×
سیاسی
شناسه خبر : 225470
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/03/04 ساعت 09:24
پیشرفت واقعی در مذاکرات

حسین بهشتی پور

پیشرفت واقعی در مذاکرات

بعد از برگزاری دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا در رم، با توجه به توئیتی که وزیرخارجه عمان و همچنین وزیر خارجه ایتالیا زده و هر دو گفته‌اند، پیشرفت‌هایی در مذاکرات بوده اما هنوز به نتیجه نهایی نرسیده، نشان از آن دارد که آنچه آمریکایی‌ها در رسانه‌ها مطرح می‌کنند با آنچه در پای میز مذاکره مطرح می‌کنند، متفاوت است.

نورنیوز-گروه سیاسی :  چون یقین دارم اگر طرف آمریکایی بحث غنی‌سازی صفر را در متن مذاکرات مطرح می‌کرد، قطعا مذاکرات به بن‌بست می‌رسید. پس می‌توان بدون اینکه اطلاعات دقیقی از محتوای مذاکرات داشت، نتیجه گرفت که آمریکایی‌ها بحث غنی‌سازی صفر را مطرح نکرده‌اند که هم وزیر خارجه عمان و هم وزیر خارجه ایتالیا اینگونه توئیت کرده‌اند. این درحالی است که اگر طرف ایرانی یا آمریکایی می‌گفتند، خیلی نمی‌توان نسبت به آن قضاوت دقیقی داشت.

ولی وقتی طرف عمانی بیان می‌کند و همچنین طرف ایتالیا که ذی‌نفع نیست، نشان می‌دهد که پیشرفت واقعا وجود داشته و از این نظر نمی‌توان فرض کرد اگر بحث صفر درصد مطرح شده باشد، تحلیل کرده باشند که بازهم مذاکره در حال پیشرفت است و هنوز به نتیجه نرسیده. از این رو می‌توان گفت طرف آمریکایی تاکتیکی را اتخاذ کرده که در رسانه‌ها یک سخن بگوید برای اینکه لابی عمومی صهیونیستی در آمریکا را راضی کند و در متن مذاکرات سخن دیگری مطرح می‌کند برای اینکه بتواند به یک جمع‌بندی و نتیجه‌ای با طرف ایرانی برسد چون می‌داند اگر خواسته مبنی بر غنی‌سازی صفر مطرح باشد، عملا به معنای این است که مذاکرات به بن‌بست کشیده می‌شود. باید همچنان منتظر باشیم که ببینیم هفته‌های مذاکراتی چه زمانی به پایان خواهد رسید.

روندی که از مردادماه 1381 شروع شده تا الان که در آستانه مرداد 1404 هستیم و 23 سال ادامه یافته است. در این میان موضع اسرائیل این است که مذاکرات ایران و آمریکا نتیجه بخش نباشد و دنبال این است با تمام امکانات رسانه‌ای و دیپلماتیک جلوی هر نوع توافق را بگیرد. چون بنیامین نتانیاهو دنبال یک درگیری محدود با ایران است و بقای دولت خودش را در ایجاد چنین رویارویی می‌بیند. این واقعیتی است که اسرائیلی‌ها با همه امکاناتشان سعی می‌کنند جلوی هر نوع توافق را بگیرند. به همین منظور هم در مذاکرات عمان و مذاکرات جمعه در رم، رئیس موساد قبل از آغاز مذاکرات با آقای ویتکاف ملاقات کرد و آخرین هماهنگی‌ها را بین اسرائیل و آمریکا ایجاد کرد.

به نظر می‌رسد طرف اسرائیلی با همه امکانات دنبال این است که مانع رسیدن به توافق احتمالی بین ایران و آمریکا شود. اما اسرائیل بدون هماهنگی با آمریکا توان حمله به ایران را ندارد. چون هم نیاز به پشتیبانی لجستیکی برای سوخت‌رسانی دارد و هم پشتیبانی اطلاعاتی و عملیاتی می‌خواهد که در هر دو مورد باید نظر آمریکایی‌ها را جلب بکند. آمریکایی‌ها هم موقعی چنین مجوزی به اسرائیلی‌ها می‌دهند که مذاکرات به بن‌بست رسیده باشد یا طرف ایرانی طوری موضع‌گیری کرده باشد که عملا خط قرمز آمریکا که مربوط به ساخت بمب هسته‌ای در ایران است، کنار گذاشته باشد ولی در حالت عادی بعید است که طرف آمریکایی مجوز حمله به ایران را صادر کند یا همکاری کند.

این درحالی است که نتانیاهو بعد از توافق آمریکا با یمن در مصاحبه‌ای اعلام کرده بود که ما جزو اقمار آمریکا نیستیم و خودمان تصمیم می‌گیریم! ولی در عمل برای حمله به ایران یا باید همکاری همسایه‌های ایران برای سوخت‌رسانی را داشته باشد و یا خود آمریکا که در هر دو مورد شرایط مهیا نیست. در هر صورت باید همیشه آمادگی رزمی کافی برای هرگونه ماجراجویی طرف اسرائیلی وجود داشته باشد چون آنها می‌خواهند بحران‌زایی کنند و دوام خودشان را در آن می‌بینند.


نظرات

آخرین اخبار
واکنش آمریکا، انگلیس و فرانسه به کشته شدن صلحبانان سازمان ملل در لبنان
اصابت پرتابه به یک نفتکش در شمال دوحه
تحلیلگر نظامی روس: ذخایر موشک‌های تاماهاوک آمریکا رو به اتمام است
وارن: جنگ ترامپ با ایران از محبوبیت برخوردار نیست
مرشایمر: اگر ترامپ و نتانیاهو به دادگاه می‌آمدند، اعدام می‌شدند
45 عملیات حزب‌الله در 24 ساعت گذشته علیه اشغالگران
ارسال سوخت جت از نیویورک به انگلیس در بحبوحه بحران انرژی
پدرو سانچز: از اقدام تلافی‌جویانه ترامپ نمی‌ترسم
29 کشته در سقوط هواپیمای ترابری نظامی روسیه
سناتور آمریکایی: اقتصاد جهانی به دلیل بسته بودن تنگه هرمز درحال فروپاشی است
ترامپ عقب‌نشینی کرد: تغییر رژیم ایران هدف امریکا نبود
سقوط جنگنده F-35 آمریکا در نوادا
تعجب فرانسه از انتقاد ترامپ درباره ممنوعیت پروازهای نظامی آمریکایی
پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به شیخ نعیم قاسم دبیرکل حزب الله لبنان
روایت قالیباف از خواب شوم آمریکایی‌ها که «هرگز» تعبیر نخواهد شد!
وزیر فرهنگ: بیش از 80 درصد مردم به هویت ایرانی خود افتخار می‌کنند
ایروانی: تهدید آمریکا علیه زیرساخت‌های حیاتی ایران نقض فاحش حقوق بین‌الملل است
65 عناصر وابسته به اسرائیل در استان مرکزی دستگیر شدند
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به7 شهر/حمله دوباره به فولاد مبارکه
مقام اتحادیه اروپا: قیمت نفت و گاز به این زودی‌ به حالات عادی برنخواهد گشت
دستگیری 123 عامل مرتبط با شبکه‌های معاند در اسلامشهر، گلستان و بابلسر
سی‌ویکمین موج تجمعات شبانه مردمی ایران/پزشکیان و عراقچی در جمع مردم+فیلم
خدمات رایگان طراحی و نظارت برای بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده
نگراتی پوتین از پیامدهای ادامه جنگ افروزی آمریکایی صهیونیستی
حزب‌الله: قانون اعدام اسرای فلسطینی نشانه تداوم سیاست‌های سرکوبگرانه و خطرناک است
پاپ خواستار پایان جنگ ایران پیش از عید پاک شد
بیانیه ستادکل نیروهای مسلح و قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا به مناسبت روز جمهوری اسلامی
دستگیری 65مزدور دشمن آمریکایی-صهیونی و عوامل گروهک‌های تروریستی
اعلام ساعت کاری میادین میوه و تره‌بار بعد از تعطیلات عید
پدرو سانچز: جنگ علیه ایران بزرگ‌ترین فاجعه ژئوپلیتیکی جهان از زمان جنگ ویتنام است
بازتاب گسترده اقدام تیم ملی فوتبال ایران در رسانه‌های جهانی
عراقچی شعار «اول آمریکا» را به سخره گرفت
سفارت ایران اقدام اتحادیه اروپا را «ریاکاری» خواند
درآمد نفتی ایران دو برابر شد
نورنما| 12 فروردین روز جمهوری اسلامی گرامی باد
حمله هوایی به یک خودرو در جنوب لبنان
چه میزان تسهیلات تکلیفی اشتغال پرداخت شد؟
هرگونه اقدام علیه زیرساخت‌های ایران، پاسخ متقابل خواهد داشت
صدها هزار غیرنظامی در لبنان در معرض خطر هستند
هفت شهید و زخمی در حمله هوایی به نیروهای حشدالشعبی
بقائی: حمله آمریکا و اسرائیل به کارخانه‌های داروسازی جنایت ضد بشریت است
کشف سلاح و مهمات در دلیجان
عراقچی: آنچه در جریان است مذاکره نیست/شروط ایران برای «توقف کامل جنگ
جزئیات سی و دومین روز عملیات وعده صادق 4
مرحله دوم موج 88/ حمله به محل جلسه فرماندهان جبهه داخلی صهیون
اهمیت تنگه‌ هرمز و احتمال عملیات نظامی آمریکا
خداقوت سردار موسوی به بچه‌های پای لانچر/ حمله به محل اقامت خلبانان و کادر پروازی امریکا
اعلام آمادگی روسیه برای کاهش تنش و یافتن راه‌حل درخصوص ایران
نیروی دریایی سپاه: جلسه فرماندهان ناوگان پنجم آمریکا مورد اصابت پهپاد قرار گرفت
اعلام آخرین وضعیت جاده چالوس؛ هراز زیر بار ترافیک نیمه‌سنگین