×
بین الملل
شناسه خبر : 228295
تاریخ انتشار : جمعه 1404/03/23 ساعت 21:36

نورنیوز از نقش غیرقابل‌انکار آمریکا در حمله صهیونیست‌ها به ایران گزارش می‌دهد؛

ضربه مستقیم یا نمایندگی تجاوز؟

اعتراف آشکار ترامپ نه‌تنها نقش مستقیم واشنگتن در طراحی و هدایت حمله تروریستی را تأیید می‌کند، بلکه به معنای شراکت رسمی آمریکا در عملیاتی است که می‌تواند منشأ یک درگیری تمام‌عیار در منطقه باشد. سخنان ترامپ به وضوح نشان می‌دهد که عملیات اخیر صهیونیست‌ها نه به صورت مستقل، بلکه در قالب یک طرح مشترک با آمریکا و با هدایت مستقیم واشنگتن به انجام رسیده است.

نورنیوز – گروه سیاسی: حمله صبحگاهی رژیم صهیونیستی به ایران که با واکنش علنی دونالد ترامپ و تأیید نقش پشت‌پرده آمریکا همراه شد، یک نقطه عطف مهم در منازعه راهبردی تهران تل‌آویو واشنگتن به شمار می‌آید. ترامپ در اظهاراتی صریح ادعا کرد: «به ایرانیان گفتم چه کاری انجام دهند، اما آن‌ها انجام ندادند» و افزود که «اکنون ضربات سنگینی به ایران وارد شده و ضربات بیشتری نیز در راه است».  
این اعتراف آشکار نه‌تنها نقش مستقیم واشنگتن در طراحی و هدایت حمله تروریستی را تأیید می‌کند، بلکه به معنای شراکت رسمی آمریکا در عملیاتی است که می‌تواند منشأ یک درگیری تمام‌عیار در منطقه باشد. سخنان ترامپ به وضوح نشان می‌دهد که عملیات اخیر صهیونیست‌ها نه به صورت مستقل، بلکه در قالب یک طرح مشترک با آمریکا و با هدایت مستقیم واشنگتن به انجام رسیده است. اینکه ترامپ به صراحت اعلام می‌کند که "فرصت دادیم و آن‌ها استفاده نکردند"، گویای آن است که حمله به ایران را نمی‌توان تنها یک کنش مستقل از سوی تل‌آویو دانست؛ بلکه این حمله را عملاً باید بازوی نظامی سیاست‌ خارجی ترامپ در قبال ایران به شمار آورد. 
 در این میان، دستور قبلی واشنگتن برای خروج نیروهای آمریکایی از برخی پایگاه‌ها در منطقه، به‌ویژه در عراق و خلیج‌فارس، نشانه‌ای از آگاهی کامل دولت آمریکا نسبت به اصل حمله اسرائیل و پیامدهای آن است. این اقدام در عرف نظامی، نوعی "پیش‌دفاع راهبردی" دانسته می‌شود که درواقع اقدامی است برای کاهش هزینه‌های احتمالی واکنش ایران به یک عملیات که می‌دانستند حتماً پاسخ خواهد داشت. همین رفتار مشکوک، یک‌بار دیگر اثبات می‌کند که آمریکا نقش فعالی در هدایت حمله به ایران داشته و باید در قبال آن پاسخگو باشد.  
از منظر حقوق بین‌الملل، حمله مستقیم یا غیرمستقیم به یک کشور بدون مجوز شورای امنیت سازمان ملل متحد، مصداق آشکار تجاوز محسوب می‌شود. ایران مطابق منشور ملل متحد، به‌ویژه ماده ۵۱، حق دارد از خود دفاع کند. بنابراین، پاسخ ایران، چه به اسرائیل به‌عنوان عامل مستقیم، و چه به آمریکا به‌عنوان شریک راهبردی این تجاوز، مبتنی بر اصول دفاع مشروع و حقوق شناخته‌شده بین‌المللی خواهد بود. این موضوعی است که مقامات آمریکایی نیز از آن آگاهند و خروج پیش‌دستانه از برخی نقاط منطقه‌ای، گویای این هراس است.  در این چارچوب، همه پایگاه‌های آمریکا در منطقه، از دید تهران، می‌توانند در زمره اهداف مشروع دفاعی قرار گیرند.  
کشورهای میزبان این پایگاه‌ها نیز، با آگاهی کامل از شرایط و مخاطرات، عملاً وارد منازعه‌ای شده‌اند که نه برای منافع آن‌هاست و نه در راستای امنیت منطقه. پذیرش حضور نظامی آمریکا و تبدیل شدن به شریک احتمالی در تجاوز علیه ایران، این کشورها را وارد سطحی از تنش می‌کند که می‌تواند دامنه آن به مراتب فراتر از تصور اولیه باشد.  
ساعات و روزهای پیش‌رو، می‌تواند یکی از حساس‌ترین و پرتنش‌ترین بازه‌های زمانی منطقه طی دهه اخیر باشد. ایران بارها اعلام کرده که در برابر تجاوز، بی‌تفاوت نخواهد ماند و "آتش‌افروزان" باید بهای اقدامات خود را بپردازند. تجاوز اخیر، اگر بدون پاسخ باقی بماند، قاعده خطرناکی در نظم منطقه‌ای ایجاد می‌کند که بر اساس آن، قدرت‌های جهانی یا نمایندگان نیابتی آن‌ها می‌توانند با امنیت کامل، حاکمیت کشورها را نقض کنند. اما اگر پاسخ داده شود آنگونه که ایران وعده داده این اقدام می‌تواند نقطه آغاز تغییرات ژئوپلیتیکی جدی و بازتعریف خطوط قرمز امنیتی در غرب آسیا باشد.  
 ترامپ با این اظهارات نه‌تنها اسرائیل را از پشت پرده بیرون کشید، بلکه آمریکا را نیز رسماً در ردیف متجاوزان قرار داد. در برابر چنین صحنه‌ای، دیگر هیچ بهانه‌ای برای توجیه یا انکار وجود ندارد. تجاوز صورت گرفته است، و پاسخ، یک حق قانونی و مشروع برای جمهوری اسلامی ایران است. نتیجه آن، بستگی به عزم تصمیم‌سازان در تهران و میزان درک طرف‌های ماجراجو از هزینه‌های احتمالی ماجراجویی‌شان خواهد داشت.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
واکنش ترامپ به ترور چارلی کرک/جزییات ترور +فیلم
آلمان در صدر لیست حامیان مالی اوکراین قرار گرفت
نورنما | ساحل مکسر بندر مقام در غرب استان هرمزگان
فرافکنی سفیر اتحادیه اروپا در شورای حکام: ایران فوراً همکاری با آژانس را از سر بگیرد
کانادا در روابط با رژیم صهیونیستی تجدیدنظر می‌کند
کدام استانها با کاهش چشمگیر بارش‌ها مواجه شدند
نتانیاهو در تله ترور؛ از شکست دوحه تا تهدید ترکیه
نتایج و جدول لیگ آزادگان پس از پایان روز اول از هفته سوم
پوستر باشگاه فولاد خوزستان برای بازی با پرسپولیس
شبکه 5 تهران HD شد
نتانیاهو، تروریست بی‌پروا؛ تهدید قطر و ترکیه پس از شکست در دوحه
پیاتزا: هیچ مسابقه‌ای پیش از آغاز آسان نیست
پوستر باشگاه سپاهان برای تقابل همزمان آقایان و بانوان سپاهان و گل‌گهر در روز جمعه
گفت‌وگوی پزشکیان و رئیس جمهور مصر
حماس حمله هوایی رژیم صهیونیستی به یمن را محکوم کرد
کوشکی اعلام کرد: مصدوم نیستم!
9 شهید و 118 مجروح در حمله امروز رژیم صهیونیستی به یمن
فاریاب کرمان لرزید
تماس تلفنی وزیر خارجه ایران با همتای قطری
پروژه «اسرائیل بزرگ» و پیام‌های سخنرانی دبیرکل حزب‌الله
هشدار پلیس راه درباره اوج‌گیری ترافیک در روزهای پایانی تابستان
توزیع یک میلیون دوز واکسن آنفلوانزا
دیدار وزیر امور خارجه با رئیس‌جمهور تونس
واکنش ستادکل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به تجاوز رژیم صهیونیستی به قطر
جزییات عیدی بزرگ به بازنشستگان نیروهای مسلح
فعالیت‌های دریایی در مازندران ممنوع شد
ارتش یمن: بخش بزرگی از حمله دشمن را خنثی کردیم
قرارداد منیر الحدادی استقلال امضا شد
تصویب مشاغل حوزه آموزشی وزارت آموزش و پرورش و مشاغل ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا
علیرضا اکبرپور : تیم‌ملی با صعود از دور گروهی جام جهانی شق‌القمر نمی‌کند!
زارع به دنبال سومین طلای جهان +فیلم
تصاویر اولیه از حملات جنگننده‌های صهیونیستی به صنعا
اولیانوف: خواسته ایران برای دریافت تضمین درباره عدم تکرار تجاوزات کاملا موجه است
عارف: تصمیمات جدی درباره کالاهای اساسی و تنوع بخشی به واردات خواهیم گرفت
واکنش وزارت دفاع روسیه به ورود پهبادهای این کشور به لهستان
افتتاح سیلوی غلات در بندر امیرآباد
مجلس تعطیل نیست
تعیین تکلیف واردات 4 هزار کامیون و کشنده+فیلم
طول ترافیک در آزادراه قزوین - رشت به 29 کیلومتر رسید
واکنش عربستان از توافق جدید ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی استقبال کرد
حجاب برای دختران زیر 14 سال اتریش ممنوع شد
قیمت نوشت‌افزار افزایش یافت
اتهام سنگین علیه داور سابق لیگ برتر انگلیس
راه‌اندازی «تشکل ملی سوریه» به منظور مقابله با اشغال و تقویت امنیت ملی
ادامه درخشش شاگردان پیاتزا با غلبه بر آلمان
هشدار صریح رئیس کمیسیون اروپا به اسرائیل: تحریم‌ها در راه است
400 زوج در صف فرزندخواندگی , 110 کودک در انتظار خانواده
رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان: ترور رهبری حماس در دوحه، یک جنایت بزدلانه است
هنرمند ایرانی با مدال فرانسوی به پاس ثبت تاریخ قاجار تقدیر شد
نام امیر تتلو در فهرست مشمولان عفو رهبری نیست
X
آگهی تبلیغاتی