×
اخبار بین الملل
شناسه خبر : 227275
تاریخ انتشار : شنبه 1404/03/17 ساعت 11:43
پشت‌پرده هراس‌افکنی آمریکا در آستانه نشست شورای حکام

نورنیوز بررسی می‌کند؛

پشت‌پرده هراس‌افکنی آمریکا در آستانه نشست شورای حکام

رفتارهای چندلایه آمریکا از تهدید در شورای حکام تا تحریم‌های تازه و پرونده‌سازی‌ موازی، نشان از تلاش واشنگتن برای سرپوش‌گذاشتن بر شکست‌های راهبردی‌اش دارد. این سیاست «همه یا هیچ» در مذاکرات هسته‌ای، ابزاری برای فشار، فریب و جبران ناکامی‌هاست.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: رفتار اخیر ایالات متحده در قبال ایران، بیش از آنکه نشانگر یک موضع راهبردی ثابت باشد، محصول یک سلسله شکست‌های پنهان در سیاست خارجی این کشور است. از سخنان تند و تهدیدآمیز ترامپ گرفته تا تحریم‌های جدید وزارت خزانه‌داری و بیانیه مشترک دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان در کنگره، همه و همه برای پوشاندن واقعیتی است که از زبان رهبری انقلاب اسلامی با صراحت اعلام شد: «حق غنی‌سازی قطعی است و آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند».

افزایش فشار از طریق شورای حکام آژانس نیز در این چارچوب معنا می‌یابد؛ تلاش آمریکا و تروئیکای اروپا برای تصویب قطعنامه‌ای علیه ایران، در واقع یک مانور رسانه‌ای برای فشار دیپلماتیک بیشتر است، اما تجربه نشان داده این قطعنامه‌ها بدون اجماع جهانی، اثرگذاری واقعی ندارند و صرفاً نمایشی از «دوقطبی جنگ یا مذاکره» هستند.

گروسی، اسرائیل و ابزارهای فشار بیرونی

در حالی که نشست شورای حکام در آستانه برگزاری است، شاهد هم‌صدایی عجیب گروسی، اسرائیل و واشنگتن هستیم. گروسی با موضع‌گیری‌هایی که فراتر از وظایف فنی آژانس است، تلاش دارد تا فضای مذاکرات را در جهت منافع غربی‌ها سامان دهد.

همزمان، اسرائیل نیز نقش تضمین‌کننده عدم اقدام نظامی را بازی می‌کند تا طرف مقابل را فریب دهد که «فعلاً زمان مذاکره است». در این شرایط، گروسی با القای اینکه ایران «ظرفیت ساخت سلاح هسته‌ای» را دارد، نه تنها بی‌طرفی آژانس را زیر سؤال برده، بلکه عملاً به ابزاری تبلیغاتی برای آمریکا بدل شده است.

این اظهارات در کنار ادعاهای پمپ شده رسانه‌ای درباره روابط موشکی ایران با چین و روسیه، طراحی‌ای هدفمند برای زیرسؤال بردن مشروعیت منطقه‌ای و جهانی ایران است.

پرونده «همه یا هیچ»؛ بازگشت به شعارهای قدیمی

آن‌چه مسلم است؛ سیاست راهبردی آمریکا در قبال ایران تغییری نکرده؛ همچنان همان الگوی قدیمی بوش، اوباما و بایدن پیگیری می‌شود: نابودی برنامه هسته‌ای، محدودسازی موشکی و حذف منطقه‌ای ایران. ترامپ نیز با همان منطق وارد میدان شده و صراحتاً اعلام کرده: یا همه چیز یا هیچ چیز.

با این حال، شرایط امروز منطقه و توان بازدارندگی ایران اجازه تکرار سناریوهای گذشته را نمی‌دهد. در واقع، ایالات متحده برای تقابل مستقیم نه اراده دارد و نه توانش را. به همین دلیل به میدان رسانه‌ای و امنیتی پناه آورده تا با سیاه‌نمایی و سناریوسازی، فضایی مبهم برای تصمیم‌سازی در تهران و اقناع متحدانش در جهان بسازد.

هم‌افزایی رسانه‌ای و تحریم‌ها؛ بازی با زمان و افکار

تحریم‌های تازه، ادعاهای موشکی، ترساندن افکار عمومی جهانی از برنامه‌های دفاعی ایران و هجمه رسانه‌ای به روابط ایران با چین و روسیه، تلاشی هماهنگ برای شکل‌دهی به یک «جنگ روانی چندلایه» است. آمریکا نه از قدرت ایران که از ناتوانی خود در بازگرداندن اجماع جهانی، نگران است.
نکته مهم آن است که در برابر این عملیات روانی و فشار ترکیبی، تهران بر اصول خود ایستاده و ضمن رد سازش، درب دیپلماسی را نبسته است؛ مسیری که تنها با احترام به حقوق ملت ایران قابل پیمایش است.


اخبار مرتبط
هماهنگی‌های پنهان میان آمریکا و اروپا برای ارائه قطعنامه هسته‌ای ضد ایرانی
چهارشنبه 1404/03/14 ساعت 17:13
خبرنگار آمریکایی فاش کرد؛
هماهنگی‌های پنهان میان آمریکا و اروپا برای ارائه قطعنامه هسته‌ای ضد ایرانی
خبرنگار وال استریت ژورنال گزارش داد که آمریکا قصد دارد از قطعنامه پیشنهادی تروئیکای اروپا علیه ایران در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی حمایت کند؛ اقدامی که احتمال تصویب این قطعنامه درباره تعهدات پادمانی ایران را به‌طور قابل‌توجهی افزایش می‌دهد.
از حق و حقوق کارشناسی هسته‌ای خود کوتاه نخواهیم آمد+فیلم
سه‌شنبه 1404/03/13 ساعت 21:16
رییس جمهور در مراسم شب سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره)در حرم مطهر:
از حق و حقوق کارشناسی هسته‌ای خود کوتاه نخواهیم آمد+فیلم
رییس جمهور در مراسم بزرگداشت امام خمینی (ره) سه شنبه شب در شب سالگرد ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی که در حرم مطهر حضرت روح الله با حضور مسئولان لشکری و کشوری ، خانواده معظم شهدا و عاشقان و دلدادگان امام راحل آغاز شدگفت: اگر ما به گفتار امام خمینی(ره) عمل کنیم و به آن پایبند باشیم هیچ قدرتی نمی‌تواند ما را به زانو در بیاورد.
نظرات

آخرین اخبار
سیگارهای الکترونیکی با مصرف بیشتر خطرناک‌تر هستند
پاسخ سخت سپاه؛ محل استقرار جنگنده‌های پیشرفته آمریکا هدف قرار گرفت
جزییات تجاوز بامداد امروز آمریکا و‌ پاسخ‌ قاطع ایران/چرا ترامپ عقب نشینی ترامپ کرد؟
پایگاه‌های استراتژیک سنتکام در کویت و بحرین هدف قرار گرفتند
درخواست جنجالی ترامپ از کنگره ؛ تصویب فوری لایحه نجات آمریکا
صدای پنج انفجار در کرج؛ هنوز جزئیات رسمی اعلام نشده است
چرا بیدار شدن صبح زود برای شب‌زنده‌دارها خطرناک است؟
لیگ ملت‌های والیبال 2026؛ ایران مغلوب برزیل شد
ادعای تازه سنتکام درباره ایران؛ حملات بامداد امروز، آخرین عملیات ما بود
سردار موسوی: منطقه را برایتان جهنم می‌کنیم
چای؛ معجزه پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی
باکتری‌های روده چگونه اضطراب را کنترل می‌کنند؟
چینی‌ها از بقایای ذرت کاتالیست ساختند
تولد نسل جدید هوش مصنوعی نرم با الهام از مغز انسان
هشدار جدی اورژانس تهران نسبت به گرمازدگی +علائم
واکنش معنادار وزیر ارشاد به تهدیدهای جدید ترامپ
مجلس نمایندگان خواستار تعلیق رییس جمهور کلمبیا شد
سرقت از کلیسای ارتدوکس روسیه در تهران
علت دود سیاه جنوب تهران چه بود؟/آتش سوزی مهار شد
غرش هیمارس در سواحل تایوان رو به چین
نماینده چین: بازگشت به جنگ با ایران به نفع هیچ‌کس نیست
خط و نشان جنگی گروه حنظله برای ایالات متحده و هم‌پیمانانش
در مرز یمن و عربستان چه می‌گذرد؟
وزیر انرژی آمریکا: از ادعاهای ترامپ درباره نفت ایران اطلاعی ندارم
رئیس کمیسیون امنیت ملی: این‌بار جنگ محدود به منطقه نخواهد بود
مقاومت آلمان در تحریم صهیونیست ها
دبیر ستاد ملی آیین تشییع و وداع با رهبر شهید انقلاب معرفی شد
تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام و هشدار جدی تهران به آمریکا و اروپا
وقتی ترامپ در رویاهایش نفت ایران را مصادره می‌کند
شکست پروژه ضدایرانی در لندن؛ چرا 60 درصد اعضای آیمو به درخواست امارات «نه» گفتند؟
رأی بدوی پرونده آتش‌سوزی پارکینگ طالقانی اهواز صادر شد
بقائی: حمله به مخازن آب ایران حمله به نبض زندگی ایرانیان است
فرانسه از برگزاری کنفرانس بین‌المللی حمایت از لبنان خبر داد
حقوق اساتید و کارکنان دانشگاه آزاد چقدر زیاد شد؟ زمان دقیق واریز مابه‌التفاوت‌ها
انتخابات شوراها برگزار نمی‌شود
گوترش خواستار گفت‌وگو درباره پرونده هسته‌ای ایران شد
وصل مجدد آب سیریک 12 ساعت پس از حمله آمریکا
یاسین بخشیده شد، مدافع مجارستانی رسید
شمال‌گردی در آخر هفته؛ جزئیات دقیق یک‌طرفه شدن جاده چالوس و هراز از امروز تا شنبه
ماجرای حمله به نفتکش هند و احضار مقام آمریکایی چه بود؟
ادامه اقدامات خصمانه آمریکا و تحریم‌های جدید علیه ایران
ماجرای توقف یک نفتکش در دریای عمان از زبان سنتکام
پاسخ پزشکیان به تهدید بمباران زیرساخت‌ها توسط ترامپ
جی‌دی ونس از احتمال توافق بلندمدت با ایران سخن گفت
اعتراف رسمی اسرائیل به آسیب‌دیدن «رامات‌دیوید» در حمله ایران
ادامه بمباران مناطق مسکونی در جنوب لبنان
اطلاعیه جدید تامین اجتماعی برای بازماندگان مستمری بگیر
ترامپ: ایران مدام ما را احمق جلوه می‌دهد/در حال کار روی یک توافق با ایران هستیم
تخفیف مالیاتی برای اجاره‌نامه‌های بلندمدت در تهران اعلام شد
پرداخت خسارت به 20 هزار خودروی آسیب‌دیده از جنگ رمضان