×
اقتصادی
شناسه خبر : 227932
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/07/16 ساعت 11:56
نظارت بر مؤسسات اعتباری توسعه‌ای تصویب شد

نظارت بر مؤسسات اعتباری توسعه‌ای تصویب شد

دستورالعمل تأسیس، فعالیت، نحوه اداره و نظارت بر مؤسسات اعتباری توسعه‌ای» در چهلمین جلسه هیأت عالی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مورخ 1‏‏‏‏/7‏‏‏‏/1404 به تصویب رسید و به شبکه بانکی ابلاغ شد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: پیرو بخشنامه شماره ۱۲۳۶۷۸‏‏/۰۴ مورخ ۲۷‏‏/۵‏‏/۱۴۰۴ با موضوع ابلاغ دستورالعمل‌های مرتبط با تأسیس، فعالیت، نحوه اداره و نظارت بر انواع مؤسسات اعتباری؛ در اجرای تکلیف مقرر در بند «الف» ماده (۹) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران، «دستورالعمل تأسیس، فعالیت، نحوه اداره و نظارت بر مؤسسات اعتباری توسعه‌ای» در چهلمین جلسه هیأت عالی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مورخ ۱‏‏‏‏/۷‏‏‏‏/۱۴۰۴ به تصویب رسید.

براساس این دستورالعمل مؤسسه اعتباری توسعه ای بانکی است که به موجب قانون یا با مجوز بانک مرکزی با هدف ایجاد رونق در بخش های مولد اقتصاد کشور بهبود وضعیت اجتماعی و رفاهی و رشد ظرفیت تولید ملی ایجاد و در راستای سیاست ها و برنامه های توسعه اقتصادی کشور نسبت به تأمین مالی پایدار طرح های تملک دارایی های سرمایه ای ملی، کلان توسعه ای، ایجاد نوسازی و حفظ زیرساخت های اقتصادی و سایر موارد اقدام می کند. حداقل سرمایه مورد نیاز برای تأسیس و فعالیت مؤسسه اعتباری توسعه ای نیز در این دستورالعمل معادل چهارصد هزار میلیارد ریال تعیین شده است.

مؤسسه اعتباری توسعه ای در چارچوب اهداف مقرر این دستورالعمل مجاز به فعالیت در یک یا چند بخش تخصصی شامل کشاورزی، مسکن شهرسازی راه سازی و حمل و نقل، صادرات و واردات؛ صنایع و معادن است.

همچنین براساس دستورالعمل مؤسسه اعتباری توسعه ای مجاز به انجام عملیات و فعالیت های (ریالی و ارزی) صدور گواهی سپرده خاص، سرمایه گذاری در سهام و سایر اوراق بهادار در بخش تخصصی فعالیت در راستای تامین مالی پروژه ها و درچارچوب ضوابط بانک مرکزی،تاسیس و مشارکت در شرکتهای با فعالیت بانکی طبق ضوابط بانک مرکزی به استثنای موارد غیر مجاز مقرر در ماده ۸ این دستور العمل، دریافت کمک های مالی و یا تسهیلات و اعتبارات خارجی از سازمان ها و نهادهای مالی و توسعه ای بین المللی، دریافت کمک های مالی و یا اعتبار از دولت شرکت های دولتی صندوق توسعه ملی، مؤسسات عمومی، غیر دولتی در چارچوب قوانین و مقررات ذیربط؛ گشایش انواع اعتبار اسنادی و صدور انواع ضمانت نامه و استفاده از سایر ابزارهای تعهدی از جمله اوراق گام در بخش تخصصی فعالیت، اعطای تسهیلات ریالی و ارزی در بخش تخصصی فعالیت، اعطای انواع خطوط اعتباری فاینانس ریفاینانس و ... در بخش تخصصی فعالیت، تبدیل به اوراق بهادار کردن دارایی ها در بخش تخصصی فعالیت، انتشار فروش و تضمین انواع اوراق بهادار اسلامی نظیر اوراق مشارکت و صکوک در بخش تخصصی فعالیت، افتتاح و نگهداری حساب قرض الحسنه جاری صرفا برای ذینفع و ارایه خدمات دریافت پرداخت و نقل و انتقال وجوه ریالی و ارزی صرفاً در زمینه فعالیت توسعه ای مؤسسه اعتباری توسعه ای است.

بر این اساس بانک ها بایستی مراتب را به قید تسریع و با لحاظ مفاد بخشنامه شماره ۱۴۹۱۵۳‏‏‏‏/۹۶ مورخ ۱۶‏‏‏‏/۵‏‏‏‏/۱۳۹۶ به واحدهای مرتبط آن بانک‏‏‏‏/مؤسسه اعتباری غیربانکی ابلاغ کنند و اقدامات و هماهنگ‌های لازم به منظور اجرای دقیق آن به عمل آورند.


نظرات

آخرین اخبار
رژیم صهیونیستی همچنان آتش بس غزه را نقض می‌کند
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 9 بهمن + جدول
نقشه جدید آمریکا برای غیرنظامی‌سازی کردن غزه
جان باختن 4 نفر در تصادف جاده خوی ـ چالدران
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404
بازگشت آلودگی هوا به تهران از فردا
افزایش نسبی دمای هوای تهران از فردا
وضعیت جاده‌های 16 استان پس بارش برف و باران
ماجرای بدهی 70 همتی سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت چیست؟
انتقاد کره از جایگزینی شورای صلح ترامپ با سازمان ملل
تمدید لغو پروازهای لوفت‌هانزا به تل آویو
واکنش فرانسه علیه حمله روسیه به قطار مسافربری در اوکراین
سایت خودروساز متخلف با دستور دادستانی تهران بسته شد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه پاکستان با عراقچی
ناو هواپیمابر آمریکا، اهرم فشار ترامپ برای تهران
قیمت گوشت قرمز امروز 9 بهمن 1404 + جدول
برف محورهای اصلی کدام جاده‌ها و شهرها را بست؟
پیشنهاد اردوغان برای نشست سه‌جانبه ایران، آمریکا و ترکیه
جزئیاتی از گفتگوی تلفنی وزرای مصر و فرانسه درباره ایران
گاف عجیب مقام آمریکایی سوژه خنده رسانه‌ها شد
این فناوری کارکنان انگلیسی را اخراج کرد
فشار به ونزوئلا برای محدودکردن حضور چین، روسیه و ایران
جنگ و صلح
واکنش پاکستان به تهدیدهای ترامپ علیه ایران
ناترازی
چرا تئاتر «یک خودآگاه مسحور» از جشنواره فجر حذف شد؟
اتحادیه اروپا: کانال‌های دیپلماتیک با ایران باز می‌ماند
استقلال به پرداخت 5 میلیارد تومان به گل‌گهر محکوم شد
ابراز نگرانی شی جین‌پینگ از شرایط پیچیده و آشفته بین‌المللی
نگرانی یونیسف درباره یک میلیون کودک غزه
آیا تحریم‌ها بخشی از جنگ جهانی سوم هستند؟
قاتل مسلح 5 نفر در بندرعباس به دام افتاد
چرا بدون علوم انسانی، واقعیت ناآرامی‌ها را نمی‌فهمیم؟
آیا روی نقره سرمایه‌گذاری کنیم؟
چرا آمریکا و اسرائیل باید به کشورمان غرامت بدهند؟
واکنش غیرمنتظره ام‌باپه به شکست مقابل بنفیکا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404+ جدول
طارمی ساخت و المپیاکوس برد / شامی دراماتیک در اروپا
تمام پاداش فرهنگیان بازنشسته 1404 یکجا پرداخت شد
غیبت رئال در جمع برترین‌ها؛ هجوم انگلیسی‌ها به مرحله حذفی
نفس تهران بعد از 6 روز تازه شد
سوگند وفاداری ارتش و پلیس به رئیس جمهور موقت ونزوئلا
برنامه مسابقات ورزشی امروز 9 بهمن 1404+ جدول پخش
عصبانیت عراقی‌ها از مداخله‌جویی‌های ترامپ
در دیدار نخست وزیر انگلیس با رئیس جمهور چین چه گذشت؟
آمریکا یک نفتکش توقیفی ونزوئلا را برمی‌گرداند
روز سیزدهم
آماری عجیب از مهاجرت معکوس اسرائیلی‌ها
جزئیات سقوط مرگبار هواپیمای مسافربری کلمبیا
حماس: هرگز موافق تسلیم یا خلع سلاح مقاومت نیستیم