×
سیاسی
شناسه خبر : 225194
تاریخ انتشار : جمعه 1404/03/02 ساعت 09:07
قانون مرئی نانوشته: خونِ مباح، خونِ مقدس

نورنیوز بررسی می کند؛

قانون مرئی نانوشته: خونِ مباح، خونِ مقدس

در جهانی که کشتار سیستماتیک ده‌ها هزار انسان در غزه بی‌پاسخ می‌ماند اما یک حادثه منفرد در غرب، آژیرهای رسانه‌ای و سیاسی علیه یهودی‌ستیزی را به صدا درمی‌آورد، پرسش اساسی آن است: چرا جان مسلمانان در نظام بین‌الملل تا این اندازه بی‌ارزش شمرده می‌شود؟

نورنیوز-گروه بین الملل: ۲۰ ماه جنایت، ۲۰ ماه مماشات

از آغاز جنگ غزه در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تا امروز، حدود ۲۰ ماه گذشته است؛ بازه‌ای که طی آن، ارتش اسرائیل به شکلی بی‌سابقه دست به قتل‌عام گسترده غیرنظامیان زده است. بیش از ۵۰ هزار تن، عمدتاً زن و کودک، در جریان بمباران‌ها، محاصره غذایی، قطع خدمات درمانی و تخریب زیرساخت‌ها جان باخته‌اند. اما با وجود حجم گسترده شواهد، حتی یک مقام ارشد غربی حاضر نشده این فاجعه را به‌صراحت «نسل‌کشی» یا «مسلمان‌ستیزی» بخواند. در برابر این سکوت سهمگین، تنها چند واکنش سرد، بی‌اثر و عمدتاً تبلیغاتی به ثبت رسیده است.

نمایش حقوق بشر؛ گزینشی، بی‌جان، بی‌عدالت

اگر تهدیدی لفظی متوجه یک مقام اسرائیلی شود یا حادثه‌ای جزئی در غرب علیه یک یهودی رخ دهد، بلافاصله سیل بیانیه‌ها، تحریم‌ها، قطعنامه‌ها و اقدامات رسانه‌ای به راه می‌افتد. این واکنش‌های سریع، در تضاد کامل با بی‌اعتنایی به نسل‌کشی روزانه در غزه است. چنین استاندارد دوگانه‌ای تنها یک معنا دارد: حقوق بشر، نه یک اصل جهان‌شمول بلکه ابزاری سیاسی و مصلحت‌محور در دست قدرت‌های غربی است.

واکنش‌های نمادین؛ آرام‌بخش افکار عمومی

برخی کشورها و نهادهای بین‌المللی، از جمله سازمان ملل، طی این مدت مواضعی ظاهراً انتقادی اتخاذ کرده‌اند، اما این مواضع بیشتر برای خنثی‌سازی فشار افکار عمومی داخلی و نه مهار جنایات جنگی است. آن‌سوتر، همان دولت‌هایی که بیانیه صادر می‌کنند، همچنان سلاح، اطلاعات نظامی و حمایت دیپلماتیک در اختیار اسرائیل قرار می‌دهند. این دوگانگی، نه صرفاً تناقضی سیاسی، بلکه نشانه‌ای از نفاق ساختاری در نظم جهانی است که هر روز مشروعیت اخلاقی‌اش را بیش از پیش از دست می‌دهد.

از واشنگتن تا تل‌آویو؛ همدستی در جنایت

نمونه‌ای بارز از این تناقض، واکنش دونالد ترامپ به قتل دو کارمند سفارت رژیم صهیونیستی در واشنگتن بود. ساعاتی پیش از مرگ، این افراد با افتخار از بمباران یمن دفاع کرده بودند، اما بلافاصله پس از حادثه، ترامپ آن را «یهودی‌ستیزی» خواند و خواستار برخورد فوری شد. در حالی‌که همین چهره‌ها، در برابر قتل‌عام هزاران کودک فلسطینی، سکوت اختیار می‌کنند یا آن را «حق دفاع مشروع» می‌نامند. وقتی وجدان جهانی به‌خواب رفته است در حالی‌که بیمارستان‌ها و مدارس در غزه به اهداف نظامی تبدیل شده‌اند و میلیون‌ها نفر با قحطی و بی‌خانمانی مواجهند، شورای امنیت هنوز نتوانسته حتی یک قطعنامه الزام‌آور تصویب کند. نهادهایی که خود را وجدان بیدار بشریت می‌نامند، اکنون به نظاره‌گرانی بی‌خاصیت یا حتی شرکای جنایت تبدیل شده‌اند. سکوت آنان، سکوتی آغشته به خون است.

فروپاشی مشروعیت اخلاقی غرب

رویکرد گزینشی در قبال فجایع انسانی، نه‌فقط اعتماد جهانی به نهادهای بین‌المللی را متزلزل کرده، بلکه مشروعیت اخلاقی ادعاهای غرب درباره آزادی، حقوق بشر و عدالت را نیز نابود ساخته است. غزه امروز، آینه‌ای تمام‌نما از این فروپاشی اخلاقی است؛ جایی که ارزش جان انسان، دیگر نه بر مبنای کرامت انسانی بلکه بر پایه ترازوی قدرت و هویت سنجیده می‌شود. 


نظرات

آخرین اخبار
اسپانیا، ایرلند و اسلوونی به‌دلیل حضور اسرائیل «یوروویژن» را تحریم کردند
درمان جدید سرطان با الهام از باکتری‌های درون تومور
پارلمان رژیم صهیونیستی قانون محاکمه نیروهای ویژه حماس را تصویب کرد
«فیروزه» به یاد کودکان میناب
سفارت ایران در وین: یاد می گیرید با ایرانیان با احترام صحبت کنید
امارات؛ «نوک پیکان» پروژه آمریکایی - صهیونیستی در نبرد ژئوپلیتیکی تنگه‌ها
تایمز: وزیر کشور انگلیس از استارمر خواسته است به استعفا فکر کند
استاندار تهران: با حمل‌ونقل ریلی هزینه کالاها کاهش می‌یابد
قالیباف: راه دیگری جز پذیرش حقوق مردم ایران وجود ندارد
غریب آبادی: هر متنی درباره تنگه هرمز بدون رعایت حقوق مشروع ایران محکوم به شکست است
وزیر فرهنگ لبنان: ابتکار دیپلماتیک پاکستان شامل توقف درگیری‌ها در لبنان می‌شود
تکذیب خروج مواد غنی‌شده از کشور از سوی منبع آگاه
تنها چینی‌ها از تنگه هرمز گذشتند
اقدام خصمانه جدید ایالات متحده علیه ایران/هدف قرار دادن شبکه‌های صادرات نفت ایران به چین
مقررات جدید بیمه ای بانک مرکزی برای واردات
حمایت مجدد چین از مواضع ایران و محکومیت فشارهای اقتصادی ایالات متحده
دیدار معاون وزیر خارجه نروژ با غریب‌آبادی
انتقاد مقام اسرائیلی از تبدیل فرودگاه بن‌گوریون به پایگاه نظامی آمریکا
شکاف عمیق میان کی‌یف و واشنگتن با «جدایی» زلنسکی و ترامپ
پیوستن معاونان وزرا به جبهه مخالفان کی‌یر استارمر
صعود هانسی فلیک به تالار مشاهیر نیوکمپ
موافقت مشروط وزارت جهاد کشاورزی با صادرات مرغ حذفی
ادعای آکسیوس درباره بررسی گزینه‌های نظامی علیه ایران
قالیباف: برای تمام گزینه‌ها آماده‌ایم؛ شگفت‌زده می‌شوید
اعدام عامل نفوذی در پروژه‌های ماهواره‌ای
شیخ نعیم قاسم خطاب به دولت لبنان: دل به سراب مذاکرات مستقیم نبندید
ادعای وجود پایگاه مخفی در صحرای غربی هم‌زمان با تکذیب رسمی
رودریگز: رویای ترامپ تعبیر نمی‌شود
آسوشیتدپرس خبر داد؛ خشم ترامپ از مطالبه غرامت جنگی ایران
انتقادهای بی‌سابقه رئیس حزب «اسرائیل خانه ما» از نتانیاهو
اعتراض به توقیف دو نفتکش و وضعیت خدمه ایرانی
ترامپ: از سرگیری «پروژه آزادی» را بررسی می‌کنم/ «بهترین طرح» را ارائه دادیم
تغییر نام رختکن کمپ به یاد 168 شهید مدرسه میناب
بلومبرگ: تنگه هرمز همچنان مسدود است
سایه جنگ بر فراز کارائیب
کرملین: پوتین از میزبانی ترامپ خوشحال خواهد شد
پایان فیلمبرداری «عشق در انفرادی» مسعود کیمیایی
ولایتی خطاب به ترامپ: ما شما را در «میدان» شکست دادیم
اختصاص 150 میلیون دلار برای واردات دارو و مواد اولیه
«کول توماس آلن» اتهامات خود را رد کرد
ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای با ایران با تکیه بر تجربه چنددهه‌ای اروپا
پیام تشکر پزشکیان از آیت‌الله العظمی سیستانی بابت حمایت از ایران
خروج 2.4 همتی پول از صندوق‌های درآمد ثابت
وزیر نفت: تولید بنزین در دوران جنگ کاهش نیافت
عکس های منتخب ایران،دوشنبه 21 اردیبهشت 1405
حضور دو داور بین‌المللی ایران در قهرمانی آسیا/محمدی در ژوری، طغیانی روی تخته
اولیانوف: چرا ایران باید خواسته آمریکا را بپذیرد؟
گام بلند دولت برای نوسازی مناطق جنگ‌زده با منابع 60 هزار میلیارد تومانی
آغاز تایید ثبت‌سفارش‌های معطل‌مانده از زمان شروع جنگ
تصمیم نهایی در دست پرس؛ «آقای خاص» در راه برنابئو