×
سیاسی
شناسه خبر : 224994
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/02/31 ساعت 13:49

رویترز: تهران آماده رونمایی از «پلن B» در صورت شکست مذاکرات هسته‌ای

با تشدید اختلافات در مذاکرات هسته‌ای تهران و واشنگتن، خبرگزاری رویترز به نقل از منابع آگاه اعلام کرد در صورت شکست گفتگوها، ایران آماده اجرای «پلن B» شامل تقویت روابط با روسیه و چین و ادامه راهبرد مستقل خود خواهد بود.

نورنیوز-گروه سیاسی: در حالی‌که مذاکرات هسته‌ای میان ایران و آمریکا به بن‌بست رسیده است، خبرگزاری رویترز در گزارشی به نقل از سه منبع آگاه ایرانی مدعی شده است که تهران در صورت شکست این گفتگوها، برنامه جایگزین یعنی «پلن B» را در دستور کار خود قرار داده است.

رویترز در این گزارش نوشت: اختلافات جدی میان تهران و واشنگتن بر سر «خطوط قرمز» مذاکرات، از جمله غنی‌سازی اورانیوم و برنامه موشکی ایران، آینده توافق احتمالی را با ابهام روبرو کرده است. منابع ایرانی به این رسانه گفته‌اند که اگر مذاکرات فعلی بی‌نتیجه باقی بماند، ایران راهبرد پیشین خود را ادامه خواهد داد و به سمت همکاری‌های راهبردی با قدرت‌هایی چون چین و روسیه خواهد رفت.

بر اساس ادعای این منابع، پلن B شامل پرهیز از تشدید تنش، در عین حال حفظ آمادگی برای دفاع از منافع ملی و تقویت روابط با شرکای راهبردی همچون روسیه و چین خواهد بود. یکی از این منابع به رویترز گفته است: «ما به دنبال تقابل نیستیم، اما اگر آمریکا و اروپا مسیر فشار را ادامه دهند، گزینه‌های جایگزین فعال خواهند شد.»

در همین حال، آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب، روز گذشته با اشاره به رفتار آمریکا در مذاکرات غیرمستقیم، تأکید کردند: «حرف‌های آمریکایی‌ها درباره اینکه اجازه غنی‌سازی به ایران نمی‌دهیم غلط زیادی است و جمهوری اسلامی سیاست و روش خود را در این زمینه دنبال خواهد کرد.»

رویترز در بخش دیگری از گزارش خود نوشت که پس از چهار دور گفتگو میان ایران و آمریکا که با هدف محدودسازی برنامه هسته‌ای ایران و کاهش تحریم‌ها برگزار شده است، همچنان چالش‌هایی جدی در مسیر توافق وجود دارد. دو مقام ایرانی و یک دیپلمات اروپایی به این خبرگزاری گفته‌اند که ایران با انتقال اورانیوم غنی‌شده با خلوص بالا به خارج از کشور یا مذاکره درباره برنامه موشکی خود مخالف است.

فقدان اعتماد متقابل و خروج یکجانبه دولت ترامپ از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ (برجام) یکی از دلایل اصلی بدبینی ایران به توافق مجدد عنوان شده است. تهران خواستار تضمین‌هایی از سوی واشنگتن است که نشان دهد دولت‌های آینده آمریکا توافق احتمالی را نقض نخواهند کرد.

وندی شرمن، معاون سیاسی سابق وزارت خارجه آمریکا که سابقه هدایت تیم مذاکرات در توافق برجام را دارد، در گفت‌وگو با رویترز گفته است: «قانع کردن ایران برای دست کشیدن از برنامه هسته‌ای و غنی‌سازی، مأموریتی غیرممکن است.»

در عین حال، تروئیکای اروپایی شامل فرانسه، انگلیس و آلمان که مستقیماً در مذاکرات جدید حضور ندارند، هشدار داده‌اند که در صورت عدم حصول توافق، ممکن است تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران بازگردانده شود. طبق قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، این کشورها تا پیش از انقضای مهلت قانونی در ۱۸ اکتبر، می‌توانند «مکانیسم ماشه» را فعال کنند.

رویترز در پایان گزارش خود به سندی اشاره می‌کند که ادعا می‌کند به دست آورده و طبق آن، کشورهای اروپایی ممکن است در ماه اوت (اواخر تابستان) نسبت به فعال‌سازی مکانیسم ماشه اقدام کنند، مگر آن‌که توافق قابل قبولی حاصل شود.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
جامعه موسیقی ایران در سوگ درگذشت هوشمند عقیلی
وزیر خارجه ایران: سوء تفاهمات رفع شد/ هیچ اختلافی با قطر نداریم
آتش‌سوزی عمدی در تورنتو جان 2 عضو خانواده ایرانی را گرفت
زمان پرداخت مرحله جدید «کالابرگ» به سه دهک اول اعلام شد
از یکجانبه‌گرایی تا چندجانبه‌گرایی؛ دیپلماسی دفاعی ایران در معماری نوین نظام جهانی
هدیه ویژه حامی مالی المپیاکوس به مهدی طارمی و ستاره‌های تازه‌ وارد تیم
انتقاد اسپانیا از سکوت اتحادیه اروپا در قبال نسل‌کشی در غزه
وزیر جنگ آمریکا: قرار است بیشتر بُکشیم
صدور ردیف استخدامی 3 هزار عضو هیئت علمی دانشگاه‌ها
بیشتر لبنانی‌ها مخالف خلع سلاح حزب الله هستند
پرواز مجدد جنگنده های ونزوئلا بر فراز ناو آمریکایی
هوای تهران در شرایط «قابل قبول» قرار گرفت
یونیسف: بیش از 700 هزار کودک در غزه از تحصیل محروم شده‌اند
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه 15 شهریور
سازمان سنجش: مهلت انتخاب رشته تا 17 شهریور تمدید شد
مادورو: تلاش واشنگتن برای تغییر نظام در کاراکاس اشتباه است
مقدماتی جام‌جهانی اروپا و شب پرگل
قاتل شهید رضایی در سمیرم اعدام شد+فیلم
پیکر استاد احمد پژمان به زادگاهش در لارستان باز می‌گردد
رویکرد فرهنگی دولت و موضوع برگزاری کنسرت خیابانی
تل‌آویو همچنان در انزوای هوایی؛ ادامه تعلیق پروازها از سوی ایتالیا
بلاگر هتاک به اقوام بازداشت شد
وزیر خارجه آلمان: انفجار خطوط لوله گاز نورد استریم تروریستی است
رشد 37 درصدی بهای جهانی طلا در کمتر از یک سال
ترامپ در حال بررسی گزینه‌های نظامی علیه ونزوئلا است
ضرورت‌های راهبردی عبور از تهدیدات
درسنامه وحدت در مکتب مصطفوی
افزایش تدریجی پیاده‌روی راه مقابله با کم‌تحرکی
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 14 شهریور 1404
همکاری OpenAI و Broadcom برای ساخت تراشه اختصاصی
تحول در فناوری پوشیدنی‌ها؛ کشی که گرمای بدن را به برق تبدیل می‌کند
اسطوره شیرجه آمریکا مدال‌های المپیکش را برای تأمین هزینه‌هایش حراج کرد
مصرف پروتئین حیوانی و کاهش اندک مرگ‌ومیر ناشی از سرطان
جزئیات قیمت و حافظه آیفون 17 ایر فاش شد
آزمایش سه‌دقیقه‌ای جدید، شناسایی زودهنگام آلزایمر را ممکن می‌کند
اسفنج‌های خوراکی برای لاغری؛ نوآوری تازه دانشمندان چینی
ستاره نامدار تنیس که سرطان را شکست داد
کمپین تبلیغاتی رژیم صهیونیستی با کمک گوگل
مدودف: روسیه تهدید نمی‌کند اما باید رویکردهای نظامی مرزی را بازنگری کند
صدراعظم آلمان: اروپا همچنان به کمک آمریکا وابسته است
پایان خاموشی ها با راه اندازی نیروگاه های خورشیدی
دولت با اعطای اختیارات جدید، مسیر سرمایه‌گذاری در استان‌ها را تسهیل می‌کند
مسئول آمریکایی: نتایج جلسه کابینه لبنان تا حدی مثبت بود
هشدار وزیر آمریکایی به هند درباره همکاری با روسیه و چین
پروازهای باکو -تهران فردا از سر گرفته می‌شود
فراتحلیل و فرامتن سفر رئیس جمهور محترم ایران به چین و اجلاس شانگهای
درویش: با وجود فشارها، پرسپولیس آماده ادامه رقابت‌هاست
عکس های منتخب جهان، 5 سپتامبر 2025
ولایتی: شانگهای در آینده نقش اول را در تعیین سرنوشت جهان دارد
قتل مشکوک پدر 77 ساله؛ بازداشت پسر به اتهام قتل
X
آگهی تبلیغاتی