×
سیاسی
شناسه خبر : 228286
تاریخ انتشار :

نورنیوز از انگیزه‌های صهیونیست‌ها در ترور دریابان علی شمخانی گزارش می‌دهد؛

شلیک به فرمول موازنه

برای ناظران امنیتی و راهبردی، سوءقصد به دریابان علی شمخانی شاید چندان دور از انتظار نبود. در نظر رژیم صهیونیستی، شمخانی نه فقط یک فرمانده نظامی، بلکه یک نهاد امنیتی متحرک محسوب می‌شود. به همین دلیل، برای صهیونیست‌ها حذف یا تضعیف شمخانی، به معنای شکستن بخشی از ستون تصمیم‌سازی در حوزه امنیت و اقتدار ملی است.

نورنیوز – گروه سیاسی: در سحرگاهی کم‌سابقه در تاریخ جمهوری اسلامی ایران، که آژیرهای حمله هوایی در تهران و چند شهر دیگر به صدا درآمدند، رسانه‌ها از یک شبیخون سنگین تروریستی توسط رژیم صهیونیستی اسرائیلی خبر ‌دادند که این بار نه در مرزهای سوریه و لبنان، بلکه در قلب پایتخت ایران طراحی و اجرا شده بود.

در این تجاوز ناجوانمردانه، یکی از اهداف، دریابان علی شمخانی بود؛ چهره‌ای اثرگذار و راهبردی که نزدیک به چهار دهه، در خط مقدم امنیت، دفاع، مقاومت  و دیپلماسی جمهوری اسلامی قرار داشت.

چرا شمخانی هدف قرار گرفت؟

صبح روز جمعه ۲۴ خرداد ۱۴۰۴، رژیم صهیونیستی، عملیاتی فراگیر را علیه ایران آغاز کرد. این عملیات، مراکز حساس نظامی، هسته‌ای و همچنین منازل و دفاتر چهره‌های بلندپایه امنیتی را هدف گرفت. دریابان علی شمخانی، یکی از اهداف اصلی این حمله‌ی تروریستی بود.  
برای ناظران امنیتی و راهبردی، هدف‌گیری علی شمخانی شاید چندان غافل‌گیرکننده و دور از انتظار نبود. رژیم صهیونیستی در سال‌های اخیر، تمرکز خود را از حمله به نیروهای میدان مقاومت به «هسته‌های تصمیم‌گیری» در جمهوری اسلامی منتقل کرده است.

در این چارچوب، شمخانی نه فقط یک فرمانده نظامی، بلکه یک نهاد امنیتی متحرک محسوب می‌شد.

او در سال‌های اخیر، هم در تنظیم روابط تهران با بغداد، آنکارا و ابوظبی نقش ایفا کرده و هم حلقه واسط در مذاکرات پنهانی با قدرت‌های جهانی بوده است. به همین دلیل، برای صهیونیست‌ها حذف یا تضعیف شمخانی، به معنای شکستن بخشی از ستون تصمیم‌سازی در حوزه امنیت ملی است.
در میان نخبگان امنیتی ایران، شمخانی به «تئوریسین موازنه» معروف است. او از منتقدان رویکردهای ماجراجویانه و بی‌تدبیر به شمار می‌آید و همواره بر ضرورت حفظ وزن ژئوپلیتیکی ایران از مسیر مذاکره و ائتلاف‌های هوشمند تأکید دارد.

شمخانی را باید به نوعی میراث‌دار مکتب دفاعی–امنیتی متوازن و همه‌جانبه، و در عین حال متأثر از الزامات نظم منطقه‌ای دهه ۲۰۲۰ دانست.
کارنامه‌ی شمخانی در مدیریت بحران‌های چندوجهی منطقه‌ای، کارنامه‌ای روشن و درخشان است. در این کارنامه، بر ای حفظ منافع و امنیت ملی، از تمام ابزارهای ممکن مثل دیپلماسی آشکار، مذاکرات بین المللی پشت پرده، تقویت بازوهای نفوذ منطقه‌ای، مباتدلات و تفاهمات اقتصادی – امنیتی، هم‌افزا کردن چشمه‌های قدرت ملی استفاده شد.   

مجاهد در نظامی‌گری، مهندس در توازن منطقه‌ای

علی شمخانی، متولد ۱۳۳۴ در اهواز، فرزند پدری عرب‌تبار و از نخستین نیروهای سازمان‌دهنده مقاومت در برابر ارتش متجاوز صدام حسین، دیکتاتور بغداد بود. سابقه‌ی شمخانی در تأسیس سپاه خوزستان، حضور فعال در۸ سال دفاع مقدس به عنوان فرمانده نیروی زمینی ، قائم مقام فرمانده کل سپاه، معاون اطلاعات و عملیات ستاد کل نیروهای مسلح و وزیر سپاه، تنها بخشی از شناسنامه نظامی اوست.

با پایان جنگ، شمخانی به اعتبار حضور تعیین‌کننده در تحولات دوران دفاع مقدس، به رده‌های عالی‌رتبه نظامی جدیدی ارتقا یافت. فرماندهی نیروی دریایی ارتش و همزمان فرماندهی نیروی دریایی  سپاه و فرماندهی قرارگاه دریایی خاتم الانبیاء(ص) را به دست گرفت او را به خاطر فعالیت‌ها و برنامه‌های هوشمندانه‌اش در این دوران، معمار نوسازی مقتدرانه‌ی نیروی دریایی راهبردی جمهوری اسلامی ایران لقب داده‌اند. در دولت‌ خاتمی، در قامت وزیر دفاع، چهره‌ای متفاوت از یک وزیر کارآمد را به نمایش گذاشت؛ مردی که هم با استراتژی نظامی آشنا بود و هم زبان دیپلماسی دفاعی را می‌فهمید و هم سطح و دانش فناوری را در مهمترین کانون تحقیق و توسعه صنعت دفاعی کشور را به صورت قابل ملاحظه ای ارتقاء داد.
حضور مبتکرانه و میانجی‌گرانه‌ی شمخانی در خلال اتفاقات سال ۸۸، به اقرار فعالان سیاسی جریانات گوناگون، نمونه‌ای متوازن از برخورد با بحران‌های داخلی به شمار می‌آید. او در این موقعیت بحرانی و بسیار پرتنش، منادی وحدت و امنیت بود و جریانات افراطی از دو اردوی متقابل را به رعایت منافع و مصالح ملی دعوت کرد.

اتخاذ چنان موضع متعادل و میهن‌دوستانه‌ای در آن شرایط حاد سیاسی، حکایت از دوراندیشی و مصلحت شناسی شمخانی به شمار آمد؛ موضعی که جریانات تندرو از دو جبهه به آن هجوم آوردند و نشان دادند حریف اصلی‌شان، منافع ملی و توازن است. همین رویکرد در ناآرامی های سال‌های ۹۶ و ۹۸ و ۱۴۰۱ نیز دنبال شد.

بزرگ‌ترین بازگشت دریابان شمخانی به کانون تصمیم‌گیری در نظام جمهوری اسلامی ایران، اما در سال ۱۳۹۲ با انتخابش به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی رقم خورد. این پست، او را به یکی از سه چهره محوری و تعیین‌کننده‌ی امنیت ملی کشور تبدیل کرد.

شمخانی در این جایگاه، با طراحی نگاهی نو به مقوله‌ی امنیت ملی، دوران تازه‌ای را در موقعیت راهبردی ایران در منطقه و جهان رقم زد. نقشی که شمخانی در بازتعریف روابط منطقه‌ای ایران ایفا کرد، فراتر از جلسات پشت درهای بسته بود. او از معماران اصلی توافق امنیتی ایران و عربستان در سال ۱۴۰۱ بود؛ توافقی که پس از هفت سال قطع روابط دیپلماتیک، با میانجی‌گری چین در پکن به امضا رسید و به ابتکار و پیگیری شخصی او یکی از اصلی‌ترین بن‌بست‌ها و گره‌گاه‌های امنیتی و دیپلماتیک ایران، از پیش پای نظام برداشته شد.

شمخانی در این مقطع، به چهره‌ای تبدیل شد که در سایه‌ی اعتماد و مقبولیت نزد رهبرمعظم انقلاب، خطوط اصلی نقش‌آفرینی ایران در تحولات منطقه‌ای بویژه سیاست همسایگی و  همچنین روابط متوازن جهانی را ترسیم و طراحی کرد. 
واگذاری مدیریت کلان پرونده‌ی مذاکرات هسته‌ای در دولت‌های شهید رئیسی و پزشکیان به وی در شرایطی که از مسئولیت دبیری شورای عالی امنیت ملی کناره‌گیری کرده بود نشان داد که توانمندی‌های این شخصیت راهبردی و خدوم نظام، فارغ از جایگاه مسئولیت رسمی و سازمانی او، همواره مورد توجه مقام معظم رهبری و نهادهای فرادستی نظام بوده است.

نگاهی به فضای رسانه‌ای کشور طی ماه‌های اخیر نشان می‌دهد که هرگونه اظهار نظر یا واکنش سیاسی او بلافاصله با حساسیت محافل سیاسی داخلی و خصوصا خارجی مواجه می‌شد و مورد تحلیل و گمانه‌زنی های فراگیر قرار می گرفت. چنین واقعیتی، به خودی خود حکایت از محوری بودن و گاه تعیین‌کننده بودن واکنش‌های دریابان شمخانی در بزنگاه‌های سیاسی و امنیتی است. 
 این فرزند مجاهد ایران، که عمری را در مسیر حفظ تمامیت ارضی و امنیت و اقتدار ملی سپری کرده، اکنون با سوءقصد تروریستی صهیونیست‌ها  با تنی مجروح، زخمی بر زخمهای سال‌های دفاع مقدس بر پیکرش افزون شده و در حال مداواست. بی‌گمان دعای مردم و مخلصان و مؤمنان بدرقه‌ی راه اوست تا با اذن حق تعالی شفا و عافیت، سرنوشت او باشد و فرصتی دوباره پیدا کند برای خدمت به ایران و ایرانیان.  

 


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
نوراینفو | سالروز عملیات افتخارآفرین مرصاد
پرداخت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا آغاز می‌شود +جدول زمان واریز برای دهک‌ها
وزیر علوم: مدت دوره‌ی کارشناسی سه ساله می‌شود
رئیس مجلس: تروریسم در زاهدان انتقام دشمن از مقاومت مردم ایران بود
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 5 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
کسب 3 طلا و یک نقره توسط تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی
انتقاد درویش از زنوزی؛ اگر حق با شماست، چرا دنبال مصالحه‌اید؟
سرژ اوریه در آستانه پیوستن به پرسپولیس+ عکس
تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است
رژیم صهیونیستی تهدید کرد؛ کشتی «حنظله» را توقیف می کنیم
کریستیانو رونالدو همچنان در رتبه اول پردرآمدترین فوتبالیست‌ های جهان
احداث سازه مجاور برج آزادی بدون تایید میراث فرهنگی!
تخت‌روانچی: غنی‌سازی باید جزء جدایی‌ناپذیر هر توافقی باشد/مذاکره باید برد-برد باشد
X
آگهی تبلیغاتی