×
سیاسی
شناسه خبر : 224879
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/02/30 ساعت 19:41
هشدار روبیو به سنای آمریکا: ظرفیت غنی‌سازی ایران، چالشی جدی است

هشدار روبیو به سنای آمریکا: ظرفیت غنی‌سازی ایران، چالشی جدی است

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا و مشاور موقت امنیت ملی دولت ترامپ، در نشست کمیته روابط خارجی سنای آمریکا با تکرار مواضع ضدایرانی واشنگتن گفت: دستیابی به توافق با ایران ممکن است، اما این مسیر آسان نخواهد بود و موانع جدی دارد.

نورنیوز-گروه سیاسی: مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، در جلسه استماع کمیته روابط خارجی سنای ایالات متحده، با اشاره به مذاکرات هسته‌ای در جریان با ایران، ابراز امیدواری کرد که امکان رسیدن به توافقی میان دو طرف وجود داشته باشد؛ هرچند این مسیر را دشوار و همراه با چالش‌های جدی توصیف کرد.

روبیو با تکرار ادعاهای دیرینه علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران، گفت: «اگرچه هنوز مذاکرات ادامه دارد، اما دستیابی به توافقی پایدار و جامع با ایران کار آسانی نخواهد بود. گزینه جایگزین، یعنی نرسیدن به توافق، بسیار خطرناک‌تر است، اما شاید در نهایت اجتناب‌ناپذیر باشد.»

وی با اشاره به نگرانی‌های آمریکا درباره ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم در ایران افزود: «اگر هدف ایران تولید انرژی هسته‌ای برای مصارف غیرنظامی است، مدل‌های مشخصی در جهان وجود دارد که می‌توان از آن پیروی کرد؛ کشورهایی که راکتور می‌سازند اما مواد غنی‌شده را وارد می‌کنند.»

او مدعی شد که ایران غنی‌سازی را نه فقط ابزاری فنی، بلکه مسئله‌ای مرتبط با غرور ملی و قدرت بازدارندگی تلقی می‌کند: «از دیدگاه ایران، حفظ توان غنی‌سازی، ابزار تقویت موقعیت منطقه‌ای و مانعی در برابر تهدیدات خارجی است.»

روبیو هشدار داد: «ایران پیش‌تر توانایی غنی‌سازی در سطوح بالا را نشان داده و این ظرفیت همچنان وجود دارد. همین مسئله کشورهای منطقه را نگران کرده و زمینه‌ساز بی‌ثباتی در خاورمیانه است.»

او ادامه داد: «ما تلاش داریم مسیری جایگزین به ایران پیشنهاد دهیم؛ مسیری که به جای تنش، به سوی رفاه و ثبات منتهی شود. برنامه‌ای که در آن ایران بتواند توسعه اقتصادی داشته باشد، اما بدون حفظ توان غنی‌سازی.»

وی با اشاره به سیاست قاطع دولت ترامپ گفت: «رئیس‌جمهور به‌روشنی اعلام کرده که ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت. ما ترجیح می‌دهیم این هدف با دیپلماسی محقق شود، اما برای تضمین امنیت، تمامی گزینه‌ها روی میز است.»

اظهارات روبیو در شرایطی مطرح می‌شود که فضای مذاکراتی میان ایران و غرب بار دیگر وارد مرحله‌ای حساس شده و نگاه‌ها به نتایج گفت‌وگوهای پشت‌پرده دوخته شده است.


اخبار مرتبط
روبیو: از بازگشت تحریم‌های ایران حمایت می‌کنیم
دوشنبه 1404/06/24 ساعت 15:20
روبیو: از بازگشت تحریم‌های ایران حمایت می‌کنیم
«مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا که به سرزمین‌های اشغالی سفر کرده است، امروز (دوشنبه) در اظهاراتی ادعاهای خصمانه و واهی کشورش علیه ایران را تکرار و تاکید کرد که واشنگتن از بازگشت تحریم‌های ایران حمایت می‌کند.
حذف سوریه از لیست کشورهای سرکش؛ فرصتی تازه در دیپلماسی
یکشنبه 1404/03/18 ساعت 11:14
حذف سوریه از لیست کشورهای سرکش؛ فرصتی تازه در دیپلماسی
با تصویب سنای آمریکا، سوریه از فهرست غیررسمی کشورهای «سرکش» خارج شد؛ اقدامی که می‌تواند در آینده زمینه‌ساز بازتعریف روابط هسته‌ای غیرنظامی و سیاسی میان دو کشور باشد.
نامه مشترک دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان: توافق با ایران فقط با توقف کامل غنی‌سازی
شنبه 1404/03/17 ساعت 04:00
نامه مشترک دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان: توافق با ایران فقط با توقف کامل غنی‌سازی
نمایندگان دموکرات و جمهوری‌خواه آمریکا در نامه‌ای مشترک خطاب به مارکو روبیو و ریچارد ویتکاف تأکید کردند که هرگونه توافق با ایران باید به توقف کامل غنی‌سازی اورانیوم منجر شود و واشنگتن در این مطالبه قاطع و ثابت‌قدم است.
آمریکا ویزا را ابزار سانسور جهانی کرد
یکشنبه 1404/03/11 ساعت 14:38
نورنیوز بررسی می کند؛
آمریکا ویزا را ابزار سانسور جهانی کرد
در حالی‌ که آزادی بیان یکی از اصول بنیادین غرب معرفی می‌شود، اظهارات مارکو روبیو درباره عدم صدور ویزا برای منتقدان اسرائیل، نشانه‌ای دیگر از تناقض در سیاست خارجی آمریکا و نقض حقوق بنیادین بشری است.
نظرات

آخرین اخبار
پیام نیروی دریایی سپاه درباره ناوگان صمود و تنگه هرمز
وزیر خارجه اسپانیا: جنگ علیه ایران باید پایان یابد
آخرین وضعیت بازپرداخت بلیت پروازهای لغو شده جنگی
کارت‌های جایگاه سوخت فقط برای شرایط ضروری است
گزارش نیویورک‌تایمز از ضعف‌های ارتش آمریکا در جنگ با ایران
توصیه مهم سازمان سنجش به متقاضیان آزمون مدارس سمپاد
رشد خیره‌کننده طلا در پیش‌بینی گلدمن ساکس تا سال 2026
قالیباف: معلم‌ها نقشی ماندگار در تاریخ ایران ایفا می‌کنند
معامله عادی املاک با سند سبزرنگ اعتبار ندارد
کاهش چشمگیر خرید طلا در ذخایر پشتیبان تتر
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 12 اردیبهشت ؛ طلابه قله 20میلیون تومانی رسید + جدول
خط یک؛ شلوغ‌ترین خط مترو تهران در سال گذشته
حدادی: گزینه دیگری جز اوسمار نداریم
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 12 اردیبهشت ؛ دلار 4 هزار تومان دیگر رشد کرد
دیپلماسی زیر سایه تهدید؛ آیا جنگ جدید در راه است؟
پس از 9 فصل، وداع کلوپ و محمد صلاح در لیورپول
تأکید مجلس بر تداوم روند حمایت از معلمان و کارگران
بهبود شرایط معلمان از ارکان پیشرفت کشور است
مقام پاکستانی: دوره پساتحریم ایران می‌تواند درخشان باشد
انتقاد تند کنگره از جنگ پرهزینه ترامپ علیه ایران
رکوردشکنی قیمت بنزین در آمریکا هم‌زمان با ادامه جنگ علیه ایران
قاهره: تثبیت آتش‌بس و ادامه مذاکرات ایران و آمریکا ضروری است
نوراینفو | فواید مصرف بادام
نور اینفو| مهارت‌های جالب برای استفاده و نگهداری تجهیزات
نوراینفو | راهکارهایی برای رفع مشکلات بی خوابی در نوجوانان
هشدار سناتور مورفی درباره تشدید سانسور در دولت ترامپ
پس از آلمان؛ ایتالیا و اسپانیا هدف تهدید جدید ترامپ
تلاش ژاپن برای ایجاد زنجیره تأمین انرژی در آسیا
تنگه هرمز در صدر دستور کار دیدار ترامپ و شی‌ جین‌پینگ
نورنما | گرامی باد روز معلم با یاد 26 فرهنگی شهید دبستان شجره طیبه میناب
جزئیات وام ودیعه مسکن مستاجران در سال 1405 اعلام شد
جزئیات جدید درباره کارت سوخت شخصی خودروهای وارداتی
مشارکت 31 میلیون نفری مردم ایران در پویش جان‌فدا
شرط پرداخت شهریه برای امتحانات میان‌ترم دانشگاه آزاد حذف شد
قیمت گوشت قرمز امروز 12 اردیبهشت 1405 + جدول
ادامه توقف پروازهای اروپایی به بن‌گوریون
هشدار نخست وزیر اسپانیا به نتانیاهو
آخرین جزئیات از تصمیم آموزش و پرورش درباره امتحانات یازدهم و دوازدهم
طارمی در جمع 60 گلزن برتر جهان
61 درصد آمریکایی‌ها حمله به ایران را اشتباه می‌دانند
جنگ علیه ایران هزینه سوخت آمریکایی‌ها را جهش داد
انتشار «شوق تماشا» با صدای علیرضا افتخاری برای مادران شهدا
گذشت اولیای‌دم از قاتل به شرط حمایت از آسیب‌دیدگان جنگ
نفت ایران در کانال 116 دلار قرار گرفت
جزئیات اولین جلسه حراج شمش طلا مرکز مبادله ارز و طلای ایران
کیفیت هوای تهران همچنان در محدوده قابل قبول
دو جاسوس موساد صبح امروز به دار مجازات آویخته شدند
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 12 اردیبهشت 1405
انفجار قیمت نفت در راه است
آخرین وضعیت راه‌ها؛ مسیرهای شمالی زیر فشار ترافیک