×
بین الملل
شناسه خبر : 225471
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/03/04 ساعت 09:35
یمن همچنان ایستاده است

محمد علی مهتدی

یمن همچنان ایستاده است

با وجود بمباران‌ شدید یمن توسط ارتش صهیونیستی، انصارالله حملات موشکی و پهپادی خود را علیه تاسیسات حیاتی اسرائیل تشدید کرده است. یمن با راهبرد محاصره کامل رژیم صهیونیستی از زمین، هوا و دریا، در حمایت از غزه، معادلات منطقه را دگرگون کرده است.

نورنیوز-گروه بین الملل : به رغم بمباران های شدید ارتش صهیونیستی علیه یمن و تخریب گسترده در فرودگاه صنعا و بندر حدیده، انصارالله و ارتش یمن همچنان  و شدیدتر از قبل، به حملات موشکی و پهبادی خود برضد تاسیسات حیاتی رژیم صهیونیستی ادامه می دهند.  این حملات در حمایت از نوار غزه صورت می گیرد و یمنی ها اعلام کرده اند تا زمانی که محاصره غزه و کشتار ساکنان آن ادامه داشته باشد آن ها نیز به حملات خود علیه اشغالگران ادامه خواهند داد و هیچ چیز مانع این عملیات نخواهد شد.

این عملیات تا کنون بسیار موفق بوده است بطوریکه رژیم صهیونیستی ازجنوب در دریای سرخ و خلیج عدن کاملا در محاصره قرار گرفته و بندر مهم آن، بندر ایلات ( نام فلسطینی اش قبل از اشغال: ام الرشاش) در خلیج عقبه کاملا تعطیل شده است. از آنجا که دولت بنیامبن نتانیاهو به رغم فشارهای داخلی و بین المللی حاضر به پذیرش آتش بس و توقف کشتارهای وحشیانه نیست، سید عبدالملک الحوثی، رهبر انصارالله یمن، اعلام کرده که لازم است راهبرد جدیدی علیه رژیم اتخاذ شود و عملیات شدت بیشتری به خود بگیرد. در این راستا ، ارتش یمن حملات موشکی خود به فرودگاه بن گورین در نزدیکی تل آویو را که ریه تنفسی اسرائیل محسوب می شود، افزایش داده است. 

اگر قبلا هر از چند گاه یک موشک به سمت این فرودگاه شلیک می شد، این روزها هر چند ساعت یک موشک شلیک می شود بطوری که این فرودگاه عملا به صورت نیمه تعطیل در آمده و بسیاری از شرکت های هواپیمائی بین المللی پرواز های خود به این فرودگاه را متوقف کرده اند. صحنه فرار صدها نفر از مسافران که با بلند شدن صدای آژیربه سمت پناهگاه ها می دوند در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی تماشائی است. هرچند رژیم ادعا می کند که با سیستم های پدافندی این موشک ها را رهگیری و خنثی می کند، اما با وجود سانسور شدید خبری، همه دریافته اند که این ادعا دروغ است و موشک های هایپرسونیک یمنی از این سیستم ها عبور کرده به هدف اصابت می کنند.راهبرد جدید یمن محاصره کامل رژیم صهیونیستی از زمین، هوا و دریاست. پس از محاصره دریائی رژیم از جنوب، اینک سرگرد یحیی السریع، سخنگوی ازتش یمن اعلام کرده که از این پس علاوه بر فرودگاه بن گوریون، بندر حیفا در ساحل مدیترانه نیز آماج حملات موشکی قرار خواهد گرفت .با توجه به اهمیت حیاتی بندر حیفا و اینکه بخش عمده تجارت و واردات رژیم از این بندر صورت می گیرد می توان تصور کرد که فرود نخستین موشک در این بندر چه قیامتی برپا خواهد کرد.

   چرا بمباران های شدید و ویرانگر تاثیری بر عملیات یمنی ها نمی گذارد؟ در پاسخ به این سؤال می توان به دو نکته اشاره کرد:

  نخست آنکه ظلم ستیزی و مقاومت در برابر قدرت های متجاوز بطورتاریخی در رگ و پی ملت یمن جریان دارد. عقیده دینی آنها مبنی بر پیروی از امام قائم بالسیف جائی برای تسلیم و مماشات نمی گذارد. تاریخ نشان داده که هیچ ارتش متجاوزی، از عثمانی گرفته تا ارتش مصر و اخیرا ارتش های ائتلاف سعودی، نتوانسته اند ملت یمن را به زانو در آورند وسرانجام از مهلکه گریخته اند و یمن را به یمنی ها واگذاشته اند. خنجری که زیر دستار در میان می گذارند نماد همین روحیه سلحشوری آنهاست.

  نکته دوم مربوط به ساده زیستی این ملت و عدم وابستگی به زرق و برق تمدن مدرن و جنبه های رفاهی است. آنها به حد اقل می سازند. رزمنده یمنی همین که نان خشکی و کوزه آبی داشته باشد تفنگ خود را برداشته و به مصاف دشمن می رود. به این دلیل است که بمباران ها تاثیری بر اراده این ملت نمی گذارد. از تاکتیک های نیروهای متجاوز، یکی این است که با بمباران های کور و کشتار غیرنظامیان  می کوشند مردم را علیه مقاومت بشورانند. این تاکتیک در یمن شکست خورده و به رغم همه سختی ها و فشار ها، هر روز جمعه شاهد تجمع میلیونی مردم در میدان سبعین صنعا و دیگر میادین در حمایت از مقاومت انصارالله هستیم. این ها واقعیاتی است که دشمنان متجاوز قادر به درک و فهم آن نیستند یا دیر متوجه این واقعیات می شوند.

سؤال دیگر این است که ارتش یمن  این موشک های پیشرفته را از کجا می آورد؟ درآغازگفته می شد که ارتش یمن تعداد زیادی از موشک های ساخت اتحاد شوروی سابق را در اختیار داشته و بعدا آنها را با تغییراتی به روز کرده است. اما اخیرا گزارش هائی جسته و گریخته منتشر می شود مبنی بر اینکه ارتش یمن ارتباطاتی با روسیه و چین برقرار کرده و بخصوص از کمک های نظامی و علمی چینی ها استفاده می کند. در صورت صحت این گزارش ها معلوم می شود که مسأله یمن فراتر از حمایت از غزه است و به رقابت شرق و غرب در شاهراه های تجارت بین المللی مربوط می شود بویژه که چینی ها به یمن در کنار باب المندب به عنوان پلی استراتژیک به سمت قاره آفریقا می نگرند.سرانجام یادآور شویم که رژیم صهیونیستی، به رغم تازش به چپ و راست، در تنگنا وفشار شدید از داخل و خارج قرار دارد. 

در داخل، افکار عمومی و رسانه ها به این نتیجه رسیده اند که دولت نتانیاهومنافع اسرائیل و سرنوشت اُسرا را رها کرده و با دلائل شخصی به جنگ ادامه می دهد. در خارج، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، دولت نتانیاهو را رها کرده و برنامه خود را در خاورمیانه پیش می برد.

کانادا و کشورهای اروپائی نیز مرتبا بیانیه می دهند و نتانیاهو را تهدید می کنند که جنگ در غزه را متوقف نماید. تیراندازی در نزدیکی موزه یهودی در واشینگتن و قتل دو کارمند سفارت رژیم صهیونیستی توسط یک شهروند آمریکائی نشان از اوج گیری تنفر جهانی ازاین رژیم است. در مجموع می توان گفت که عمر سیاسی نتانیاهو به پایان رسیده است.با کنار رفتن احتمالی  نتانیاهوبدبختی های شخص وی آغاز می شود و رژیم نیز در یک بحران سیاسی فرو میرود که به سادگی قابل حل نخواهد بود.  در هر حال، اوضاع به صورت بغرنج کنونی نمی ماند و خبر یا خبرهائی در راه است.


نظرات

آخرین اخبار
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و روسیه
اسپانیا، صدراعظم آلمان را به نوکری ترامپ متهم کرد
آلمانی‌ها برای هر باک بنزین 9 یورو بیشتر پرداخت می‌کنند
سناتور آمریکایی اعتراف کرد: به هیچ یک از اهدافمان علیه ایران نخواهیم رسید!
حضور عارف در ایست‌های بازرسی بسیج
مرد دوم کاخ سفید، معاون اول ترامپ کجاست؟
ورود اعضای تیم فوتبال بانوان به مالزی با استقبال سفیر
اطلاعیه سازمان تأمین اجتماعی درباره زمان‌ پرداخت حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران
شبکه خبر: شهادت کارمندان یک بانک در تهران در حمله شبانه آمریکایی صهیونی
مارک کارنی: کانادا در تهاجم به ایران مشارکت نخواهیم کرد
ادامه موج 37 عملیات وعده صادق4/ اصابت مکرر موشک های ایرانی به نقاط مختلف در سرزمین اشغالی
یحیی سریع: ملت ایران به رهبری مومن، حکیم و شجاع اقتدا کردند
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/حمله به ساختمان مسکونی
پیام‌های تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
آزادسازی ذخایر راهبردی یک شوخی و اثر آن کوتاه‌مدت است
سخنگوی کاخ سفید: پنتاگون گزارش مربوط به حمله به مدرسه دخترانه را منتشر خواهد کرد
کشورهای خلیج فارس از کمبود موشک‌های رهگیر و پاسخ جالب آمریکا نگران شدند
امضا قرارداد بوئینگ برای تحویل بمب‌های هوشمند به رژیم اسرائیل
هشدار سخنگوی سازمان ملل درباره پیامدهای گسترده حمله به ایران
بقایی: متجاوز شکست‌خورده است
محکومیت کره شمالی علیه حملات آمریکایی-صهیونی به ایران
ویتکاف: مذاکره‌کنندگان ایرانی از همان ابتدا موضع سرسختی اتخاذ کردند
ادعای وزیر جنگ آمریکا در پی حمله به شناورهای ایرانی
نیروی دریایی آمریکا: قادر به اسکورت کشتی‌ها نیستیم
گفت‌وگوی عراقچی و لاوروف درباره تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران
حدود 150 نظامی آمریکایی در جنگ با ایران زخمی شده‌اند
نامه رئیس سازمان محیط‌زیست به دبیرکل سازمان ملل درباره پیامدهای زیست‌محیطی حمله به ایران
تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه درباره پایان درگیری‌ در خاورمیانه
عراقچی: ما تازه شروع کرده‌ایم
ایروانی: جامعه بین‌المللی باید برای متوقف ساختن این جنگ خونین علیه مردم ایران اقدام کند
درخواست پاکستان و چین برای کاهش تنش‌ها در خاورمیانه و منطقه
سردار موسوی: دشمن به زودی با شگفتی‌های جدیدی روبه‌رو خواهد شد
واکنش ترامپ به شایعات و ادعای دروغ مین‌گذاری ایران در تنگه هرمز
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و دبیرکل سازمان ملل متحد درباره آخرین تحولات منطقه
زاخارووا: در پی حملات به ایران کنسولگری روسیه در اصفهان آسیب دید
قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء:تهاجم به زیرساخت‌ها و کشتار غیرنظامیان ایران بی‌پاسخ نمی ماند
گفت و گوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و هند در خصوص تحولات منطقه
عراقچی: ادعای حمله ایران به ایالات متحده دروغ محض است
نتانیاهو: جنگ با ایران بسیار پرهزینه است
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
استاندار: خدمات و زیرساخت‌های حیاتی تهران در وضعیت پایدار قرار دارد
تأکید وزیران خارجه روسیه و عربستان بر ضرورت توقف فوری درگیری‌ها در منطقه
عملیات سایبری علیه دوربین های امنیتی رژیم صهیونیستی
مشکلات خود را با سامانه فواد 128 درمیان بگذارید
تمدید تمام مجوزهای کسب و کار به مدت سه ماه
واژگونی اتوبوس در یزد درپی لغزندگی اسیدی جاده 5 کشته داشت
توییت جالب قالیباف درباره بلوف رسانه‌های آمریکا
معاون استاندار تهران اعلام کرد: هیچ قطعی برقی در شهر تهران نداشتیم
آماده‌سازی چهار پناهگاه و 2 بوستان برای اسکان اضطراری شهروندان در یزد
آمادگی تیم‌های عملیاتی هلال احمر مهاباد برای امدادرسانی در شرایط جنگی