×
سیاسی
شناسه خبر : 225194
تاریخ انتشار : جمعه 1404/03/02 ساعت 09:07

نورنیوز بررسی می کند؛

قانون مرئی نانوشته: خونِ مباح، خونِ مقدس

در جهانی که کشتار سیستماتیک ده‌ها هزار انسان در غزه بی‌پاسخ می‌ماند اما یک حادثه منفرد در غرب، آژیرهای رسانه‌ای و سیاسی علیه یهودی‌ستیزی را به صدا درمی‌آورد، پرسش اساسی آن است: چرا جان مسلمانان در نظام بین‌الملل تا این اندازه بی‌ارزش شمرده می‌شود؟

نورنیوز-گروه بین الملل: ۲۰ ماه جنایت، ۲۰ ماه مماشات

از آغاز جنگ غزه در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تا امروز، حدود ۲۰ ماه گذشته است؛ بازه‌ای که طی آن، ارتش اسرائیل به شکلی بی‌سابقه دست به قتل‌عام گسترده غیرنظامیان زده است. بیش از ۵۰ هزار تن، عمدتاً زن و کودک، در جریان بمباران‌ها، محاصره غذایی، قطع خدمات درمانی و تخریب زیرساخت‌ها جان باخته‌اند. اما با وجود حجم گسترده شواهد، حتی یک مقام ارشد غربی حاضر نشده این فاجعه را به‌صراحت «نسل‌کشی» یا «مسلمان‌ستیزی» بخواند. در برابر این سکوت سهمگین، تنها چند واکنش سرد، بی‌اثر و عمدتاً تبلیغاتی به ثبت رسیده است.

نمایش حقوق بشر؛ گزینشی، بی‌جان، بی‌عدالت

اگر تهدیدی لفظی متوجه یک مقام اسرائیلی شود یا حادثه‌ای جزئی در غرب علیه یک یهودی رخ دهد، بلافاصله سیل بیانیه‌ها، تحریم‌ها، قطعنامه‌ها و اقدامات رسانه‌ای به راه می‌افتد. این واکنش‌های سریع، در تضاد کامل با بی‌اعتنایی به نسل‌کشی روزانه در غزه است. چنین استاندارد دوگانه‌ای تنها یک معنا دارد: حقوق بشر، نه یک اصل جهان‌شمول بلکه ابزاری سیاسی و مصلحت‌محور در دست قدرت‌های غربی است.

واکنش‌های نمادین؛ آرام‌بخش افکار عمومی

برخی کشورها و نهادهای بین‌المللی، از جمله سازمان ملل، طی این مدت مواضعی ظاهراً انتقادی اتخاذ کرده‌اند، اما این مواضع بیشتر برای خنثی‌سازی فشار افکار عمومی داخلی و نه مهار جنایات جنگی است. آن‌سوتر، همان دولت‌هایی که بیانیه صادر می‌کنند، همچنان سلاح، اطلاعات نظامی و حمایت دیپلماتیک در اختیار اسرائیل قرار می‌دهند. این دوگانگی، نه صرفاً تناقضی سیاسی، بلکه نشانه‌ای از نفاق ساختاری در نظم جهانی است که هر روز مشروعیت اخلاقی‌اش را بیش از پیش از دست می‌دهد.

از واشنگتن تا تل‌آویو؛ همدستی در جنایت

نمونه‌ای بارز از این تناقض، واکنش دونالد ترامپ به قتل دو کارمند سفارت رژیم صهیونیستی در واشنگتن بود. ساعاتی پیش از مرگ، این افراد با افتخار از بمباران یمن دفاع کرده بودند، اما بلافاصله پس از حادثه، ترامپ آن را «یهودی‌ستیزی» خواند و خواستار برخورد فوری شد. در حالی‌که همین چهره‌ها، در برابر قتل‌عام هزاران کودک فلسطینی، سکوت اختیار می‌کنند یا آن را «حق دفاع مشروع» می‌نامند. وقتی وجدان جهانی به‌خواب رفته است در حالی‌که بیمارستان‌ها و مدارس در غزه به اهداف نظامی تبدیل شده‌اند و میلیون‌ها نفر با قحطی و بی‌خانمانی مواجهند، شورای امنیت هنوز نتوانسته حتی یک قطعنامه الزام‌آور تصویب کند. نهادهایی که خود را وجدان بیدار بشریت می‌نامند، اکنون به نظاره‌گرانی بی‌خاصیت یا حتی شرکای جنایت تبدیل شده‌اند. سکوت آنان، سکوتی آغشته به خون است.

فروپاشی مشروعیت اخلاقی غرب

رویکرد گزینشی در قبال فجایع انسانی، نه‌فقط اعتماد جهانی به نهادهای بین‌المللی را متزلزل کرده، بلکه مشروعیت اخلاقی ادعاهای غرب درباره آزادی، حقوق بشر و عدالت را نیز نابود ساخته است. غزه امروز، آینه‌ای تمام‌نما از این فروپاشی اخلاقی است؛ جایی که ارزش جان انسان، دیگر نه بر مبنای کرامت انسانی بلکه بر پایه ترازوی قدرت و هویت سنجیده می‌شود. 


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
سه فوتبالیست ایرانی در فهرست بهترین‌های آسیا/نام چه کسانی در این لیست قرار دارد؟
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ تلاش شاگردان مانولوپولوس برای مقام سومی
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
قطع سهمیه آرد 138 نانوایی در تهران؛ رئیس اتحادیه برکنار شد
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
تاس: همکاری اقتصادی با روسیه به سود آمریکاست
تهدید تعرفه 50 درصدی آمریکا بر 70 درصد کالاهای صادراتی هند
حماس: حمایت آمریکا از نتانیاهو، راه را برای ادامه جنایات اشغالگران هموار کرد
نشست پوتین ـ ترامپ در آلاسکا از نگاه تحلیلگر روسی
شگفتی باستان‌شناسان؛ مقبره یک شوالیه زیر بستنی‌فروشی کشف شد
تعلیق افزایش قیمت بلیت کنسرت؛ انتظار برای ابلاغ نرخ‌های جدید
ابراز رضایت پوتین از سفر به آلاسکا
تاکید مصر، آلمان و فرانسه بر حل‌ مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران
کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور 1404 چه زمانی منتشر می شود؟
هشدار دوباره ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان
پوتین در ازای کنترل دونتسک، پیشروی در اوکراین را متوقف می‌کند
روزهای گرم تهران در آخرین روزهای مرداد ادامه دارد
نامه تمجیدآمیز رئیس‌جمهور روسیه به رهبر کره شمالی
عارف: امنیت اجتماعی و اقتصادی دو مسیر اصلی سازمان تأمین اجتماعی است
عراقچی: پیوند دوستی ایران و ارمنستان ریشه‌دار و پایدار است
زلنسکی: صلحی می‌خواهیم که پایدار باشد
کاهش 16 درصدی جانباختگان در طرح ترافیکی اربعین 1404
باکیچ بالاخره پرسپولیسی شد
وزارت اطلاعات پایگاه یکپارچه شناسایی اتباع خارجی ایجاد می‌کند
سنگ‌اندازی‌های بدون استدلال در مسیر عادی‌سازی پرونده ایران در FATF
امکان شرکت در امتحانات پیام‌نور بدون محدودیت جغرافیایی فراهم شد
واکنش رهبران اروپایی به ملاقات ترامپ و پوتین در الاسکا
اضافه شدن 250 مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق کشور
بررسی تحولات غزه و پرونده هسته‌ای ایران در مکالمه وزرای خارجه مصر و آلمان
بازگشایی جاده چالوس بصورت دو طرفه
وضعیت بحرانی سوء تغذیه در غزه؛ 40 هزار کودک در معرض خطر جدی هستند
موفقیت تیم ملی المپیاد علوم زمین ایران با کسب 4 نشان برنز در چین
نتایج نهایی انتخاب رشته متقاضیان دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی اعلام می شود
پزشکیان: دولت همه توان خود را برای توقف سوزاندن گازهای مشعل به کار گرفته است
پیکر استاد فرشچیان روز دوشنبه به اصفهان منتقل می شود +اعلام جزئیات مراسم
اخبار مرتبط قیمت طلا و سکه امروز شنبه 25 مرداد 1404 +جدول
آغاز لیگ برتر با کسر امتیاز سه تیم و محرومیت بازیکنان کلیدی
محمد حسین طاهری آکردی سرپرست جدید ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور شد
پیام های نتانیاهو چقدر جدی است؟
انزوای مالی
کریدور شمال–جنوب؛ پیوند راهبردی ایران و اوراسیا
سرطان بدخیم انرژی
فرصتی مشروط برای ثبات منطقه
هشدار بانک مرکزی: فعالیت‌های بانکی بدون مجوز جرم است
X
آگهی تبلیغاتی