×
اجتماعی
شناسه خبر : 225343
تاریخ انتشار : شنبه 1404/03/03 ساعت 13:18
این هتل فقط تا طبقه هشتم امن است!

این هتل فقط تا طبقه هشتم امن است!

طبق اعلام رئیس بخش خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، ساخت برج‌های 42 طبقه در منطقه ولنجک تهران به دلیل قرارگیری در محدوده گسل شمالی، غیرقانونی محسوب می‌شود.

نورنیوز _ گروه اجتماعی: غلامرضا کاظمیان، معاون شهرسازی و معماری و دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، پیش‌تر از مخالفت این شورا با احداث دو برج ۴۲ طبقه موسوم به «هتل ولنجک» در منطقه یک تهران خبر داده بود. این پروژه به دلیل قرار گرفتن در حریم گسل شمال تهران با محدودیت‌های قانونی مواجه است.

علی بیت‌اللهی، رئیس بخش زلزله‌شناسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، در توضیح بیشتر اعلام کرد: محل ساخت پروژه، در پهنه‌ای واقع شده که بر اساس نقشه‌های مصوب حریم گسل‌های شهر تهران – ابلاغ‌شده در سال ۱۳۹۸ – احداث ساختمان‌های مرتفع در آن ممنوع است.

وی با اشاره به مصوبه شورای عالی شهرسازی گفت: بر اساس این مصوبه، هرگونه ساخت‌وساز بلندمرتبه، صرف‌نظر از نوع کاربری، در پهنه گسل‌های فعال از جمله نیم‌گسل شمال تهران، غیرقانونی است. ساختمان‌هایی با ۱۲ طبقه یا بیشتر، به‌طور خاص مشمول این ممنوعیت هستند.

۳۴ طبقه این هتل اضافه است

بیت‌اللهی ادامه داد: افزون بر این، دستورالعمل ساخت‌وساز در پهنه‌های گسلی که پس از ابلاغ نقشه حریم گسل‌ها تنظیم شده، محدودیت‌های بیشتری وضع کرده است. طبق این دستورالعمل، گودبرداری سازه‌ها نباید از ۶ تا ۱۲ متر در زیرزمین فراتر برود و همچنین احداث ساختمان‌های حساس مانند بیمارستان‌ها و ایستگاه‌های آتش‌نشانی در این مناطق کاملاً ممنوع است.

او با بیان اینکه پروژه «هتل ولنجک» از منظر آئین‌نامه ۲۸۰۰، در رده ساختمان‌های با اهمیت ویژه طبقه‌بندی نمی‌شود، افزود: در نتیجه ساخت آن به‌صورت کلی ممنوع نیست، اما باید در محدوده‌ای با ارتفاع بین ۶ تا ۸ طبقه باقی بماند؛ ساخت برج‌های ۴۲ طبقه در این موقعیت، خلاف ضوابط مصوب است.

این هتل غیرقانونی است

بیت‌اللهی درباره چگونگی صدور مجوز این پروژه اظهار داشت: مسئولیت صدور پروانه ساخت بر عهده شهرداری است که باید مطابق مصوبات شورای عالی شهرسازی عمل کند. اگر مجوزی صادر شده، یا اطلاع‌رسانی دقیق به متقاضی صورت نگرفته یا ممکن است با بهره‌گیری از تبصره‌ها و مصوبات کمیسیون ماده ۵، این مجوز اخذ شده باشد.

او تأکید کرد که صدور مجوز ساخت چنین برجی در محدوده ممنوعه گسل، مغایر مقررات است و لازم است این موضوع از سوی نهادهای ذی‌ربط بررسی و پیگیری شود.

رئیس بخش زلزله‌شناسی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی هدف از تعیین حریم گسل‌ها را ارتقای ایمنی شهری و کاهش ساخت و ساز در مناطق پرخطر دانست و گفت: ساختمان‌های بلندمرتبه در این مناطق ممنوع شده‌اند، زیرا افزایش جمعیت ساکن در این سازه‌ها مدیریت بحران را با چالش مواجه می‌کند. مرجع صدور پروانه ساخت و مسئول اجرای این مقررات شهرداری است و باید نسبت به عدم رعایت قوانین در این زمینه پاسخگو باشد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مخالفت AFC با درخواست هند برای تغییر محل دیدار با سپاهان
وزیر راه و شهرسازی: مکانیسم ماشه چیز جدیدی نداشت
جنیفر لارنس: آنچه در غزه می‌گذرد «نسل‌کشی» است
وزیر خارجه بحرین: ساختار سازمان ملل باید تغییر کند
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 5 مهر1404+ جدول
ماینر غیرمجاز گزارش دهید ، 300 میلیون پاداش بگیرید
نورنما | 5مهر سالروز شکست حصر آبادان گرامی باد
اعتراف زن جوان به قتل خواستگار مجازی
اوباما خواستار تأسیس کشور مستقل فلسطینی شد
رسیدگی به اعتراضات آنلاین جریمه‌های رانندگی توسط هوش مصنوعی
امکان پرداخت کالابرگ با 2 روش
صرفه‌جویی 3.5 میلیارد دلاری در واردات کالاهای اساسی
شکست طرح آمریکا برای ساخت هزاران پهپاد برای مقابله با چین
هشدار چین به جامعه تجاری ژاپن درباره فعالیت‌های مشکوک جاسوسی
اروپا دیوار پهپادی از محل دارایی‌های مسدود شده روسیه می‌سازد
عراق: ایران بارها تاکید کرده مطلقاً قصد داشتن سلاح هسته‌ای را ندارد
لاریجانی وارد بیروت شد
افتتاح حساب جدید برای دارندگان بالای 10 حساب ممنوع شد
هشدار رئیس جمهور مصر: هیچ کس نمی‌تواند مصر را مورد تجاوز قرار دهد
روزنامه عبری: صندلی‌های خالی جلوی نتانیاهو جایگاه اسرائیل را نشان داد
کناره‌گیری حدادی از امور اجرایی پرسپولیس
زلنسکی خواستار موشک‌های تاماهاوک از ترامپ شد
تشکیل پرونده قضایی برای برهم‌زنندگان ‌امنیت روانی جامعه
پزشکیان: ایران به ان‌پی‌تی متعهد است
واکنش حماس به سخنرانی نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل
شهادت دو مأمور پلیس استان مرکزی در درگیری با سارقان مسلح
انفجار در مرکز داده کره‌جنوبی و اختلال در صدها سیستم دولتی + عکس
اسلامی: آژانس باید حملات به مراکز هسته‌ای ایران را محکوم می‌کرد
درخواست ترامپ برای لغو حق شهروندی آمریکا بر اساس تولد
تا آزادی قدس شریف به حمایت از مقاومت ادامه می‌دهیم
وزیر دفاع پاکستان: اسلام آباد برای تنش زدایی بین ایران و آمریکا نقش‌آفرینی می‌کند
جزئیات اصلاح آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان اعلام شد
شناسایی «دولت فلسطین» کافی است؟
چند واقعیت دربارۀ ماشه
عضو ارشد حماس: آمریکا قابل اعتماد نیست
امروز در نرخ طلاق به میانگین جهانی نزدیک شده‌ایم
مهاجرانی: ایران در برابر ظلم سکوت نمی‌کند
واکنش رسانه‌های غربی به رای نیاوردن قطعنامه روسیه و چین
همه احتمالات پیش رو
آزمایش موفق بزرگترین توربین بادی معلق در چین
ایروانی: جنایتکار جنگی نباید در مجمع عمومی سخن بگوید
اسنپ‌بک و تداوم ابهام راهبردی
0-4 | بایرن مونیخ توقف ناپذیر در شب 100 گله شدن کین +خلاصه بازی
ردپای داماد در پرونده کلثوم اکبری قاتل سریالی مازندران
غرب در مسیر تشدید تنش؛ فراخوان سفرای ایران از سه کشور اروپایی
جنجال در نیویورک؛ ویزای رئیس‌جمهور کلمبیا لغو شد
پزشکیان نیویورک را به مقصد تهران ترک کرد
ایران سفرای خود را از آلمان، فرانسه و انگلیس فراخواند
آسوشیتدپرس: آژانس در حال بازرسی از یک سایت آسیب‌ندیده ایران است
ردپای ایلان ماسک و شاهزاده اندرو در لیست پرونده جنجالی اپستین
X
آگهی تبلیغاتی