×
بین الملل
شناسه خبر : 227735
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/03/20 ساعت 15:27

نورنیوز بررسی می‌کند؛

تشدید تحرکات غرب برای مهار چین و بحران شرق آسیا

در حالی که جهان معطوف به بحران‌های غزه، اوکراین و مسائل داخلی غرب است، غرب به صورت گسترده‌ای در شرق آسیا فعال شده است. از توافقات نظامی با فیلیپین تا افزایش بودجه دفاعی ژاپن، هدف اصلی مهار چین و تضعیف اقتصاد منطقه است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: در روزهای اخیر، تحرکات غرب در شرق آسیا به شدت افزایش یافته است. فیلیپین با اتحادیه اروپا توافق برای آغاز گفت‌وگوهای امنیتی و دفاعی امضا کرده و همزمان انگلستان چارچوب همکاری دفاعی با مانیل را تثبیت کرده است. وزیر خارجه انگلیس فعالیت‌های پکن در دریای جنوب چین را «خطرناک و بی‌ثبات‌کننده» خوانده است. فیلیپین همچنین قراردادهای دفاعی با آلمان امضا کرده و بدنبال توافق‌های دسترسی نظامی متقابل با کانادا، فرانسه و نیوزیلند است. آمریکا نیز در پایان دولت بایدن، متعهد به اختصاص ۵۰۰ میلیون دلار کمک مالی برای ارتقای تجهیزات نظامی و گارد ساحلی فیلیپین شده است. چهار پایگاه نظامی جدید در این کشور در اختیار ارتش آمریکا قرار می‌گیرد تا به ایجاد فشار نظامی بیشتر بر چین کمک کند.

افزایش بودجه نظامی ژاپن و تشکیل اتحادهای راهبردی

ژاپن به عنوان یکی از متحدان اصلی آمریکا و غرب، بودجه دفاعی خود را برای سال مالی ۲۰۲۵ به ۸.۷ تریلیون ین (معادل ۵۵ میلیارد دلار) افزایش داده که در دو سال آینده به ۱۰ تریلیون ین (حدود ۶۳ میلیارد دلار) خواهد رسید. این اقدام توکیو را به سومین کشور هزینه‌کننده نظامی جهان پس از آمریکا و چین تبدیل می‌کند. علاوه بر این، ژاپن و اتحادیه اروپا در قالب «اتحاد رقابت‌پذیری» همکاری‌های امنیتی و نظامی خود را افزایش داده‌اند.

نشست‌های مشترک امنیتی و توافقنامه‌های دفاعی میان ژاپن، کره جنوبی و اتحادیه اروپا از جمله شاخص‌های کلیدی تشدید همگرایی نظامی غرب در منطقه است. همچنین، وزیر دفاع آمریکا در اجلاس شانگرلا هشدار داده که چین تهدیدی قریب‌الوقوع است و از متحدان خود خواسته بودجه دفاعی بیشتری اختصاص دهند.

سناریوی اوکراین در شرق آسیا؛ مهار چین در دستور کار

غرب با تمرکز ویژه بر مهار چین، تلاش دارد تا همان سناریویی را که در اوکراین علیه روسیه اجرا کرد، در شرق آسیا نیز به کار بندد. این سناریو مبتنی بر تحریک تایوان و تقویت همسایگان چین از جمله کره جنوبی، ژاپن و فیلیپین در رقابت نظامی است.

تحریم‌های گسترده علیه چین و کشورهای پیوند خورده به آن نظیر روسیه و ایران، ایجاد تنش در پاکستان و افغانستان، دامن زدن به نزاع هند و پاکستان و تحرکات نظامی در قطب شمال و گرینلند همگی بخشی از استراتژی غرب برای محدود کردن چین است. این سیاست‌ها علاوه بر افزایش تنش، اقتصاد شرق آسیا را به سمت بحران و کاهش همکاری‌های اقتصادی سوق می‌دهند.

گرفتارسازی شرق آسیا در رقابت تسلیحاتی و بحران اقتصادی

در حالی که غرب با بحران اقتصادی داخلی دست‌وپنجه نرم می‌کند، سیاست غالبش تشدید رقابت تسلیحاتی در کشورهای شرق آسیا است.

این سیاست که بر پایه ایجاد ناامنی و فرسایش اقتصادی منطقه استوار است، باعث می‌شود میلیاردها دلار به سمت صنایع تسلیحاتی غرب سرازیر شود. همزمان، شرکت‌های اقتصادی بزرگ با مشاهده ناامنی و هزینه‌های سنگین نظامی، سرمایه‌گذاری‌های خود را از شرق آسیا به سمت اروپا و آمریکا منتقل می‌کنند. این روند نه تنها باعث تضعیف توان اقتصادی منطقه می‌شود؛ بلکه زمینه‌ساز کاهش استقلال سیاسی و نظامی کشورهای منطقه است. نمونه بارز این موضوع، حضور ده‌ها هزار نیروی آمریکایی در ژاپن و کره جنوبی است که باعث وابستگی کامل نظامی و سیاسی این کشورها به غرب شده است. این بازی غربی‌ها به شکل آشکار موجب تضعیف این کشورها و گرفتار شدنشان در چرخه‌ای از وابستگی و نزاع شده است، همانطور که اوکراین نمونه بارز چنین سرنوشتی بود.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
منچسترسیتی با گل‌های فراوان ولورهمپتون را در هم کوبید
از سرگیری پروازهای «قطر ایرویز» به ایران پس از دو ماه وقفه
افشای گاف امنیتی؛ اسناد مذاکرات ترامپ با پوتین در هتل جاماند!
«شال سیاه» به اسکار نزدیک‌تر شد
حمایت تلویحی ترامپ از تجزیه خاک اوکراین
آغاز کوچ اجباری در غزه؛ ارتش اسرائیل دستور تخلیه شهر را صادر کرد
سه فوتبالیست ایرانی در فهرست بهترین‌های آسیا/نام چه کسانی در این لیست قرار دارد؟
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ تلاش شاگردان مانولوپولوس برای مقام سومی
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
قطع سهمیه آرد 138 نانوایی در تهران؛ رئیس اتحادیه برکنار شد
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
تاس: همکاری اقتصادی با روسیه به سود آمریکاست
تهدید تعرفه 50 درصدی آمریکا بر 70 درصد کالاهای صادراتی هند
حماس: حمایت آمریکا از نتانیاهو، راه را برای ادامه جنایات اشغالگران هموار کرد
نشست پوتین ـ ترامپ در آلاسکا از نگاه تحلیلگر روسی
شگفتی باستان‌شناسان؛ مقبره یک شوالیه زیر بستنی‌فروشی کشف شد
تعلیق افزایش قیمت بلیت کنسرت؛ انتظار برای ابلاغ نرخ‌های جدید
ابراز رضایت پوتین از سفر به آلاسکا
تاکید مصر، آلمان و فرانسه بر حل‌ مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران
کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور 1404 چه زمانی منتشر می شود؟
هشدار دوباره ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان
پوتین در ازای کنترل دونتسک، پیشروی در اوکراین را متوقف می‌کند
روزهای گرم تهران در آخرین روزهای مرداد ادامه دارد
نامه تمجیدآمیز رئیس‌جمهور روسیه به رهبر کره شمالی
عارف: امنیت اجتماعی و اقتصادی دو مسیر اصلی سازمان تأمین اجتماعی است
عراقچی: پیوند دوستی ایران و ارمنستان ریشه‌دار و پایدار است
زلنسکی: صلحی می‌خواهیم که پایدار باشد
کاهش 16 درصدی جانباختگان در طرح ترافیکی اربعین 1404
باکیچ بالاخره پرسپولیسی شد
وزارت اطلاعات پایگاه یکپارچه شناسایی اتباع خارجی ایجاد می‌کند
سنگ‌اندازی‌های بدون استدلال در مسیر عادی‌سازی پرونده ایران در FATF
امکان شرکت در امتحانات پیام‌نور بدون محدودیت جغرافیایی فراهم شد
واکنش رهبران اروپایی به ملاقات ترامپ و پوتین در الاسکا
اضافه شدن 250 مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق کشور
بررسی تحولات غزه و پرونده هسته‌ای ایران در مکالمه وزرای خارجه مصر و آلمان
بازگشایی جاده چالوس بصورت دو طرفه
وضعیت بحرانی سوء تغذیه در غزه؛ 40 هزار کودک در معرض خطر جدی هستند
موفقیت تیم ملی المپیاد علوم زمین ایران با کسب 4 نشان برنز در چین
نتایج نهایی انتخاب رشته متقاضیان دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی اعلام می شود
پزشکیان: دولت همه توان خود را برای توقف سوزاندن گازهای مشعل به کار گرفته است
پیکر استاد فرشچیان روز دوشنبه به اصفهان منتقل می شود +اعلام جزئیات مراسم
اخبار مرتبط قیمت طلا و سکه امروز شنبه 25 مرداد 1404 +جدول
آغاز لیگ برتر با کسر امتیاز سه تیم و محرومیت بازیکنان کلیدی
محمد حسین طاهری آکردی سرپرست جدید ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور شد
X
آگهی تبلیغاتی