×
سیاسی
شناسه خبر : 224994
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/02/31 ساعت 13:49
رویترز: تهران آماده رونمایی از «پلن B» در صورت شکست مذاکرات هسته‌ای

رویترز: تهران آماده رونمایی از «پلن B» در صورت شکست مذاکرات هسته‌ای

با تشدید اختلافات در مذاکرات هسته‌ای تهران و واشنگتن، خبرگزاری رویترز به نقل از منابع آگاه اعلام کرد در صورت شکست گفتگوها، ایران آماده اجرای «پلن B» شامل تقویت روابط با روسیه و چین و ادامه راهبرد مستقل خود خواهد بود.

نورنیوز-گروه سیاسی: در حالی‌که مذاکرات هسته‌ای میان ایران و آمریکا به بن‌بست رسیده است، خبرگزاری رویترز در گزارشی به نقل از سه منبع آگاه ایرانی مدعی شده است که تهران در صورت شکست این گفتگوها، برنامه جایگزین یعنی «پلن B» را در دستور کار خود قرار داده است.

رویترز در این گزارش نوشت: اختلافات جدی میان تهران و واشنگتن بر سر «خطوط قرمز» مذاکرات، از جمله غنی‌سازی اورانیوم و برنامه موشکی ایران، آینده توافق احتمالی را با ابهام روبرو کرده است. منابع ایرانی به این رسانه گفته‌اند که اگر مذاکرات فعلی بی‌نتیجه باقی بماند، ایران راهبرد پیشین خود را ادامه خواهد داد و به سمت همکاری‌های راهبردی با قدرت‌هایی چون چین و روسیه خواهد رفت.

بر اساس ادعای این منابع، پلن B شامل پرهیز از تشدید تنش، در عین حال حفظ آمادگی برای دفاع از منافع ملی و تقویت روابط با شرکای راهبردی همچون روسیه و چین خواهد بود. یکی از این منابع به رویترز گفته است: «ما به دنبال تقابل نیستیم، اما اگر آمریکا و اروپا مسیر فشار را ادامه دهند، گزینه‌های جایگزین فعال خواهند شد.»

در همین حال، آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب، روز گذشته با اشاره به رفتار آمریکا در مذاکرات غیرمستقیم، تأکید کردند: «حرف‌های آمریکایی‌ها درباره اینکه اجازه غنی‌سازی به ایران نمی‌دهیم غلط زیادی است و جمهوری اسلامی سیاست و روش خود را در این زمینه دنبال خواهد کرد.»

رویترز در بخش دیگری از گزارش خود نوشت که پس از چهار دور گفتگو میان ایران و آمریکا که با هدف محدودسازی برنامه هسته‌ای ایران و کاهش تحریم‌ها برگزار شده است، همچنان چالش‌هایی جدی در مسیر توافق وجود دارد. دو مقام ایرانی و یک دیپلمات اروپایی به این خبرگزاری گفته‌اند که ایران با انتقال اورانیوم غنی‌شده با خلوص بالا به خارج از کشور یا مذاکره درباره برنامه موشکی خود مخالف است.

فقدان اعتماد متقابل و خروج یکجانبه دولت ترامپ از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ (برجام) یکی از دلایل اصلی بدبینی ایران به توافق مجدد عنوان شده است. تهران خواستار تضمین‌هایی از سوی واشنگتن است که نشان دهد دولت‌های آینده آمریکا توافق احتمالی را نقض نخواهند کرد.

وندی شرمن، معاون سیاسی سابق وزارت خارجه آمریکا که سابقه هدایت تیم مذاکرات در توافق برجام را دارد، در گفت‌وگو با رویترز گفته است: «قانع کردن ایران برای دست کشیدن از برنامه هسته‌ای و غنی‌سازی، مأموریتی غیرممکن است.»

در عین حال، تروئیکای اروپایی شامل فرانسه، انگلیس و آلمان که مستقیماً در مذاکرات جدید حضور ندارند، هشدار داده‌اند که در صورت عدم حصول توافق، ممکن است تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران بازگردانده شود. طبق قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، این کشورها تا پیش از انقضای مهلت قانونی در ۱۸ اکتبر، می‌توانند «مکانیسم ماشه» را فعال کنند.

رویترز در پایان گزارش خود به سندی اشاره می‌کند که ادعا می‌کند به دست آورده و طبق آن، کشورهای اروپایی ممکن است در ماه اوت (اواخر تابستان) نسبت به فعال‌سازی مکانیسم ماشه اقدام کنند، مگر آن‌که توافق قابل قبولی حاصل شود.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مهاجرانی: فردا مدارس و ادارات با 2 ساخت تاخیر آغاز به کار می‌کنند
پادکست؛ اَبَر طوطی یا اَبَر انسان؟
رفیع‌زاده: مصوبه اصلاح ساختار وزارت راه و شهرسازی ابلاغ شد
موج بعدی بارش‌ها چند روز دیگر ازراه می‌رسد/افزایش شمارجانباختگان به8نفر/ فوت 5 نفر در فارس
عارف: راهی جز استفاده از اقتصاد دیجیتال نداریم
مرحله پایانی معوقات متناسب‌سازی1403 حقوق بازنشستگان کشوری پرداخت شد
تورم سالانه به 41 درصد رسید؛ کالاها پیشتاز گرانی
واکنش‌ تانک روس به احتمال رقابت با حسن یزدانی
نورنما | گربه‌ها با هنر و هنرمند مشکل دارن!
کشف زمین خواری 30 هزار متری به ارزش 3 همت در غرب تهران
آغاز تحویل 460 هزار قطعه انواع سکه پیش فروش از امروز
تقویت مخازن سدهای جنوب کشور در پی سیلاب‌های اخیر
اجرای لایحه اخبار جعلی و سند تسهیم درآمد محتوا بر بازگشایی تلگرام تقدم قانونی دارد
تغییر ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی استان مرکزی در زمستان
بانک مرکزی معامله تتر با بابک زنجانی را رد کرد
کشف 15 تن چوب قاچاق و پلمب واحد متخلف در آمل
آیا ایران محور اصلی سفر نتانیاهو به آمریکا است؟
موافقت کابینه سیاسی و امنیتی رژیم صهیونیستی با طرح جدید شهرک سازی در کرانه باختری
ممنوعیت تردد در محور چالوس تا چهارشنبه
نشنال اینترست: آمریکا پهپاد ایرانی شاهد را «کپی» کرده است
انفجار امروز خرم‌آباد مربوط به امحای مهمات جنگ 12روزه است
یلدا؛ گفتگوی نور و انسان
9 اثر منقول تاریخی همدان ثبت ملی شد
6 کشته و 42 زخمی در سانحه مرگبار اتوبوس در بغلان افغانستان
ادعای بیروت درباره پایان مرحله نخست خلع سلاح مقاومت
افزایش آلودگی هوای تهران تا اواخر هفته
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 30 آذر 1404+ جدول
ترامپ حضور در اطراف ورزشگاه‌های جام جهانی را هم پولی کرد
2 معلم خراسان‌شمالی در تصادف جاده‌ای جان باختند
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 30 آذر1404+ جدول
چرا برخی استان‌ها کار می‌کنند و برخی نه؟
برگزاری لیگ ملت‌های آسیا در آینده‌ای نزدیک
رایزنی تلفنی عراقچی و همتای پاکستانی
رفع فیلتر تلگرام دی ماه تعیین تکلیف می‌شود
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های خراسان شمالی مجازی شد
صعود 37 هزار واحدی شاخص بورس / تداوم برتری خریداران در بورس
فروش ویژه شب یلدا سایپا آغاز شد + جدول نوع خودرو ها و زمان تحویل
آمریکا هنوز به درک یک توافق عادلانه نرسیده است
عارف: دولت با همکاری سایر قوا به دنبال حل مسائل معیشتی مردم است
مصرف گاز خانگی به 661 میلیون مترمکعب در روز رسید
دستگیری 580 اراذل و اوباش در غرب استان تهران
اعلام آخرین وضعیت بیماری‌های تنفسی
اتحاد آنکارا-تهران زیر سایه یک نگرانی‌ امنیتی مشترک به نام «تل‌آویو»
7 لیدر باشگاه تراکتور محروم شدند
پیکر مرحومه اشرف بروجردی به خاک سپرده شد
هشدار درباره پیامدهای گرانی مواد لبنی و پروتئینی
کمبود دارو در غزه شدیدتر از دوران جنگ است
مدیریت مصرف آب، سدهای تهران را نجات داد
تغییر در زمان برگزاری امتحانات دانشگاه صنعتی شریف
افزایش 30 میلیون تومانی هزینه واردات موبایل مسافری
X
آگهی تبلیغاتی