×
اجتماعی
شناسه خبر : 227301
تاریخ انتشار : شنبه 1404/03/17 ساعت 14:29
زمان پرکردن خلأهای قانونی برای حمایت از زنان فرا رسیده است

فاطمه مهاجرانی:

زمان پرکردن خلأهای قانونی برای حمایت از زنان فرا رسیده است

سخنگوی دولت نوشت: «قتل دردناک خانم الهه حسین‌نژاد اگرچه از جنس خشونت خانگی نبود، اما در دل خود یادآور یک واقعیت مهم است؛ زنان، به ویژه در بسترهای ناآرام شهری، همچنان از آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه هستند و نبود نظام حمایت‌گر مؤثر، زمینه‌ساز تکرار چنین فجایعی خواهد بود.»

نورنیوز ـ گروه اجتماعی: فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت، در یادداشتی نوشت: «در روزهای اخیر، قتل دردناک و تأسف‌بار خانم الهه حسین‌نژاد افکار عمومی را به‌شدت جریحه‌دار کرد. بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد این حادثه دلخراش در بستر یک سرقت سازمان‌نیافته و با شیوه‌ای خشن و غیرانسانی رخ داده است؛ رخدادی که نه‌تنها مایه تأسف عمیق، بلکه زنگ هشداری برای ضرورت بازنگری در نظام پیشگیری، نظارت و بازدارندگی اجتماعی ما است. این واقعه اگرچه از جنس خشونت خانگی نبود، اما در دل خود یادآور یک واقعیت مهم است: زنان، بویژه در بسترهای ناآرام شهری، همچنان از آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه هستند و نبود نظام حمایت‌گر مؤثر، زمینه‌ساز تکرار چنین فجایعی خواهد بود. همان‌قدر که خشونت در روابط خانوادگی نگران‌کننده است، ناامنی در فضای عمومی نیز نیازمند توجه جدی، قانون‌مند و نظام‌مند است.

از منظر دولت، مسئولیت ما در قبال این وقایع، تنها محدود به ابراز تأسف و همدردی نیست. آنچه امروز جامعه به‌درستی مطالبه می‌کند، اقدام مؤثر، قانون‌مدار و پایدار برای پیشگیری از خشونت و ناامنی علیه زنان است. تجربه‌های تلخ پیشین و فاجعه‌های تکرارشونده نشان داده‌اند که بدون زیرساخت قانونی قوی و حمایت اجرایی مؤثر، نمی‌توان به کاهش واقعی خشونت و ناامنی علیه زنان امید بست.

در همین راستا پس از آنکه لایحه «تأمین امنیت زنان در برابر خشونت» در کمیسیون‌های مجلس دچار استحاله و دولت ناگزیر به استرداد آن شد، بلافاصله تدوین برنامه‌ای جامع و عملیاتی در حوزه اختیارات دولت را با هماهنگی معاون اول محترم رئیس ‌جمهوری در دستور کار قرار دادیم. این برنامه بر پایه چهار محور اصلی طراحی شده؛ پیشگیری از خشونت، تقویت مداخلات حمایتی، آگاه‌سازی عمومی و ارتقای امنیت در محیط‌های شهری و اجتماعی.

در عین حال دولت همچنان بر ضرورت وجود یک قانون جامع، بازدارنده و به‌روز برای حمایت از زنان در برابر خشونت تأکید دارد. اجرای برنامه‌های حمایتی و پیشگیرانه مؤثر است، اما جایگزین قانون نخواهد شد. ما معتقدیم که در کنار اقدامات اجرایی، وجود یک چهارچوب قانونی روشن، الزام‌آور و منسجم که از کرامت، امنیت و آزادی‌های قانونی زنان حراست کند، ضرورتی انکارناپذیر است.  در این مسیر همراهی و مشارکت مجلس شورای اسلامی تعیین‌کننده خواهد بود. زمان آن است تا همه نهادهای تصمیم‌گیر، فارغ از نگاه‌های جناحی، این موضوع را به‌عنوان یک مسأله ملی و انسانی در اولویت قرار دهند.

جان‌های از دست‌رفته، وجدان عمومی را متوجه خلأهایی کرد که قابل چشم‌پوشی نیستند. دولت با تمام توان و از مسیرهای ممکن، برای تدوین سازوکارهای کارآمد حمایتی گام برمی‌دارد و در عین حال، آماده همکاری همه‌جانبه با مجلس محترم برای احیای رویکرد اصلی لایحه امنیت زنان است؛ لایحه‌ای که باید همپای واقعیت‌های اجتماعی، در خدمت بازدارندگی، حمایت و آموزش باشد. امروز هر حادثه‌ای که با جان یک زن گره می‌خورد، نه صرفاً یک اتفاق شخصی، بلکه آینه‌ای‌ است از وضع عمومی امنیت و عدالت اجتماعی. امید است از دل این تلخی‌ها، گفت‌وگویی ملی و اراده‌ای مشترک برای ساختن جامعه‌ای امن‌تر و انسانی‌تر شکل گیرد.»


اخبار مرتبط
قالیباف: لایحه حمایت از زنان نباید معطل بماند
چهارشنبه 1404/09/19 ساعت 15:35
قالیباف: لایحه حمایت از زنان نباید معطل بماند
رئیس مجلس شورای اسلامی با انتقاد از طولانی شدن روند بررسی لایحه «حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت» گفت: رهبر معظم انقلاب نیز اخیراً در بیاناتشان صریحاً نسبت به خشونت علیه زنان هشدار داده‌اند؛ بنابراین نباید درگیر بحث بر سر واژگان شویم، بلکه باید قانون را به سرانجام برسانیم.
جزئیات تکان‌دهنده جدید از نحوه قتل الهه توسط قاتل بیرحم؛ «مقاومت کرد، کشتمش»
شنبه 1404/03/17 ساعت 11:20
جزئیات تکان‌دهنده جدید از نحوه قتل الهه توسط قاتل بیرحم؛ «مقاومت کرد، کشتمش»
قاتل الهه حسین‌نژاد در اعترافات تازه‌ای جزئیات لحظه قتل را روایت کرده است. او مدعی شد زمانی‌که مقتول گوشی آیفونش را بیرون آورد تا پول کرایه را کارت به کارت کند، وسوسه سرقت باعث شد با چاقو او را هدف قرار دهد؛ حادثه‌ای که به جنایتی تکان‌دهنده منجر شد.
آیا خانواده الهه باید برای قصاص، نصف دیه قاتل را بدهند؟
شنبه 1404/03/17 ساعت 09:55
نورنیوز گزارش می‌دهد؛
آیا خانواده الهه باید برای قصاص، نصف دیه قاتل را بدهند؟
با اوج گیری مطالبه عمومی برای قصاص قاتل الهه حسین‌نژاد، افکار عمومی به یک سوال حقوقی حساس برگشته است: آیا خانواده این زن قربانی باید برای اجرای حکم، نصف دیه مرد را بپردازند؟ پاسخ به این پرسش، به اصلاحیه‌ای در قانون سال 1392 برمی‌گردد.
نظرات

آخرین اخبار
چگونه در روزهای آلوده راحت نفس بکشیم؟
علت خارش پیشانی چیست؟ + راه درمان
روغن زیتون فوق بکر؛ غذای طلایی برای سلامت مغز
هوش مصنوعی دستورالعمل ساخت باتری‌های لیتیوم-فلزی را نوشت
ژاپنی‌ها تراشه وای‌فای مقاوم در برابر تشعشعات شدید ساختند
زنبور باستانی 98 میلیون ساله به نام راننده مک‌لارن ثبت شد
اعتراف آمریکا به زخمی شدن نظامیانش در پاسخ ایران به نقض آتش‌بس
وعده سرپرست وزارت دفاع از شگفتانه ای که در راه است
هشدار مقام آمریکایی درباره پیامدهای ادامه درگیری با ایران
تاج: فیفا را مسئول صدور ویزا می‌دانیم
قلعه‌نویی ملی‌پوشان را آماده معرفی فهرست نهایی جام جهانی کرد
سهمیه آب زمزم به حجاج نرسید
قدردانی فرماندهی کل سپاه از افتخارآفرینی ورزشکاران کشور در میانه جنگ
مبینا نعمت زاده: بازی‌های آسیایی را از دست دادم
کواراتسخلیا، بهترین بازیکن فصل لیگ قهرمانان اروپا 26-2025 شد
پسر زیدان مسافر آمریکا شد، گندوز خط خورد
شنیده شدن صدای انفجار در کنارک
زهرا کیانی و امیرحسین زارع، بانو و آقای ورزش ایران شدند
ثبت یک موفقیت درمانی جدید با جراحی پیشرفته «هایتوک»در مشهد
مکرون خواستار توافق فوری میان ایران و آمریکا شد
طباطبایی: رئیس‌جمهور ‎از خدمت به مردم عقب نخواهد نشست/حضرتی: شایعه استعفا کذب است
انتقاد رئیس اسبق سازمان تربیت بدنی از انتقال کمپ تیم ملی به مکزیک
عکس های منتخب ایران، یکشنبه 10 خرداد 1405
نبیه بری: مقاومت به مفاد آتش‌بس پایبند است
حمله پهپادی حزب‌الله به شمال اراضی اشغالی 6 زخمی برجای گذاشت
تمرینات سخت تیم ملی فوتبال برگزار شد
طلسم 15 ساله شکست؛ تالاب سولدوز دوباره لبریز شد
پاداش ویژه رئیس‌جمهور در انتظار صعود تیم ملی از گروه جام جهانی
دولت جنگ ، حکومت نظامیان نیست
هشدار معاون سابق ترامپ: آمریکا از اصول محافظه‌کاری فاصله گرفته است
گمانه‌زنی درباره سفر رئیس‌جمهور آمریکا به تل‌آویو
رخدادهای 90 شب گذشته یک «جنبش اجتماعی و ملی» است
جلسه کابینه ترامپ چیزی جز یک نمایش آشفته نبود
انفجار در شمال شرقی میانمار 46 قربانی گرفت+فیلم
اعتراف مقام سابق آمریکایی به «شکست راهبردی» در برابر ایران
عبدالله‌خانی: رخدادهای 90 شب گذشته یک «جنبش اجتماعی و ملی» است
سپاهان از دریافت مجوز حرفه‌ای AFC بازماند
بازگشت سه سکوی پارس جنوبی به مدار تولید
گروسی: حمله به نیروگاه‌ هسته‌ای غیرقابل قبول است
بازگشت حجاج از فردا
عامل دود سیاه حوالی اتوبان ستاری تهران چه بود؟
وکلا و سردفتران در لیست قرمز مبارزه با پولشویی
نورنما | خجسته میلاد با سعادت امام هادی (ع) مبارک
نگرانی بازنشستگان از تأخیر سه‌ماهه در دریافت حقوق/ وعده‌ پایان مهلت تا 15 خرداد
تهدید عمان از سوی رئیس‌جمهور آمریکا ماهیت جنگی دارد
ترامپ «هنر معامله‌گر» در بن‌بست جنگی گرفتار شد
عضو کمیسیون امنیت ملی: هدف مذاکرات، توقف کامل درگیری‌هاست
سپاه از شناسایی محموله نظامی در منطقه مرزی ارومیه خبر داد
معاملات آنلاین مسکن مجوز قانونی گرفتند
تام باراک نماینده ویژه آمریکا در سوریه و عراق شد