×
سیاسی
شناسه خبر : 225980
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/03/07 ساعت 12:28
معمار اصلی تحریم ها؛ غنی سازی ایران قابل حذف نیست

معمار اصلی تحریم ها؛ غنی سازی ایران قابل حذف نیست

ریچارد نفیو، طراح تحریم‌های گسترده علیه ایران، و وندی شرمن، دیپلمات کهنه‌کار آمریکایی، اذعان کرده‌اند که غنی‌سازی در ایران نه قابل حذف است و نه قابل مهار از طریق فشار. اکنون واشنگتن در بزنگاه پذیرش واقعیت قرار گرفته است.

نورنیوز _ گروه سیاسی: پایان دوران توهم: غنی‌سازی ایران، یک واقعیت برگشت‌ناپذیر
پس از سال‌ها سیاست فشار حداکثری و خروج پرهزینه آمریکا از توافق هسته‌ای، حالا صدای بازگشت به عقلانیت از درون خود طراحان تحریم شنیده می‌شود. ریچارد نفیو، از معماران اصلی تحریم‌ها، در یادداشتی تحلیلی در فارن افرز می‌نویسد که چاره‌ای جز پذیرش غنی‌سازی توسط ایران نیست. او تصریح می‌کند که توافقی با محوریت نظارت شدید اما پذیرش سطحی از غنی‌سازی، می‌تواند به احیای برخی مزایای برجام بینجامد.

از سوی دیگر، وندی شرمن به‌صراحت هشدار می‌دهد که حتی در صورت حمله نظامی به سایت‌های هسته‌ای ایران، این کشور به شکل مخفیانه و زیرزمینی راه خود را ادامه خواهد داد. پیام این دو موضع همگرا روشن است: ایران اکنون به نقطه‌ای از بلوغ فناورانه و پایداری راهبردی رسیده که ابزار تحریم و تهدید کارآمدی خود را از دست داده‌اند.

ترامپ، موانع پنهان توافق و وسوسه بازگشت

نفیو در تحلیل خود به این نکته مهم اشاره می‌کند که حتی دولت ترامپ نیز به دنبال ایجاد نوعی توافق محدود است؛ توافقی که بیشتر به بازتثبیت تصویر رئیس‌جمهور به‌مثابه یک «معامله‌گر بزرگ» کمک کند. ایران هم که زیر فشار تحریم‌هاست، در پی گشایشی اقتصادی و کاهش تنش‌هاست. اما مانع اصلی، بی‌اعتمادی عمیق تهران به دوام هرگونه توافق با آمریکا به‌ویژه در دوره ترامپ است.

بر اساس تحلیل نفیو، مهم‌ترین گره‌ کور در مذاکرات، به تضاد بنیادین میان خواست ایران برای حفظ توانمندی‌های راهبردی‌اش و انتظار ایالات متحده برای محدودسازی این توانمندی‌ها بازمی‌گردد. حتی اگر دو طرف بتوانند چارچوبی مشترک بیابند، مسائلی مانند حمایت ایران از گروه‌های مقاومت یا تضمین‌های اجرایی، می‌تواند روند رسیدن به توافق را با چالش جدی مواجه کند.

راه‌حل: توافق واقع‌گرایانه، نه بازگشت به گذشته

برخلاف آنچه در تبلیغات سیاسی غرب بیان می‌شود، پذیرش سطحی از غنی‌سازی، خط قرمز تازه‌ای نیست بلکه الزام هر توافقی است که به دنبال مهار تنش‌هاست. همان‌گونه که نفیو اشاره می‌کند، توافقی با محوریت نظارت فنی شدید و در عین حال حفظ چتر غنی‌سازی در سطحی معین، می‌تواند از بحران آنی جلوگیری کرده و مسیر آینده را تثبیت کند.

شرمن نیز هشدار می‌دهد که فشار بیشتر، ایران را به سوی گزینه‌های رادیکال سوق می‌دهد؛ جایی که حتی طرف‌های غربی نیز دیگر ابزاری برای مهار آن نخواهند داشت. در واقع، پیام نهایی این دو تحلیل‌گر آمریکایی، دعوت به واقع‌گرایی راهبردی و عبور از رویکردهای تقابلی و یک‌جانبه‌گرایانه است.


اخبار مرتبط
بروجردی: اروپا با اقدامات اخیر به دنبال خروج از انزوای سیاسی است
جمعه 1404/06/07 ساعت 14:00
بروجردی: اروپا با اقدامات اخیر به دنبال خروج از انزوای سیاسی است
به گفته عضو کمیسیون امنیت ملی، اروپا با هدف بازپس‌گیری جایگاه سیاسی خود و تحت فشار گذاشتن ایران، اقداماتی را در پیش گرفته که بیش از همه نمایشی از نقش‌آفرینی و افزایش فشارهای روانی و اقتصادی بر مردم کشور است.
عراقچی: آژانس شیوه جدید همکاری را پذیرفته/ ما فناوری را دارا هستیم/ ما غنی سازی می کنیم
شنبه 1404/05/11 ساعت 19:14
در گفت‌وگو با روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز؛
عراقچی: آژانس شیوه جدید همکاری را پذیرفته/ ما فناوری را دارا هستیم/ ما غنی سازی می کنیم
«سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگو با روزنامه انگلیسی، به مسائل مختلف حوزه سیاست خارجی پرداخته است. او در این گفتگو گفته «وضعیت میدانی تغییر کرده است، بنابراین ما به یک شیوه جدید همکاری با آژانس نیاز داریم و آن‌ها پذیرفته‌اند و قرار است تیمی را برای مذاکره در مورد این شیوه به ایران بفرستند».
آملی لاریجانی: غنی‌سازی خط قرمز نظام است؛ عقب‌نشینی نداریم
چهارشنبه 1404/03/21 ساعت 20:10
آملی لاریجانی: غنی‌سازی خط قرمز نظام است؛ عقب‌نشینی نداریم
آیت‌الله آملی لاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تأکید بر حفظ دستاوردهای صلح‌آمیز هسته‌ای، غنی‌سازی را از خطوط قرمز مذاکرات دانست و تأکید کرد: در برابر زیاده‌خواهی دشمنان، هیچ‌گونه عقب‌نشینی از اصول نظام صورت نخواهد گرفت.
تهران: غنی‌سازی 60 درصدی حق قانونی ماست
شنبه 1404/03/17 ساعت 11:31
تهران: غنی‌سازی 60 درصدی حق قانونی ماست
ایران اعلام کرد غنی‌سازی اورانیوم 60 درصدی طبق معاهده NPT ممنوع نیست و تمامی فعالیت‌ها تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انجام می‌شود. تهران این اقدام را حق مسلم خود دانسته و گزارش مدیرکل آژانس را غیرمعتبر توصیف کرده است.
اجازه نمی‌دهم ایران اورانیوم غنی کند
شنبه 1404/03/17 ساعت 09:59
ترامپ شمشیر را از رو بست؛
اجازه نمی‌دهم ایران اورانیوم غنی کند
رئیس‌جمهور آمریکا، تأکید کرد که اجازه نخواهد داد ایران اورانیوم غنی‌سازی کند و هشدار داد در صورت ادامه این روند، آمریکا به روش‌های دیگر وارد عمل خواهد شد. او همچنین درباره جنگ اوکراین و بررسی قراردادهای دولتی با ایلان ماسک صحبت کرد.
نامه مشترک دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان: توافق با ایران فقط با توقف کامل غنی‌سازی
شنبه 1404/03/17 ساعت 04:00
نامه مشترک دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان: توافق با ایران فقط با توقف کامل غنی‌سازی
نمایندگان دموکرات و جمهوری‌خواه آمریکا در نامه‌ای مشترک خطاب به مارکو روبیو و ریچارد ویتکاف تأکید کردند که هرگونه توافق با ایران باید به توقف کامل غنی‌سازی اورانیوم منجر شود و واشنگتن در این مطالبه قاطع و ثابت‌قدم است.
وزیر دفاع آمریکا: امیدواریم ایران غنی‌سازی را متوقف کند
جمعه 1404/03/16 ساعت 23:59
وزیر دفاع آمریکا: امیدواریم ایران غنی‌سازی را متوقف کند
وزیر دفاع آمریکا در تازه‌ترین اظهارات خود درباره ایران، ابراز امیدواری کرد که تهران غنی‌سازی اورانیوم را متوقف کرده و قابلیت هسته‌ای خود را برچیند. او از آمادگی واشنگتن برای هر سناریویی سخن گفت، در حالی که ایران خط قرمز مذاکرات را حفظ کرده است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
دریافت وام ازدواج باعث قطع یارانه می‌شود؟
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 9 آبان ماه +وضعیت استان‌ها
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 9 آبان ماه
گفتگوی یک میلیون کاربر چت جی پی تی با افکار خودکشی
نسل جدید قرص آهن با جذب بیشتر و عوارض کمتر
چین جوانترین فضانوردش را به فضا می برد
کشف ماده جوان‌کننده در جانور دریایی
گیاهان دارویی، قاتل چربی خون بالا
انقلاب در درمان مارگزیدگی
«دی‌ان‌ای» فقط شیمی نیست
عراقچی: آمریکا خطرناک‌ترین عامل اشاعه هسته‌ای در جهان است
مرگ مغزی صابر کاظمی تایید شد/ قائمی: خانواده کاظمی هنوز امیدوار است
کاروان ایران با 22 طلا چهارم آسیا شد
اعزام گروهی فرانسوی به سرزمین‌های اشغالی برای برنامه ریزی آتش بس
هشدار الجزایر به شورای امنیت درباره جنایت در سودان
هشدار حماس نسبت به شهرک‌سازی‌های جدید در کرانه باختری
در برابر نقض حقوق بین‌الملل ساکت نمانیم
سرمربی جدید یوونتوس کیست؟
روسیه: به همکاری‌مان با تهران ادامه می‌دهیم
تخصیص 1200 میلیارد تومان برای کارانه بهداشت
طلای دیگر برای شنای ایران
قطار توسعه از شلمچه می‌گذرد/ نفس خوزستان باید تازه شود
هشدار لاریجانی به برخی زعمای سیاسی
حمله خودرویی یک فلسطینی به پلیس رژیم صهیونیستی
تعیین راهکار موقت برای حمایت از کارکنان نیروهای شرکتی
تیم فوتسال جوانان ایران نایب قهرمان بازی‌های آسیایی شد
اژدر اتمی روسیه اروپا را نگران کرد
گوگل: هیچ هک جدیدی در جیمیل رخ نداده است
نورنما | قبرهای کوهی
حسین یزدانی به مدال برنز یک‌ضرب دست یافت
حراج اسناد محرمانه صنایع نظامی اسرائیل توسط هکرها
آواره شدن 400 هزار سوری در دوره حاکمیت جولانی
بانوی ایرانی برنده طلای جام جهانی پاراتیراندازی العین شد
قفل ترافیکی در آزادراه تهران–شمال
هواپیمای روسیه بر فراز دریای بالتیک رهگیری شد
چند درصد محصولات کشاورزی ارگانیک است؟
تست هسته‌ای آمریکا به تنش‌ها با چین و روسیه دامن می‌زند
بوکس بازی‌های آسیایی جوانان؛ شرافتمند نقره‌ای شد
هشدار معاون پدافند غیرعامل درباره افشای داده‌های آشکار
حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
جودو بازی‌های آسیایی؛ حکیمی و نوین برنز گرفتند
فاجعه خشکسالی؛ کاهش 82 درصد بارش‌های ایران
جدول لیگ برتر بعد از بازی پرسپولیس و تراکتور امروز
صرف صبحانه در ساعت اداری ممنوع اعلام شد
مهسا بهشتی در یکضرب فوق سنگین برنزی شد
حزب‌الله: تجاوز اسرائیل به شهرک بلیدا با چراغ سبز آمریکا انجام شد
مظنون اصلی سرقت از موزه لوور دستگیر شد
عشق دختر و پسر افغانستانی رنگ خون گرفت
رابرت مالی: ایران محدودیت‌های موشکی را نمی‌پذیرد
افغانستان؛ افغان مقیم ایران را ثبت هویت می کند
X
آگهی تبلیغاتی