×
سیاسی
شناسه خبر : 224601
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/02/29 ساعت 08:40
تقویت موضع ایران با مجمع گفت‌وگوی تهران

فداحسین مالکی

تقویت موضع ایران با مجمع گفت‌وگوی تهران

در بحبوحه دگرگونی‌های شتابان در معادلات جهانی و تمرکز دوباره بر تحولات منطقه‌ای، تهران بار دیگر صحنه دیپلماسی شد؛ جایی که مجمع گفت‌وگوی تهران با حضور صدها مقام و کارشناس از ده‌ها کشور، چهره‌ای فعال از سیاست خارجی ایران ترسیم کرد.

نورنیوز-گروه سیاسی : در روزهایی که معادلات قدرت جهانی در حال تحول شتابان است و مناسبات منطقه‌ای بار دیگر به کانون توجه سیاستگذاران بین‌المللی بدل شده، تهران باز میزبان تجمعی بزرگ از مقامات، دیپلمات‌ها و کارشناسان خارجی شد.

مجمع گفت‌وگوی تهران که از ۲۸ تا ۲۹اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ در سالن البرز ساختمان شهیدسلیمانی مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه برگزار شد، با حضور بیش از ۲۰۰هیأت رسمی از ۵۳کشور و بیش از ۲۵۰مهمان خارجی، جلوه‌ای کم‌نظیر از دیپلماسی فعال ایران به نمایش گذاشت.

جمهوری اسلامی ایران به‌واسطه موقعیت منحصربه‌فرد جغرافیایی، پیشینه تمدنی و نقش تاریخی خود در تحولات منطقه‌ای، همواره در مرکز توجه مجامع بین‌المللی بوده است. اما برگزاری چنین مجمع‌ قدرتمندی در شرایطی که برخی قدرت‌های فرامنطقه‌ای به‌دنبال منزوی‌سازی ایران‌ هستند، خود نشانه‌ای آشکار از شکست سیاست‌های یکجانبه‌گرایانه و محکوم‌سازی پرهزینه تحریم‌هاست. این نشست با عنوان «عاملیت منطقه‌ای در نظم یا بی‌نظمی جهانی» به تحلیل و واکاوی نقش ایران و دیگر بازیگران فرامنطقه‌ای در شکل‌دهی به نظم نوین بین‌الملل اختصاص یافت.

حضور نمایندگان سازمان ملل متحد، وزرای امور خارجه، سفرا و مقامات عالی‌رتبه کشورهای آسیایی، اروپایی، آمریکای‌شمالی و خاورمیانه از عربستان‌سعودی و امارات گرفته تا هند، چین و روسیه، نشان از اعتقاد آنان به ارزش این پلتفرم گفت‌وگو دارد. در مجموع، ۴۰جلسه تخصصی، پنل‌های زنده و گفت‌وگوهای استودیویی پیش‌بینی شده است که همه به‌صورت مستقیم یا با انتشار ویدئو برای عموم مخاطبان در دسترس قرار خواهد گرفت.

از وجوه برجسته این اجلاس، ادغام 3کنفرانس خلیج‌فارس، آسیای‌مرکزی و قفقاز و افغانستان در قالب یک مجمع واحد بود؛ حرکتی که از چند سال پیش در دستور کار مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی قرار گرفت و امسال به ثمر نشست. این رویکرد یکپارچه، نشان از تداوم 4دهه گفت‌وگوی راهبردی ایران با جهان دارد و افق‌های تازه‌ای را پیش‌روی همگرایی منطقه‌ای و توسعه همکاری‌های اقتصادی و تجاری می‌گشاید.

یکی از مهم‌ترین دستاوردهای این مجمع، تقویت ظرفیت‌های نرم‌قدرت ایران در برابر پروپاگاندا و سیاه‌نمایی‌های رسانه‌ای است که با هدف تخریب تصویر جمهوری اسلامی در غرب آسیا و فراتر از آن دنبال می‌شود. برگزاری چنین اجلاس دیپلماتیکی و دعوت از گروه‌های متنوع فکری و رسانه‌ای، پاسخی قانع‌کننده به جریان‌های تحریم‌طلب و تندرو است که می‌کوشند ایران را از چرخه تعامل جهانی حذف کنند.

علاوه‌بر آن، این نشست بستری مناسب برای انعقاد تفاهمنامه‌های همکاری اقتصادی میان ایران و کشورهای شرکت‌کننده فراهم آورد. موضوعاتی چون نوسازی زیرساخت‌های انرژی، توسعه حمل‌ونقل ریلی و جاده‌ای، همکاری در حوزه فناوری اطلاعات و صنایع دانش‌بنیان از محورهای اصلی مذاکرات دو و چندجانبه بود. در نتیجه، می‌توان انتظار داشت که این مجمع، در ماه‌های آینده به امضای قراردادها و آغاز پروژه‌های مشترک منجر شود.

در پایان باید تأکید کرد که مجمع گفت‌وگوی تهران بیش از یک اجلاس رسمی بود؛ جلوه‌ای از اراده ملی برای حضور فعالانه و تأثیرگذار در نظم جهانی نوین. وقتی تهران میزبانی چنین جمعیتی را عهده‌دار می‌شود، پیام روشنی به جهان مخابره می‌کند: ایران نه از انزوای سیاسی هراس دارد و نه از چالش‌های حقوقی تحریم می‌هراسد؛ چرا که همواره آماده گفت‌وگو، همکاری و مشارکت سازنده با همه کشورها در چارچوب احترام متقابل و حفظ منافع ملی است.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آژانس هیچ اطلاعاتی درباره اورانیوم غنی‌شده ایران دریافت نکرده است
کیفیت هوای تهران در وضعیت قابل قبول
آیا طلا به نشانگر زلزله پولی در جهان تبدیل شده است؟
انتقاد عراقچی از رویکرد غیرمسولانۀ 3 کشور اروپایی
واریز اعتبار مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی برای دهک‌های چهارم تا هفتم
واکنش رژیم جولانی به بمباران ده‌ها نقطه در سوریه توسط آمریکا
ترامپ: حمله به اهداف داعش در سوریه موفقیت‌آمیز بود
مامور موساد و ارتش رژیم صهیونیستی صبح امروز اعدام شد
برنامه مسابقات ورزشی امروز 29 آذر 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 29 آذر 1404+ وضعیت استانها
درخت‌ها چطور با هم صحبت می‌کنند؟
ربات‌های میکرونی هوشمند، جراحان آینده در درون بدن انسان
ابزار هوش مصنوعی برای محافظت از زیرساخت‌های حیاتی در حملات سایبری
کشف بی‌سابقه کاوشگر پارکر/خورشید چگونه مواد خود را بازیافت می‌کند؟
سفر 40 دقیقه‌ای به‌جای 6 ساعت با تونل جدید جهانی
افزایش 15 درصدی ظرفیت باتری سدیم‌یونی با یک تغییر شیمیایی هوشمندانه
ماجرای عجیب مردی که با خوردن یک همبرگر ساده مُرد!
5 تکنیک کاربردی برای مقابله با استرس در زندگی روزمره
حماس بدون اکسیژن هم زنده می ماند
تانک‌های آبرامز استرالیا در راه اوکراین
اعتراف ترامپ به نارضایتی‌های اقتصادی مردم آمریکا
حماس: طرح ساخت شهرک‌ جدید در شرق قدس، در چارچوب پروژه الحاق است
حضور مقامات اروپایی در گفت‌وگوهای نمایندگان آمریکا و اوکراین
بیانیه دفتر نتانیاهو درباره نشست الناقوره
دیدار نفت و گاز گچساران - پیکان به تعویق افتاد
رکورد تقاضای ثبت نام در ایران خودرو شکست!/فردا آخرین مهلت ثبت نام
هشدار درباره یخ‌زدگی کنتورهای آب
هشدار بغداد و رم درباره تبعات هرگونه تنش جدید علیه ایران
سفیر آمریکا: درباره غزه و ایران اختلافی با اسرائیل نداریم
کاهش بیش از 50 درصدی ابتلا به آنفلوانزا در کرمانشاه
نخست‌وزیر مصر: اسرائیل باید فوری و بدون قیدوشرط از خاک لبنان خارج شود
فرد توهین‌کننده به رئیس‌جمهور شهید احضار شد
حمله توپخانه‌ای به مدرسه محل اسکان آوارگان فلسطینی
کدام مدارس شنبه 29 آذرماه تعطیل هستند؟/نام استانهایی که کار ادارات با تاخیر آغاز می شود
بیانیه سفارت آمریکا در لبنان درباره نشست کمیته ناظر بر آتش‌بس
عکس های منتخب ایران، جمعه 28 آذر 1404
مدودف: اجلاس اتحادیه اروپا «نشست دزدها» است
ربیعی: 37 درصد جوانان در سن کار، نه شاغلند و نه محصل
رشد بیت‌کوین و اتریوم در معاملات امروز
حماس: نشست میامی باید به اجرای کامل آتش بس منجر شود
تکرار ادعاهای بی‌اساس آمریکا علیه ونزوئلا
اوکراین: به نفت‌کش روسیه در آب‌های مدیترانه حمله کردیم
بارش‌های گسترده و کاهش دما؛ موج بعدی بارش‌ها از راه می‌رسد/افزایش شمار جانباختگان به 7 نفر
واکنش چین به فروش تسلیحات آمریکا به تایوان
بهانه جدید تل‌آویو برای اعزام نیرو به کرانه باختری
طالبان: هرگونه تجاوز به افغانستان با پاسخ قاطع روبه‌رو می‌شود
عضو دفتر پزشکیان: نقد گذشته لازم است اما به شرط ادب
دستگیری مرد متجاوز به 35 زن در لباس تعمیرکار
تحریم‌های جدید لندن در پرونده خشونت‌های سوریه
جان‌ باختن کودک 6 ساله در سیلاب روستای مهرگی سیریک
X
آگهی تبلیغاتی