×
سیاسی
شناسه خبر : 225560
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/03/04 ساعت 18:36
مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا،‌ بدون توافق اما با «احتمال پیشرفت»

مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا،‌ بدون توافق اما با «احتمال پیشرفت»

نگرانی‌هایی وجود داشت از این بابت که آخرین دیدار ممکن است به شکست منجر شود ، اما به نظر می‌رسد هر دو طرف مایل به انجام مذاکرات بیشتر در مورد غنی‌سازی اورانیوم هستند.

نورنیوز-گروه سیاسی: مذاکرات بین ایران و آمریکا در مورد اینکه آیا به ایران اجازه داده می‌شود به غنی‌سازی اورانیوم در داخل کشور ادامه دهد یا خیر ، بدون توافق پایان یافته است ، اما ظاهراً بدون شکست احتمالی که از آن بیم می‌رفت .مذاکرات غیرمستقیم بین دو طرف با میانجیگری عمان و در رم برگزار شد .

[آقای] عباس عراقچی ، وزیر امور خارجه ایران ، اواخر روز جمعه گفت: « امیدوارم در یک یا دو جلسه بعدی بتوانیم به راه‌حل‌هایی برسیم که امکان پیشرفت مذاکرات را فراهم کند . با راه‌حل‌های عمان برای رفع موانع ، احتمال پیشرفت وجود دارد ، اما مذاکرات بسیار پیچیده‌تر از آن است که در یک یا دو جلسه حل شود .»

یک مقام آمریکایی گفت که دو طرف توافق کرده‌اند که در آینده نزدیک دوباره تشکیل جلسه دهند .این مقام رسمی گفت: «مذاکرات همچنان سازنده است - ما پیشرفت بیشتری داشتیم ، اما هنوز کارهایی برای انجام دادن وجود دارد . هر دو طرف توافق کردند که در آینده نزدیک دوباره ملاقات کنند . ما از شرکای عمانی خود به خاطر تسهیل مداوم مذاکرات سپاسگزاریم .»

وزارت امور خارجه عمان در بیانیه‌ای اعلام کرد: « امیدواریم در روزهای آینده مسائل باقی‌مانده روشن شود تا بتوانیم به سمت هدف مشترک دستیابی به یک توافق پایدار و شرافتمندانه پیش برویم.» این مذاکرات در حالی برگزار می‌شود که [رژیم صهیونیستی] اسرائیل بارها تهدید به حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران کرده است . [رژیم صهیونیستی] اسرائیل مدت‌هاست که نگران است ایران در حال آماده شدن برای ساخت بمب هسته‌ای باشد و آنطور که ادعا می‌کند ، برنامه هسته‌ای غیرنظامی را دنبال نمی‌کند .

کشورهای خلیج فارس به دونالد ترامپ گفته‌اند که خواهان درگیری بیشتر در خاورمیانه که با تلاش [رژیم صهیونیستی] اسرائیل برای بمباران ایران شعله‌ور شود ، نیستند و رئیس جمهور آمریکا تمایل شگفت‌آوری برای دستیابی به توافق با تهران نشان داده است .

پیش از مذاکرات ، ایالات متحده اعلام کرد که جلوگیری از هرگونه غنی‌سازی داخلی توسط ایران ، خط قرمز است ، در حالی که ایران اصرار داشته است که به عنوان عضوی از پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای ، نمی‌توان با جلوگیری از ادامه برنامه غنی‌سازی اورانیوم داخلی ، آن را به عنوان یک کشور خاص در نظر گرفت .

این کشور پیشنهاد داده است که محدودیت‌های سختگیرانه‌ای بر میزان ذخایر و خلوص اورانیوم خود اعمال کند. شدت اختلافات علنی دو طرف در مورد غنی‌سازی ، ناظران را به این واداشت که این دور پنجم مذاکرات به شکستی با پیامدهای غیرقابل پیش‌بینی برای خاورمیانه منجر شود .

اگرچه عمان بلافاصله تاریخی برای مذاکرات بعدی تعیین نکرد ، اما به نظر می‌رسید که اجماعی مبنی بر برگزاری دور بعدی مذاکرات وجود دارد . بدر البوسعیدی ، وزیر امور خارجه عمان ، در برنامه X گفت که «پیشرفت‌هایی هرچند نه قطعی» حاصل شده است .

کشورهایی مانند امارات متحده عربی که یک برنامه هسته‌ای کوچک مبتنی بر اورانیوم وارداتی دارند ، پیشنهاد داده‌اند که ایران می‌تواند با واردات اورانیوم مورد نیاز ، از این الگو پیروی کند ، اما ایران موضع خود را متفاوت می‌داند ، زیرا مجبور شده است برای دنبال کردن آنچه که می‌گوید یک برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز غیرنظامی است ، فداکاری‌های زیادی را در قالب تحریم‌های اقتصادی ایالات متحده متحمل شود . ایران معتقد است که حق حاکمیتی برای غنی‌سازی اورانیوم دارد و خاطرنشان می‌کند که [رژیم صهیونیستی] اسرائیل یک سلاح هسته‌ای اعلام نشده دارد که ایالات متحده از آن نمی‌خواهد از آن صرف نظر کند .

برخی از میانجی‌ها به عنوان یک جایگزین پیشنهاد کردند که ایران می‌تواند غنی‌سازی را برای یک دوره مشخص متوقف کند ، یا اینکه علاوه بر غنی‌سازی در داخل کشور ، می‌تواند یک کنسرسیوم هسته‌ای غیرنظامی با عربستان سعودی تشکیل دهد ، که به این ترتیب اطمینان و دانش بیشتری در مورد ماهیت برنامه داخلی خود ارائه می‌دهد .

به دلایلی که هنوز مشخص نیست ، استیو ویتکاف ، مذاکره‌کننده ارشد ایالات متحده ، جلسه را زودتر ترک کرد و ایالات متحده ، برخلاف ایران ، هیچ بیانیه فوری در مورد مذاکرات صادر نکرد . ویتکاف پیش از جلسه ، مانند جلسات مذاکره قبلی با ایران ، با مقامات [رژیم صهیونیستی] اسرائیل ، از جمله رئیس موساد ، دیوید بارنی ، ملاقات کرده بود .

نویسنده: پاتریک وینتور


گاردین
نظرات

آخرین اخبار
چین: عملیات نظامی آمریکا و اسرائیل علت اصلی بحران تنگه هرمز
اعلام مهلت ثبت‌نام آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه‌دولتی
برنامه ویژه استقلالی‌ها در پل طبیعت همزمان با روز ملی خلیج فارس+ جزئیات
بقایی: غارت کشتی‌های حامل نفت ایران دزدی دریایی است
پیروزی 3–2 السد مقابل الشمال؛ سومین قهرمانی متوالی قطری‌ها
تردید ونس نسبت به روایت پنتاگون از وضعیت تسلیحات آمریکا
گروسی:دوران اجماع جهانی در شورای امنیت پایان یافته است
خیز قیمت‌ها در دخانیات و ارتباطات/مسکن و قبوض چقدر رشد کردند
تاکید نتانیاهو بر ادامه تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان
ناتو به دنبال جلوگیری از رویارویی پرتنش با آمریکا
برگزاری مرحله دوم تمرینات تیم ملی فوتبال با هدایت قلعه‌نویی
سخنگوی کاخ سفید: هیچ رئیس‌جمهوری مانند ترامپ با چنین سوءقصدهایی مواجه نشده است
توقف تردد قطار مترو در ایستگاه‌های قیام و 17 شهریور/خدمات جایگزین ارائه شد
بقائی خطاب به اروپا: ژست‌های نمایشی برایتان ذره‌ای اعتبار خلق نخواهد کرد
توافق«چارچوب هماهنگی» بر سر نامزدی الزیدی برای نخست‌وزیری عراق/او کیست؟
چالش جهانی در کشت گندم با جهش قیمت کود
ورود عربستان برای کمک به پاکستان
نفتکش‌های دزدیده شده ایرانی به مقصدی نامعلوم حرکت کردند
درخواست آمریکا از جامعه جهانی برای بازگشایی تنگه هرمز
اعترافات صدراعظم به یک خطای فاحش محاسباتی
روبیو: مشروط کردن بازگشایی تنگه هرمز برای آمریکا غیرقابل قبول است
فهم راهبردی لاریجانی از محور مقاومت در حافظه‌ تاریخی مردم جاوانه خواهد ماند
اژه‌ای: غرب از درک قدرت ایمان مردم ایران عاجزند
دهلی‌نو: موضوع بندر چابهار با ایران و آمریکا در حال بررسی است
عکس های منتخب ایران، دوشنبه 7 اردیبهشت 1405
بغداد: هرگونه حمله از خاک عراق علیه همسایگان «اقدام تروریستی» تلقی می‌شود
ماکرون: هدف ما دریانوردی بدون عوارض در تنگه هرمز است!
تاکید گوترش بر بازگشایی تنگه هرمز؛ بیش از 20 هزار دریانورد سرگردانند
فاش شدن هویت تفنگداران آمریکایی در خلیج فارس توسط حنظله
ماجرای اینترنت گیگی 390 هزار تومانی واقعیت یا شایعه!
میزبان هفتمین دوره بازی‌های آسیایی ساحلی 2028 شناخته شد
ورود وزارت ارتباطات برای رسیدگی به تخلف عرضه خارج از ضابطه «اینترنت پرو»
همتی: بانک مرکزی از بازسازی و نوسازی صنایع آسیب‌دیده حمایت می کند
حملات جدید جنگنده های اسرائیلی به جنوب لبنان
منفورترین عضو کابینه ترامپ کیست؟
شلیک هزاران پهپاد و موشک از سوی حزب‌الله به سمت اسرائیل در دوماه
تایلند هم زبان به انتقاد از آمریکا گشود
عارف: روزی ما را تحریم کردند و امروز برای تامین نیازهای خود پای میز مذاکره آمده‌اند
اذعان رسانه عبری به تولید پهپادهای غیرقابل‌اخلال از سوی حزب الله
تابعیت ده‌ها بحرینی به‌دلیل حمایت از ایران لغو شد
اردوگاه «سرداش» در سلیمانیه دوباره هدف حمله پهپادی قرار گرفت
ماندگاری قیمت بالای سوخت در صورت توقف درگیری‌ها در ایران
معاریو خبر داد: آغاز کاهش نیروهای ارتش اسرائیل در لبنان
موگرینی: ایرانی‌ها در شرایط تهدید مذاکره نمی‌کنند/غنی‌سازی صفر را نمی پذیرند
درخواست آلمان از سازمان ملل برای ورود فوری به مسئله تنگه هرمز
اعلام آمادگی مصر جهت ارسال نیرو به‌سومالی‌لند
عضویت ایران در هیات‌ رئیسه کنفرانس بازنگری در ان پی تی
عبور حدود 4 میلیون بشکه نفت ایران فقط در یک روز
پزشکیان: رانندگان، قهرمانان بی‌ادعای جاده‌ها هستند
نام 90 دانشگاه برتر ایران در بین برترین های آسیا+ لیست