×
سیاسی
شناسه خبر : 225148
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/03/01 ساعت 15:55
واکنش حقوقی ایران به تهدیدات رژیم صهیونیستی در مورد حمله به تاسیسات هسته ای کشورمان

واکنش حقوقی ایران به تهدیدات رژیم صهیونیستی در مورد حمله به تاسیسات هسته ای کشورمان

وزیر امور خارجه ایران در نامه‌ای رسمی نسبت به تهدیدات رژیم اسرائیل برای حمله به تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز کشور هشدار داد و خواستار واکنش فوری شورای امنیت و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شد.

نورنیوز-گروه سیاسی: سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران طی نامه‌ای خطاب به دبیرکل سازمان ملل متحد و رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد و مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر ضرورت اتخاذ تدابیر ویژه برای حفاظت از تأسیسات و مواد هسته‌ای تاکید کرد.

وزیر امور خارجه در این نامه ضمن هشدار نسبت به تبعات و پیامدهای هرگونه ماجراجویی از سوی رژیم صهیونیستی و سهیم بودن مسؤولیت حقوقی دولت آمریکا در آن تاکید کرده است: جمهوری اسلامی ایران طبق حقوق بین‌الملل، تمام اقدامات لازم را برای محافظت و دفاع از شهروندان، منافع و تأسیسات خود در برابر هرگونه اقدام تروریستی یا خرابکارانه انجام خواهد داد.

ایران همانند گذشته قویاً نسبت به هرگونه ماجراجویی رژیم صهیونیستی اسرائیل هشدار می‌دهد و به هرگونه تهدید یا عمل متخلفانه توسط این رژیم، قاطعانه پاسخ خواهد داد.

متن نامه وزیر امور خارجه کشورمان به شرح زیر است:

بسمه تعالی

جناب آقای آنتونیو گوترش
دبیر کل سازمان ملل متحد
جناب آقای اوانجلس سی سکریس
رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد
جناب آقای رافائل ماریانو گروسی
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

با سلام؛

مایلم توجه شما را به تهدیدات مکرر رژیم صهیونیستی اسرائیل برای حمله به تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز جمهوری اسلامی ایران جلب نمایم. در آخرین خبر، در گزارش منتشره در مورخ ۲۰ می ۲۰۲۵ از سوی شبکه خبری سی‌ان‌ان و به نقل از مقامات رسمی آمریکایی ادعا شده است که بر اساس اطلاعات جدید به‌دست‌آمده، رژیم صهیونیستی در حال آماده‌سازی برای حمله به تأسیسات، زیرساخت‌ها و مکان‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران است.

۱. برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز جمهوری اسلامی ایران تحت نظارت‌های گسترده آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار داشته و دارد و هیچ‌یک از گزارشات آژانس مبین انحراف در این برنامه نبوده و صلح‌آمیز بودن آن تحقیقاً به اثبات رسیده است.

۲. بر اساس قطعنامه‌ها و مصوبات کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، هرگونه تهدید به حمله علیه تأسیسات هسته‌ای منجر به نقض حقوق بین‌الملل، منشور ملل متحد و اساسنامه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌شود. در این ارتباط، قطعنامه ۴۴۴ اجلاس نوزدهم کنفرانس عمومی آژانس اذعان می‌دارد: «هرگونه حمله مسلحانه و تهدید علیه تأسیسات هسته‌ای اختصاص‌یافته برای مقاصد صلح‌آمیز، به مثابه نقض اصول منشور ملل متحد، حقوق بین‌الملل و اساسنامه آژانس محسوب می‌شود.»

قطعنامه ۴۷۵ اجلاس سی‌ویکم کنفرانس عمومی آژانس نیز عنوان می‌نماید: «یک حمله مسلحانه به تأسیسات هسته‌ای می‌تواند به انتشار رادیو اکتیو همراه با پیامدهای جدی در داخل مرزهای کشوری که مورد حمله قرار گرفته است و فراسوی مرزهای آن منجر شود.»

قطعنامه ۵۳۳ اجلاس سی‌وچهارم کنفرانس عمومی آژانس نیز تصدیق می‌نماید: «یک حمله مسلحانه یا تهدید به حمله علیه تأسیسات هسته‌ای تحت پادمان، در حال کار یا در دست احداث، شرایطی را ایجاد خواهد کرد که بر اساس آن شورای امنیت سازمان ملل متحد ناگزیر به اقدام فوری وفق مفاد منشور ملل متحد خواهد بود.»

۳. در سند مصوب کشورهای عضو معاهده عدم اشاعه در نشست بازنگری این معاهده در سال ۲۰۰۰ نیز تصریح شده است که «حمله یا تهدید به حمله به تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز، ایمنی هسته‌ای را به خطر انداخته و عواقب سیاسی، اقتصادی و محیط زیستی خطرناکی به‌همراه داشته و نگرانی‌های جدی در خصوص اجرای حقوق بین‌الملل در مورد استفاده از زور در چنین مواردی ایجاد می‌نماید که خود موجب مشروع شدن اقدامات مناسب جبرانی بر اساس مفاد منشور ملل متحد خواهد بود.»

۴. حمله به تأسیسات هسته‌ای با محکومیت شدید شورای امنیت نیز مواجه شده است. شورا در قطعنامه ۴۸۷ مورخ ۱۹ ژوئن ۱۹۸۱ به هنگام بررسی حمله رژیم صهیونیستی به مرکز تحقیقات هسته‌ای عراق، این حمله را شدیداً محکوم کرد و آن را نقض آشکار منشور ملل متحد و هنجارهای حقوق بین‌الملل خواند و از این رژیم خواست تا از چنین اقدامات و تهدیداتی در آینده نیز خودداری نماید.

شورا همچنین تصریح کرد که این حمله تهدید جدی علیه تمامیت رژیم پادمان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است و از رژیم اسرائیل به عنوان یک غیر عضو معاهده عدم اشاعه خواست تا فوراً تمامی تأسیسات هسته‌ای خود را تحت پادمان‌های آژانس قرار دهد.

۵. بایستی خاطر نشان نمایم که رژیم صهیونیستی اسرائیل با برنامه هسته‌ای غیرصلح‌آمیز خود، تنها تهدید مهم و اصلی صلح و امنیت منطقه و جهان است. در همین راستا، باید فشارهای بین‌المللی گسترده‌ای علیه این رژیم و تهدید هسته‌ای آن اعمال شود. این رژیم عضو هیچیک از معاهدات خلع سلاح کشتار جمعی نبوده و جامعه بین‌المللی باید آن را وادار نماید تا برنامه سلاح هسته‌ای خود را نابود کرده و به‌عنوان یک طرف غیر دارنده سلاح اتمی به معاهده عدم اشاعه بپیوندد.

۶. تهدیدات و تجاوزات رژیم صهیونیستی اسرائیل طی دهه‌های اخیر علیه برخی کشورهای منطقه، عامدانه و به‌طور مکرر، روح و متن منشور ملل متحد، به‌ویژه ماده ۴ بند ۲ آن، مبنی بر ممنوعیت توسل به تهدید یا بکارگیری زور را نقض کرده است. در این راستا، تهدیدات این رژیم مبنی بر حمله به تأسیسات، زیرساخت‌ها و مکان‌های هسته‌ای صلح‌آمیز ایران، تهدیدی جدی علیه صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی بوده و ضروری است شورای امنیت که مسئولیت حفظ صلح و امنیت بین‌المللی را بر عهده دارد، اقدامات فوری و مؤثری را در برابر این تهدیدات به‌عمل آورد. بسیار ضروری است که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز بلافاصله به این موضوع رسیدگی کرده و مدیرکل آن، صریحاً این تهدیدات را محکوم نماید تا بلکه از اعتبار و بی‌طرفی آژانس نیز محافظت نماید.

۷. جمهوری اسلامی ایران طبق حقوق بین‌الملل، تمام اقدامات لازم را برای محافظت و دفاع از شهروندان، منافع و تأسیسات خود در برابر هرگونه اقدام تروریستی یا خرابکارانه انجام خواهد داد. ایران همانند گذشته قویاً نسبت به هرگونه ماجراجویی رژیم صهیونیستی اسرائیل هشدار می‌دهد و به هرگونه تهدید یا عمل متخلفانه توسط این رژیم، قاطعانه پاسخ خواهد داد. ما همچنین بر این باوریم که در صورت وقوع هرگونه حمله‌ای علیه تأسیسات اتمی جمهوری اسلامی ایران از سوی رژیم صهیونیستی، دولت آمریکا نیز در آن سهیم بوده و مسؤولیت حقوقی دارد. در همین راستا، در شرایط تداوم چنین تهدیداتی، جمهوری اسلامی ایران ناگزیر خواهد بود تا تدابیر ویژه‌ای را برای حفاظت از تأسیسات و مواد هسته‌ای خود اتخاذ نماید که جزئیات مربوطه، متعاقباً به اطلاع آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواهد رسید.

مزید امتنان است چنانچه این نامه به‌عنوان سند رسمی نزد شورای امنیت و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ثبت شود.


اخبار مرتبط
مواضع دور از هم و بازگشت به جای پس گشت؟!
چهارشنبه 1404/06/05 ساعت 10:34
نصرت‌الله تاجیک:
مواضع دور از هم و بازگشت به جای پس گشت؟!
روابط ایران و اروپا در سال‌های اخیر با پیچیدگی‌های جدی و خلأهای عمیق در عرصه گفت‌وگو و گفتمان‌سازی رو‌دررو شده است. این وضعیت صرفا محدود به پرونده هسته‌ای نیست، بلکه در حوزه سیاسی تقریبا همه تعاملات به موضوع هسته‌ای تقلیل یافته و ابعاد گسترده‌تر روابط دو طرف به حاشیه رفته است.
اسلامی: صنعت هسته‌ای ایران با شتاب تصاعدی ادامه خواهد داشت
شنبه 1404/03/31 ساعت 23:44
اسلامی: صنعت هسته‌ای ایران با شتاب تصاعدی ادامه خواهد داشت
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با تأکید بر اراده راسخ دانشمندان کشور، اعلام کرد که با وجود حملات اخیر رژیم صهیونیستی، نه‌تنها صنعت هسته‌ای متوقف نخواهد شد، بلکه با قدرتی بیشتر و شتابی تصاعدی به مسیر خود ادامه خواهد داد.
وزیر امور خارجه: خنثی‌سازی تحریم‌ها وظیفه داخلی ماست
پنج‌شنبه 1404/03/01 ساعت 13:45
اولین نشست منطقه ای دیپلماسی استانی
وزیر امور خارجه: خنثی‌سازی تحریم‌ها وظیفه داخلی ماست
وزیر امور خارجه در افتتاحیه اولین نشست منطقه‌ای دیپلماسی استانی از نقش معاونت دیپلماسی اقتصادی در شناسایی بازارهای جدید و تسهیل ارتباط تجاری سخن گفت. او همچنین بر لزوم رفع موانع تحریمی تأکید کرده و اعلام کرد که خنثی‌سازی تحریم‌ها وظیفه‌ای داخلی است.
عراقچی: مقصر وضع کنونی آمریکا و ‌اروپا هستند
چهارشنبه 1404/02/31 ساعت 22:45
عراقچی: مقصر وضع کنونی آمریکا و ‌اروپا هستند
وزیر امور خارجه در گفت‌وگو با الشرق گفت: موقعیتی که در آن قرار داریم به هیچ‌وجه تقصیر ایران نیست؛ تقصیر آمریکاست که از برجام خارج شد و کشورهای اروپایی است که نتوانستند بیرون رفتن آمریکا را جبران کنند.
عراقچی برای شرکت در نشست دیپلماسی استانی وارد شیراز شد
چهارشنبه 1404/02/31 ساعت 22:04
عراقچی برای شرکت در نشست دیپلماسی استانی وارد شیراز شد
وزیر امور خارجه برای شرکت در اولین نشست 2 روزه دیپلماسی استانی وارد شیراز شد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قم در انتظار نگاه توسعه‌محور
بدرقه ناصر تقوایی با سنج و دمام؛ سفیدپوشی به احترام ناخدا خورشید
بیانیه حماس در نخستین سالگرد شهادت یحیی السنوار
خطر بزر گی که آوارگان بازگشته به غزه را تهدید می‌کند
شهرآورد تهران به شیراز منتقل شد
عراقچی: کشورهای جنبش عدم تعهد اسنپ‌بک را غیرقانونی می‌دانند
ثبت‌نام آزمون دکتری 1405 از 4 آبان
ایران و راهبرد هوشمندانه
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(101) « بوئین‌میاندشت»
تجهیز مأموران پلیس تهران به فناوری جدید
حماس دو جسد دیگر نظامیان اسرائیلی را تحویل داد
پزشکیان: از وضعیت آموزشی کشور انتقاد دارم
مسکو: ناتو و انگلیس پشت حملات پهپادی اخیر هستند
دستگیری سارق طلای بانوی سالخورده در اسدآباد
اسقاط کامیون‌های فرسوده با هدف کاهش مصرف سوخت و آلودگی هوا
آغاز بازگشت نیروهای روسیه به سوریه
گاف جدید ترامپ درباره ایران
دیدار با ترامپ نقطه‌ عطفی در پایان جنگ با روسیه است
حمایت جنبش عدم تعهد از ونزوئلا در برابر تهدیدات خارجی
شهادت مدافع امنیت در درگیری با قاچاقچیان
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 24 مهر1404+ جدول
فشار آمریکا به ژاپن برای توقف خرید نفت روسیه
رؤیافروشان علیه عزت ایران
شرم‌الشیخ ایستگاه آخر
اجساد اسرا، بهانه تازه اسرائیل برای نقض توافق غزه
علت مرگ ستاره هالیوود و برنده اسکار مشخص شد
پرواز بمب افکن‌های آمریکا در نزدیکی ونزوئلا
ویتامین‌هایی که از مغز شما در برابر آلزایمر محافظت می‌کنند
بورس آینه اقتصاد است؟
اجرای طرح 24 ماده ای مقابله با قاچاق سوخت
تبدیل طلای کارتل‌ها به دارو برای کودکان غزه
سردار علیرضا افشار درگذشت
پزشکیان: اگر به مردم تکیه کنیم هر کاری شدنی است/ از اختلافات داخلی می‌ترسم نه از آمریکا
به جای قاتل، کینه و انتقام را دار زدم
جاسوسی مرموز چین از اسرار محرمانه انگلیس
حمله زمینی قریب الوقوع آمریکا به ونزوئلا
وقتی لایک‌ها می‌میرند و گفت‌وگو زنده می‌شود
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |پنجشنبه 24 مهر
وضعیت آب و هوا امروز پنج شنبه 24 مهر+ وضعیت استان ها
سعید آقاخانی سریال طنز رمضانی می‌سازد
توصیه‌ های جدید علمی برای رفع یبوست
ربات های کوچک و انعطاف پذیر به کمک امدادرسانی و درمان می آیند
چند راهکار ساده برای عادت‌دادن کودک به مسواک‌زدن
5 کار ممنوع در استفاده از هوش مصنوعی
نوراینفو | 6 اشتباه بلافاصله بعد از خوردن غذا
80 درصد ایرانیان درگیر مشکلات استخوانی هستند
دیوان عالی قضایی خطاب به نتانیاهو: کمیته تحقیق طوفان الاقصی تشکیل شود
لاوروف: انتقال تاماهاوک به اوکراین اقدامی خطرناک است
آماده‌باش ارتش رژیم صهیونیستی در مرز لبنان
وزیر میراث خبر داد؛ ایجاد تأسیسات گردشگری در سواحل بلامانع است
X
آگهی تبلیغاتی