×
اقتصادی
شناسه خبر : 227033
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/03/15 ساعت 15:14
چرا واگذاری سهام ایران‌خودرو و سایپا متوقف شد؟

چرا واگذاری سهام ایران‌خودرو و سایپا متوقف شد؟

سازمان بورس واگذاری سهام تودلی شرکت‌ها را با استناد به ماده 28 دستورالعمل حاکمیت شرکتی و قانون برنامه هفتم دنبال می‌کند. جزئیات دقیق اقدامات قانونی و نظارتی در پی انتشار نامه دبیر شورای عالی اقتصادی در خصوص ایران‌خودرو و سایپا اعلام شد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: عضو هیأت‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد یکی از وظایف کلیدی سازمان بورس، حمایت از منافع سرمایه‌گذاران، حفظ بازار شفاف و کارا، و نظارت مؤثر بر اجرای قانون بازار اوراق بهادار است. به همین منظور، سازمان بورس در سال ۱۴۰۱ دستورالعمل حاکمیت شرکتی را تدوین کرد. ماده ۲۸ این دستورالعمل تصریح می‌کند که سهام شرکت‌های ناشر نمی‌تواند در اختیار شرکت‌های فرعی باشد.

این ماده مهم پس از پیگیری‌های سازمان بورس، در بند «ب» ماده ۵ قانون برنامه هفتم نیز درج شد تا ضمانت اجرایی بیشتری یابد. به دنبال آن، پیگیری‌های سازمان برای واگذاری سهام چرخه‌ای از مسیرهای قانونی با جدیت ادامه یافته است.

در همین راستا، جلسه‌ای در ۳ خرداد ۱۴۰۴ در وزارت صمت برگزار شد. در این جلسه، سازمان بورس از وجود نامه محرمانه ۳۱ اردیبهشت شورای عالی هماهنگی اقتصادی خطاب به وزیر صمت مطلع شد. در این نامه درخواست شده بود که تا زمان اعلام مصوبه رسمی شورا، از هرگونه واگذاری یا تغییر در ترکیب سهام شرکت‌های ایران‌خودرو و سایپا جلوگیری شود.

سازمان بورس، در اقدامی شفاف‌ساز، بلافاصله خواستار افشای عمومی این نامه توسط ناشران پیش از آغاز معاملات روز ۴ خرداد شد. پس از افشای اطلاعات، نمادهای معاملاتی شرکت‌ها بازگشایی و دلایل توقف و بازگشایی، به تفصیل در سامانه کدال منتشر شد.

همچنین سازمان بورس با برگزاری جلسات کارشناسی، معاملات مشکوک قبل از افشای عمومی اطلاعات را بررسی کرده و دارندگان احتمالی اطلاعات نهانی را شناسایی نموده است. طبق مصوبه هیأت‌مدیره، فرآیند تکمیل مستندات برای پیگیری تخلفات احتمالی از جنبه قانونی و مجرمانه در حال انجام است.

سازمان بورس اعلام کرده که با دقت و در چارچوب ضوابط قانونی، ارزیابی‌های لازم را ادامه می‌دهد و نتایج آن نیز اطلاع‌رسانی خواهد شد. این سازمان تأکید کرده اجرای کامل ماده ۲۸ دستورالعمل حاکمیت شرکتی و قانون برنامه هفتم در اولویت نظارت قرار دارد.


اخبار مرتبط
فرصت طلایی برای خریداران خودرو؛ فروش جدید سایپا استارت خورد +لینک ثبت‌نام
سه‌شنبه 1404/03/20 ساعت 09:29
فرصت طلایی برای خریداران خودرو؛ فروش جدید سایپا استارت خورد +لینک ثبت‌نام
طرح جدید فروش محصولات سایپا از صبح روز دوشنبه 19 خرداد آغاز شد. متقاضیان می‌توانند با مراجعه به لینک اختصاصی اعلام‌شده، برای خرید خودرو با شرایط ویژه اقدام کنند. این طرح شامل عرضه چندین مدل پرتقاضا با قیمت کارخانه و زمان تحویل کوتاه‌مدت است.
سایپا هم پشت ایران‌خودرو درآمد؛ خودمان قیمت‌ها را اصلاح می‌کنیم!
یکشنبه 1404/03/18 ساعت 13:33
شورش خودروسازان علیه قیمت‌گذاری دستوری؛
سایپا هم پشت ایران‌خودرو درآمد؛ خودمان قیمت‌ها را اصلاح می‌کنیم!
پس از ایران‌خودرو، حالا سایپا نیز به صف اصلاح قیمت‌ها پیوست. این شرکت خودروساز اعلام کرد که پیشنهادات لازم برای بازنگری در قیمت محصولاتش را به مراجع ذی‌ربط ارائه کرده و در انتظار پاسخ نهایی است.
ایران خودرو برای ادامه فروش خودرو شرط گذاشت! + فیلم
شنبه 1404/03/17 ساعت 08:58
چالش جدید در بازار خودروی داخلی؛
ایران خودرو برای ادامه فروش خودرو شرط گذاشت! + فیلم
در حالی‌که بازار خودرو در رکود به‌سر می‌برد، ایران‌خودرو اعلام کرده از ابتدای سال جاری حتی یک دستگاه هم نفروخته است؛ این خودروساز مشروط به افزایش قیمت، فروش را متوقف کرده و خواهان آزادسازی قیمت‌ها پیش از عرضه دوباره خودروست.
آغاز انتقال غیرحضوری سهام عدالت متوفیان؛ وعده‌ای که بالاخره عملی می‌شود
پنج‌شنبه 1404/03/15 ساعت 18:31
آغاز انتقال غیرحضوری سهام عدالت متوفیان؛ وعده‌ای که بالاخره عملی می‌شود
پس از سال‌ها بلاتکلیفی و خلف وعده، فرآیند انتقال سهام عدالت متوفیان از مرداد 1399 به بعد وارد مرحله اجرایی شد. با راه‌اندازی سامانه‌های برخط از سوی سازمان امور مالیاتی، وراث می‌توانند بدون مراجعه حضوری، مراحل قانونی انتقال سهام را پیگیری کنند.
سیاست جدید دولت؛ پایان تصدی‌گری خودروسازان
پنج‌شنبه 1404/03/15 ساعت 18:01
سیاست جدید دولت؛ پایان تصدی‌گری خودروسازان
وزیر صمت با اعلام سیاست دولت در دوری از تصدی‌گری در صنعت خودروسازی، از واگذاری شرکت‌هایی چون سایپا به بخش خصوصی خبر داد. او همچنین در جریان بازدید از طرح‌های فولادی کردستان، بر لزوم مشوق‌های خاص برای این استان جهت توسعه متوازن تأکید کرد.
فروش سهام سایپا و ایرانخودرو ممنوع شد!
یکشنبه 1404/03/04 ساعت 11:04
فروش سهام سایپا و ایرانخودرو ممنوع شد!
فروش سهام سایپا و ایرانخودرو تا اطلاع بعدی متوقف شد. شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در نامه‌ای محرمانه هرگونه تغییر و تحول در سهام این خودروساز ها را تا تصمیم‌گیری نهایی ممنوع اعلام کرده است. این تصمیم با هدف حفظ وضعیت موجود و بررسی دقیق شرایط اقتصادی شرکت اتخاذ شده است.
نظرات

آخرین اخبار
ترک سیگار ابتلا به آلزایمر را کاهش می‌دهد؟
افزایش تلفات زلزله فیلیپین+فیلم
ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: حملات به ایران هدفمند است/پیش از حمله مطلع شدم
گفت‌وگوی خانوادگی؛ راهکار کاهش استرس کودکان
حمله آمریکای متجاوز به بهانه سقوط بالگرد آپاچی/ موج دوم حملات به جنوب کشور
ادعای مقام کاخ سفید: به رغم حملات جدید، موضع آمریکا درباره توافق با ایران تغییر نکرده است
نامه عراقچی به اعضای شورای حکام ؛ از تکرار اشتباه سال گذشته جلوگیری کنید
فریب اطلاعات پزشکی فضای مجازی را نخورید
نیمی از نفت ایران در ازای مشارکت در بازسازی
آمریکای متجاوز: حملات علیه ایران را آغاز کرده ایم
زنبورها با مغزی به اندازه کنجد فکر می‌کنند
هشدار یک منبع آگاه نظامی به دشمن درباره شرارت جدید
ایران: قطعنامه 2231 شورای امنیت منقضی شده است
مستند افشاگرانه و حمایت قاطع گروه دوستان منشور ملل متحد از ایران
علی باقری: هدف آمریکا علیه ایران هرگز محقق نمی‌شود
آمادگی برای صدور ویزای شرکت‌کنندگان خارجی در مراسم تشییع رهبر شهید
دستورات ویژه وزیر راه و شهرسازی برای سفرهای اربعین و بازگشت حجاج
هند مجوز استارلینک را در سایه نگرانی‌های امنیتی متوقف کرد
توضیح الجزیره به نقل از منبع ایرانی درباره سقوط بالگرد آمریکایی
المطلع: ایران معادله بازدارندگی جدیدی در منطقه ایجاد کرد
وزیر انرژی آمریکا : درگیری با ایران پیچیده‌تر از پیش‌بینی‌ها بود
مخبر: 100 شب پایداری مردم، نقشه‌های شوم دشمن را بی‌اثر کرد
رای شورای امنیت سازمان ملل به بررسی بازگشت تحریم‌ها علیه ایران
بازگشایی سفارت هلند در تهران
وزیر فرهنگ: ‏قطع اینترنت جز با احراز شرایط اضطراری مجاز نیست
ادعای ترامپ درباره سرنگونی بالگرد آپاچی آمریکا توسط ایران
حمله به مقر کردهای جدایی‌طلب در اربیل
پرونده قضایی و انضباطی دانشجویان متخلف در تجمعات دی‌ماه در حال رسیدگی است
ترامپ و خطای هرمز؛ بازی با آتشی که پاسخ دارد
وزیر خارجه انگلیس: خواستار مذاکرات موفق ایران و آمریکا هستیم
رنجبر: شهید طهرانچی مدیری تحول‌گرا بود
رد پیشنهاد 150 میلیونی رئال برای آلوارس
ایران: با پایان شرایط جنگی و رفع تهدیدات، زمینه راستی‌آزمایی فراهم می‌شود
شوک بزرگ در اردوی ازبک‌ها؛ماشاریپوف جام جهانی را از دست داد
سی‌ان‌ان ادعای ترامپ علیه ایران را تکرار کرد
صبح خونین دانشکده دندانپزشکی؛ جزئیات تازه از زبان مادر قربانی
جزئیات جلسه ستاد تشییع رهبر شهید انقلاب
بقائی: عملیات پرچم دروغین آمریکا به معامله یک میلیارد دلاری ختم شد
هشدارعراقچی نسبت به هرگونه خطای احتمالی دشمن در خلیج فارس
جزئیات جدید ترمیم نمرات امتحانات نهایی اعلام شد
الجزیره: تقلای ترامپ برای توافق با ایران، بیانگر شکاف میان آمریکا و اسرائیل است
پزشکیان: باید راه رانت و فساد در نظام اداری بسته شود
طوفان و تندباد شدید در پایتخت
کالاس: بازگشت به جنگ تمام‌عیار بهای سنگینی برای منطقه دارد
امسال آسمان کشور 68 درصد بیشتر بارید
گروسی در مناظره‌های ژنو میان نامزدهای دبیرکلی سازمان ملل شرکت نکرد
قالیباف: ما زبان دیپلماسی را ترجیح می‌دهیم ولی زبان‌ غیردیپلماسی را روان‌تر صحبت می‌کنیم
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 19 خرداد 1405
درخواست روسیه برای خروج سلاح‌های هسته‌ای آمریکا از اروپا
غریب‌آبادی: شورای حکام نباید محل سفیدشویی تجاوز نظامی باشد