×
سیاسی
شناسه خبر : 224924
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/02/31 ساعت 08:03
«یا جنگ یا تسلیم»؛ افکار عمومی هدف جدید سی‌ان‌ان و رویترز

نور نیوز از تلاش سازمان یافته رسانه‌ های غربی برای هراس افکنی در داخل کشور گزارش می دهد؛

«یا جنگ یا تسلیم»؛ افکار عمومی هدف جدید سی‌ان‌ان و رویترز

با گذشت تنها ساعاتی از سخنان قاطع رهبر انقلاب درباره غنی‌سازی، رسانه‌های غربی با روایت‌سازی از تهدیدات اسرائیل و مکانیزم ماشه، جنگ ادراکی گسترده‌ای را علیه ایران آغاز کرده‌اند. هدف این موج، تحمیل دوگانه «جنگ یا تسلیم» و اعمال فشار روانی از داخل و خارج است.

نور نیوز-گروه سیاسی-در پی سخنان قاطعانه مقام معظم رهبری در مراسم بزرگداشت شهید رئیسی و تاکید بر تداوم راهبرد غنی‌سازی، موج تازه‌ای از عملیات روانی و رسانه‌ای از سوی غرب آغاز شده است؛ موجی که هدفی جز ایجاد ترس، فشار داخلی، و تردید در تصمیم‌گیران ایرانی ندارد.
رسانه‌های غربی از جمله سی‌ان‌ان، رویترز و نیویورک‌تایمز بار دیگر با روایت‌سازی‌های هدفمند، سعی دارند دوگانه‌ی کاذب «جنگ یا تسلیم» را به افکار عمومی ایران تحمیل کنند.
این تکنیک قدیمی و بارها استفاده‌شده، با حربه‌هایی چون تهدید به مکانیسم ماشه، بزرگنمایی تهدید نظامی اسرائیل و جعل اخبار داخلی، بار دیگر فعال شده تا با هراس افکنی در فضای داخلی کشور تاب آوری افکار عمومی در برابر زیاده خواهی آمریکا در مذاکرات را با چالش مواجه سازد.

نقطه آغاز این موج جدید، انتشار هم‌زمان چند روایت هشدارآمیز درباره احتمال حمله نظامی اسرائیل به دلیل تعلیق مذاکرات از سوی ایران بود؛ در حالی که ایران رسماً خبر کناره گیری از مذاکرات را تکذیب کرد.  هم‌زمان با این تحرکات، افزایش مصنوعی نرخ ارز در بازار، تنها ساعتی پس از سخنرانی رهبر انقلاب، نشانه‌ای دیگر از تلاش برای ایجاد اضطراب اقتصادی و فشار روانی از درون است. در واقع، این سناریو، امتداد همان الگوی فشار حداکثری با رنگ و لعاب رسانه‌ای است؛ الگویی که از زمان خروج آمریکا از برجام تا امروز بارها تکرار شده است.

رهبر انقلاب اسلامی در سخنرانی اخیر خود، با صراحت به این نوع فشارها پاسخ دادند:
«این‌که بگویند ما به ایران اجازه غنی‌سازی نمی‌دهیم، این غلط زیادی است… کسی منتظر اجازه‌ی این و آن نیست.»
این موضع‌گیری قاطع، پاسخی است نه‌تنها به دولت آمریکا، بلکه به جریان رسانه‌ای-امنیتی غرب که از تریبون‌های خبری، به دنبال شکل‌دهی به یک جنگ ادراکی تمام‌عیار هستند.
 این عملیات رسانه‌ای چند لایه در تلاش است تا‌ از یک‌سو، فشار روانی بر مردم با بازی با متغیرهای اقتصادی و طرح نااطمینانی از آینده را افزایش دهد واز سوی دیگر با تضعیف جبهه تصمیم‌گیری در داخل با القای بن‌بست در مذاکرات، گزاره‌هایی چون «بی‌فایده بودن مقاومت» یا «ضرورت مصالحه فوری» را به عنوان مطالبه عمومی مطرح نماید. این تکنیک‌ها اگرچه نو نیستند، اما با بهره‌گیری از زیرساخت‌های جدید اطلاعاتی و رسانه‌ای، دامنه و شدت بیشتری یافته‌اند.

در تحلیل این روند، باید توجه داشت که رسانه در جهان امروز، صرفاً ابزار انتقال پیام نیست؛ بلکه سلاحی برای تغییر محاسبات است. رسانه‌های غربی در این میدان، نقش بازوی مکمل سیاست‌های فشار را ایفا می‌کنند. وقتی سی‌ان‌ان از احتمال حمله اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران می‌نویسد، یا وقتی رویترز از «آمادگی اروپا برای فعال‌سازی مکانیسم ماشه» سخن می‌گوید، این اخبار در خلأ شکل نگرفته‌اند؛ بلکه بخشی از یک سناریوی از پیش طراحی‌شده برای القای ترس و القای عقب‌نشینی هستند.

ایران اما بارها نشان داده که تحت فشار و در برابر تهدید، نه‌تنها عقب‌نشینی نمی‌کند، بلکه مسیر پیشرفت خود را با صلابت بیشتری پی می‌گیرد. تجربه توافق هسته‌ای و خروج آمریکا از آن، اکنون به یکی از پایه‌های حافظه جمعی ملت ایران بدل شده و این‌بار، مخاطب این جنگ ادراکی، ملتی است که فریب دوگانه‌سازی‌های رسانه‌ای را نمی‌خورد.

پایان‌بخش این جنگ، نه تسلیم است و نه جنگ؛ بلکه خنثی‌سازی فشارها با درایت، مقاومت هوشمند و روایت‌سازی مؤثر از سوی رسانه‌های داخلی خواهد بود. رسانه‌ها، افکار عمومی، نخبگان و تصمیم‌سازان باید با فهم دقیق این عملیات روانی، از تکرار تجربه‌های تلخ گذشته جلوگیری کنند و به جای تأثیرپذیری از موج‌سازی‌های خبری، خط مقاومت را تبیین، تقویت و تثبیت نمایند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
کیفرخواست قاتل شهید بخشیان صادر شد
آمریکا به دنبال کنار زدن روسیه از بازارهای انرژی جهانی است
چه کسانی منتظر یارانه نباشند؟ همراه با جزئیات
پایبندی اسرائیل به قطعنامه‌های شورای امنیت ضروری است
بازنگری قیمت گندم در دستور کار دولت
گروسی: در خطر بودن فرصت دیپلماسی با ایران، نیاز به سرعت در گفت‌وگوها
پنجمین شارژ کارت‌های بانکی «یسنا» در سال جاری
سازمان ملل نگران نسل‌کشی در غزه و کرانه باختری
افزایش چشمگیر قیمت آش و حلیم نسبت به سال گذشته
قیمت مسکن ملی پرند مشخص شد + شرایط خرید
ایالت‌های آمریکا علیه ترامپ: بودجه انرژی پاک را آزاد کنید
آمادگی اقتصادی و نظامی کشور پشتوانه مذاکرات هسته‌ای است
دیدار فرمانده نیروی دریایی ایران با همتایان آفریقای جنوبی و سریلانکا
وزیر علوم: دانشگاه‌ها باید به ماموریت اصلی خود بازگردند
تراکتور رکورد درآمدزایی باشگاه‌های ایران را شکست
اعتراض گسترده کنگره آمریکا به سیاست‌های تهاجمی ترامپ
پایان رزمایش مشترک ایران و روسیه
شمع توسعه در باد ناترازی
قیمت نفت در بازار آسیا افزایش یافت
واردات برنج باز شد اما نقدینگی کافی برای تامین محموله‌ها وجود ندارد
زاکربرگ : ایجاد محدودیت سنی در اینستاگرام دشوار است
کالابرگ مادران و کودکان شارژ شد
پیش بینی وضعیت آب و هوای تهران در 2 روز آینده
روسیه: به توسعه روابط با ایران ادامه می‌دهیم
سقف وام ازدواج 1405 مشخص شد
بازداشت برادر پادشاه انگلیس در رابطه با پرونده اپستین
اذان صبح و اذان مغرب تهران در طول کل ماه رمضان 1404+ جدول ساعت اذان
افزایش آمادگی اقتصادی و نظامی کشور نسبت به «جنگ 12 روزه»
لندن به حکم حبس زوج بریتانیایی در ایران واکنش نشان داد
گفت‌وگوی عراقچی و وزیر خارجه عربستان درباره مذاکرات هسته‌ای
پرونده تجاوز سازمان‌یافته کودکان زیر سایه تاج‌وتخت انگلیس
تمرین مشترک ایران و روسیه برای آزادسازی کشتی ربوده‌شده
آبفا هشدار داد: مدیریت مصرف در خانه‌تکانی اسفند حیاتی است
روسیه و چین هیچ آزمایش هسته‌ای انجام نداده‌اند
فشارخون‌تان را روزی دو بار اندازه بگیرید
رایزنی شهباز شریف در واشنگتن درباره ایران
جزئیات حج 1405 اعلام شد ؛ مدت سفر کوتاه‌تر می شود
روسیه بر حل سیاسی اوضاع پیرامون ایران تأکید کرد
قیمت سکه و طلا امروز 30 بهمن 1404 + خیز سکه امامی برای فتح قله 200 میلیونی
واشنگتن به‌دنبال تحریم‌ها در صورت انتخاب نوری المالکی است
هکرها در کمین وای‌فای رایگان عمومی
کشور با کسری 15 درصدی خون مواجه است
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 30 بهمن 1404
تهدید کیم جونگ اون پس از رونمایی از سلاح جدید هسته‌ای
افزایش 25 درصدی قیمت بلیت اتوبوس‌های برون‌شهری از فردا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 30 بهمن 1404+ جدول
رئیس‌جمهور سابق کره‌جنوبی به حبس ابد محکوم شد
پیش بینی وضعیت آب و هوا البرز فردا جمعه یکم اسفند 1404
هشتمین رئیس‌جمهور موقت پرو در 10 سال گذشته انتخاب شد
تبریک قالیباف به روسای مجالس کشورهای اسلامی به مناسبت حلول ماه مبارک رمضان