×
سیاسی
شناسه خبر : 228380
تاریخ انتشار : شنبه 1404/03/24 ساعت 14:29
درباره دانشمندان هسته‌ای که در حمله اسرائیل شهید شدند بیشتر بدانید +عکس

درباره دانشمندان هسته‌ای که در حمله اسرائیل شهید شدند بیشتر بدانید +عکس

در جریان حمله رژیم صهیونیستی به خاک کشورمان 6 دانشمند هسته‌ای به شهادت رسیدند که تعدادی از آن‌ها از سال‌ها پیش در لیست تحریم آمریکا بودند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: در پی حمله تروریستی رژیم صهیونی به ایران در بامداد ۲۳ خردادماه ۱۴۰۴ جمعی از دانشمندان هسته‌ای کشور به شهادت رسیدند. بنابر اعلام منابع رسمی عبدالحمید مینوچهر، احمدرضا ذوالفقاری، سید امیرحسین فقهی، مطلبی‌زاده، محمدمهدی طهرانچی و فریدون عباسی از دانشمندان هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران در حملات روز گذشته رژیم صهیونیستی ترور و به شهادت رسیدند. ر ادامه زندگی چند تن از این دانشمندان را مرور می‌کنیم.

شهید دکتر عبدالحمید مینوچهر

شهید دکتر مینوچهر که هنگام شهادت 63 سال داشت، یکی از آن افرادی بود که خارج از کشور تحصیل کرد؛ اما برگشت تا به کشورش خدمت کند. او دکترایش را در رشته مهندسی هسته و در دانشگاه مسکو گرفت و وقتی به ایران برگشت، به عنوان عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی فعالیت کرد. بعد از آن هم رئیس دانشکده مهندسی همان دانشگاه شد و برنامه‌های آموزشی و پژوهشی آن را توسعه داد. 

از از آن اساتیدی نبود که فقط بخواهد درسش را بدهد تا حقوقش را بگیرد؛ بلکه طوری بستر تربیت متخصصا جوان و متعهد در صنعت هسته‌ای را فراهم کرد که هم استاد نمونه کشوری شد هم پژوهشگر برتر دانشگاه. نشان درجه یک علمی را هم از رئیس جمهور گرفت و جایزه علامه طباطبایی برای کتاب برتر دانشگاهی را هم از آن خود کرد. 

مینوچهر
 

شهید دکتر فریدون عباسی

به دنبال حمله دیروز رژیم صهیونیستی به ایران، دکتر فریدون عباسی دوانی، از چهره‌های ممتاز علمی و مدیریتی ایران، در سن 67 سالگی به شهادت رسید. این مرد آبادانی، استاد تمام فیزیک هسته‌ای و از بنیان‌گذاران انجمن هسته‌ای کشور بود.

شهید عباسی از سال 1390 تا 1392 ریاست سازمان انرژی اتمی ایران را بر عهده داشت و همچنین رئیس کمیسیون انرژی مجلس یازدهم هم بود و نقش مهمی در پیشبرد برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایفا کرد.

او در حوزه‌های حساسی مثل جداسازی ایزوتوپ، شتاب‌دهنده‌ها و سامانه‌های پلاسما متخصص بود که او را به یکی از چهره‌های کلیدی این عرصه تبدیل می‌کرد.

دکترعباسی سال ۱۳۸۹ ، همزمان با شهادت دکتر شهریاری، با یک بمب مغناطیسی هدف ترور قرار گرفت، اما جان سالم به‌در برد. نام او همیشه مثل خاری در چشم، در فهرست تحریم‌های آمریکا و بعضی از کشورهای غربی بوده. 

عباسی
 

شهید دکتر محمدمهدی طهرانچی

دکتر محمدمهدی طهرانچی، استاد برجسته فیزیک هسته‌ای و از چهره‌های اثرگذار نظام آموزش عالی کشور، یکی از افرادی بود که دیروز به شهادت رسید.

او پژوهشکده لیزر و دانشکده فناوری‌های نوین در دانشگاه شهید بهشتی را پایه‌گذاری کرد که تأثیر مهمی در توسعه علوم نوین داشت. 

طهرانچی همچنین از سال 1391 تا 1395 ریاست دانشگاه شهید بهشتی و سپس دانشگاه آزاد اسلامی را بر عهده داشت. او در پروژه‌های راهبردی ملی هسته‌ای فعال بود. انتشار ده‌ها مقاله علمی و اجرای طرح‌های کلان ملی، از او چهره‌ای اثرگذار، متعهد و ممتاز در علم و مدیریت ساخت.

او هم در سال ۲۰۲۰ مثل شهید عباسی توسط وزارت خزانه‌داری آمریکا تحریم شد. 

طهرانچی
 

دکتر شهید احمدرضا ذوالفقاری

انرژی هسته‌ای، این نام در ذهن ایرانیان یادآور رشادت‌های جهادگرانی است که تمام عمر خود را وقف اتلای عملی کشور کرده‌اند. دانشمندانی که با ایثار خون خود پایه‌های انرژی اتمی ایران اسلامی را استحکام بخشیدند. شهید والامقام دکتر احمدرضا ذوالفقاری استاد شناخته شده دانشکده مهندسی هسته‌ای دانشگاه شهید بهشتی از جمله این دانشمندان است که نقش مهمی در پژوهش‌های مرتبط با علوم اتمی ایفا کرده است.
ترکیب فعالیت‌های علمی و پست‌های اجرایی در حوزه مدیریت منابع و مدیریت نشریه تخصصی در دانشگاه شهید بهشتی نشان‌دهنده تأثیرگذاری او در حوزه صنعت هسته‌ای بوده است. تلاش برای بومی‌سازی دانش فنی هسته‌ای از جمله خدمات این شهید والامقام است.

ذوالفقاری
 

شهید دکتر امیرحسین فقهی

دکتر سید امیرحسین فقهی، استاد تمام و نخبه برجسته هسته‌ای کشور، در حمله اخیر رژیم صهیونیستی به شهادت رسید. وی عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی، معاون پیشین سازمان انرژی اتمی و رئیس سابق پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای بود. فقهی تحصیلات عالی خود را در رشته مهندسی هسته‌ای تا مقطع دکتری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر به پایان رساند. او از چهره‌های اثرگذار در توسعه فناوری‌های نوین هسته‌ای و پژوهش‌های راهبردی ملی به‌شمار می‌رفت. انتشار کتاب‌های دانشگاهی و مقالات تخصصی متعدد از جمله دستاوردهای علمی این شهید گرانقدر است. نام او در حافظه علمی کشور به‌عنوان مدیری مؤمن و دانشمندی متعهد ماندگار خواهد ماند.

فقهی
 

شهید دکتر مطلبی‌زاده

متاسفانه از این دانشمند شهید تاکنون اطلاعاتی در دسترس نیست.

 

چرا دانشمندان هسته‌ای ایران ترور می‌شوند؟

ترور هدفمند دانشمندان هسته‌ای ایران، اقدامی صرفاً امنیتی نیست؛ بلکه نشانه‌ای از تلاش برای توقف حرکت علمی کشور است. این چهره‌های برجسته، در قلب توسعه فناوری‌های راهبردی، تربیت نخبگان و تقویت زیرساخت‌های پژوهشی قرار داشتند. حذف فیزیکی آنان، نشان می‌دهد که دانش، امروز یکی از مؤلفه‌های اصلی قدرت در معادلات جهانی است.

با وجود این ضایعه‌ها، تجربه ایران ثابت کرده است که مسیر علم با شهادت متوقف نمی‌شود. این فقدان‌ها، انگیزه‌ای تازه برای نسل جوان و نمادی از ایستادگی علمی خواهند بود. 


اخبار مرتبط
اسلامی: حفظ منافع ملی و پیشرفت علمی اولویت اصلی ماست
دوشنبه 1404/05/20 ساعت 23:14
در پیامی به ملت ایران؛
اسلامی: حفظ منافع ملی و پیشرفت علمی اولویت اصلی ماست
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در پیامی به ملت، تأکید کرد که دانشمندان کشور با قدرت و تعهد کامل از دستاوردهای علمی و منافع ملی صیانت می‌کنند.
شهادت 3 دانشمند هسته‌ای دیگر در حملات رژیم صهیونیستی
شنبه 1404/03/24 ساعت 17:56
شهادت 3 دانشمند هسته‌ای دیگر در حملات رژیم صهیونیستی
در پی حملات اخیر رژیم صهیونیستی، سه دانشمند هسته‌ای کشورمان به نام‌های علی بکایی کریمی، منصور عسگری و سعید برجی به شهادت رسیدند که در مجموع شمار شهدای دانشمند طی این حملات به 9 نفر رسید.
اگر مدعی صلح و امنیت بین المللی هستید با صراحت تجاوز اسراییل را محکوم کنید!
شنبه 1404/03/24 ساعت 16:09
اظهارات صریح عراقچی خطاب به نماینده اتحادیه اروپا؛
اگر مدعی صلح و امنیت بین المللی هستید با صراحت تجاوز اسراییل را محکوم کنید!
وزیر امور خارجه ایران در گفت‌وگو با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تأکید کرد که تداوم مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا در شرایط حمایت واشنگتن از اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی قابل توجیه نیست و خواستار محکومیت بین‌المللی تجاوزات اخیر شد.
نهادهای بین‌المللی در باتلاق انفعال و همدستی با صهیونیسم
شنبه 1404/03/24 ساعت 15:33
نورنیوز بررسی می‌کند؛
نهادهای بین‌المللی در باتلاق انفعال و همدستی با صهیونیسم
در پی تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به خاک ایران و بی‌تفاوتی آشکار نهادهای بین‌المللی چون آژانس و شورای امنیت، پرسش‌های جدی درباره ماهیت این نهادها به‌عنوان حافظان صلح جهانی مطرح شده است؛ نهادهایی که امروز شریک جنایات هستند.
شهادت 20 کودک تهرانی توسط رژیم صهیونیستی فقط در یک ساختمان
شنبه 1404/03/24 ساعت 12:00
شهادت 20 کودک تهرانی توسط رژیم صهیونیستی فقط در یک ساختمان
در پی حمله ظالمانه رژیم صهیونیستی به یک ساختمان مسکونی در شهرک شهید چمران، منابع محلی از شهادت 60 نفر از جمله 20 کودک خبر دادند. آواربرداری با حضور امدادگران ادامه دارد و نگرانی‌ها از افزایش تعداد شهدا همچنان وجود دارد.
شهادت سرداران ربانی و محرابی در حملات رژیم صهیونیستی
شنبه 1404/03/24 ساعت 11:04
شهادت سرداران ربانی و محرابی در حملات رژیم صهیونیستی
مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی ستاد کل نیرو‌های مسلح از شهادت 2 تن از سرداران سپاه در پی حملات رژیم صهیونیستی خبر دادند.
خبرنگار حوزه ایثار و دختر شهید باقری در حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به شهادت رسید
شنبه 1404/03/24 ساعت 10:04
خبرنگار حوزه ایثار و دختر شهید باقری در حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به شهادت رسید
فرشته باقری، خبرنگار حوزه ایثار و شهادت خبرگزاری دفاع‌پرس و فرزند سردار سپهبد شهید محمد باقری، در پی حمله سحرگاهی رژیم صهیونیستی به شهادت رسید.
نظرات

آخرین اخبار
ترامپ با یک امضای سرنوشت‌ساز، کوبا را تحت فشار گذاشت
فعال شدن امکان لغو انتخاب روش دوم کالابرگ از شنبه 11 بهمن
عرضه بزرگ‌ترین باتری چین به صنعت کشتی‌سازی
واکنش شمخانی به قرار دادن سپاه در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا
افت 150 دلار قیمت جهانی طلا در یک روز
عراقچی: مسائل منطقه بسیار جدی است و چالش‌های جدی وجود دارد
چلسی 150 میلیون یورو برای جود بلینگام روی میز گذاشت
شهادت چند فلسطینی در حملات رژیم صهیونیستی به غزه
واکنش منفی ترامپ به سفر نخست وزیر انگلیس به چین
دیدار و گفتگو وزیر دفاع عربستان در واشنگتن با مقام‌های ارشد آمریکا بر سر تحولات منطقه
صعود فوتسال ایران به مرحله حذفی با عبور از عربستان
قیمت گوشت قرمز امروز 10 بهمن 1404
عراقچی وارد استانبول شد
انتقاد صریح یک مقام اروپایی از تهدید نظامی آمریکا علیه ایران
غیبت دانشجویان علوم پزشکی در امتحانات پایان ترم موجه اعلام شد
وزیر خارجه ایتالیا: گفت‌وگو با ایران نباید قطع شود
حمله به ایران، منطقه را بی‌ثبات‌تر می‌کند
زنان ایرانی گواهینامه موتور می‌گیرند
مدیریت تعلیق آمریکا در برابر حقوق قانونی ایران
پاکستان: به توافق سازش با اسرائیل ملحق نمی‌شویم
هشدار البرادعی درباره تهدیدات نظامی ترامپ علیه ایران
انفجار شدید در پالایشگاه توپراش ترکیه+ فیلم
جنگی که همه از آن حرف می‌زنند،شروع خواهد شد؟
کاهش فشار آمریکا بر صنعت نفت ونزوئلا
محدودیت‌های ترافیکی امروز محورهای شمالی
باکو: حریم هوایی و خاک آذربایجان علیه ایران استفاده نخواهد شد
پرداخت بی‌سابقه پاداش به بازنشستگان فرهنگی
دیدار وزیر دفاع عربستان با مقامات ارشد آمریکا
سریعترین راه برای دریافت کارت سوخت
جزئیات کامل احراز صلاحیت داوطلبان انتخابات شورای شهر تهران اعلام شد
کیفیت هوای تهران قابل قبول است
جمعه 10 بهمن |جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون
ادعای ترامپ درباره مذاکره با ایران
گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و جمهوری آذربایجان
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 10 بهمن 1404
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 10 بهمن+ وضعیت استان ها
عوامل خطر و راهکارهای پیشگیری از سرطان روده بزرگ
شنیدن صدای دوپامین در مغز زنده
پیش‌بینی آینده شبکه‌های اجتماعی در 2026
تداخل وارفارین با آنتی‌بیوتیک‌ها؛ خطری جدی برای سالمندان
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد