×
اخبار بین الملل
شناسه خبر : 227275
تاریخ انتشار : شنبه 1404/03/17 ساعت 11:43
پشت‌پرده هراس‌افکنی آمریکا در آستانه نشست شورای حکام

نورنیوز بررسی می‌کند؛

پشت‌پرده هراس‌افکنی آمریکا در آستانه نشست شورای حکام

رفتارهای چندلایه آمریکا از تهدید در شورای حکام تا تحریم‌های تازه و پرونده‌سازی‌ موازی، نشان از تلاش واشنگتن برای سرپوش‌گذاشتن بر شکست‌های راهبردی‌اش دارد. این سیاست «همه یا هیچ» در مذاکرات هسته‌ای، ابزاری برای فشار، فریب و جبران ناکامی‌هاست.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: رفتار اخیر ایالات متحده در قبال ایران، بیش از آنکه نشانگر یک موضع راهبردی ثابت باشد، محصول یک سلسله شکست‌های پنهان در سیاست خارجی این کشور است. از سخنان تند و تهدیدآمیز ترامپ گرفته تا تحریم‌های جدید وزارت خزانه‌داری و بیانیه مشترک دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان در کنگره، همه و همه برای پوشاندن واقعیتی است که از زبان رهبری انقلاب اسلامی با صراحت اعلام شد: «حق غنی‌سازی قطعی است و آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند».

افزایش فشار از طریق شورای حکام آژانس نیز در این چارچوب معنا می‌یابد؛ تلاش آمریکا و تروئیکای اروپا برای تصویب قطعنامه‌ای علیه ایران، در واقع یک مانور رسانه‌ای برای فشار دیپلماتیک بیشتر است، اما تجربه نشان داده این قطعنامه‌ها بدون اجماع جهانی، اثرگذاری واقعی ندارند و صرفاً نمایشی از «دوقطبی جنگ یا مذاکره» هستند.

گروسی، اسرائیل و ابزارهای فشار بیرونی

در حالی که نشست شورای حکام در آستانه برگزاری است، شاهد هم‌صدایی عجیب گروسی، اسرائیل و واشنگتن هستیم. گروسی با موضع‌گیری‌هایی که فراتر از وظایف فنی آژانس است، تلاش دارد تا فضای مذاکرات را در جهت منافع غربی‌ها سامان دهد.

همزمان، اسرائیل نیز نقش تضمین‌کننده عدم اقدام نظامی را بازی می‌کند تا طرف مقابل را فریب دهد که «فعلاً زمان مذاکره است». در این شرایط، گروسی با القای اینکه ایران «ظرفیت ساخت سلاح هسته‌ای» را دارد، نه تنها بی‌طرفی آژانس را زیر سؤال برده، بلکه عملاً به ابزاری تبلیغاتی برای آمریکا بدل شده است.

این اظهارات در کنار ادعاهای پمپ شده رسانه‌ای درباره روابط موشکی ایران با چین و روسیه، طراحی‌ای هدفمند برای زیرسؤال بردن مشروعیت منطقه‌ای و جهانی ایران است.

پرونده «همه یا هیچ»؛ بازگشت به شعارهای قدیمی

آن‌چه مسلم است؛ سیاست راهبردی آمریکا در قبال ایران تغییری نکرده؛ همچنان همان الگوی قدیمی بوش، اوباما و بایدن پیگیری می‌شود: نابودی برنامه هسته‌ای، محدودسازی موشکی و حذف منطقه‌ای ایران. ترامپ نیز با همان منطق وارد میدان شده و صراحتاً اعلام کرده: یا همه چیز یا هیچ چیز.

با این حال، شرایط امروز منطقه و توان بازدارندگی ایران اجازه تکرار سناریوهای گذشته را نمی‌دهد. در واقع، ایالات متحده برای تقابل مستقیم نه اراده دارد و نه توانش را. به همین دلیل به میدان رسانه‌ای و امنیتی پناه آورده تا با سیاه‌نمایی و سناریوسازی، فضایی مبهم برای تصمیم‌سازی در تهران و اقناع متحدانش در جهان بسازد.

هم‌افزایی رسانه‌ای و تحریم‌ها؛ بازی با زمان و افکار

تحریم‌های تازه، ادعاهای موشکی، ترساندن افکار عمومی جهانی از برنامه‌های دفاعی ایران و هجمه رسانه‌ای به روابط ایران با چین و روسیه، تلاشی هماهنگ برای شکل‌دهی به یک «جنگ روانی چندلایه» است. آمریکا نه از قدرت ایران که از ناتوانی خود در بازگرداندن اجماع جهانی، نگران است.
نکته مهم آن است که در برابر این عملیات روانی و فشار ترکیبی، تهران بر اصول خود ایستاده و ضمن رد سازش، درب دیپلماسی را نبسته است؛ مسیری که تنها با احترام به حقوق ملت ایران قابل پیمایش است.


اخبار مرتبط
هماهنگی‌های پنهان میان آمریکا و اروپا برای ارائه قطعنامه هسته‌ای ضد ایرانی
چهارشنبه 1404/03/14 ساعت 17:13
خبرنگار آمریکایی فاش کرد؛
هماهنگی‌های پنهان میان آمریکا و اروپا برای ارائه قطعنامه هسته‌ای ضد ایرانی
خبرنگار وال استریت ژورنال گزارش داد که آمریکا قصد دارد از قطعنامه پیشنهادی تروئیکای اروپا علیه ایران در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی حمایت کند؛ اقدامی که احتمال تصویب این قطعنامه درباره تعهدات پادمانی ایران را به‌طور قابل‌توجهی افزایش می‌دهد.
از حق و حقوق کارشناسی هسته‌ای خود کوتاه نخواهیم آمد+فیلم
سه‌شنبه 1404/03/13 ساعت 21:16
رییس جمهور در مراسم شب سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره)در حرم مطهر:
از حق و حقوق کارشناسی هسته‌ای خود کوتاه نخواهیم آمد+فیلم
رییس جمهور در مراسم بزرگداشت امام خمینی (ره) سه شنبه شب در شب سالگرد ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی که در حرم مطهر حضرت روح الله با حضور مسئولان لشکری و کشوری ، خانواده معظم شهدا و عاشقان و دلدادگان امام راحل آغاز شدگفت: اگر ما به گفتار امام خمینی(ره) عمل کنیم و به آن پایبند باشیم هیچ قدرتی نمی‌تواند ما را به زانو در بیاورد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 30 آذر 1404+ جدول
ترامپ حضور در اطراف ورزشگاه‌های جام جهانی را هم پولی کرد
2 معلم خراسان‌شمالی در تصادف جاده‌ای جان باختند
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 30 آذر1404+ جدول
چرا برخی استان‌ها کار می‌کنند و برخی نه؟
برگزاری لیگ ملت‌های آسیا در آینده‌ای نزدیک
رایزنی تلفنی عراقچی و همتای پاکستانی
رفع فیلتر تلگرام دی ماه تعیین تکلیف می‌شود
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های خراسان شمالی مجازی شد
صعود 37 هزار واحدی شاخص بورس / تداوم برتری خریداران در بورس
فروش ویژه شب یلدا سایپا آغاز شد + جدول نوع خودرو ها و زمان تحویل
آمریکا هنوز به درک یک توافق عادلانه نرسیده است
عارف: دولت با همکاری سایر قوا به دنبال حل مسائل معیشتی مردم است
مصرف گاز خانگی به 661 میلیون مترمکعب در روز رسید
دستگیری 580 اراذل و اوباش در غرب استان تهران
اعلام آخرین وضعیت بیماری‌های تنفسی
اتحاد آنکارا-تهران زیر سایه یک نگرانی‌ امنیتی مشترک به نام «تل‌آویو»
7 لیدر باشگاه تراکتور محروم شدند
پیکر مرحومه اشرف بروجردی به خاک سپرده شد
هشدار درباره پیامدهای گرانی مواد لبنی و پروتئینی
کمبود دارو در غزه شدیدتر از دوران جنگ است
مدیریت مصرف آب، سدهای تهران را نجات داد
تغییر در زمان برگزاری امتحانات دانشگاه صنعتی شریف
افزایش 30 میلیون تومانی هزینه واردات موبایل مسافری
کرملین: پوتین آماده گفت‌وگو با ماکرون است
پلیس فتا: از دانلود اپلیکیشن‌های بانکی جعلی خودداری کنید
گفتگوی تلفنی عراقچی با وزیر خارجه ونزوئلا
مدارس برخی شهرستان های خراسان رضوی در نوبت عصر امروز غیرحضوری شد
فردا، آخرین مهلت ثبت‌نام در کنکور دانشجو معلمان
اعتراف هولناک در لاریجان؛ قتل پدر و صحنه‌سازی سقوط خودرو به دره
فرانسه استفاده کودکان و نوجوانان از شبکه‌های اجتماعی را ممنوع می‌کند
مجلس مصوبه تعیین سقف کیفری مهریه را برگشت زد
قطع برق گسترده سانفرانسیسکوِ آمریکا را در تاریکی فرو برد
وضعیت هوای تهران نارنجی و آلوده است
پایان واریز حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی تا عصر امروز +جزییات
آخرین وضعیت جوی و ترافیکی کشور
10 کشته و 10 زخمی در تیراندازی مرگبار در حومه ژوهانسبورگ
ورود دادستانی تهران به تخلفات مربوط به بازار لبنیات
سردار وحیدی: تهدیدات رژیم اسرائیل نشانه آشفتگی است
موج بعدی بارش‌ها چند روز دیگر ازراه می‌رسد/افزایش شمارجانباختگان به7نفر/ انسداد 24 محور
پادکست | چگونه در زمستان خانه ای گرم و بهینه داشته باشیم ؟
مداردیپلماسی | چرا تهران و مسکو به شراکت راهبردی تکیه کرده‌اند؟
درگیری‌ها و آینده منطقه
تست تصادف خودرو باید قانون شود
انقراض اجتماعی قدرت سیاسی
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز یکشنبه 30 آذر 1404+ جدول
پایان گروگان‌گیری مرگبار در گچساران +فیلم
سه خبر در قاب یک برداشت!
ونزوئلا و آینده خاورمیانه!
حشیش و اکستازی ابزار جدید اسرائیل برای نابودی غزه
X
آگهی تبلیغاتی