×
اجتماعی
شناسه خبر : 228102
تاریخ انتشار : جمعه 1404/03/23 ساعت 03:00

فرسودگی شغلی؛یکی از دلایل اصلی استعفای زودهنگام کارکنان در ایران

پژوهشگران جهاد دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در رویدادی تخصصی تأکید کردند: فرسودگی شغلی، یکی از دلایل اصلی استعفای زودهنگام کارکنان در ایران است. این مشکل به‌دلیل نبود حمایت روانی در محیط کار و ضعف در سیاست‌های منابع انسانی رو به گسترش است.

نورنیوز - گروه اجتماعی: رویداد تخصصی «جایگاه روان‌شناسی صنعتی و سازمانی در محیط کار» با حضور مسئولان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، استادان روان‌شناسی، متخصصان منابع انسانی و مدیران حوزه سلامت در تهران برگزار شد. هدف این نشست بررسی اثرات روان‌شناسی سازمانی بر پایداری محیط کار و کاهش فرسودگی شغلی در ایران بود.

در ابتدای رویداد، حمید حمزه‌زاده، رئیس جهاددانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با تأکید بر اهمیت سلامت روان در محیط کار گفت: «هیچ سازمانی فراتر از حال خوب کارکنانش رشد نمی‌کند. سلامت روان، پیش‌نیاز موفقیت سازمانی است؛ از بهره‌وری تا وفاداری. سازمانی که به روان انسان‌ها بی‌تفاوت باشد، دیر یا زود، انسان‌هایش هم به آن بی‌تفاوت خواهند شد.»

او افزود: «مدیری که کارمند بی‌انگیزه را تنها با فشار بیشتر مدیریت می‌کند، در واقع از انسانیت سازمان عبور کرده است. امروز وقت آن است که سیاست‌گذاری منابع انسانی از تمرکز صرف بر بهره‌وری، به‌سوی رشد انسانی تغییر مسیر دهد.»

بر اساس پژوهش‌های ارائه‌شده در این رویداد، یکی از عوامل اصلی ترک شغل توسط کارکنان، فرسودگی روانی ناشی از فشارهای مزمن محیط کار، نبود عدالت سازمانی و تعارض‌های میان‌فردی با مدیران است.

حمزه‌زاده در ادامه بیان کرد: «سازمان جهانی بهداشت، انجمن روان‌شناسی آمریکا و سایر نهادهای بین‌المللی، فرسودگی شغلی را تهدیدی برای سلامت روان جهانی می‌دانند. در ایران نیز داده‌ها نشان می‌دهد که نرخ اختلالات روان‌شناختی در محیط‌های کاری رو به افزایش است و توجه به این موضوع برای حفظ بهره‌وری حیاتی است.»

در این نشست، نسرین ارشدی، رئیس انجمن روان‌شناسی صنعتی و سازمانی، گفت: «محل کار باید به‌عنوان مکان کلیدی برای ارتقاء سلامت روان در نظر گرفته شود. برنامه‌های سلامت‌محور می‌توانند افراد در معرض خطر را شناسایی و به خدمات درمانی متصل کنند. این اقدام نه تنها به رفاه کارکنان کمک می‌کند، بلکه هزینه‌های درمانی سازمان‌ها را کاهش می‌دهد.»

حسین شکرکن، از پیشکسوتان روان‌شناسی صنعتی، درباره مقاومت کارکنان در برابر تغییر گفت: «این مقاومت ریشه در ناامنی شغلی دارد. مدیری که بتواند با کارمند خود همدل باشد و حمایتگری واقعی از خود نشان دهد، مقاومت را کاهش خواهد داد.»

نسیم امیر، دبیر دپارتمان روان‌شناسی صنعتی جهاددانشگاهی، پروژه‌ای با عنوان «سامانه جامع پایش سلامت روان» را معرفی کرد که با هدف شناسایی و تحلیل وضعیت روان‌شناختی کارکنان در سازمان‌ها راه‌اندازی شده است.

وی توضیح داد: «این سامانه با طراحی پروفایل روان‌شناسی فردی و سازمانی، به شناسایی مشکلات روانی و ارائه راهکارهای مدیریتی برای ارتقاء سلامت روان کمک می‌کند.»

رضا غلام‌نیا، استاد تمام گروه HSE دانشگاه علوم پزشکی، نیز در سخنرانی خود با اشاره به استاندارد ISO 45003 گفت: «این استاندارد ابزار مهمی در شناسایی ریسک‌های روانی و اجتماعی در محیط کار است و باید به‌عنوان راهنمایی کلیدی در سازمان‌های ایرانی مورد توجه قرار گیرد.»

وی افزود: «برای تغییر شرایط کاری به وضعیت مطلوب، سازمان‌ها باید کنترل‌های روانی و اجتماعی را جدی بگیرند.»

در پایان، عریضی، استاد دانشگاه اصفهان، درباره استفاده نادرست از آزمون‌های شخصیتی در سازمان‌ها هشدار داد و گفت: «اعتبار علمی این ابزارها باید قبل از اجرا بررسی شود. آزمون‌های روان‌شناختی تنها در کنار مصاحبه و ارزیابی حرفه‌ای می‌توانند نتایج مؤثری ارائه دهند.»

این رویداد، زنگ هشداری برای سازمان‌ها بود تا بیش از پیش به سلامت روانی کارکنان به‌عنوان رکن اصلی موفقیت و پایداری سازمانی توجه کنند.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
جزئیات واردات بنزین سوپر اعلام شد +فیلم
پیام‌های حضور پزشکیان در مراسم رژه ارتش چین
قیمت انواع خودرو امروز پنجشنبه 13 شهریورماه 1404 + جدول
مصاف جدی برای تیم ملی فوتبال ایران در گام سوم | ترکیب مشخص شد
علت اختلال اینترنت در ایران و چند کشور منطقه مشخص شد
دو سارق حرفه‌ای پس از 22 فقره سرقت در شهریار به دام افتادند
وزیر ارتباطات: اختلال‌های اینترنت و سرویس‌های همراه پس از جنگ باید برطرف شود
آخرین وضعیت مصدومیت کوشکی و ماشاریپوف
صعود مقتدرانه بسکتبال پسران ایران به یک‌چهارم نهایی کاپ آسیا 2025
تصاویر ماهواره‌ای از فعالیت‌های هسته‌ای اسرارآمیز اسرائیل در دیمونا
رهبر انصارالله: جنایت قرن حاضر به دست تل‌آویو و واشنگتن رقم خورده است
از ابتدای دولت چهاردهم با تراکم بحران مواجه بوده‌ایم
حضور پرشور وگسترده مردم یمن در جشن میلاد پیامبر اکرم(ص) +فیلم
پوستر باشگاه المپیاکوس برای ملی‌پوشان این تیم با تصویری از طارمی
بلیت پرواز ارزان‌تر با حذف بار و کترینگ
تماس تلفنی عراقچی با وزیر خارجه افغانستان و اعلام آمادگی کمک به مردم و دولت افغانستان
رئیس جمهور لبنان: حملات اسرائیل همچنان باعث چالش در جامعه جهانی شده است
جنجال برگزاری دیدار ایتالیا – اسرائیل در اوج بحران غزه
سیاست‌های ترامپ رکورد بیکاری در آمریکا را پس از سالها شکست
پاسخ سریع و قاطع نیروی هوایی ارتش به حملات رژیم صهیونیستی در جنگ 12 روزه
فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا: نیروهای مسلح بیشتر از هر زمانی آماده‌ترند
پوتین: پروژه‌های نیروگاه هسته‌ای به حق متعلق به انرژی سبز هستند
درخواست رئیس جمهور چین از نخست وزیر اسلواکی برای توسعه روابط پکن-بروکسل
دیدار عراقچی با امیر قطر در دوحه
کشف سحابی نادر با ساختار ساعت شنی
زمان برگزاری نشست مهم شورای حکام آژانس اعلام شد
جانباختگان زلزله افغانستان به بیش از دو هزار نفر رسید
14 بازیکن تیم ملی والیبال ایران برای قهرمانی جهان اعلام شد
نیمی از خودروهای کشور فرسوده‌اند + فیلم
توافق‌های ارزشمند ایران در اجلاس شانگهای به امضا رسید
سفیر استرالیا به طور رسمی خاک ایران را ترک کرد
هشدار مشاور رهبر انقلاب درباره بی‌تدبیری‌های هزینه‌ساز و لزوم اصلاحات فوری
پیامک اشتباهی راز جنایت را فاش کرد!
هشدار فوری کانادا درباره سفر به آلمان
نتایج اجلاس شانگهای اروپا و مسئول سیاست خارجی آن را خشمگین کرد
حادثه دلخراش در خاش؛ 2 دختر غرق شدند
رژه بزرگ چین، نمایش اتحاد و قدرت در برابر آمریکا و متحدانش
کشف 30 قبضه کلت و 10 هزار فشنگ در لرستان
لغو سفر نخست وزیر اسپانیا به پاریس به دلیل نقص فنی هواپیما
تقویت همکاری ایران و چین در طرح‌های انرژی
میزبانی ترامپ از غول های فناوری در غیاب ایلان ماسک
گوگل به دلیل نقض حریم خصوصی 425 میلیون دلار جریمه شد
چین، ایران و کره‌شمالی برای رویارویی بلندمدت آماده می‌شوند
عملیات موشکی جدید یمن در دریای سرخ
تاکید معاون اول رئیس‌جمهور بر خنثی شدن کامل راهبرد ایران‌هراسی دشمنان
اعلام شرایط پیش‌فروش سکه طلا توسط دولت
امتیازات آزمون استخدامی کاملاً قانونی است
پاسخ ایران به شکل گیری نظم سلاح پایه در چیست؟
تنش و درگیری در پی مسابقه تیم دوچرخه‌سواری اسرائیل + فیلم
فرآیند انتخاب رشته رشته‌های با آزمون دانشگاه آزاد 1404 شروع شد
X
آگهی تبلیغاتی