×
سیاسی
شناسه خبر : 224828
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/02/30 ساعت 12:37
چرا آمریکا «غلط زیادی» می کند؟

چرا آمریکا «غلط زیادی» می کند؟

رهبر معظم انقلاب در واکنشی صریح به زیاده‌خواهی آمریکا در مذاکرات غیرمستقیم، با تاکید بر سیاست‌های مستقل ایران در حوزه هسته‌ای فرمودند: «اینکه بگویند ما به ایران اجازه‌ی غنی‌سازی نمی‌دهیم، این غلط زیادی است. کسی منتظر اجازه‌ی این و آن نیست.»

نور نیوز-گروه سیاسی: در میانه مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا که با میانجی‌گری عمان در حال پیگیری است و همزمان با برخی اظهار نظرها از سوی مقامات آمریکایی در خصوص ضرورت برچیده شدن برنامه غنی سازی اورانیوم ایران، رهبر انقلاب اسلامی پیش از ظهر امروز در مراسم بزرگداشت شهید رئیسی و شهدای پرواز اردبیهشت با ایشان در اظهاراتی صریح و هشداردهنده، نسبت به مواضع متکبرانه و زیاده‌خواهانه طرف آمریکایی واکنش نشان دادند.

این موضع‌گیری در شرایطی بیان شد که رییس جمهور و سایر مقامات آمریکا  طی چند روز اخیر، صراحتاً اعلام کردند که توافق با ایران تنها در صورتی ممکن است که برنامه غنی‌سازی ایران به‌طور کامل متوقف شود؛ خواسته‌ای که آشکارا فراتر از حقوق مندرج در معاهده NPT است.

رهبر انقلاب در مراسم بزرگداشت شهید رئیسی، خطاب به مقامات آمریکایی هشدار دادند: «سعی کنند یاوه‌گویی نکنند. اینکه بگویند ما به ایران اجازه‌ی غنی‌سازی نمی‌دهیم، این غلط زیادی است. کسی منتظر اجازه‌ی این و آن نیست. جمهوری اسلامی سیاستی دارد، روشی دارد، سیاست خودش را تعقیب می‌کند.» این سخنان، نه‌تنها بیانگر یک موضع اصولی و ثابت از سوی رهبری نظام در دفاع از حقوق هسته‌ای ایران است، بلکه نشانه‌ای از درک عمیق نسبت به ماهیت واقعی مطالبات طرف مقابل می باشد.

رهبر انقلاب همچنین تاکید کردند که در آینده، دلایل اصلی اصرار غرب بر توقف غنی‌سازی در ایران را با مردم در میان خواهند گذاشت: «البته در یک مناسبت دیگری به ملت ایران توضیح خواهم داد که علت اینکه اینها روی غنی‌سازی تکیه می‌کنند چیست، چرا اینقدر طرف‌های غربی و آمریکایی و دیگران اصرار دارند که باید در ایران غنی‌سازی نباشد.» این وعده حاکی از آن است که نظام جمهوری اسلامی با شفاف‌سازی، قصد دارد فضای داخلی را برای مواجهه مقتدرانه با زیاده‌خواهی‌های طرف آمریکایی در مذاکرات جاری آماده کند.

واقعیت این است که تأکید غرب به ویژه آمریکا بر توقف کامل غنی‌سازی، صرفاً ناشی از نگرانی هسته‌ای نیست، بلکه بخشی از راهبرد مهار بلندمدت جمهوری اسلامی ایران در حوزه قدرت ملی است. حذف توان غنی‌سازی، به معنای حذف بخش راهبردی از استقلال علمی و فناوری ایران است. به همین دلیل، پاسخ قاطع رهبری به این موضوع، فراتر از یک موضع دیپلماتیک، در واقع تبیین یک راهبرد ملی برای صیانت از استقلال ایران محسوب می‌شود.

اظهارات استیو ویتکاف درباره این‌که آمریکا نمی‌تواند حتی «یک درصد» توان غنی‌سازی ایران را بپذیرد و اینکه «ما اجازه رسیدن یک بمب به اینجا را نمی‌دهیم» به وضوح بازتابی از همان منطق سلطه‌جویانه است که در صدد تحمیل معادلات امنیتی مطلوب غرب بر منطقه است. این در حالی است که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بارها اعلام کرده هیچ انحرافی در برنامه هسته‌ای ایران مشاهده نشده و غنی‌سازی صرفاً برای مصارف صلح‌آمیز انجام می‌شود.

رهبر انقلاب با استفاده از عبارت «غلط زیادی»، در واقع خط قرمز قطعی نظام جمهوری اسلامی در برابر باج‌خواهی هسته‌ای را ترسیم کردند؛ خط قرمزی که هرگونه توافق احتمالی باید بر اساس احترام به آن شکل بگیرد. این واکنش، نه‌فقط پیام سیاسی به طرف آمریکایی، بلکه یک سیگنال روشن برای تیم مذاکره‌کننده ایران نیز محسوب می‌شود؛ سیگنالی که بر لزوم عدم عقب‌نشینی از حقوق قانونی و تثبیت‌شده ایران در حوزه فناوری هسته‌ای تاکید دارد.

در شرایطی که آمریکا پس از سفر دونالد ترامپ رییس جمهور این کشور به منطقه  تلاش می کند از طریق ایجاد دو قطبی های کاذب‌ جایگاه منطقه‌ای ای ایران را تضعیف کند، هشدار سریع و صریح رهبری به این روند، در حقیقت نوعی مداخله راهبردی برای اصلاح مسیر مذاکرات و هشدار به ساختار تصمیم‌سازی در کشور نیز تلقی می‌شود.

در مجموع، هشدار اخیر رهبر انقلاب حامل چند پیام مهم است: نخست آن‌که جمهوری اسلامی ایران هرگز تحت فشار حاضر به عقب‌نشینی از حقوق هسته‌ای خود نخواهد شد. دوم، اینکه ساختار مذاکراتی باید نسبت به پیام‌های فریبنده و طرح‌های به‌ظاهر «بی‌طرفانه» اما در واقع هدایت‌شده از سوی آمریکا، هوشیار باشد. و سوم، اینکه ادامه مذاکرات تنها در صورتی مشروعیت دارد که عزت، حکمت و مصلحت نظام در آن لحاظ شود.

در شرایط کنونی، لازم است تیم مذاکره‌کننده با تکیه بر اصول مشخص‌شده توسط رهبر انقلاب، مسیر مذاکرات را به گونه‌ای مدیریت کند که نتیجه آن، نه تثبیت محدودیت‌ها، بلکه احیای کامل حقوق و رفع تحریم‌های غیرقانونی باشد. هرگونه توافقی که بر پایه «محروم‌سازی ایران از غنی‌سازی» باشد، همان‌گونه که رهبر انقلاب تصریح کردند، از پیش مردود است و نباید وارد محاسبات استراتژیک کشور شود. این مسیر، تنها با ایستادگی و راهبرد اقتدار قابل طی شدن است.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
شیخ نعیم قاسم: دور باطل تجاور آمریکایی-اسرائیلی به پایان خواهد رسید
استقلال در مسیر صعود؛ آزمون بزرگ ساپینتو مقابل الوصل+ ترکیب تیم استقلال
نتانیاهو از حضور مکرر در دادگاه شکایت کرد!
لاریجانی: حاضریم یک «کارت سفید» به پاکستانی‌ها بدهیم
آلودگی هوا تا اواسط هفته آینده در تهران می ماند
سهمیه بندی سوخت صنایع و معادن براساس فرمول جدید
فرانسه و غرب در چهارراه انتخاب حقیقت و توهم
مهلت 24 ساعته سازمان بازرسی به تأمین اجتماعی برای بیمه تکمیلی بازنشستگان
پیروزی پُرگل ایران مقابل پاناما در جام جهانی فوتسال بانوان
عراقچی: کشورهای غربی باید به علت تامین سلاح‌های شیمیایی پاسخگو باشند
انتخابی جام ملت‌های زیر 17 سال آسیا؛ ایران صدرنشین ماند
تاکید پزشکیان بر تسریع در اجرای طرح‌های مهار گازهای مشعل
آغاز تولید انبوه موشک هایپرسونیک YKJ-1000 در چین
قیمت کارخانه‌ای برخی خودروها افزایش یافت+ جدول قیمتها
عارف: هدف دولت رسیدن به کسری بودجه صفر است
شیوع آنفلوانزا مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان را غیرحضوری کرد
2 کشته و 3 مصدوم در واژگونی مرگبار سمند
افزایش 4 برابری عرضه کالابرگ در دولت چهاردهم
رفع هرگونه محدودیت‌ و موانع اقتصادی بین ایران و پاکستان
برگزاری مراسم روز بسیج در حسینیه امام خمینی(ره)
«قتل وکیل» در مقابل دادگستری شهریار تکذیب شد
اوکراین تا پایان سال جاری 5 میلیارد دلار کمک مالی دریافت می‌کند
ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی ایران از مرز سه هزار مگاوات گذشت
وقوع انفجاری مهیب در ادلب سوریه
انتظار از علم ، استمداد از دانشگاه
نتانیاهو شایسته نخست‌وزیری نیست
وزیر اقتصاد: کسری بودجه را امسال کاهش می‌دهیم
قیمت طلا و سکه چهار شنبه 5 آذر ماه + جدول
تداوم آلودگی هوای پایتخت؛ 25 ایستگاه در وضعیت «قرمز»
آزمایش‌ تسلیحات هسته‌ای را از سر نگیرید
سفر وزیر امور خارجه به پاریس
انهدام دو کارگاه گسترده جعل گذرنامه و بازداشت 10 کلاهبردار
نیروی دریایی ارتش دریا را از صحنه تهدید به میدان اقتدار بدل ساخته است
هشدار کمبود دارو و شیرخشک در ماه های آینده
قتل هولناک یک وکیل مقابل دادگستری شهریار
تهران آلوده‌ترین شهر جهان شد
افت شاخص‌های بورس | کاهش 21 هزار واحدی شاخص کل تهران
غزه شاهد خلق بزرگترین فاجعه بشری
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهار شنبه5 آذر 1404
تکذیب یک صفحه جعلی در اینستاگرام به نام «علی لاریجانی»
وزیر نفت مخالف مصوبه جدید بنزینی دولت است
زلنسکی: اوکراین هنوز به حمایت دفاعی برای مقاومت نیاز دارد
لاریجانی: مذاکرات واقعی را می‌پذیریم!
سیلِ پهپادهای چین، آمریکا را غافلگیر کرد
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده از آسمان تهران
زمان وجزییات اجرای طرح کالابرگ برای سه دهک اول اعلام شد
سبزیجاتی که سلامت مغز شما را تضمین می‌کنند
پکن: اجازه احیای نظامی‌گری ژاپن را نخواهیم داد
دیوان عالی برزیل 27 سال زندان برای بولسونارو را تأیید کرد
صندوق ملی هوش مصنوعی تأسیس می‌شود
X
آگهی تبلیغاتی