×
بین الملل
شناسه خبر : 225116
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/03/01 ساعت 18:37
اتاق شکنجه دیپلماتیک؛ نمایش تحقیر ترامپ در قلب کاخ سفید

نور نیوز گزارش می دهد

اتاق شکنجه دیپلماتیک؛ نمایش تحقیر ترامپ در قلب کاخ سفید

دفتر کار رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید در دوره دوم ترامپ ، دیگر یک مکان تشریفاتی نیست، بلکه به محلی برای تحقیر، توهین و نمایش قدرت شخصی او بدل شده است؛رفتاری که در دیدارهای او با رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی و زلنسکی به وضوح نمایان شد و زنگ خطر را برای متحدان اروپایی به صدا درآورده است.

 نورنیوز-گروه بین الملل-دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پرحاشیه آمریکا، نه تنها با سیاست‌های جنجالی‌اش بلکه با رفتارهای غیرمعمول و تحقیرآمیز خود در دیدارهای دیپلماتیک نیز خبرساز شده است.

تازه‌ترین نمونه آن برخورد بی‌سابقه‌اش با رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی است؛ جایی که در اتاق کار خود در کاخ سفید چراغ‌ها را خاموش کرد و فیلمی از نژادپرستی معکوس در آفریقای جنوبی پخش نمود تا نشان دهد سفیدپوستان در آن کشور تحت فشار و تهدید قرار دارند.

اقدامی که از سوی مهمان آفریقایی توهین‌آمیز و بی‌اساس توصیف شد. این رفتار، درواقع تجلی ویژگی‌های شخصیتی ترامپ است: خودشیفته‌ای که علاقه‌ای خاص به تحقیر دیگران دارد و اتاق کار خود را بیشتر صحنه‌ای برای نمایش غرور شخصی خود می‌بیند تا نمادی از گفت‌وگوی برابر مقامات کشورهای دیگر.

رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی که از این حرکت ترامپ متعجب شده بود، در پاسخ طعنه‌آمیزی زد و با اشاره به کمک‌های قطر به آمریکا، از اینکه کشورش «هواپیمایی برای هدیه دادن ندارد» ابراز تأسف کرد. ترامپ در رفتار تحقیرآمیز خود با رئیس‌جمهور اوکراین، ولودیمیر زلنسکی نیز رویکرد مشابهی در پیش گرفت. از لحظه ورود زلنسکی، ترامپ با کنایه به ظاهر نظامی او، فضای جلسه را به شوخی و تمسخر کشاند.

وقتی زلنسکی در مقابل این توهین‌ها واکنش نشان داد، تنش بالا گرفت و کار به بگومگو و حتی فریاد کشیدن دو طرف کشید. معاون ترامپ، جی دی ونس، نیز با لحنی تند و تمسخرآمیز، زلنسکی را «ناسپاس» خطاب کرد و زمانی که او قصد پاسخ‌گویی داشت، ترامپ با جمله‌ای تمسخرآمیز صحبت او را قطع کرد: «تو به اندازه کافی صحبت کرده‌ای.»

آنچه از این صحنه‌ها برداشت می‌شود، فراتر از تنش‌های شخصی است. ترامپ در دوره دوم خود ظاهراً بر آن است تا با استفاده از تحقیر در تعاملات دیپلماتیک، قدرت خود را به رخ بکشد. این رویکرد نگران‌کننده، نه‌تنها برای کشورهای ضعیف‌تر که حتی برای متحدان سنتی آمریکا مانند اروپا نیز زنگ خطری جدی است.

دفتر کار رییس جمهور آمریکا که باید نماد احترام و نمایانگر رویکرد تعاملی جویانه آمریکا با مقامات کشورهای مختلف باشد در دوره ترامپ، به اتاقی بدل شده که بیشتر به "اتاق شکنجه دیپلماتیک" شباهت دارد. اتاقی که در آن، با نمایش های آزار دهنده و کلمات نیش‌دار، میهمانان به جای گرامی‌داشت، تحقیر می‌شوند.

این مسیر نه‌تنها دیپلماسی را تضعیف می‌کند، بلکه جایگاه جهانی آمریکا را نیز در بلندمدت متزلزل خواهد کرد. اگر این سبک رفتاری ادامه یابد، متحدان اروپایی نیز ممکن است در دیدارهای آینده، نگران آن باشند که چه "نمایش تحقیرآمیزی" در انتظارشان خواهد بود.

جهان در آستانه یک دوره جدید از دیپلماسی خشن و غیرمتعارف قرار گرفته که نماد آن نه گفت‌وگو، که تحقیر و نمایش قدرت است.


اخبار مرتبط
کنایه رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی به ترامپ: «هواپیما برای هدیه دادن ندارم!»
پنج‌شنبه 1404/03/01 ساعت 09:20
کنایه رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی به ترامپ: «هواپیما برای هدیه دادن ندارم!»
ترامپ در دیدار با رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی به شدت از خشونت‌های علیه سفیدپوستان در این کشور انتقاد کرد و رامافوسا با کنایه‌ای سنگین به او پاسخ داد که «متأسفم، هواپیما ندارم که به شما هدیه بدم.»
واکنش تند ترامپ به سوال درباره جت لوکسی که به عنوان هدیه شخصی به او اهدا شده بود +فیلم
سه‌شنبه 1404/02/23 ساعت 09:06
واکنش تند ترامپ به سوال درباره جت لوکسی که به عنوان هدیه شخصی به او اهدا شده بود +فیلم
در یک مصاحبه جنجالی با خبرنگار شبکه ای‌بی‌سی، دونالد ترامپ به سوال درباره جت لوکسی که به عنوان هدیه شخصی به او اهدا شده، واکنش تندی نشان داد. ترامپ خبرنگار ای‌بی‌سی را به‌طور غیرمستقیم به "فیک نیوز" متهم کرده و گفت که به جای انتقاد، باید از دریافت چنین هدیه‌ای خوشحال باشد.
هدیه چند صد میلیون دلاری قطری ها به ترامپ+ فیلم
یکشنبه 1404/02/21 ساعت 22:58
هدیه چند صد میلیون دلاری قطری ها به ترامپ+ فیلم
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، قرار است یک هواپیمای بوئینگ 8-747 مجلل و بازسازی‌شده به ارزش حدود 400 میلیون دلار را از خاندان سلطنتی قطر دریافت کند؛ یک «قصر پرنده» با امکانات لوکس و فناوری‌های پیشرفته امنیتی و ارتباطی.
نظرات

آخرین اخبار
ایمپلنت نرمی که با رگ‌های شما «نفس» می‌کشد!
گالانت: اهداف راهبردی علیه ایران محقق نشد
پاکستان برای میانجیگری صلح به تهران آمد
حماس: در صورت شکست مذاکرات گزینه‌های آماده داریم
رویترز: دیپلماسی تند ترامپ در برابر ایران به بن‌بست رسید
گزارش شبکه 12 اسرائیل از سرکوب مخالفان در بحرین
الیکا عبدالرزاقی مجری «کودک شو» شد
خودداری آمریکا از تمدید معافیت خرید نفت روسیه
شکست ماموریت چین؛ ترامپ و کابوس جنگی که تمام نمی‌شود
حقوق بشر برای دشمنان، مصونیت برای متحدان
لفاظی‌های جدید ترامپ در اوج انزوای جهانی و شکست در میدان
قالیباف: مقاومت 70 روزه ملت ایران تحول جهان را سرعت بخشید
هلاکت یک افسر صهیونیست در حمله حزب‌الله
سایه سنگین ناامنی بر مدارس نیجریه/ ربایش ده‌ها کودک
اعتراف تلخ بورل: اتحادیه اروپا برای جهان امروز طراحی نشده است
پایان تعطیلات اجباری بازار سهام + زمان بازگشایی
فشار بی‌سابقه سیاسی بر کاخ سفید همزمان با جهش قیمت بنزین
«هرمز سیف» وارد میدان شد/ مدیریت هوشمند قدیمی‌ترین آبراه جهان با بیمه ایرانی
طرح آمریکا برای «نیابتی کردن» جنگ در جزایر ایرانی
تجاوز هوایی به «قانون النهر» قربانی گرفت
تظاهرات ضد جنگ در لندن با محوریت حمایت از ایران
آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از اول خرداد+ اعلام مهلت نهایی
وداع تلخ با بازیگر نمایش «فردریک»/ صحنه در سوگ بهناز نازی نشست
فرصت‌سوزی تاریخی جمهوری‌خواهان؛ بازنده بزرگِ جنگِ ترامپ علیه ایران
نفت 150 دلاری کابوس وزیر انرژی آمریکا
وقوع زلزله 4.5 ریشتری حوالی گلوگاه/کانون لرزش کجا بود؟
پایان باشکوه باواریایی‌ها با هت‌تریک یازدهم هری کین
فهرست نهایی تیم ملی/ قلعه‌نویی 30 یوز را انتخاب کرد
تسهیلات میلیاردی برای احیای بازار جنت/ واریز 50 میلیون تومان کمک بلاعوض تا فردا صبح
توافق صلح لبنان با اسرائیل، توافقی جنجالی تر از سال 1983
20 جام، 10 سال، یک پپ!
بتن‌ریزی واحد دوم نیروگاه هسته‌ای بوشهر زیر سایه امنیت
هماهنگی مسکو و پکن برای دفاع از ایران در تنگه هرمز
بحران در عدن، بازداشت‌ در سایه اختلافات امارات و عربستان
زلزله در صندوق‌های درآمد ثابت، کوچ به سمت املاک و طلا
سقوط برج ترامپ زیر سایه جنگ ایران
برگ‌های برنده ایران در صورت ازسرگیری جنگ با آمریکا
سید صولت مرتضوی :در نشست خبری گرامیداشت دومین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی
اشاره رئیس‌جمهور به کهن‌سال‌ترین موجود زنده آسیا که ریشه در خاک ایران دارد
محمدمهدی اسماعیلی:در نشست خبری گرامیداشت دومین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی
سپهر خلجی : در نشست خبری گرامیداشت دومین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی
قدرت نامتقارن، لایه رسوخ‌ناپذیر دفاعی ایران در برابر حملات
سقوط آزاد اوراق قرضه از واشنگتن تا توکیو
فراخوان عارف برای مدیریت بی‌ساعت در صنایع/ساعت‌ها را از مچ باز کنید
سقوط آزاد بودجه مدارس آمریکا در چاه نفت
بسته خبری دولت از وام 75 میلیونی تا هوش مصنوعی و تنظیم بازار مرغ
ناگاتومو اولین 5 ستاره تاریخ فوتبال آسیا!
توافق بزرگ پکن و واشنگتن برای خرید 750 هواپیما
معاریو: ارتش اسرائیل با کمبود 15 هزار سرباز روبه‌روست
تحلیلگر رمزارز: جنگ با ایران ضعف بازارهای مالی سنتی را آشکار کرد