×
سیاسی
شناسه خبر : 224994
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/02/31 ساعت 13:49
رویترز: تهران آماده رونمایی از «پلن B» در صورت شکست مذاکرات هسته‌ای

رویترز: تهران آماده رونمایی از «پلن B» در صورت شکست مذاکرات هسته‌ای

با تشدید اختلافات در مذاکرات هسته‌ای تهران و واشنگتن، خبرگزاری رویترز به نقل از منابع آگاه اعلام کرد در صورت شکست گفتگوها، ایران آماده اجرای «پلن B» شامل تقویت روابط با روسیه و چین و ادامه راهبرد مستقل خود خواهد بود.

نورنیوز-گروه سیاسی: در حالی‌که مذاکرات هسته‌ای میان ایران و آمریکا به بن‌بست رسیده است، خبرگزاری رویترز در گزارشی به نقل از سه منبع آگاه ایرانی مدعی شده است که تهران در صورت شکست این گفتگوها، برنامه جایگزین یعنی «پلن B» را در دستور کار خود قرار داده است.

رویترز در این گزارش نوشت: اختلافات جدی میان تهران و واشنگتن بر سر «خطوط قرمز» مذاکرات، از جمله غنی‌سازی اورانیوم و برنامه موشکی ایران، آینده توافق احتمالی را با ابهام روبرو کرده است. منابع ایرانی به این رسانه گفته‌اند که اگر مذاکرات فعلی بی‌نتیجه باقی بماند، ایران راهبرد پیشین خود را ادامه خواهد داد و به سمت همکاری‌های راهبردی با قدرت‌هایی چون چین و روسیه خواهد رفت.

بر اساس ادعای این منابع، پلن B شامل پرهیز از تشدید تنش، در عین حال حفظ آمادگی برای دفاع از منافع ملی و تقویت روابط با شرکای راهبردی همچون روسیه و چین خواهد بود. یکی از این منابع به رویترز گفته است: «ما به دنبال تقابل نیستیم، اما اگر آمریکا و اروپا مسیر فشار را ادامه دهند، گزینه‌های جایگزین فعال خواهند شد.»

در همین حال، آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب، روز گذشته با اشاره به رفتار آمریکا در مذاکرات غیرمستقیم، تأکید کردند: «حرف‌های آمریکایی‌ها درباره اینکه اجازه غنی‌سازی به ایران نمی‌دهیم غلط زیادی است و جمهوری اسلامی سیاست و روش خود را در این زمینه دنبال خواهد کرد.»

رویترز در بخش دیگری از گزارش خود نوشت که پس از چهار دور گفتگو میان ایران و آمریکا که با هدف محدودسازی برنامه هسته‌ای ایران و کاهش تحریم‌ها برگزار شده است، همچنان چالش‌هایی جدی در مسیر توافق وجود دارد. دو مقام ایرانی و یک دیپلمات اروپایی به این خبرگزاری گفته‌اند که ایران با انتقال اورانیوم غنی‌شده با خلوص بالا به خارج از کشور یا مذاکره درباره برنامه موشکی خود مخالف است.

فقدان اعتماد متقابل و خروج یکجانبه دولت ترامپ از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ (برجام) یکی از دلایل اصلی بدبینی ایران به توافق مجدد عنوان شده است. تهران خواستار تضمین‌هایی از سوی واشنگتن است که نشان دهد دولت‌های آینده آمریکا توافق احتمالی را نقض نخواهند کرد.

وندی شرمن، معاون سیاسی سابق وزارت خارجه آمریکا که سابقه هدایت تیم مذاکرات در توافق برجام را دارد، در گفت‌وگو با رویترز گفته است: «قانع کردن ایران برای دست کشیدن از برنامه هسته‌ای و غنی‌سازی، مأموریتی غیرممکن است.»

در عین حال، تروئیکای اروپایی شامل فرانسه، انگلیس و آلمان که مستقیماً در مذاکرات جدید حضور ندارند، هشدار داده‌اند که در صورت عدم حصول توافق، ممکن است تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران بازگردانده شود. طبق قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، این کشورها تا پیش از انقضای مهلت قانونی در ۱۸ اکتبر، می‌توانند «مکانیسم ماشه» را فعال کنند.

رویترز در پایان گزارش خود به سندی اشاره می‌کند که ادعا می‌کند به دست آورده و طبق آن، کشورهای اروپایی ممکن است در ماه اوت (اواخر تابستان) نسبت به فعال‌سازی مکانیسم ماشه اقدام کنند، مگر آن‌که توافق قابل قبولی حاصل شود.


نظرات

آخرین اخبار
تهران 11 درجه گرم‌تر از شرایط نرمال
یارانه بهمن دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد
روسیه تهدید دائمی را تحمل نمی کند
توافق با ایران ظرف 10 روز آینده مشخص می‌شود
با نگرانی عمیق از دستگیری برادرم مطلع شدم
برگزاری محفل انس با قرآن کریم با حضور رهبر انقلاب اسلامی
ادامه اقدام خصمانه اتحادیه اروپا علیه سپاه
شروع نشست شورای صلح غزه بدون حضور نماینده فلسطین
واحدهای 2و3 نیروگاه هسته ای بوشهر تکمیل می شود
صلاحیت داوطلبان انتخابات شورای شهر فردا اعلام می شود
نقض مجدد آتش‌بس در لبنان از سوی رژیم صهیونیستی
رشد مبادلات تجاری ایران و تاجیکستان
خانه تکانی با آب شرب ممنوع!
مخالفت سناتور امریکایی با جنگ امریکا و ایران
آمریکا در حال برنامه‌ریزی برای احداث پایگاه نظامی گسترده در غزه
شیب ملایم افزایش قیمت دلار آزاد
ثبت نام بیش از 22 هزار نفر در انتخابات شوراهای روستا
روزانه 2500 کارت سوخت یک‌روزه تحویل متقاضیان می‌شود
بادبان‌های برافراشته بر دریای وابستگی
واریز عیدی 10 میلیون تومانی بازنشستگان کشوری آغاز شد
اوسمار می‌تواند شرایط پرسپولیس را تغییر دهد
کیفرخواست قاتل شهید بخشیان صادر شد
آمریکا به دنبال کنار زدن روسیه از بازارهای انرژی جهانی است
چه کسانی منتظر یارانه نباشند؟ همراه با جزئیات
پایبندی اسرائیل به قطعنامه‌های شورای امنیت ضروری است
بازنگری قیمت گندم در دستور کار دولت
گروسی: در خطر بودن فرصت دیپلماسی با ایران، نیاز به سرعت در گفت‌وگوها
پنجمین شارژ کارت‌های بانکی «یسنا» در سال جاری
سازمان ملل نگران نسل‌کشی در غزه و کرانه باختری
افزایش چشمگیر قیمت آش و حلیم نسبت به سال گذشته
قیمت مسکن ملی پرند مشخص شد + شرایط خرید
ایالت‌های آمریکا علیه ترامپ: بودجه انرژی پاک را آزاد کنید
آمادگی اقتصادی و نظامی کشور پشتوانه مذاکرات هسته‌ای است
دیدار فرمانده نیروی دریایی ایران با همتایان آفریقای جنوبی و سریلانکا
وزیر علوم: دانشگاه‌ها باید به ماموریت اصلی خود بازگردند
تراکتور رکورد درآمدزایی باشگاه‌های ایران را شکست
اعتراض گسترده کنگره آمریکا به سیاست‌های تهاجمی ترامپ
پایان رزمایش مشترک ایران و روسیه
شمع توسعه در باد ناترازی
قیمت نفت در بازار آسیا افزایش یافت
واردات برنج باز شد اما نقدینگی کافی برای تامین محموله‌ها وجود ندارد
زاکربرگ : ایجاد محدودیت سنی در اینستاگرام دشوار است
کالابرگ مادران و کودکان شارژ شد
پیش بینی وضعیت آب و هوای تهران در 2 روز آینده
روسیه: به توسعه روابط با ایران ادامه می‌دهیم
سقف وام ازدواج 1405 مشخص شد
بازداشت برادر پادشاه انگلیس در رابطه با پرونده اپستین
اذان صبح و اذان مغرب تهران در طول کل ماه رمضان 1404+ جدول ساعت اذان
افزایش آمادگی اقتصادی و نظامی کشور نسبت به «جنگ 12 روزه»
لندن به حکم حبس زوج بریتانیایی در ایران واکنش نشان داد