقود و ده‌ها کشته بر جای مانده‌اند. خیابان‌های جنوب تل‌آویو خاکستر شده و نیروهای امدادی هنوز از زیر آوار، پیکرها را بیرون می‌کشند.

موشک‌هایی که معادله را عوض کردند

پاسخ ایران، صرفاً واکنشی احساسی نبود، بلکه نمایشی از قدرت هدفمند، حساب‌شده و بازدارنده بود. پیام شفاف تهران این است: دوران بزن‌دررو گذشته است. دیگر نمی‌توان به‌راحتی به خاک ایران تجاوز کرد و انتظار داشت تهران فقط به شورای امنیت شکایت ببرد. اسرائیل، که همیشه بازیگر جنگ نیابتی بود، حالا در خط مقدم پاسخ مستقیم قرار گرفته است. حمله تهران، یک معادله جدید امنیتی را در منطقه ترسیم کرد؛ معادله‌ای که در آن، اسرائیل با همه توان پوشالی اش و با اعتماد به نفس از دست رفته اعتماد در مقابل ایران قدرتمند قرار گرفته است.

فروپاشی اعتبار نظامی و روانی تل‌آویو

تا پیش از این، اسرائیل تلاش می‌کرد خود را جزیره‌ای امن در قلب یک منطقه ناآرام معرفی کند. اما حالا تصاویری که از جنوب تل‌آویو و بت‌یام منتشر شده، آن ادعا را زیر آوار دفن کرده است. سیستم‌های دفاع هوایی به‌رغم حمایت آمریکا، نتوانستند حملات را دفع کنند و شهروندان اسرائیلی، در عمق سرزمین‌های اشغالی، امنیت روانی خود را از دست داده‌اند. رسانه‌های عبری، و رئیس رژیم صهیونی از «صبح غم‌انگیز» سخن می‌گویند و ارتش اسرائیل، سردرگم، به دنبال ترمیم روحیه‌ای است که دیگر فروپاشیده است.

منطقه در آستانه تغییر هندسه امنیتی

این تحولات تنها پیام داخلی برای اسرائیل ندارد، بلکه کل منطقه را وارد مرحله‌ای جدید کرده است. هم‌پیمانان تل‌آویو، به‌ویژه آمریکا، باید در محاسبات خود بازنگری کنند. رژیم صهیونیستی دیگر نه قدرت اول نظامی خاورمیانه، بلکه یک موجودیت آسیب‌پذیر، گرفتار در فشار روانی و اجتماعی داخلی و بین‌المللی است. از این پس، هر تجاوزی از سوی این رژیم می‌تواند به پاسخ‌های واقعی، موشکی و پرهزینه منجر شود. ایران نیز با این حمله، نشان داد که نه‌تنها در برابر فشارها تسلیم نمی‌شود، بلکه توانایی شکل دادن به موازنه بازدارندگی را دارد.

نتانیاهو؛ ام‌الفساد کودک‌کش در میدان بازی با آتش

اینکه تل‌آویو امروز در آتش می‌سوزد، نتیجه مستقیم سیاست‌های رجزخوانانه و متوهمانه بنیامین نتانیاهو است؛ مردی که نه‌تنها امنیت اسرائیل را فدای بقاء سیاسی خود کرد، بلکه منطقه را در آستانه یک جنگ تمام‌عیار قرار داد. نتانیاهو که گمان می‌کرد تهران هم مثل غزه است، اشتباه محاسباتی بزرگی مرتکب شد و امروز هزینه این حماقت راهبردی را از جیب صهیونیست‌ها می‌پردازد. ام‌الفساد جنگ‌طلبی که دستش به خون هزاران کودک آغشته است، حالا در میانه ویرانه‌هایی که خود ساخته، به‌دنبال راهی برای فرار از سقوط است. اما این‌بار نه آمریکا می‌تواند او را نجات دهد، نه گنبد آهنین و نه دروغ‌های رسانه‌ای.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تاکید دولت بر مسئولیت‌پذیری و شفاف‌سازی با مردم
گفت‌وگوی تلفنی ترامپ و رئیس‌جمهور کره جنوبی
ریزش شدید بیت‌کوین و اتریوم در 24 ساعت گذشته
قیمت گوشت قرمز امروز 28 اردیبهشت 1405 + جدول
بقایی: مدیریت تنگه هرمز با کشورهای ساحلی است
یمن: رژیم صهیونیستی تنها زبان زور را می‌فهمد
تلاش کشورهای عربی برای کاهش تنش در خاورمیانه
جنگ علیه ایران، جهان در سراشیبی انفجار قیمت‌ها
درخشش رافینیا بارسلونا را به پیروزی رساند
جهش بهای نفت برنت و WTI در معاملات دوشنبه
کیم جونگ اون خواستار تقویت نیروهای مرزی شد
گفت‌وگوی وزیران خارجه مصر و پاکستان درباره ایران و آمریکا
قیمت طلای جهانی امروز دوشنبه 28 اردیبهشت 1405
یک «استمرار تمدنی» در جهان گسست‌های تاریخی
سفری پرحاشیه و خالی از دستاورد
وزارت علوم: 40 درصد بیکاران کشور تحصیل‌کرده‌اند
پیش‌فروش بلیت قطارهای خرداد 1405 آغاز شد
صنعت نشر با مشکلات جدی اقتصادی روبه‌روست
قیمت خودرو امروز دوشنبه 28 اردیبهشت 1405+ جدول قیمت ها
ورود دادستانی به فروش خودرو؛ الزام ایران‌خودرو و سایپا به ایجاد فرصت برابر ثبت‌نام
دوفوریتی | کنکور امسال چشم اندازی در مه!!
چرا برخی سرطان‌ها به شیمی‌درمانی مقاوم هستند؟
امارات به یار بزرگ اسرائیل در منطقه تبدیل شده است
رفتار شی جین‌پینگ با ترامپ چه پیامی برای جهان داشت؟
برنامه مسابقات ورزشی امروز 28 اردیبهشت 1405+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 28 اردیبهشت 1405 + وضعیت استانها
نوراینفو | سیمای جمعیت ایران در سال 1404
راز دیدن در مه غلیظ؛ الگویی از مغز انسان برای خودروهای خودران
7 حلقه‌ای که زبان اشاره را به متن تبدیل می‌کنند
ممنوعیت ورود روبات‌های انسان‌نما به پروازهای «ساوت‌وست»
هوش مصنوعی و تجویز درمان‌های غیرضروری دندانپزشکی
الیاف جدید زیستی؛ راهی برای پایان میکروپلاستیک لباس‌ها
راز جوان ماندن مغز تا 90 سالگی
راز راست‌دستی انسان‌ها فاش شد
کشف 10 تابوت نقاشی‌شده و ده‌ها گربه مومیایی در اقصر مصر
پشت پرده افشای سفر نتانیاهو به امارات مشخص شد
گزارش واشنگتن‌پست از خسارت ایران به پایگاه‌های آمریکا
صعود المپیاکوس به لیگ قهرمانان با طعم تساوی
محسن رضایی: آمریکا محاصرهٔ دریایی را برندارد آن را می‌شکنیم
تهران؛ پایتخت تخلفات حوزه نان در کشور
پیروزی اقتصادی کهکشانی‌ها در سنگر سویا/ وینیسیوس رئال را 83 امتیازی کرد
عکس های منتخب ایران ؛ یکشنبه 27 اردیبهشت 1405
یک رسانه عبری: تنگه هرمز همچنان در کنترل ایران است
سرخوش در آستانه صعود به تور حرفه‌ای اسنوکر جهان
تمدید تعلیق پرواز ایرلاین‌های آمریکایی به تل‌آویو
ضربه سنگین فراجا به شبکه‌های نفاق
معاریو: ترامپ برای توافق با ایران زیر فشار زمان است
زخمی شدن فرمانده یگان نخبه اسرائیل در جنوب لبنان
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: بحران اقتصادی به تنگه هرمز گره خورده است
رکورد نارضایتی میان آمریکایی ها در نظرسنجی جدید