×
سیاسی
شناسه خبر : 224924
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/02/31 ساعت 08:03
«یا جنگ یا تسلیم»؛ افکار عمومی هدف جدید سی‌ان‌ان و رویترز

نور نیوز از تلاش سازمان یافته رسانه‌ های غربی برای هراس افکنی در داخل کشور گزارش می دهد؛

«یا جنگ یا تسلیم»؛ افکار عمومی هدف جدید سی‌ان‌ان و رویترز

با گذشت تنها ساعاتی از سخنان قاطع رهبر انقلاب درباره غنی‌سازی، رسانه‌های غربی با روایت‌سازی از تهدیدات اسرائیل و مکانیزم ماشه، جنگ ادراکی گسترده‌ای را علیه ایران آغاز کرده‌اند. هدف این موج، تحمیل دوگانه «جنگ یا تسلیم» و اعمال فشار روانی از داخل و خارج است.

نور نیوز-گروه سیاسی-در پی سخنان قاطعانه مقام معظم رهبری در مراسم بزرگداشت شهید رئیسی و تاکید بر تداوم راهبرد غنی‌سازی، موج تازه‌ای از عملیات روانی و رسانه‌ای از سوی غرب آغاز شده است؛ موجی که هدفی جز ایجاد ترس، فشار داخلی، و تردید در تصمیم‌گیران ایرانی ندارد.
رسانه‌های غربی از جمله سی‌ان‌ان، رویترز و نیویورک‌تایمز بار دیگر با روایت‌سازی‌های هدفمند، سعی دارند دوگانه‌ی کاذب «جنگ یا تسلیم» را به افکار عمومی ایران تحمیل کنند.
این تکنیک قدیمی و بارها استفاده‌شده، با حربه‌هایی چون تهدید به مکانیسم ماشه، بزرگنمایی تهدید نظامی اسرائیل و جعل اخبار داخلی، بار دیگر فعال شده تا با هراس افکنی در فضای داخلی کشور تاب آوری افکار عمومی در برابر زیاده خواهی آمریکا در مذاکرات را با چالش مواجه سازد.

نقطه آغاز این موج جدید، انتشار هم‌زمان چند روایت هشدارآمیز درباره احتمال حمله نظامی اسرائیل به دلیل تعلیق مذاکرات از سوی ایران بود؛ در حالی که ایران رسماً خبر کناره گیری از مذاکرات را تکذیب کرد.  هم‌زمان با این تحرکات، افزایش مصنوعی نرخ ارز در بازار، تنها ساعتی پس از سخنرانی رهبر انقلاب، نشانه‌ای دیگر از تلاش برای ایجاد اضطراب اقتصادی و فشار روانی از درون است. در واقع، این سناریو، امتداد همان الگوی فشار حداکثری با رنگ و لعاب رسانه‌ای است؛ الگویی که از زمان خروج آمریکا از برجام تا امروز بارها تکرار شده است.

رهبر انقلاب اسلامی در سخنرانی اخیر خود، با صراحت به این نوع فشارها پاسخ دادند:
«این‌که بگویند ما به ایران اجازه غنی‌سازی نمی‌دهیم، این غلط زیادی است… کسی منتظر اجازه‌ی این و آن نیست.»
این موضع‌گیری قاطع، پاسخی است نه‌تنها به دولت آمریکا، بلکه به جریان رسانه‌ای-امنیتی غرب که از تریبون‌های خبری، به دنبال شکل‌دهی به یک جنگ ادراکی تمام‌عیار هستند.
 این عملیات رسانه‌ای چند لایه در تلاش است تا‌ از یک‌سو، فشار روانی بر مردم با بازی با متغیرهای اقتصادی و طرح نااطمینانی از آینده را افزایش دهد واز سوی دیگر با تضعیف جبهه تصمیم‌گیری در داخل با القای بن‌بست در مذاکرات، گزاره‌هایی چون «بی‌فایده بودن مقاومت» یا «ضرورت مصالحه فوری» را به عنوان مطالبه عمومی مطرح نماید. این تکنیک‌ها اگرچه نو نیستند، اما با بهره‌گیری از زیرساخت‌های جدید اطلاعاتی و رسانه‌ای، دامنه و شدت بیشتری یافته‌اند.

در تحلیل این روند، باید توجه داشت که رسانه در جهان امروز، صرفاً ابزار انتقال پیام نیست؛ بلکه سلاحی برای تغییر محاسبات است. رسانه‌های غربی در این میدان، نقش بازوی مکمل سیاست‌های فشار را ایفا می‌کنند. وقتی سی‌ان‌ان از احتمال حمله اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران می‌نویسد، یا وقتی رویترز از «آمادگی اروپا برای فعال‌سازی مکانیسم ماشه» سخن می‌گوید، این اخبار در خلأ شکل نگرفته‌اند؛ بلکه بخشی از یک سناریوی از پیش طراحی‌شده برای القای ترس و القای عقب‌نشینی هستند.

ایران اما بارها نشان داده که تحت فشار و در برابر تهدید، نه‌تنها عقب‌نشینی نمی‌کند، بلکه مسیر پیشرفت خود را با صلابت بیشتری پی می‌گیرد. تجربه توافق هسته‌ای و خروج آمریکا از آن، اکنون به یکی از پایه‌های حافظه جمعی ملت ایران بدل شده و این‌بار، مخاطب این جنگ ادراکی، ملتی است که فریب دوگانه‌سازی‌های رسانه‌ای را نمی‌خورد.

پایان‌بخش این جنگ، نه تسلیم است و نه جنگ؛ بلکه خنثی‌سازی فشارها با درایت، مقاومت هوشمند و روایت‌سازی مؤثر از سوی رسانه‌های داخلی خواهد بود. رسانه‌ها، افکار عمومی، نخبگان و تصمیم‌سازان باید با فهم دقیق این عملیات روانی، از تکرار تجربه‌های تلخ گذشته جلوگیری کنند و به جای تأثیرپذیری از موج‌سازی‌های خبری، خط مقاومت را تبیین، تقویت و تثبیت نمایند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
سازمان غذا و دارو درباره شامپوهای غیرمجاز هشدار داد
جزئیات حمله آمریکا به ایران؛نقض آتش‌بس و تفاهم نامه توسط آمریکا
تکرار ادعای وزیر خزانه‌داری آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران
شب بزرگ جام جهانی 2026 ؛ طوفان خروس‌ها و شکست سنگین عراق 10 نفره
پرسپولیس ( 1) - چادرملو (2) / پرسپولیس به آسیا هم نرسید+ فیلم
کمک تحقیرآمیز دولت تروریست آمریکا به دولت غربگرای لبنان
بورکینافاسو روابط دیپلماتیک با فرانسه را قطع می‌کند
برگزاری یکصد و هجدهمین شب تجمعات خودجوش مردمی در سراسر کشور
حزب‌الله: توافق دولت لبنان با اسرائیل را نمی‌پذیریم
نتانیاهو توافق با لبنان را «دستاورد بزرگ» خواند
کهورک زاهدان دوباره داغ‌ترین نقطه ایران شد؛ دما به 50 درجه رسید
ادعای مقام‌های اسرائیلی درباره دستیابی به توافق چارچوبی با لبنان
از میدان جنگ تا میز مذاکره؛ هرمز تعیین‌کننده بازی جدید
ترامپ اروپا را به تعرفه 100 درصدی تهدید کرد
ششمین شب عزاداری حسینی در جوار محل شهادت قائد شهید برگزار شد
نورنما | شهادت امام سجاد(ع) وارث نهضت عاشورا تسلیت باد.
سرلشکر رضایی: اگر آمریکا و اسرائیل جنگ جدیدی آغاز کنند، تلفات وسیع خواهند داد
گروسی بار دیگر خواستار بازرسی‌های آژانس در ایران شد
ادامه شکنجه اسرای فلسطینی در زندان‌های اسرائیل
درخشش نوجوانان تکواندو کار ایران؛ دو مدال نقره به کاروان کشور رسید
ادعای رسانه‌ها درباره توافق تاریخی لبنان و اسرائیل
نگرانی کشورهای عربی خلیج فارس از پیامدهای توافق احتمالی ایران و آمریکا
کشته های زلزله ونزوئلا به 920 تن افزایش یافت
گزارش دیده‌بان حقوق بشر علیه دولت ترامپ؛ او تهدیدی برای دموکراسی است
بیانیه مقاومت اسلامی: ادعای اشغال ارتفاعات علی‌الطاهر صحت ندارد
دبیرکل سازمان ملل: اجرای گزینشی قوانین، نظم جهانی را از بین می‌برد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه ایران با همتایان رومانی، مصر، امارات، پاکستان و انگلیس
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت امام جماعت مسجد ابوذر قرائت شد
پایان انتظار برای نیمکت تیم ملی هندبال؛ کلاییچ هدایت ایران را بر عهده گرفت
هشدار زرد هواشناسی برای اردبیل؛ رگبار و احتمال سیلاب از شنبه شب
موج گرمای بی‌سابقه اروپا قربانی گرفت؛ زندگی در چند کشور مختل شد
سخنگوی سپاه: تنگه هرمز سرزمین ایران است و هیچ ارتباطی با آمریکا ندارد
حمله دوباره اوکراین به نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا؛ تأسیسات برق آسیب دید
جایزه اورول 2026 به «رونویسی» و «فرار از کابل» رسید+ اسامی برندگان
تیم ملی ایران 2 - 3 ژاپن/واگذاری بازی به سامورایی ها
چه استان هایی فردا دیرتر از معمول کار خود را آغاز می کنند؟
اعتراف جان بولتون به نگهداری غیرقانونی اسناد محرمانه امنیتی
اختلافات خانوادگی به قتل جوانی ختم شد+ جزئیات حادثه
هشدار تهران به شورای همکاری خلیج فارس؛ ثبات منطقه را قربانی نکنید
پاسخ تند مشاور رهبر انقلاب به شورای همکاری خلیج فارس
استاندارد یورو 6 کافی نیست؛ خودروهای داخلی همچنان پرمصرف‌اند
ترامپ مدعی نقض آتش بس شد
ادعای بلومبرگ درباره پیام عمان به اروپا؛ آینده تنگه هرمز تغییر کرده است
نیروی هوافضای سپاه پیام منتسب به فرمانده خود را تکذیب کرد
ساخت راه‌آهن هرات–مزارشریف با اجرای ایران آغاز شد
سازمان جهانی دریانوردی عملیات تخلیه کشتی‌ها را متوقف کرد
العربیه: دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا در سوئیس برگزار می‌شود
فروش بلیت پرواز مستقیم تهران–دبی آغاز شد
حمله خرس به شهروند مراغه‌ای در دامنه سهند+ جزئیات حادثه
60 درصد آمریکایی‌ها حمله نظامی به ایران را بی‌فایده می‌دانند