×
بین الملل
شناسه خبر : 226571
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/03/12 ساعت 10:47

ضربه بی‌سابقه اوکراین به توانمندی راهبردی روسیه؛

پوتین بی‌پروا هشدار داد: همه خطوط قرمز را پشت‌سر گذاشتیم! + فیلم

در حمله‌ای بی‌سابقه و جسورانه، پهپادهای اوکراینی بیش از 40 بمب‌افکن استراتژیک روسیه را در عمق خاک این کشور هدف قرار دادند؛ عملیاتی که گفته می‌شود از داخل روسیه هدایت شده و خشم کرملین را برانگیخت. پوتین هشدار داد: عبور از خطوط قرمز، بدون پاسخ نخواهد ماند.

نورنیوز-گروه بین الملل: بامداد روزی که روسیه انتظارش را نداشت، پهپادهای اوکراینی از اعماق خاک روسیه برخاستند و در عملیاتی که ۱۸ ماه برنامه‌ریزی شده بود، قلب راهبردی نیروی هوایی روسیه را نشانه گرفتند. به‌گفته منابع اوکراینی، این حمله دست‌کم ۴۰ فروند بمب‌افکن را در چند پایگاه از شمالی‌ترین نقاط روسیه تا نزدیکی پایتخت هدف قرار داده و خسارات قابل‌توجهی به زیرساخت‌های نظامی وارد کرده است.
تصاویر منتشرشده از سوختن بمب‌افکن‌های توپولف ۹۵ در باند فرودگاه‌ها و گزارش‌هایی از آتش‌سوزی در فرودگاه‌های بلایا، اولنیا، دیاگیلوو و ایوانوو، روایتگر ابعاد گسترده این عملیات است. اما نکته کلیدی‌تر، نحوه اجرای این حمله است: پهپادهایی که نه از مرز، بلکه از خاک روسیه برخاسته‌اند و ساختار دفاعی- امنیتی روسیه را به چالش کشیدند.
با فاصله ۶۱۰۰ کیلومتری میان ایرکوتسک و اوکراین، دیگر تردیدی نیست که اوکراین موفق شده زیرساخت‌های عملیاتی خود را در داخل روسیه مستقر کند یا دست‌کم همکاری محلی را جلب نماید. کانال‌های خبری روسیه مدعی‌اند که برخی حملات از کامیون‌هایی در نزدیکی پایگاه‌ها هدایت شده است، مسئله‌ای که حتی فرضیه نفوذ عمیق امنیتی را محتمل‌تر می‌کند.


 

در همین حال، هم‌زمان با این عملیات پهپادی، انفجار یک قطار حامل سوخت و تجهیزات نظامی در ملیتوپل، بار دیگر شریان لجستیکی روسیه در جنوب اوکراین و ارتباط با کریمه را مختل کرده است. هدف قرار گرفتن این مسیر، که پل پشتیبانی جنگی روس‌ها در جبهه زاپوریژیا محسوب می‌شود، نشان می‌دهد عملیات اخیر صرفاً یک پیام نمایشی نبوده، بلکه در راستای یک راهبرد ترکیبی و چندوجهی طراحی شده است.
واکنش کرملین نیز به‌وضوح نشان‌دهنده تغییر فاز در برخورد با تحولات است. پوتین با اعلام اینکه «دیگر هیچ خط قرمزی وجود ندارد» و «اوکراین حکم مرگ خود را امضا کرده»، عملاً از ورود به مرحله‌ای بی‌قاعده و بدون محدودیت در جنگ با اوکراین خبر می‌دهد. این موضع‌گیری می‌تواند به معنی استفاده از تسلیحات سنگین‌تر یا حتی حرکت به سمت عملیات متقابل فراتر از جبهه‌های جنگ فعلی باشد.
در این میان، نیروی هوایی اوکراین نیز مدعی شده روسیه در پاسخ، شب گذشته با ۴۷۲ پهپاد به خاک این کشور حمله کرده است؛ رقمی که در صورت تأیید، بزرگ‌ترین عملیات پهپادی روسیه از زمان آغاز جنگ تلقی خواهد شد. چنین تقابلی، نشانگر شدت گرفتن تنش‌ها در ابعادی است که ممکن است حتی پای کشورهای ثالث را نیز به معادله جنگ باز کند.
 حملات اخیر اوکراین را می‌توان نقطه عطفی در جنگ دانست؛ نه فقط به‌خاطر خسارات وارده به ارتش روسیه، بلکه به دلیل تغییری که در ماهیت جنگ رخ داده است: از نبرد در مرزها، به نبرد در عمق خاک روسیه. این تغییر ژئوپلیتیکی و روانی، ممکن است آغازگر مرحله‌ای از جنگ باشد که پایان آن، دیگر در کنترل هیچ‌یک از طرفین نباشد.
 


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مرد گمشده پس از 7 سال در پیاده روی اربعین پیدا شد
تظاهرات یک میلیون نفری شهرک‌نشینان علیه نتانیاهو
ذخایر سوخت مایع نیروگاهی 60 درصد افزایش یافت
ولایتی: مردم ایران اجازه معامله بر سر امنیت ملی‌شان را نمی‌دهند
نورنما | انفجار در یکی از کارخانه‌های استیل آمریکا
اظهارات سرلشکر رحیم صفوی درباره احتمال وقوع جنگ جدید
مدیرعامل ایرانسل درباره افزایش 70 درصدی تعرفه اینترنت چه گفت؟
طرح اشغال کامل شهر غزه به تصویب رسید
سفارت آلمان در تهران موقتا تعطیل شد
انتظار 4 ساله برای دریافت خودروی کارخانه‌ای همچنان ادامه دارد
آتش‌سوزی گسترده در سوله هزارمتری آرد در شیراز
مکرون: فکر نمی کنم پوتین دنبال صلح باشد
انهدام گسترده پهپادهای اوکراینی بر فراز مناطق روسیه
شلیک موشک مقاومت فلسطین به قلب سرزمین‌های اشغالی
بحران آب در کشور باران‌های سیل‌آسا
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد/ استرالیا قهرمان شد
آخرین جزییات از آتش‌سوزی مهیب جنوب تهران/ نمایی نزدیک از آتش‌سوزی انبار روغن موتور + فیلم
شلیک 70 موشک از یمن به اراضی اشغالی در 5 ماه
طرح توسعه شهرک سازی اسرائیل را تهدیدی برای موجودیت کشور فلسطین می‌دانیم
جوزف عون: طرح آمریکا با اصلاحات لبنان به سند ملی تبدیل شد
هوای تهران از سه‌شنبه گرم‌تر می‌شود؛ افزایش تابش اشعه فرابنفش در پایتخت
منچستر یونایتد با شکست لیگ جزیره را آغاز کرد
عکس های منتخب جهان، 17 آگوست 2025
نفتالی بنت: نتانیاهو در مقابله با حماس ناکام مانده است
رئیس‌جمهور از تلاش‌های برگزارکنندگان مراسم اربعین تقدیر کرد
انفجار تروریستی در قلب شهر حلب سوریه
قلعه‌نویی: لژیونرهای تیم در تورنمنت کافا حضور ندارند
برکناری سه مقام ارشد سعودی به دستور ملک سلمان
عارف: دولت چهاردهم به دنبال تمرکززدایی و انتقال اختیارات است
کیفیت هوا در تهران به وضعیت ناسالم درآمد
مدیر ChatGPT: کاربران باید همواره دقت پاسخ‌های هوش مصنوعی را تایید کنند
نخست‌وزیر یمن خواستار پایان یافتن بی‌تفاوتی کشورهای عربی شد
توقف ناامیدکننده چلسی در گام اول لیگ برتر
جولانی به تکفیری‌ها تابعیت سوری هدیه کرد
پوتین و ترامپ؛ بازی با روان در میدان سیاست
پزشکیان در اوراسیا؛ نقطه عطف دیپلماسی و همکاری ایران
نیویورک‌تایمز: نفوذ اطلاعاتی ایران در ساختار داخلی اسرائیل فاش شد
زنگ خطر در نظام سلامت؛ 80 درصد داروخانه‌ها در معرض ورشکستگی
روبیو هشدار داد: این جنگِ ما نیست؛ باید به‌دنبال آتش‌بس باشیم
سفر هماهنگ زلنسکی و رهبران اروپایی به آمریکا برای حمایت از اوکراین
بیانیه وزارت امور خارجه در مورد محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و کوچاندن اجباری ساکنان غزه
ایجاد «اتاق امن» در مدارس؛ گامی برای افزایش امنیت دانش‌آموزان
تهدید وزیر جنگ اسرائیل پس از حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی
ویتکاف: پوتین آماده پذیرش تضمین‌های امنیتی برای اوکراین است
فلج شدن زندگی شهرک‌نشینان صهیونیست در پی اعتصاب گسترده
آیین وداع با پیکر شهید اسماعیل پاشایی در بهارستان برگزار شد
متهم 27 هزار میلیاردی بازداشت و به کشور بازگردانده شد
کمبود 100 هزار پرستار در کشور؛ فرمول پرداخت اضافه‌کاری‌ها تغییر کرد؟
مرگ یک آتش نشان در آتش سوزی کنگان
هشدار اقتصاددانان برنده نوبل به نخست‌وزیر اسرائیل: اقتصاد اسرائیل در مرز نابودی
X
آگهی تبلیغاتی