×
بین الملل
شناسه خبر : 228552
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/03/25 ساعت 12:45
تل‌آویو در تله آتش؛ بازی دو سر باخت نتانیاهو

نورنیوز بررسی می کند،

تل‌آویو در تله آتش؛ بازی دو سر باخت نتانیاهو

حمله تلافی‌جویانه ایران به تل‌آویو، حیفا و بات یام با تلفات گسترده انسانی، خواب خوش رهبران صهیونیست را آشفته کرد؛ اما آنچه تل‌آویو را در تله فرو برد، نه فقط موشک‌ها، بلکه خطای راهبردی نتانیاهو بود.

نورنیوز-گروه بین الملل: شب گذشته، تهران در پاسخ به تجاوز مستقیم اسرائیل به خاک ایران در تاریخ ۲۲ خرداد، یکی از سهمگین‌ترین حملات موشکی خود را علیه سرزمین‌های اشغالی انجام داد. شهرهای تل‌آویو، حیفا، بات یام و رخووت هدف ده‌ها موشک نقطه‌زن قرار گرفتند؛ موشک‌هایی که با عبور از گنبد آهنین، مراکز نظامی، صنعتی و اقتصادی را فروریختند و جامعه صهیونیستی را بهت‌زده کردند. بر اساس گزارش رسانه‌های رژیم، بیش از ۲۴۰ نفر مجروح، ۳۵ نفر مفقود و ده‌ها کشته بر جای مانده‌اند. خیابان‌های جنوب تل‌آویو خاکستر شده و نیروهای امدادی هنوز از زیر آوار، پیکرها را بیرون می‌کشند.

موشک‌هایی که معادله را عوض کردند

پاسخ ایران، صرفاً واکنشی احساسی نبود، بلکه نمایشی از قدرت هدفمند، حساب‌شده و بازدارنده بود. پیام شفاف تهران این است: دوران بزن‌دررو گذشته است. دیگر نمی‌توان به‌راحتی به خاک ایران تجاوز کرد و انتظار داشت تهران فقط به شورای امنیت شکایت ببرد. اسرائیل، که همیشه بازیگر جنگ نیابتی بود، حالا در خط مقدم پاسخ مستقیم قرار گرفته است. حمله تهران، یک معادله جدید امنیتی را در منطقه ترسیم کرد؛ معادله‌ای که در آن، اسرائیل با همه توان پوشالی اش و با اعتماد به نفس از دست رفته اعتماد در مقابل ایران قدرتمند قرار گرفته است.

فروپاشی اعتبار نظامی و روانی تل‌آویو

تا پیش از این، اسرائیل تلاش می‌کرد خود را جزیره‌ای امن در قلب یک منطقه ناآرام معرفی کند. اما حالا تصاویری که از جنوب تل‌آویو و بت‌یام منتشر شده، آن ادعا را زیر آوار دفن کرده است. سیستم‌های دفاع هوایی به‌رغم حمایت آمریکا، نتوانستند حملات را دفع کنند و شهروندان اسرائیلی، در عمق سرزمین‌های اشغالی، امنیت روانی خود را از دست داده‌اند. رسانه‌های عبری، و رئیس رژیم صهیونی از «صبح غم‌انگیز» سخن می‌گویند و ارتش اسرائیل، سردرگم، به دنبال ترمیم روحیه‌ای است که دیگر فروپاشیده است.

منطقه در آستانه تغییر هندسه امنیتی

این تحولات تنها پیام داخلی برای اسرائیل ندارد، بلکه کل منطقه را وارد مرحله‌ای جدید کرده است. هم‌پیمانان تل‌آویو، به‌ویژه آمریکا، باید در محاسبات خود بازنگری کنند. رژیم صهیونیستی دیگر نه قدرت اول نظامی خاورمیانه، بلکه یک موجودیت آسیب‌پذیر، گرفتار در فشار روانی و اجتماعی داخلی و بین‌المللی است. از این پس، هر تجاوزی از سوی این رژیم می‌تواند به پاسخ‌های واقعی، موشکی و پرهزینه منجر شود. ایران نیز با این حمله، نشان داد که نه‌تنها در برابر فشارها تسلیم نمی‌شود، بلکه توانایی شکل دادن به موازنه بازدارندگی را دارد.

نتانیاهو؛ ام‌الفساد کودک‌کش در میدان بازی با آتش

اینکه تل‌آویو امروز در آتش می‌سوزد، نتیجه مستقیم سیاست‌های رجزخوانانه و متوهمانه بنیامین نتانیاهو است؛ مردی که نه‌تنها امنیت اسرائیل را فدای بقاء سیاسی خود کرد، بلکه منطقه را در آستانه یک جنگ تمام‌عیار قرار داد. نتانیاهو که گمان می‌کرد تهران هم مثل غزه است، اشتباه محاسباتی بزرگی مرتکب شد و امروز هزینه این حماقت راهبردی را از جیب صهیونیست‌ها می‌پردازد. ام‌الفساد جنگ‌طلبی که دستش به خون هزاران کودک آغشته است، حالا در میانه ویرانه‌هایی که خود ساخته، به‌دنبال راهی برای فرار از سقوط است. اما این‌بار نه آمریکا می‌تواند او را نجات دهد، نه گنبد آهنین و نه دروغ‌های رسانه‌ای.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
پکن به واشنگتن: تحریم‌های یکجانبه علیه شرکت‌های چینی متوقف شود
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 7 اردیبهشت 1405/ صعود پلکانی دلار در بازار آزاد
افزایش قیمت سوخت در اروپا پس از بحران اخیر
دبیرکل حزب‌الله: دشمن به بن‌بست رسیده و مقاومت شکست‌ناپذیر است
تشدید بحران معیشتی در آمریکا؛ افزایش بی‌سابقه قطع برق و گاز خانوارها
آغاز مستندسازی حملات اسرائیل و آمریکا در تهران
حذف تیم ملی والیبال ساحلی الف ایران از بازی‌های آسیایی
افزایش 56 درصدی ورودی سدها در سال آبی جاری
معمای «دلار ارزان» با اسکناس؛ اختلاف عجیب نرخ‌ها در بازار
پیام تبریک رئیس‌جمهور ایران به مناسبت سالروز آزادی آفریقای جنوبی
نور نما | زن؛ شکوهِ جاودانِ ایستادگی
«سنجاقک» فاتح جشنواره فیلم پکن شد
عضو کمیسیون انرژی: چرخه نفت ایران تهدیدپذیر نیست
شارژ «کارت امید مادر» برای متولدین فروردین تا 15 اردیبهشت
پارگی رباط صلیبی ستاره هلندی و خداحافظی با جام جهانی
نوراینفو| 7 مسکن طبیعی برای کاهش درد عضله
پهپادهای حزب‌الله کابوس تازه ارتش صهیونیست
وزیر دفاع روسیه: حرکت به سمت «صفر هسته‌ای» در شرایط فعلی بعید است
5 زخمی در تیراندازی مرگبار دانشگاه ایندیانا
انتقاد صریح کارلسون از سیاست‌های ترامپ درباره جنگ ایران
ناوگان جهانی «صمود» برای شکستن محاصره غزه حرکت کرد
پایان زودهنگام ام‌باپه در لالیگا
نوراینفو | 6 کار اشتباه بلافاصله بعد از خوردن غذا
سناتور روس: تجربه ونزوئلا، محاسبات آمریکا درباره ایران را گمراه کرد
افشاگری جدید درباره ضعف امنیتی در ضیافت کاخ سفید
رشد بودجه شیر مدارس در سال 1405 به بیش از 10 همت رسید
شاخص کیفیت هوای پایتخت امروز روی عدد 68؛ وضعیت «قابل‌قبول»
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز دوشنبه 7 اردیبهشت 1405+ جدول
آغاز برداشت گندم در 6 استان؛ پیش‌بینی تولید 13.5 میلیون تن
قیمت تیرآهن 7 اردیبهشت 1405 اعلام شد + جدول
قیمت طلای جهانی امروز دوشنبه 7 اردیبهشت 1405 / حبس طلا در بن‌بست مذاکرات
چرایی ورود خطرناک لندن به بازی امنیتی جدید؟
تأخیر کوتاه در پاسخ هوش مصنوعی، آن را باهوش‌تر جلوه می‌دهد
ترکیب استرس و الکل، آسیبی ماندگار برای مغز
هشدار هواشناسی: دریا در سواحل هرمزگان مواج می‌شود
نماینده پارلمان لبنان: اعلام آتش‌بس به‌تنهایی کافی نیست
دانشمندان پشم را به ماده‌ای نو برای ترمیم استخوان تبدیل کردند
وزیر راه: ایمنی، شرط بنیادین پایداری نظام حمل‌ونقل است
دوفوریتی | موج بیکاری های ناشی از جنگ را چگونه مهار کنیم؟
جنگ 60 روزه و ماهیت نبرد راهبردها
روانشناسی سیاسی نتانیاهو
چرا استرس و بحران ذائقه غذایی را تغییر می‌دهند؟
سریال سو قصد های ناکام
دستور اژه‌ای برای بررسی واگذاری «خط‌های سفید» و اینترنت پرو
گزارش راهور از جاده‌ها؛ بارش باران در 6 استان و انسداد چند محور
برنامه مسابقات ورزشی امروز 7 اردیبهشت 1405+ جدول پخش
روز خونین در چاد، 42 کشته در درگیری جوامع محلی
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 7 اردیبهشت +وضعیت استان ها
آکسیوس مدعی شد : ایران طرح جدیدی برای مذاکرات ارائه کرد
یمن: شکست اسرائیل در فلسطین به معنای ناکامی طرح‌هایش در منطقه است