×
سیاسی
شناسه خبر : 227268
تاریخ انتشار : شنبه 1404/03/17 ساعت 11:31
تهران: غنی‌سازی 60 درصدی حق قانونی ماست

تهران: غنی‌سازی 60 درصدی حق قانونی ماست

ایران اعلام کرد غنی‌سازی اورانیوم 60 درصدی طبق معاهده NPT ممنوع نیست و تمامی فعالیت‌ها تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انجام می‌شود. تهران این اقدام را حق مسلم خود دانسته و گزارش مدیرکل آژانس را غیرمعتبر توصیف کرده است.

نورنیوز - گروه سیاسی: ایران در واکنش به گزارش اخیر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در یادداشتی به شورای حکام تأکید کرد که غنی‌سازی اورانیوم با درصد بالا طبق معاهده NPT ممنوع نیست. در این یادداشت آمده است که تمامی فعالیت‌های غنی‌سازی، از جمله غنی‌سازی ۶۰ درصدی، تحت نظارت و راستی‌آزمایی کامل آژانس انجام می‌شود. تهران تأکید کرده این اقدامات در چارچوب حقوق مشروع ایران در استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای صورت گرفته و ادعاهای مطرح‌شده در گزارش آژانس، فاقد اعتبار حقوقی است.

خلاصه یادداشت:

در خصوص گزارش‌ مدیر کل (GOV/۲۰۲۵/۲۵)، عدم وجود هرگونه مدرکی دال بر انحراف به سمت اهداف نظامی، مجدداً ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران را تأیید می‌کند. هیچ مدرک معتبری وجود ندارد که ثابت کند موضوعات باقی‌مانده، خطر اشاعه‌ای به همراه داشته است. همان‌طوری که در این گزارش بیان شده است، "ایران در مورد موضوعات مربوط به اجرای معمول پادمان به همکاری با آژانس ادامه می‌دهد و آژانس تلاش گسترده‌ای برای راستی‌آزمایی در ایران متناسب با چرخه سوخت هسته‌ای و فعالیت‌های ایران انجام می‌دهد".

مدیر کل گزارشی را به شورای حکام ارائه کرد (مطابق با آنچه در GOV/۲۰۱۵/۶۸  آمده است) که شامل «ارزیابی نهایی» تمام موضوعات باقی‌مانده گذشته و حال است. پس از آن گزارش، شورای حکام در دسامبر ۲۰۱۵، قطعنامه‌ای (GOV/۲۰۱۵/۷۲) را تصویب کرد که در آن به گزارش مدیر کل اشاره و همچنین ذکر شده است که «این موضوع بررسی این مورد توسط شورا را به پایان می‌رساند». گزارش اخیر مدیر کل آشکارا در تضاد با ارزیابی نهایی و قطعنامه GOV/۲۰۱۵/۷۲  می‌باشد.

این یک انتظار کاملاً تثبیت شده است که ارزیابی‌های آژانس صرفاً بر اساس منابع تأیید شده، معتبر و غیربحث‌برانگیز باشد. اتکا به اطلاعات تأیید نشده برگرفته از منابع آزاد یا اطلاعات ارائه شده توسط طرف‌های ثالث شناخته شده برای دبیرخانه، با اصول عینیت، بی‌طرفی و حرفه‌ای‌گری که زیربنای مأموریت آژانس هستند، مغایرت دارد.

تمام مواد و فعالیت‌های هسته‌ای ایران به‌طور کامل به آژانس اعلام و توسط آن راستی‌آزمایی شده است. ایران تمام تلاش‌های خود برای کشف منشأ چنین ذراتی در آن مکان‌ها را به کار گرفته است. مقامات امنیتی مربوطه ایران، اخیراً طبق تحقیقات و بررسی‌های گسترده، سرنخ‌های بیشتری کشف کرده‌اند که تأیید می‌کند خرابکاری و یا اقدام خصمانه در آلودگی آن مکان‌ها دخیل بوده است.

درج برخی موضوعات غیرمرتبط در گزارش، در تضاد با حرفه‌ای‌گری، عینیت و بی‌طرفی آژانس است. به عنوان مثال، غنی‌سازی اورانیوم ۶۰‌درصدی طبق NPT ممنوع نیست و غنی‌سازی و ذخایر ۶۰‌درصدی ایران کاملاً تحت نظارت و راستی‌آزمایی آژانس است.

متن کامل یادداشت


اخبار مرتبط
پاسخ ایران به سناریوی فشار روانی آمریکا چه خواهد بود؟
پنج‌شنبه 1404/03/22 ساعت 10:21
پاسخ ایران به سناریوی فشار روانی آمریکا چه خواهد بود؟
تهدیدات ترامپ، خروج نیروهای آمریکا از منطقه، فشار قطعنامه شورای حکام و اخبار مبهم از مذاکرات مسقط؛ واشنگتن همه ابزارهای فشار روانی را فعال کرده تا طرح یک‌طرفه خود را به ایران تحمیل کند. تهران اما صریح است: «توافق، فقط با پذیرش حق غنی‌سازی ایران و رفع تحریم‌ها شدنی است.»
مداردیپلماسی | پاسخ ایران به طرح آمریکا؛محکم تر می شویم
یکشنبه 1404/03/18 ساعت 10:00
مداردیپلماسی | پاسخ ایران به طرح آمریکا؛محکم تر می شویم
وزیر امور خارجه: برنامه هسته ای ایران مقاوم و پایدار است
پنج‌شنبه 1404/03/15 ساعت 02:00
وزیر امور خارجه: برنامه هسته ای ایران مقاوم و پایدار است
سید عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، در جریان سفرش به بیروت اعلام کرد که برنامه هسته‌ای ایران قابل نابودی با حمله نظامی نیست، چرا که بر دانش بومی و زیرساخت‌های گسترده داخلی استوار است. وی تهدیدات رژیم صهیونیستی را بی‌اثر دانست و تأکید کرد که هرگونه تجاوز، با پاسخ سخت و گسترده روبرو خواهد شد.
معمار اصلی تحریم ها؛ غنی سازی ایران قابل حذف نیست
چهارشنبه 1404/03/07 ساعت 12:28
معمار اصلی تحریم ها؛ غنی سازی ایران قابل حذف نیست
ریچارد نفیو، طراح تحریم‌های گسترده علیه ایران، و وندی شرمن، دیپلمات کهنه‌کار آمریکایی، اذعان کرده‌اند که غنی‌سازی در ایران نه قابل حذف است و نه قابل مهار از طریق فشار. اکنون واشنگتن در بزنگاه پذیرش واقعیت قرار گرفته است.
غنی سازی 60 درصد از کجا آمد ؟ + فیلم
سه‌شنبه 1403/09/20 ساعت 12:45
غنی سازی 60 درصد از کجا آمد ؟ + فیلم
پرونده هسته‌ای ایران که مسیری پرفراز و نشیب داشته اکنون روی میز دریابان علی شمخانی به عنوان مسئول پرونده است. او از آخرین وضعیت این پرونده گزارش می دهد.
کمالوندی: غنی سازی 60 درصد را متوقف نکردیم
شنبه 1403/09/03 ساعت 09:38
کمالوندی: غنی سازی 60 درصد را متوقف نکردیم
سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه ما غنی سازی 60 درصد را متوقف نکردیم، گفت: قرار بود بازرس‌ها بلافاصله بعد از پایان اجلاس شورای حکام بیایند و ظرفیت ما را بسنجند. آن ظرفیت برای مدت یک ماه در همان حد باقی بماند بدون اینکه غنی سازی 60 درصد متوقف شود.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
واکنش قالیباف به انتخاب شهردار نیویورک
راه‌های جایگزین برای تردد در روز جمعه در اطراف میدان انقلاب
پول زائرانی که زمینی از عربستان بازگشتند، پس داده شد
ترکیه اس-400 را رها نمی‌کند و بر سر اف-16 چانه می‌زند
وزیر اقتصاد: گمرکات به بخش خصوصی واگذار می شود
جدول لیگ برتر ایران در پایان دیدارهای امروز
موافقت «نیروهای پشتیبانی سریع» با آتش بس در سودان
سینمای ایران در جاده موفقیت اوراسیا
قیمت‌ ارز ترجیحی تغییری نکرده است
گونه جدید کرونا با «گلودرد تیغی» در حال گسترش است+فیلم
حماس: اقدام بن‌گویر در النقب، تجلی آشکار تروریسم سازمان‌یافته است
پزشکیان: تفرقه در امت اسلام، خواست صهیونیسم جهانی است
زهران ممدانی تیم انتقال قدرت کاملاً زنانه خود را معرفی کرد
آبفا: ذخیره سدهای تهران به 5 درصد رسید
نبیه بری: مذاکره مستقیم با اسرائیل در کار نیست
یک پالایشگاه نفت در جنوب غرب روسیه هدف قرار گرفت
حسن یزدانی رسما به استقلال پیوست +فیلم
هند، رئیس‌ دوره‌ای گروه بریکس در سال 2026 می شود
امیدوارم مبادلات بین ایران ‌و پاکستان به 10 میلیارد دلار برسد
آغاز حملات گسترده رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان + فیلم
نامه 51 نماینده مجلس، درباره تبعات حذف نرخ ارز 28500 تومانی
مدودف به ترامپ هشدار داد
عذرخواهی شمسایی پس از توقف مقابل افغانستان: چک خوردیم!
امسال 400 هزار نفر به جمعیت بازنشسته کشور اضافه شد
آغاز ثبت‌نام وام‌های دانشجویی از ابتدای هفته آینده
قدرت و حجم آتش ایران در جنگ 12 روزه قدرت اسلام و امت اسلامی بود
دستور مقتدی صدر برای لغو هرگونه تجمع اعتراضی تا پایان انتخابات
منشور حقوق بشر کوروش، جهانی شد
آزمون وکالت 1404 با رقابت 98 هزار داوطلب برگزار شد
کردستان با پتانسیل‌های فراوان می‌تواند موتور محرکه تحول در کشور باشد
اوسمار: از بازگشت به ایران خوشحالم
تصویر شگفت انگیز از نابرابری هزینه خانوار در ایران
توقیف 2467 خودرو شوتی در طرح ضربتی پلیس
سرقت میلیاردی در مترو به بهانه کمک به سالمندان
ترافیک سنگین در محورهای شمالی تهران و آزادراه‌ها
تاکتیک‌های جدید روسیه در شرق اوکراین
فوتسال ایران در دومین دیدار خود برابر افغانستان متوقف شد + گل ها
نورنما | یگان سگهای رباتیک
بازگشت سامانه‌های پاتریوت به کره‌جنوبی
سد کرج تا 15 روز دیگر آب دارد
استقرار نظامیان آمریکایی درپایگاه هوایی جدید در سوریه
تفسیر آزمایش‌ پزشکی توسط هوش مصنوعی جان بیمار را به خطر می اندازد
واکنش آموزش و پرورش به کامیون حمل‌ونقل دانش‌آموزان
قطع مستمری بازنشستگان فعال در تاکسی‌های اینترنتی تکذیب شد
برتری پاویون وزارت دفاع در نمایشگاه دریانوردی کراچی
طرح جدید رژیم صهیونیستی برای جذب مهاجران یهودی
نرخ دلار و سایر ارزهای خارجی در 15 آبان 1404
تحول در سیاست ملی روسیه / تأکید پوتین بر میهن‌پرستی
نبرد راهبردی اژدها و عقاب در جغرافیای پول
قتل خونین زن کرمانشاهی در سوند
X
آگهی تبلیغاتی