×
سیاسی
شناسه خبر : 228046
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/03/22 ساعت 14:46
قطعنامه‌ جدید شورای حکام؛ بازی تکراری شکست خورده

نورنیوز بررسی می‌کند؛

قطعنامه‌ جدید شورای حکام؛ بازی تکراری شکست خورده

قطعنامه اخیر شورای حکام علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران، بی‌توجه به همکاری‌های گسترده تهران، نمایانگر بازگشت سیاست امنیتی‌سازی با سناریویی قدیمی است. جمهوری اسلامی با واکنشی راهبردی و هدفمند، مرحله تازه‌ای را کلید زده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: قطعنامه امروز شورای حکام علیه ایران، بار دیگر نشان داد که برخی کشورهای غربی، خصوصاً تروئیکای اروپا به همراه آمریکا، تصمیمی سیاسی را در پوشش حقوقی و فنی پنهان کرده‌اند. این قطعنامه که با ۱۹ رأی موافق، ۱۱ رأی ممتنع و تنها ۳ رأی مخالف تصویب شد، تکرار همان پروژه‌ای است که رژیم صهیونیستی پس از برجام در سال ۱۳۹۴ دنبال می‌کرد؛ پروژه‌ای برای احیای ادعاهای منسوخ تحت عنوان PMD (ابعاد نظامی احتمالی) با هدف بازگرداندن پرونده ایران به شورای امنیت.

در این قطعنامه، نه‌تنها از همکاری‌های پیوسته ایران با آژانس یادی نمی‌شود، بلکه ادعاهای قدیمی و بی‌اساس برگرفته از اسناد ادعایی رژیم صهیونیستی، به‌عنوان محور اصلی مستندات ذکر شده است. بدتر آنکه به تهدید احتمالی ارجاع این موضوع به شورای امنیت نیز اشاره شده، گویی غرض، نه حل مسئله بلکه تشدید بحران است.

از همکاری تا پاسخ متقابل؛ تغییری در رویکرد ایران

واکنش مشترک وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران به این اقدام خصمانه، نشانه تغییر تاکتیکی و راهبردی در قبال رویکردهای دوگانه غرب است. در این بیانیه، به‌روشنی تأکید شده است که ایران به تعهدات پادمانی خود پایبند بوده و هیچ‌یک از گزارش‌های آژانس، انحرافی در برنامه هسته‌ای ایران نشان نداده‌اند.

در عین حال، اشاره دقیق به تناقض محتوای قطعنامه با گزارش سیاسی مدیرکل آژانس و همچنین احیای پرونده‌های بسته‌شده بر مبنای توافق نوامبر ۲۰۱۵، نشانگر شناخت دقیق تهران از بازی سیاسی پشت‌پرده است. سکوت نهادهای بین‌المللی در قبال برنامه هسته‌ای رژیم صهیونیستی، و چشم‌پوشی از تهدیدات نظامی آشکار علیه تأسیسات صلح‌آمیز ایران، بیش‌ازپیش اعتبار آژانس را زیر سؤال برده است.

پاسخ فنی با پیام سیاسی؛ راه‌اندازی سایت سوم غنی‌سازی

جمهوری اسلامی ایران در واکنش به این رفتار خصمانه، نه‌تنها موضع انفعالی اتخاذ نکرد، بلکه با اعلام راه‌اندازی یک مرکز جدید غنی‌سازی در مکان امن و جایگزینی ماشین‌های نسل اول با سانتریفیوژهای پیشرفته نسل ششم، فاز تازه‌ای از فعالیت‌های فنی و راهبردی را آغاز کرده است. این اقدامات، که به‌صورت رسمی از سوی رئیس سازمان انرژی اتمی به آژانس اعلام شده، نه‌تنها قانونی و در چارچوب NPT است، بلکه به‌عنوان پیامی به شورای حکام و کشورهای پشت‌پرده تلقی می‌شود؛ پیامی مبنی بر اینکه ایران، در برابر فشار سیاسی، صرفاً گزینه تقویت توان بازدارندگی هسته‌ای صلح‌آمیز خود را انتخاب خواهد کرد.

به گفته کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی، این اقدامات به شکل چشم‌گیری ظرفیت غنی‌سازی را افزایش خواهد داد. علاوه بر آن، طراحی سایت سوم که از ضریب امنیتی بالایی برخوردار است، نشان می‌دهد ایران در حال بازتعریف معادلات فنی خود در چارچوب تحولات سیاسی است.

پنجره تعامل یا تکرار تجربه شکست‌خورده تقابل؟

مهم‌ترین پیام تحولات اخیر این است که جمهوری اسلامی ایران، با اتکا به دانش بومی و ظرفیت داخلی، در برابر سناریوهای فرسوده سیاسی ایستاده و ترجیح می‌دهد در واکنش به اقدامات خصمانه، مسیر پاسخ‌محور و دقیق فنی را برگزیند. آنچه امروز رخ داده، می‌تواند آزمونی باشد برای باقی کشورهای عضو آژانس: آیا آژانس انرژی اتمی یک نهاد فنی است یا ابزاری در دست قدرت‌های سیاسی؟

تجربه‌های پیشین، از جمله دوره‌های اعمال فشار و تحریم، نشان داده که سیاست‌های فشار نتیجه‌ای جز افزایش سطح توانمندی‌های صلح‌آمیز ایران نداشته است. در این مسیر، جمهوری اسلامی نه‌تنها دست بالا را در عرصه دیپلماسی حفظ می‌کند، بلکه عملاً معادله بازدارندگی را نیز تقویت می‌نماید.


اخبار مرتبط
عراقچی: آماده دفاع قاطع از حقوق ملت در مذاکرات یکشنبه هستیم+ فیلم
پنج‌شنبه 1404/03/22 ساعت 18:46
عراقچی: آماده دفاع قاطع از حقوق ملت در مذاکرات یکشنبه هستیم+ فیلم
عباس عراقچی اعلام کرد که ما برای روز یکشنبه که دور بعدی مذاکرات ما و آمریکا خواهد بودآماده می‌شویم. با توجه به تصویب قطعنامه جدید شورای حکام، این جلسه پیچیدگی بیشتری دارد. ایران برای دفاع از حقوق ملت و دستاوردهای هسته‌ای خود با آمادگی کامل حاضر خواهد بود.
واکنش مقام‌های ایرانی و نهادهای بین‌المللی به قطعنامه شورای حکام و پاسخ تهران
پنج‌شنبه 1404/03/22 ساعت 16:16
واکنش مقام‌های ایرانی و نهادهای بین‌المللی به قطعنامه شورای حکام و پاسخ تهران
در پی تصویب قطعنامه‌ای از سوی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، جمهوری اسلامی ایران واکنشی قاطع نشان داد و از آغاز به‌کار سومین مجتمع غنی‌سازی اورانیوم در کشور خبر داد. افزون بر این، این تصمیم با واکنش‌های متعددی از سوی مقامات داخلی و تحلیل‌گران بین‌المللی همراه بود.
واکنش ایران به قطعنامه شورای حکام اژانس/مجتمع سوم غنی سازی اورانیوم راه اندازی می شود+فیلم
پنج‌شنبه 1404/03/22 ساعت 13:38
واکنش ایران به قطعنامه شورای حکام اژانس/مجتمع سوم غنی سازی اورانیوم راه اندازی می شود+فیلم
شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امروز پنجشنبه، در سومین روز از نشست فصلی خود، قطعنامه ضدایرانی پیشنهادی آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان را با 19 رأی موافق، 3 رأی مخالف و 11 رأی ممتنع به تصویب رساند. جمهوری اسلامی ایران نیز در واکنشی صریح، از راه‌اندازی سومین مجتمع غنی‌سازی اورانیوم در کشور خبر داد.
تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام؛ آغاز مرحله جدید تقابل دیپلماتیک
پنج‌شنبه 1404/03/22 ساعت 13:31
تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام؛ آغاز مرحله جدید تقابل دیپلماتیک
شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با 19 رأی موافق، 3 رأی مخالف و 11 رأی ممتنع، قطعنامه‌ای علیه ایران تصویب کرد. این اقدام با واکنش فوری تهران و حمایت برخی کشورها از مواضع ایران همراه شد، نشان‌دهنده شکاف جدی در نظم بین‌المللی است.
نظرات

آخرین اخبار
اعلام آخرین وضعیت جاده چالوس؛ هراز زیر بار ترافیک نیمه‌سنگین
تکرار تجربه 12 فروردین در میدان جدید جنگ
اتحادیه اروپا بر لزوم توقف درگیری‌ها در لبنان تاکید کرد
آتلانتیک: جنگ علیه ایران آمریکا را تبدیل به یک قدرت منفور در جهان کرد
آیت‌الله جوادی آملی: مردم در صحنه جزو فرشتگان زمینی‌اند +فیلم
استیو بنن خواستار اخراج پسر نتانیاهو را از آمریکا شد
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به 6 شهر
جنگ علیه ایران شرکت هواپیمایی لوفت‌هانزای آلمان زمینگیر کرد
امیریل ارجمند: من خاک می‌خورم اما خاک نمی‌دهم
پیکر مطهر دریابان شهید علیرضا تنگسیری در آبادان به خاک سپرده می‌شود
حمایت مفتی عمان از محور مقاومت به رهبری ایران
اعلام تمهیدات ترافیکی مراسم تشییع پیکر شهید تنگسیری در میدان انقلاب
نور‌ویدئو| هذیان گویی جدید ترامپ درباره تصرف جزایر ایران
قالیباف: نتیجه سیاست‌های آمریکا حذف وعده‌های غذایی مردمش است
ترامپ تصویر رهبری آمریکا را تضعیف کرده است
دستیابی قلعه‌نویی به رکورد 40 پیروزی
تقلای نتانیاهو برای تفکیک آتش بس احتمالی با ایران از پرونده حزب الله لبنان
نحوه فعالیت ادارات استان تهران از شنبه هفته آینده اعلام شد
اروپا در تله تناقض؛ ادامه بازی دوگانه در میدان لبنان
دستگیری 7 عامل مرتبط با شبکه‌های معاند در اسلامشهر و بابلسر
یک منبع آگاه: بندر فجیره هدف قرار خواهد گرفت
حزب‌الله: اتهام‌زنی حکومت آل خلیفه به مقاومت بی‌اساس است
احتمال پایان جنگ بدون باز شدن تنگه هرمز
حمله سایبری به شرکت نفتی «الصافی» سعودی
اعلام جزئیات درگیری نبرد تن به تن حزب الله با ارتش اسرائیل
ناراحتی بن‌سلمان از ترامپ
تحویل «رضا پهلوی» را در شروط پایان جنگ بگنجانید
انهدام باند قاچاق سلاح و مهمات جنگی در خوزستان
اسپانیا قانون اعدام اسرای فلسطینی را گامی به سوی آپارتاید خواند
فرانسه مانع استفاده از حریم هوایی‌اش برای انتقال سلاح به اسرائیل شد
گسترش سریع سویه‌ای از کووید-19 در آمریکا
انهدام موشک کروز پنهان‌کار توسط سامانه پدافند غرب کشور در ایلام
سازوکاری فوری برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به ایران فراهم آورید
جنگ علیه ایران محبوبیت ترامپ را به منفی 17 رساند
تعطیلی خوابگاه‌ها تا اطلاع ثانوی
هلال احمر: مردم به فکر ذخیره دارو نباشند
برنامه سی و یکمین شب تجمعات مردمی در میادین تهران
مراکز راهبردی صنعتی و ارتباطی رژیم صهیونیستی آماج حملات پهپادی ارتش
هیچ ابرقدرتی نمی‌تواند در مقابل اتحاد مردم و رزمندگان ایستادگی کند
5 پیشنهاد برای احیای صلح در منطقه+ متن بیانیه
حملات به زیرساخت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی ایران را متوقف کنید
اسرائیل روستاهای جنوبی لبنان را به تخریب کامل تهدید کرد
روی خوش سهامداران به صندوق‌های طلا
لغو طرح ترافیک در پایتخت تا اطلاع ثانوی
ایران 5 - کاستاریکا صفر/برتری پر گل ایران برابر کاستاریکا در دیداری دوستانه
گزارش تصویری | تشییع پیکر مطهر دریابان شهید «علیرضا تنگسیری» در بندرعباس
روسیه: آژانس اتمی زیر فشار آمریکا شجاعت محکوم‌کردن حملات به ایران را ندارد
پیام ابوعبیده خطاب به حزب‌الله: مأموریت را تکمیل کنید
وزیر نیرو : برق خانه‌ها بی‌وقفه تأمین است
اعتماد فعالان اقتصادی به زیرساخت‌های بورس انرژی/180 هزار میلیارد معامله انجام شد