×
سیاسی
شناسه خبر : 224836
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/02/30 ساعت 13:57
مسئولیتی که با مردم ماند؛ نگاهی راهبردی به پرواز ناتمام

مسئولیتی که با مردم ماند؛ نگاهی راهبردی به پرواز ناتمام

در نخستین سالگرد شهادت رئیس‌جمهور سید ابراهیم رئیسی و همراهانش، سی‌ام اردیبهشت، فرصتی است برای تأمل بر معنای خدمت، سادگی در قدرت، و پرهیز از نمایش. آنان رفتند، بی‌ادعا، اما با کارنامه‌ای که باید منصفانه و دقیق‌تر دیده شود.

نورنیوز-گروه سیاسی: عصر روز یکشنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳، رئیس‌جمهور سید ابراهیم رئیسی پس از مراسم افتتاح شد مشترک "قیز قلعه‌سی" با رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان، در منطقه مرزی خداآفرین، در مسیر بازگشت از این سفر رسمی دچار سانحه بالگرد شد و به همراه جمعی از مقام‌های عالی‌رتبه کشور به شهادت رسید. در این حادثه، حجت‌الاسلام آل‌هاشم (نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان شرقی)، حسین امیرعبداللهیان (وزیر امور خارجه)، مالک رحمتی (استاندار آذربایجان شرقی)، سردار سید مهدی موسوی (فرمانده یگان حفاظت رئیس‌جمهور)، سرهنگ خلبان سید طاهر مصطفوی، سرهنگ خلبان محسن دریانوش و سرگرد فنی بهروز قدیمی نیز شهید شدند.


آنچه این واقعه را متمایز می‌سازد، نه تنها ابعاد سیاسی و امنیتی آن، بلکه نوع زیست و شیوه مسئولیت‌پذیری برخی از چهره‌های حاضر در این جمع است. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در مراسم بزرگداشت این شهدا، با لحنی واقع‌گرایانه، از رئیسی به عنوان فردی یاد کردند که «خود را از مردم برتر نمی‌دانست» و در عین حال، با «دل خاشع، زبان صریح و عمل پیوسته» وظایف خود را پی گرفت. این بیان، به‌دور از اغراق، نگاهی منصفانه به شخصیتی است که تلاش داشت در عمل، به مردم نزدیک باشد و در برابر فشارهای خارجی، استقلال رأی خود را حفظ کند.

نه اسطوره، نه عادی؛ شخصیتی در تراز مردم

سید ابراهیم رئیسی، با همه مسئولیت‌هایی که در طول عمر خود بر دوش کشید، کمتر از خود چهره‌ای ویژه ساخت. در تولیت آستان قدس، ریاست قوه قضائیه یا در مقام رئیس‌جمهور، رویکرد او بیشتر مبتنی بر تکلیف‌گرایی و تداوم فعالیت‌های جاری بود تا ساختن تصویری استثنایی.

رهبر انقلاب نیز در مراسم امروز تصریح کردند که او «مثل مردم و حتی کوچکتر از مردم» می‌اندیشید و عمل می‌کرد؛ و این مهم‌ترین شاخصه او بود. از همین زاویه، شخصیت رئیسی نه نیاز به اسطوره‌سازی دارد و نه باید به سطح کلیشه‌های رایج تقلیل یابد. آنچه باید درباره او مورد تأمل قرار گیرد، روحیه‌ ساده‌زیستی، تلاش مستمر و ایستادگی در برابر تحمیل‌هایی بود که او نپذیرفت.

بی‌دلیل نیست که رهبر انقلاب به گفت‌وگوی نخستین او در جایگاه ریاست‌جمهوری اشاره کردند؛ جایی که در پاسخ به خبرنگاری درباره مذاکره با آمریکا، صریح گفت: «نه»، و در عمل نیز اجازه نداد تا طرف مقابل بتواند دستاوردی نمادین از مذاکره با ایران بسازد.

یادآوری‌ای برای امروز

اگرچه حادثه بالگرد در اردیبهشت ۱۴۰۳ غم‌انگیز بود، اما اهمیت آن فقط در سوگ نیست، بلکه در تلنگری‌ست برای بازبینی الگوهای مسئولیت‌پذیری. کسانی که در آن پرواز حضور داشتند، فارغ از اختلاف دیدگاه‌ها، بخشی از بار اجرایی کشور را در شرایط سخت بر دوش داشتند.

تأکید رهبر انقلاب بر «دلسوزی» و «پیگیری بی‌وقفه» برخی از این چهره‌ها، به‌ویژه رئیس‌جمهور شهید، حاکی از آن است که این تلاش‌ها در حافظه نظام و مردم ثبت شده است؛ نه با اغراق، بلکه با توجه به واقعیت‌ها. شورای‌عالی انقلاب فرهنگی نیز، پیش از فرارسیدن این سالگرد، و به پاس زحمات این جمع خدمت‌گزار، سی‌ام اردیبهشت‌ماه را به عنوان «روز شهدای خدمت» در تقویم رسمی کشور ثبت کرد؛ یادی نمادین برای آنانی که خدمت را نه با شعار، بلکه در مسیرهای دشوار و در سایه‌ روشن‌های مسئولیت معنا کردند.


نظرات

آخرین اخبار
تداخل وارفارین با آنتی‌بیوتیک‌ها؛ خطری جدی برای سالمندان
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند