×
فرهنگی
شناسه خبر : 226372
تاریخ انتشار : شنبه 1404/03/10 ساعت 16:13
7 هزار نویسنده از سراسر جهان: «یهودستیز نیستیم؛ اما مقابل اسرائیل می‌ایستیم»

7 هزار نویسنده از سراسر جهان: «یهودستیز نیستیم؛ اما مقابل اسرائیل می‌ایستیم»

در نامه‌ای که بیش از 7 هزار نویسنده جهانی از آن حمایت کرده‌اند، علارغم مخالفت صریح با یهودستیزی، از مبارزه مشترک یهودیان و فلسطینیان علیه جنایت‌های اسرائیل حمایت شده است.

نورنیوز ـ گروه فرهنگی: در واکنشی کم‌سابقه، ۳۸۰ نویسنده برجسته جهان با امضای نامه‌ای تاریخی، اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه را «نسل‌کشی» خوانده و خواستار آتش‌بس فوری، عدالت برای فلسطینیان و آزادی هزاران زندانی شدند. این بیانیه که به ابتکار گروهی از نویسندگان بریتانیایی از جمله هوراتیو کلر، کاپکا کاسابووا و مونیک روفی تدوین شد.

نام‌های بزرگی چون زادی اسمیت، ایان مک‌ایوان، راسل تی. دیویس، ژانت وینترسون، جورج مونبیوت، ایروین ولش، ویلیام دالریپل، برایان انو، کیت موس، حنیف قریشی و الیف شافاک در میان امضاکنندگان دیده می‌شوند؛ چهره‌هایی که نشان دادند سکوت را کنار گذاشته‌اند و ادبیات را به سنگری در برابر بی‌عدالتی بدل کرده‌اند.

شروع نامه‌ای جهانی با یک شعر عربی

بیانیه با شعری تکان‌دهنده از شاعر فلسطینی، هبة ابو ندا ـ که در اکتبر ۲۰۲۳ در یکی از حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به شهادت رسید ـ آغاز می‌شود؛ شعری که نه‌تنها احساسی عمیق را منتقل می‌کند، بلکه آغازگر بیانیه‌ای‌ است که صراحتاً اسرائیل را به ارتکاب نسل‌کشی متهم می‌کند: ««و اگر روزی، ای نور / تمام کهکشان‌ها / از کل جهان / دیگر جایی برای ما نداشت / می‌گفتی: به قلب من وارد شو، / آنجا سرانجام در امان خواهی بود.»

در این نامه آمده است: «استفاده از واژه نسل‌کشی برای آنچه در غزه می‌گذرد، دیگر محل تردید نیست. سازمان‌هایی مانند عفو بین‌الملل، دیده‌بان حقوق بشر و شورای حقوق بشر سازمان ملل، به وضوح این اقدامات را به‌عنوان نسل‌کشی شناسایی کرده‌اند.»

باید اسرائیل را تحریم کنید

نویسندگان در ادامه خواستار توزیع فوری کمک‌های بشردوستانه، رفع محدودیت ورود دارو و غذا و آزادی هزاران فلسطینی زندانی شدند و هشدار دادند در صورت بی‌توجهی دولت اسرائیل به این خواسته‌ها، باید تحریم‌هایی علیه آن اعمال شود.

در این بیانیه تأکید شده است که نسل‌کشی، یک شعار سیاسی نیست، بلکه بار حقوقی، اخلاقی و تاریخی دارد. امضاکنندگان با تأکید بر مسئولیت اخلاقی خود به عنوان نویسندگان زمانه، اعلام کرده‌اند که نمی‌خواهند تنها تماشاگر این جنایت باشند.

یهودستیز نیستیم اما فلسطین باید مقابل اسرائیل بایستد

در بخشی دیگر از نامه، نویسندگان با تاکید بر مخالفت صریح با یهودستیزی، از مبارزه مشترک یهودیان و فلسطینیان علیه جنایت‌های اسرائیل حمایت کرده‌اند؛ حمایتی که بازتابی از یک همبستگی جهانی و انسانی است.

البته این نامه واکنش‌های زیادی در رسانه‌ها و فضای عمومی برانگیخت. برخی چهره‌های شناخته‌شده مانند گری لاینکر و برایان کاکس مدت‌ها در مورد فجایع غزه سخن گفته بودند، اما برخی دیگر مانند زادی اسمیت تا پیش از این سکوت کرده بودند. انتقادات در فضای مجازی بیشتر به تأخیر در موضع‌گیری برخی از نویسندگان مطرح بود، به‌ویژه آنکه زادی اسمیت پیش‌تر در مقاله‌ای در نیویورکر از «زبان» به‌عنوان سلاح کشتار جمعی در نزاع فلسطین و اسرائیل یاد کرده بود؛ تعبیری که با سوءبرداشت‌هایی همراه شد.

۷ هزار نویسنده از این نامه حمایت کردند

اما فراتر از این نامه، موج حمایت از مردم مظلوم فلسطین در میان نخبگان ادبی و فرهنگی جهان از مدتی پیش آغاز شده است. بیش از ۷۰۰۰ نویسنده از سراسر دنیا، از جمله برندگان نوبل، بوکر و پولیتزر، نامه‌ای دیگر را برای تحریم فرهنگی اسرائیل امضا کرده‌اند. حذف حامی اصلی جایزه گیلر، انتقادهای شدید از سانسور آثار ضدجنگ در آکادمی سلطنتی هنر بریتانیا، و حذف آثار هنرمندان حامی فلسطین، بخشی از واکنش جهانی به جنایت‌های اسرائیل است.

در برابر جنایات یک رژیم کودک‌کش و متجاوز، نویسندگان جهان با قلم‌هایشان ایستاده‌اند؛ قلم‌هایی که اکنون بیش از همیشه، صدای عدالت‌خواهی‌اند.


نظرات

آخرین اخبار
اسپانیا سفیر خود را از اسرائیل فراخواند
سردار تنگسیری: اجازه عبور از تنگه هرمز در اختیار ایران است
نمی‌گذاریم حتی یک لیتر نفت به نفع آمریکا و شرکای آنها از تنگه هرمز عبور کند
گزارش تصویری | احیای شب بیست و یکم ماه رمضان میدان تجریش
قیمت نفت برنت در 2 ماه آینده به بالای 95 دلار می‌رسد
پیام فرمانده هوافضای سپاه به ترامپ
متجاوزان آمریکایی و شرکایش حق عبور از تنگه هرمز را ندارند
اندونگ: با استقلال و ایران می‌مانم
تحلیل رسانه‌های آسیایی: جنگ آمریکا و اسرائیل تهدیدی برای ثبات منطقه است
گوگل عامل‌های هوش مصنوعی به پنتاگون می‌دهد
حمله دشمن آمریکایی صهیونیستی به دو شناور در اسکله جزیره هرمز
مهلت ارسال اطلاعات دفاتر تجاری الکترونیکی تمدید شد
آغاز موج سی ونهم عملیات وعده صادق 4 با یاد و نام شهدای اقتدار علیه اهداف آمریکا در منطقه
حادثه برای کشتی تایلندی در تنگه هرمز
اکونومیست: آمریکا قدرت محافظت از کشتی‌ها در تنگه هرمز را ندارد
قلعه نویی: شهادت دختران لکه سیاهی بر شعارهای دشمنان است
اختلاف میان تل آویو و واشنگتن بر سر جنگ ایران
تهران تا شنبه بارانی است
اذعان مقام صهیونیست: حملات حزب‌الله خواب و امنیت را از اسرائیل گرفته است
تاجگردون: در تلاشیم بودجه در موعد مقرر ابلاغ شود
اردوغان: جنگ علیه ایران باید متوقف شود
حمله به 19734 ساختمان غیرنظامی/ نقاط امن خانه را به کودکان آموزش دهید
رحیمی: تجاوز به ایران نقض فاحش منشور ملل متحد و کنوانسیون حقوق کودک است
کولیوند : نگرانی درخصوص تهیه دارو و تجهیزات وجود ندارد
آمریکا 330 میلیون دلار پهپاد در تجاوز به ایران از دست داد
نشریه گلوبس: مقابله با موشک‌های ایران رویاپردازی است
بررسی ایرادات شورای نگهبان در لایحه بودجه 1405 در کمیسیون تلفیق
وداع باشکوه پایتخت با سرداران شهید رمضان
آغاز مرحله تکمیلی فروش اینترنتی ایران‌خودرو از روز 24 اسفندماه
نبردِ آزادی یا پوششِ تجاوز؟
موج بعدی ضربات اقتصادی به متحدان آمریکا در راه است
در رایزنی بن فرحان با همتایان آلمانی و آمریکایی چه گذشت؟
خودمراقبتی در شرایط جنگ مثل اکسیژن، ضروری است
کشف پنج تن مرغ تاریخ‌گذشته در اهواز
نفتالی بنت ترکیه را تهدید کرد
یکی از ساختمان‌های بانک سپه هدف حمله موشکی قرار گرفت
بارش باران و مه‌گرفتگی در محورهای 7 استان کشور
هشدار 4 ماه قبل دریاسالار شهید علی شمخانی در خصوص قدرت راهبردی دریایی ایران
کشتار دانش‌آموزان ایرانی، خاطرات جنایات آمریکا در ویتنام و عراق را زنده کرد
ستاد ترخیص پلیس راهور تهران بزرگ در ایام تعطیل و جنگ رمضان فعال است
نظارت مستمر بر محاکم طی ایام جنگ تحمیلی ضروری است
اینفانتینو : ترامپ از حضور ایران در جام جهانی استقبال کرد
دستمزد کارگران به تورم واقعی نزدیک خواهد شد
علی شمخانی؛ فرمانده‌ای که با غیرت، تاریخ را رقم زد
شست‌وشوی رایگان خودروهای شهروندان پس از آلودگی ناشی از آتش‌سوزی
نگرانی مردم آمریکا از جنگ و شکست کاخ سفید در اقناع افکار عمومی
چین: جنگ علیه ایران نباید اتفاق می‌افتاد
4 زخمی در اصابت 2 پهپاد به نزدیکی فرودگاه دوبی
قالیباف: مرگ در بستر شایسته مجاهدت سرداران شهید رمضان نبود
اخراج 50 هزار نفر از فولکس‌واگن